Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Ογκώδεις και αγωνιστικές συγκεντρώσεις στην Ρωσία για τον γιορτασμό των 92 χρόνων της Ρωσικής Επανάστασης του 1917

Δεκάδες χιλιάδες κομμουνιστές πήραν μέρος σε μεγάλες πορείες στην Μόσχα και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας για τον εορτασμό των 92 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917
(7 Νοεμβρίου με το νέο ημερολόγιο -25 Οκτωβρίου με το παλαιό).


Από την σημερινή συγκέντρωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Τα διεθνή καθώς και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης "'έπνιξαν" τις μεγάλες συγκεντρώσεις στην Ρωσία προτιμώντας να προβάλλουν τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις στο Βερολίνο για τα 20 χρόνια από την πτώση του τείχους.



Η είσοδος στα Χειμερινά Ανάκτορα (1917)

Πτωχεύσεις τραπεζών στις ΗΠΑ-Η κρίση του καπιταλισμού συνεχίζεται.


Σοβαρές συνέπειες έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα στις ΗΠΑ, καθώς οι πτωχεύσεις τραπεζών έφτασαν τις 120. Στον αριθμό αυτό έχουν προστεθεί και οι πέντε πτωχεύσεις τραπεζών που ανακοινώθηκαν χθες Παρασκευή.

Τα 120 κλεισίματα έγιναν μέσα στο 2009, ρυθμός που πλησιάζει εκείνον του 1992, όταν 181 χρηματοοικονομικά ιδρύματα είχαν κλείσει, επηρεαζόμενα από κρίση που σχετιζόταν με τις καταθέσεις και τα δάνεια, ειδικά τα δάνεια για ακίνητα. Στην πρόσφατη περίοδο, έκλεισαν 25 τράπεζες το 2008 και μόλις 3 το 2007.
Από τις πέντε τράπεζες που η υπηρεσία διασφάλισης των καταθέσεων, (η οποία επέχει επίσης ρόλο ελεγκτικού φορέα) η μεγαλύτερη ήταν η United Commercial Bank, στο Σαν Φρανσίσκο, με πόρους ύψους 11,2 δις δολάρια.
Οι υπόλοιπες τέσσερις τράπεζες ήταν η Prosperan Bank στο Όουκντεϊλ, στην Μινεσότα, με πόρους 199,5 εκατ. δολάρια, η United Security Bank στην Σπάρτα, στην Τζόρτζια, με πόρους 157 εκατ. δολάρια, η Gateway Bank στο Σεντ Λούις, στο Μισούρι, με πόρους 27,7 εκατ. δολάρια, και η Home Federal Savings Bank στο Ντιτρόιτ, στο Μίσιγκαν, με πόρους 14,9 εκατ. δολάρια.


Πηγές: ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Φωτογραφία: Los Angeles Times ,7/11/2009

ΜΑΘΗΤΕΣ-Οργανώνονται, συντονίζονται, διεκδικούν-Κινητοποιήσεις έγιναν χτες σε Λάρισα και Αγρίνιο


Μεγάλη σε όγκο και έντονη σε παλμό ήταν η αγωνιστική πορεία των μαθητών της Λάρισας, που βγήκαν στους δρόμους, διαδηλώνοντας δυναμικά για το δικαίωμα στην αποκλειστικά, δημόσια, δωρεάν Παιδεία για όλους. Οι μαθητές δέκα σχολείων της πόλης, με αποφάσεις 15μελών και 5μελών συμβουλίων τους, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα και συγκεντρώθηκαν έξω από το 1ο Λύκειο της πόλης, απ' όπου ξεκίνησε η μαχητική πορεία. Με συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής για την εκπαίδευση, διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, διαμηνύοντας τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν, οργανωμένα και συντονισμένα, τον αγώνα τους.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε μεταξύ άλλων αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Λάρισας, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ζήση Καραλιάγκο.
Η πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο Λάρισας, όπου εκεί τους υποδέχτηκαν εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα εργαζομένων με προγράμματα stage που χτες, στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησής τους, διαδήλωναν έξω από τις υπηρεσίες τους. «Είμαστε μαζί σας, οι αγώνες μας είναι κοινοί» τόνισε απευθύνοντας χαιρετισμό ο Απ. Σερδένης, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής.
Μετά την πορεία συνεδρίασε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων, που αποφάσισε οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου να σφραγιστούν από την παρουσία του μαθητικού κινήματος. Συγκεκριμένα, σε κάθε σχολείο το Συντονιστικό θα αναλάβει τη διοργάνωση γιορτής, ενώ οι μαθητές θα συμμετέχουν στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία των φορέων στις 17 Νοέμβρη, στην πλατεία Ταχυδρομείου. Η προσυγκέντρωση των σχολείων θα γίνει στην πλατεία Εβραίων.


Μαθητική κινητοποίηση για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο και ενάντια στον αυταρχισμό (που εκφράστηκε με τη διήμερη αποβολή σε μαθητή που καλούσε σε αποχή από τα μαθήματα) πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Αγρινίου. Με προμετωπίδα το πανό «Για σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει» οι μαθητές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και με κυρίαρχο σύνθημα την πάλη για «Σχολείο που να μορφώνει και όχι τις τσέπες των γονιών να ξηλώνει». Εδωσαν παράλληλα αγωνιστική απάντηση και σε τρομοκρατικές πρακτικές που επιδιώκουν να βάλουν φρένο στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενώ πρόβαλαν τη λήψη και τήρηση μέτρων υγιεινής μπροστά και στους κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία των μαθητών και όχι μόνο από τον ιό της γρίπης Η1Ν1.


ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Έρχεται ο Πάγκαλος, ακολουθεί η επιστράτευση

 Την πολιτική πυγμής υιοθετεί τώρα η κυβέρνηση έναντι των εργαζομένων στον ΟΛΠ, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για να μην εγκατασταθεί η Cosco στο λιμάνι. Από τη Δευτέρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, αναλαμβάνει την ευθύνη των διαβουλεύσεων με στόχο να κάμψει την απεργία. Τη Δευτέρα πιθανότατα θα υποβληθεί και η εξαγγελθείσα προσφυγή των Επιμελητηρίων στη Δικαιοσύνη προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός της επιστράτευσης.

ΠΗΓΗ:ΑΥΓΗ


Πάγκαλος και Πορτοφολάδες των STAGE

Πηγή: Του ΤΑΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "TA NEA"

Τι γυρεύει ο Ερντογάν στο παζάρι;

Εχει ο καιρός γυρίσματα...


Γεμάτος αγωνία ο «ρεπόρτερ» δείχνει πίσω του κάτι νταλίκες που περιμένουν στον Αγιο Διονύση τα βαπόρια για την Κρήτη και λέει «κοιτάξτε τι πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι από την απεργία των λιμενεργατών». Καμιά σχέση το πλάνο που δείχνει με την απεργία στο λιμάνι. Απέχει χιλιόμετρα ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων από το επιβατικό λιμάνι κι αυτές οι νταλίκες δεν έχουν σχέση με τα κοντέινερ. Ομως, αυτός έπρεπε να δείξει νταλίκες, βρήκε μια ντάνα κι έκανε το κομμάτι του. Δημοσιογραφία!
Θυμάται κανείς τις τρύπιες σημαίες στο Βουκουρέστι (αυτές από τις οποίες είχαν αφαιρέσει το σύμβολο της λαϊκής εξουσίας) που τότε, το '89-'90, σκορπούσαν ρίγη συγκίνησης σε όσους έβλεπαν την επιδίωξή τους για την ανατροπή του σοσιαλισμού να παίρνει σάρκα και οστά; Παραδόξως, οι ίδιοι δε δηλώνουν σήμερα καθόλου συγκινημένοι που εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες ρίχνουν διαδηλώνοντας την αστική κυβέρνηση της Ρουμανίας, καθώς ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Εχουν πολύ δρόμο να διανύσουν αυτοί οι διαδηλωτές μέχρι να σηκώσουν ξανά τις σημαίες της εργατικής επανάστασης, είναι, όμως, καλό που διαδηλώνουν.
Τα πράγματα είναι χειρότερα για τους εργάτες της OPEL, που δέσμιοι ενός ρεφορμιστικού συνδικάτου και μιας ακόμα χειρότερης πολιτικής ηγεσίας, διαδηλώνουν κάνοντας πλακίτσες, ζητώντας ουσιαστικά να στηριχτεί ο «δικός τους» καπιταλιστής, δίνοντας πάτημα σ' έναν ιμπεριαλιστή, στο προκείμενο τη Ρωσία, να εμφανίζεται ως και προστάτης τους έναντι του άλλου ιμπεριαλιστή, των ΗΠΑ. Η ζημιά που έχει γίνει σ' αυτό το εργατικό κίνημα είναι εξαιρετικά μεγάλη και η περίπτωσή τους είναι μια καλή απόδειξη ότι ο εργάτης δεν μπορεί να πάει στον πόλεμο ενάντια στον καπιταλιστή αν δεν έχει καθαρίσει την αυλή του...
Σε κάθε περίπτωση κι ενώ η αστική τάξη γιορτάζει τα 20χρονα από την επικράτηση της αντεπανάστασης, οι εξελίξεις προδιαγράφονται σπουδαίες και καθιστούν εξαιρετικά επίκαιρη την απόφαση του ΚΚΕ να αρθεί η δουλειά του κάθε κομμουνιστή σε κείνο το ύψος που να μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα στα γυρίσματα της ιστορίας...
Κανείς δεν μπορεί να χαίρεται όταν ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών οδηγεί σε θύματα ανάμεσα στους λαούς. Ομως, δεν μπορείς να μην εντοπίσεις, όπως στο Αφγανιστάν, ότι είναι η μοίρα κάθε στρατού κατοχής να μην έχει τόπο να σταθεί. Κι έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον το γεγονός ότι τους Ταλιμπάν τους έστησαν για να χτυπήσουν την απόπειρα να σταθεί μια λαϊκή εξουσία και είναι αυτό ακριβώς το δημιούργημά τους που ενώ παρουσιάζεται σαν αντίπαλος στην ουσία συντηρεί μια ρευστή κατάσταση από την οποία χάνουν οι λαοί της περιοχής και παρά τις απώλειες σε στρατιώτες κερδίζουν οι ιμπεριαλιστές, που κάνουν τελικά τη δουλειά τους στα πλαίσια του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού. Ας μην ξεχνάμε ότι η περιοχή είναι η πίσω πόρτα τόσο της Ρωσίας, όσο της Κίνας και της Ινδίας...
Οταν ακούς έναν - οποιονδήποτε - από αυτούς που έχουν θεό τους την Ευρωπαϊκή Ενωση, να δηλώνει ότι πρέπει να καταργηθεί ο εργασιακός μεσαίωνας, δε σε πιάνει κάτι; Αφού η ΕΕ έχει επιβάλει αυτόν το μεσαίωνα, ποιον δουλεύουν; Πολλούς τελικά. Ποντάρουν στην κοντή μνήμη, ποντάρουν στην προβολή τους από τα μέσα ενημέρωσης, όπως ποντάρει και η κυβέρνηση όταν αποφασίζει φόρους και τα μέσα ανακοινώνουν παροχές. Γυρνάμε σε καιρούς που με μεγαλύτερη ένταση η κουβέντα άνθρωπο τον άνθρωπο είναι κρίσιμη για μια πληροφόρηση που να πατάει στην ίδια την εμπειρία καθενός.
Η κουβέντα δε φτάνει. Η συνείδηση δε διαμορφώνεται στο σαλονάκι. Το γεγονός ότι οι υπό απόλυση των stage κάλεσαν στο βήμα της απεργιακής τους συγκέντρωσης να τους μιλήσει η ίδια η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, η Αλ. Παπαρήγα, δείχνει πού και πώς διαμορφώνονται οι συνειδήσεις. Δε θα κάνουν αύριο επανάσταση αυτά τα παιδιά, πολλά μπορεί να επιστρέψουν στην ησυχία του καναπέ μόλις βρουν ένα μεροκάματο, ήδη όμως έχουν κάνει ένα βήμα στη συνείδησή τους. Κι αυτό είναι σημαντικό.
Ασχετο: Πόσο μεγάλο είναι το ζόρι τους που αναγκάζεται ο μεν Κασιμάτης να βάζει τίτλο στο θέμα του για την τελευταία κομμουνιστική χώρα μιλώντας για την Ελλάδα, ο δε Πρετεντέρης να ζητά να σταλεί ο λογαριασμός στον Περισσό;


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: 
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Φωτογραφίες από τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Ρωσία για τα 92 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση.






ΡΩΣΙΑ , 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

ΠΑ.ΣΟ.Κ και σοσιαλισμός

Aπό την City Press

Στην 'Αμφισσα πιθανώς η δίκη για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου μετά από διαμαρτυρίες της νομαρχίας Ευβοίας.


Τη διεξαγωγή της δίκης για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, πέρυσι τον Δεκέμβριο στα Εξάρχεια, στο μικτό ορκωτό δικαστήριο της Άμφισσας και όχι της Χαλκίδας εισηγείται ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, μετά από ψήφισμα διαμαρτυρίας που έλαβε από το νομαρχιακό συμβούλιο της Εύβοιας. Στο ψήφισμα οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της Εύβοιας ζητούν η επικείμενη δίκη στις 15 Δεκεμβρίου να διεξαχθεί σε άλλη πόλη για να μην επηρεάσει αρνητικά τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και αγορά της Χαλκίδας. Σημειώνεται ότι στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσουν για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και για συνέργεια σε αυτή οι ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης.

ΠΗΓΗ:www.enet.gr

Στο 13% η ανεργία σύμφωνα με την κυβέρνηση !

Αρνητικό ρεκόρ καταγράφει η ανεργία στη χώρα μας, καθώς ο πραγματικός αριθμός των ανέργων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ που αποκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Α. Λοβέρδος, ανέρχεται σε 650.000, ποσοστό περίπου 13%.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ηχηρή διάψευση των αριθμών που έδινε στη δημοσιότητα η προηγούμενη κυβέρνηση και η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, που παραποιούσαν συστηματικά την πραγματικότητα, εμφανίζοντας μόλις το περασμένο καλοκαίρι 200.000 λιγότερους ανέργους. Χθες, ο κ. Λοβέρδος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Μαυρίκου, έκανε λόγο για «μαζική ανεργία». Οπως είπε, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε προχθές από τον ΟΑΕΔ, στα μητρώα του είναι εγγεγραμμένοι 650.000 άνεργοι.
Αναφερόμενος στον ρόλο του ΟΑΕΔ, σημείωσε πως «η χώρα διαθέτει έναν οργανισμό-κλειδί, ο οποίος δυστυχώς δεν μπορεί ασκήσει τον ρόλο του» και ότι «είναι ένας οργανισμός που παραπαίει και πρέπει να ανασυγκροτηθεί». Εφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα τηλεοπτικό διαφημιστικό υλικό που βρήκε μετά τις εκλογές, το οποίο ήταν -όπως είπε- «προκλητικό, ενοχλητικό και παραπειστικό, το οποίο και σταμάτησε».
Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είχε αναφερθεί στα στοιχεία της ΕΣΥΕ, που έδινε τον Ιούλιο του 2009 ως ποσοστό ανεργίας 9,6% και τον αριθμό των ανέργων σε 476.707.
Ο ίδιος τότε είχε πει πως στο ποσοστό αυτό δεν καταγράφονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και οι ευκαιριακώς απασχολούμενοι που ανέρχονται στο 6%, δηλαδή, η εκ περιτροπής απασχόληση, η διαθεσιμότητα, τα stage, τα μπλοκάκια, η εποχική εργασία κ.λπ. και ότι το ποσοστό της ουσιαστικής ανεργίας ανέρχεται στο 15,5% που δίνει η ΓΣΕΕ.

Λ. Γαλανός
ΠΗΓΗ:www.ethnos.gr





ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,Η προσφορά του σοσιαλισμού δεν αμαυρώνεται !

Καλύτερα μισή Γερμανία και να είναι δική μας - παρά ολόκληρη και δική τους», Κόνραντ Αντενάουερ, πρώτος καγκελάριος της ΟΔΓ με την ίδρυσή της στα 1948.

Αυτοί που χύνουν δάκρυα για το «απάνθρωπο τείχος του Βερολίνου» και πανηγυρίζουν για την πτώση του, ποντάρουν στο ότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν μετά τη συντριβή του φασισμού στην Κεντρική Ευρώπη.
Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ήταν αυτές που σε αγαστή συνεργασία με τα γερμανικά μονοπώλια και την αστική τάξη στάθηκαν εμπόδιο στη μεταπολεμική ενιαία ανάπτυξη της Γερμανίας σε αντιφασιστικά, δημοκρατικά θεμέλια.
Οταν οι δυτικοί ξαναέβαζαν στις θέσεις τους τους παλιούς ναζί κρατικούς υπαλλήλους, δικαστές και δασκάλους, στην ανατολική Γερμανία οι κάθε λογής SIEMENS και AEG περνούσαν στα χέρια του λαού.
Οταν αξιωματικοί της Βέρμαχτ αναλάμβαναν πάλι υπηρεσία στη δύση, στην ανατολή οι εκτάσεις των γιούνκερς και των εγκληματιών πολέμου περνούσαν στους εργάτες γης και τους φτωχούς αγρότες.
Μήνες μετά αφότου ιδρύθηκε η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας για να παγιώσει το διαμελισμό και να ολοκληρώσει την αναστήλωση του γερμανικού ιμπεριαλισμού στις δυτικές ζώνες κατοχής, στην ανατολική Γερμανία ιδρύεται η Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία, που δέχτηκε την αμέριστη συμπαράσταση της Σοβιετικής Ενωσης και των άλλων νεαρών σοσιαλιστικών χωρών. Δέχτηκε όμως και την επίθεση αυτών που δεν μπορούσαν να χωνέψουν, ότι μπροστά στα μάτια τους γεννιόταν το πρώτο γερμανικό κράτος των εργατών και αγροτών.
Ηταν εκείνες οι δυνάμεις που εκμεταλλεύονταν επί 16 χρόνια τα ανοιχτά σύνορα στο Βερολίνο για να υπονομεύσουν τη λαϊκή εξουσία, να σαμποτάρουν την ανάπτυξη της ΓΛΔ, να της αφαιρέσουν όσο γίνεται περισσότερο το ανθρώπινο δυναμικό της. Ωσπου, μια αυγουστιάτικη μέρα του 1961 έγινε αυτό που κάθε κράτος έχει δικαίωμα να κάνει: να ασφαλίσει τα σύνορά του. Το γερό αυτό χαστούκι στους ιμπεριαλιστές όπου Γης πονάει ακόμα. Γι αυτό, είκοσι χρόνια μετά την πτώση του σύνορου αυτού, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διαστρεβλώσουν την ιστορία, να σβήσουν από τη μνήμη των ανθρώπων τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής κοινωνίας.


Μάταια όμως: παρά τη λυσσαλέα αντικομμουνιστική προπαγάνδα, σε δημοσκοπήσεις εμφανίζονται 57% των Ανατολικογερμανών να λένε ότι περνούσαν καλύτερα στη ΓΛΔ. Ενας στους δύο Γερμανούς (παγγερμανικά) θα επιθυμούσε τις κατακτήσεις της ΓΛΔ στον τομέα της Παιδείας και της Υγείας. Ακόμα και στη νέα γενιά, που δε γνώρισε τη ΓΛΔ, τάσσεται το 51% των 18 έως 29χρονων υπέρ του σοσιαλιστικού συστήματος.
Οσους απολογητές της καπιταλιστικής παλινόρθωσης και να επιστρατεύουν στο Βερολίνο αυτές τις μέρες, όσα «καλλιτεχνικά» χάπενιγκς και να σκαρφίζονται για να γιορτάσουν την πτώση του τείχους, η προσφορά του σοσιαλισμού δεν αμαυρώνεται.

Δημήτρης ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ
Βερολίνο
ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

92η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΧΤΩΒΡΙΑΝΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΤΑΣΗΣ


Σε πολλές πόλεις της Ρωσίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες για να τιμηθεί η 92η επέτειος της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, μιας επανάστασης που αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός του περασμένου αιώνα ως σήμερα, καθώς άνοιξε το δρόμο της εμφάνισης του σοσιαλιστικού συστήματος. Τοσο το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΚΚΡ) όσο και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) σχεδιάζουν σειρά πολύμορφων εκδηλώσεων για σήμερα σε δεκάδες πόλεις της Ρωσίας. Παρόμοιες εκδηλώσεις προς τιμήν της Οκτωβριανής Επανάστασης αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλες πρώην σοβιετικής δημοκρατίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το 2005 οι ρωσικές αρχές, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν το γιορτασμό και να αλλοιώσουν τη σημασία της επανάστασης που συγκλόνισε όλο τον κόσμο, αποφάσισαν η 7η Νοέμβρη να μην είναι πια αργία και στη θέση του γιορτασμού του Μεγάλου Οκτώβρη να γιορτάζεται η ηρωική παρέλαση πριν 68 χρόνια του Κόκκινου Στρατού που αναχωρούσε από τη Μόσχα για το μέτωπο, 50-60 χιλιόμετρα παραέξω, για να αντιμετωπίσει τους ναζί εισβολείς.
Χτες, το άγαλμα του σοβιετικού ηγέτη Βλαντιμίρ Ιλιτς Λένιν στο Καλίνινγκραντ υπέστη βανδαλισμούς από αγνώστους οι οποίοι έριξαν πορτοκαλί μπογιά στο μνημείο. Την ενέργεια αυτή καταδίκασε η τοπική οργάνωση του ΚΚΡΟ που τονίζει πως αποτελεί προσπάθεια αμαύρωσης της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης αλλά και να μειωθεί η συμμετοχή του λαού στις σημερινές εκδηλώσεις.

ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την κατάργηση της θητείας στην Αεροπορία και το Ναυτικό που ανακοίνωσε ο Υπουργός



Η κατάργηση της θητείας στην αεροπορία και το ναυτικό οδηγεί στην πλήρη κατάργηση της θητείας και την μετατροπή των ενόπλων δυνάμεων σε μισθοφορικό στρατό, όπως επιτάσσει η συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ. Αυτή η εξέλιξη είναι επικίνδυνη και για τα δικαιώματα του λαού και για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας.


Επίσης αποδεικνύει ότι χρήματα υπάρχουν και βρίσκονται όταν πρόκειται για την ενίσχυση της πλουτοκρατίας, τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και τη συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε πολέμους και επεμβάσεις.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την κατάθεση προσχεδίου του προϋπολογισμού & τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους υπο καθεστώς stage


 Για την κατάθεση προσχέδιου προϋπολογισμού:



Χθες η κυβέρνηση κατέθεσε ένα προσχέδιο προϋπολογισμού αδιεξόδων. Δεν αντιμετωπίζει τα ελλείμματα αλλά τα κατανέμει στην κοινωνία. Δεν αναδιανέμει τον πλούτο, αφήνει ανέγγιχτους όλους όσοι κερδίζουν και έχουν μια κερδοφορία ιλιγγιώδη και το κυριότερο δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της απασχόλησης. Περιμένει να έρθει η άνεργη ανάπτυξη να λύσει τα προβλήματα.


Για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα χρειάζεται μια ριζικά διαφορετική πολιτική. Χρειάζεται μια πολιτική αναδιανομής του πλούτου, παρέμβασης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, χρειάζεται μια πολιτική που δεν θα φορτώνει τα ελλείμματα στην κοινωνία αλλά στους έχοντες και κατέχοντες. Αυτήν την πολιτική δεν την τολμάει η κυβέρνηση γιατί προϋποθέτει ρήξεις με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.


 Για τα stage:


Τα δυο κόμματα εξουσίας πρέπει να αισθάνονται ντροπή για το εργασιακό καθεστώς που ισχύει και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.


Χθες ρωτήσαμε τον υπουργό τι θα κάνει με τους 20.000 και πλέον νέους ανθρώπους που εργάζονται για πολλά χρόνια με προγράμματα ανασφάλιστης, κακοπληρωμένης εργασίας και μας απάντησε ότι από την μια σκλαβιά των προγραμμάτων stage θα τους οδηγήσει στην άλλη σκλαβιά, στην άλλη ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.


Τα stage, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα μπλοκάκια πρέπει να σταματήσουν. Αυτός ο εργασιακός Μεσαίωνας πρέπει να καταργηθεί. Ο εργασιακός μεσαίωνας δεν βελτιώνεται, καταργείται.

To Γραφείο Τύπου

ΜEGΑΛΕΣ Διαφημίσεις, με λίγο μπάλα !

«Τσάμπιον» MEGA




Οι κύριοι του MEGA έχουν προφανώς την άποψη πως το λαοφιλέστερο των αθλημάτων, το ποδόσφαιρο, είναι μια ιστορία για ...κηφήνες. Οτι τα λαϊκά στρώματα, που αγαπούν το ποδόσφαιρο, δε σηκώνονται για μεροκάματο το πρωί, ότι τα έχουν όλα έτοιμα από τον μπαμπά τους στα βόρεια προάστια και ότι, επομένως, δεν έχουν άλλη δουλιά να κάνουν από το να κάθονται μέχρι τις 3 τα ξημερώματα, για να βλέπουν τους κυρίους του MEGA να ασελγούν πάνω στο ποδόσφαιρο.


Γιατί οι κύριοι του MEGA ασελγούν. Η εκπομπή τους για τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια ντροπή. Οι κύριοι συμπεριφέρονται ως κοινοί δραχμοφονιάδες. Είκοσι λεπτά διαφημίσεις, τρία λεπτά μπάλα (εκ των οποίων το 1,5 λεπτό ανούσιες κενολογίες), είκοσι λεπτά διαφημίσεις κ.ο.κ.! Αυτή είναι η εκπομπή τους. Εχουν το μονοπώλιο της μετάδοσης των γκολ της διοργάνωσης, αλλά, αντί για γκολ, οι κύριοι μάς δείχνουν διαφημίσεις. Κι όποιος αγαπά την μπάλα, πρέπει να αντέξει μέχρι τις 3 το πρωί! Πρέπει, για να δει ένα γκολ, να αντέξει αυτό το επαναλαμβανόμενο όργιο των διαφημίσεων.


Οι κύριοι του MEGA ξεφτιλίζουν το ποδόσφαιρο. Ξεφτιλίζουν ακόμα και τους δημοσιογράφους του καναλιού τους, που, ουσιαστικά, τους έχουν μετατρέψει σε ένα ντεκόρ για το πολύωρο διαφημιστικό «κλοτσοσκούφι». Ντροπή τους.

ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Ο Χίτλερ ανκάλυψε την βαρύτητα, ο Γκέμπελς ήταν Βρετανός υπουργός εξωτερικών και η Ιαπωνία ήταν η πρώτη χώρα που έριξε ατομική βόμβα!Aυτό πιστεύουν πολλοί Σκωτσέζοι μαθητές!


Το ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν προπονητής μιας γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας, το Ολοκαύτωμα είναι μία επέτειος για το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ότι το Άουσβιτς ήταν ένα ωραίο πάρκο όπου γίνονται διάφορες εκδηλώσεις πιστεύει ένα ποσοστό των παιδιών στη Σκωτία σύμφωνα με μελέτη η οποία έγινε από μία ένωση παλαιών πολεμιστών.




"Οι απαντήσεις ήταν ένα σοκ για εμάς"



Η μελέτη δόθηκε σε μορφή ερωτηματολογίου με πολλαπλές απαντήσεις σε 2.000 μαθητές στην Σκωτία. Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι η πλειονότητα των παιδιών μπερδεύει τελείως τους δύο παγκόσμιους πολέμους ενώ μια μειοψηφία αγνοεί παντελώς το γεγονός. Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την έρευνα, το 77% των παιδιών ηλικίας από 9 έως 15 χρόνων γνώριζε ότι ο Χίτλερ ήταν ηγέτης του ναζιστικού κόμματος, το 13,5% θεωρεί ότι ήταν αυτός που ανακάλυψε τη βαρύτητα το 1.650 και το 5% απάντησε με σιγουριά πως πρόκειται για έναν γερμανό προπονητή. Επίσης, το 61% των παιδιών γνώριζε τον επικεφαλής της ναζιστικής προπαγάνδας, Γκέμπελς, αλλά το 21% πιστεύει ότι πρόκειται για έναν διάσημο Εβραίο που έγραφε σε μια εφημερίδα και το 14% πίστευε ότι ήταν ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.



Το 85% των συμμετεχόντων στην έρευνα νεαρών γνώριζε το Ολοκαύτωμα, το Άουσβιτς το γνώριζε το 70% ενώ σχετικά με το ποια χώρα χρησιμοποίησε πρώτη την ατομική βόμβα το 41% απάντησε οι ΗΠΑ το 31% η Ιαπωνία και το 19% η Γερμανία. Όπως παραδέχτηκε ο Ταγματάρχης Τζιμ Πάντον μέλος της Ενωσης των παλαιών μαχητών "Ορισμένες από τις απαντήσεις ήταν πραγματικά σοκ για μας. Οι μαθητές είναι το μέλλον της χώρας μας και είναι σημαντικό να γνωρίζουν την ιστορία".

ΠΗΓΗ:www.agelioforos.gr