Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

“Dignité / Al Karama”- ξεκίνησε για τη Γάζα

alt
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα»
 Ηράκλειο, 17/7/2011
 Το σκάφος “Juliano”, κοινό απόκτημα της σουηδικής, της νορβηγικής και της ελληνικής πρωτοβουλίας που συμμετέχουν στο διεθνές εγχείρημα αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και προάσπισης των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων “Freedom Flotilla II – Stay Human”, τελικά δεν μπόρεσε να αποπλεύσει από το λιμάνι του Ηρακλείου και να συναντήσει το γαλλικό σκάφος “Dignité / Al Karama” στην πορεία προς τη Γάζα. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν για να ξεπεραστούν τα πρωτοφανή εμπόδια που η ισραηλινή, η ελληνική και οι άλλες πρόθυμες πλευρές επινόησαν, βρίσκεται πάντοτε μπλοκαρισμένο στο κρητικό λιμάνι, αφού και η δεύτερη σημαία που απέκτησε, του αφαιρέθηκε μετά από λίγες ώρες.

Ο λαός να εμπιστευτεί το ΚΚΕ !

Οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την καπιταλιστική κρίση και την προσπάθεια των αστικών δυνάμεων να τη διαχειριστούν προς όφελός τους, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις και τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ. Δικαιώνουν στο ακέραιο τον όρο «πόλεμο» που χρησιμοποίησε το Κόμμα από την πρώτη ώρα, για να περιγράψει τα όσα αντιλαϊκά σχεδίαζαν αμέσως μετά τις εκλογές το κεφάλαιο, η ΕΕ και τα κόμματά της, με ενορχηστρωτή το ΠΑΣΟΚ, που επιλέχτηκε να διευθύνει την επίθεση με προαποφασισμένα μέτρα, στο όνομα του να μειωθεί δήθεν το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα.
Οταν τα άλλα κόμματα στην Ελλάδα και την ΕΕ βομβάρδιζαν το λαό με αποπροσανατολιστικές θεωρίες για «κρίση χρέους» και «χρηματοπιστωτική κρίση», το ΚΚΕ μιλούσε καθαρά για βαθιά καπιταλιστική κρίση, η ανάκαμψη από την οποία θα είναι πρόσκαιρη και αναιμική και δεν μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο, παρά μόνο με απαξίωση μέρους του κεφαλαίου. Σε ό,τι αφορά το λαό και τα δικαιώματά του, την τιμή στην οποία πουλάει την εργατική του δύναμη και την ποιότητα της ζωής του, η απαξίωση αυτή είναι βίαιη και σαρωτική. Σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο, η πλουτοκρατία και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι επιδιώκουν η καταστροφή να γίνει ελεγχόμενα.

Ψήφισμα της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη της Χίλαρυ Κλίντον-Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα


Η 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ανησυχία και την αντίθεσή της στην επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον στη χώρα μας.
Οι στόχοι της επίσκεψης δεν είναι η εξυπηρέτηση των προβλημάτων του ελληνικού λαού και της υπόθεσης της ειρήνης, αλλά η εξασφάλιση μεγαλύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ στο Αφγανιστάν, τη Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 8.00 μ.μ.

ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ 8.00 μ.μ.


ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ· ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ- ΠΡΟΝΟΙΑΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ· ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.
Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες.
Νεολαία και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Αντιδράσεις από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπεύθυνος του τμήματος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης τόνισε τα ακόλουθα σχετικά με την επίσκεψη της υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ  Χίλαρι Κλίντον στη χώρα μας:


«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υποδέχθηκε θερμά την ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, ενώ προ ημερών έχει απαγορεύσει τον απόπλου από τα ελληνικά λιμάνια του «στολίσκου της ελευθερίας» με προορισμό τη μαρτυρική Γάζα. Η σύγκριση αυτών των διαμετρικά αντίθετων συμπεριφορών είναι εύγλωττη για την ατλαντική κατεύθυνση της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Πολιτικής που οδηγεί στην εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικά σχέδια, όπως ήδη συμβαίνει στο Αφγανιστάν και τελευταία στη Λιβύη.

K.K.E: Η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ επιβράβευσε τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης...


"Η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ επιβράβευσε τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και προώθησε τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους που εξαπολύουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κατά λαών και χωρών της Αφρικής και της Μ. Ανατολής", τόνισε σε γραπτή ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. 
"Η ανάπτυξη αυτής της συμμαχίας, ενώ είναι ωφέλιμη για την ελληνική πλουτοκρατία, γι' αυτό τη στηρίζουν μαζί ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τα άλλα κόμματά της, είναι άκρως επικίνδυνη για τους λαούς, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τη δίκαιη λύση του κυπριακού.

MEGA ΠΑΣΟΚ CHANNEL-Όργιο κυβερνητικής προπαγάνδας και φιλοΑμερικανισμού από το MEGA ! Σχόλιο του Red Star.


Με μεγάλη δόση μαζοχισμού κάθισα να δω το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής στο MEGA.
Το ότι το ιδιωτικό κανάλι (με τους γνωστούς ιδιοκτήτες του) MEGA στήριζε και στηρίζει το ΠΑ.ΣΟ.Κ και την κυβέρνηση μας ήταν γνωστό.Σήμερα μάθαμε ότι γλύφει από πάνω μέχρι κάτω και τους Αμερικάνους φονιάδες που έρχονται στην Ελλάδα.Στο μεσημβρινό δελτίο ο εκθειασμός της Χίλαρι Κλίντον ξεπέρασε κάθε όριο.Οι δηλώσεις της υπέρ της κυβέρνησης παίχτηκαν τόσο σε video αλλά και ειπώθηκαν 2 και 3 φορές από την παρουσιάστρια και τους δημοσιογράφους που παρακολούθησαν τις συναντήσεις της με τον υπουργό εξωτερικών.Λέγε ,λέγε κάτι θα μείνει , γνωστή η τακτική.Ακούσαμε τις πληροφορίες του Μιχάλη Ιγνατίου που ήρθε από τις Η.Π.Α για να παπαγαλίσει τις κυβερνητικές θέσεις.Και τι δεν ακούσαμε !

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Βερολίνο, σε πορεία που έγινε για να τιμηθεί η 10η επέτειος από το θάνατο του ακτιβιστή Κάρλο Τζουλιάνι.



Επεισόδια σημειώθηκαν στο Βερολίνο, σε πορεία που έγινε για να τιμηθεί η 10η επέτειος από το θάνατο του ακτιβιστή Κάρλο Τζουλιάνι. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις, ενώ υπήρξαν αρκετοί τραυματισμοί. .

Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον οχημάτων της αστυνομίας και έκαναν χρήση αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών. Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν τραυματισμοί και συλλήψεις, αλλά δεν έδωσε κάποιον συγκεκριμένο αριθμό.

Πόσα εκατομμύρια ευρώ παντελόνιασαν οι τζογαδόροι των CDS στο άκουσμα και μόνο του όρου «selective default», από επίσημα κυβερνητικά χείλη;






Πόσο μας στοίχισε η εκφορά του λόγου selective default από τον υπουργό Οικονομικών; 

Μήπως στο άκουσμα της ελεγχόμενης χρεοκοπίας που ακούστηκε για πρώτη φορά από τα χείλη κυβερνητικού στελέχους κάποιοι έβγαλαν ένα σκασμό εκατομμύρια;

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η φράση «επιλεκτική χρεοκοπία» τρομάζει «χωρίς λόγο» και γι αυτό χρησιμοποιεί επιμόνως τον αγγλικό όρο «selective default». 


Είναι τόσο αφελής ο Ευάγγελος Βενιζέλος ώστε να χρησιμοποιεί επικίνδυνους και φορτισμένους με άγριο τζογάρισμα (CDS κι όχι μόνο), όρους;

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ- Αναγνώριση αντικαθεστωτικών για μελλοντικές μπίζνες.Στην Τουρκία πραγματοποιήθηκε η «Ομάδα Επαφής»

Στην Τουρκία πραγματοποιήθηκε η «Ομάδα Επαφής»
Ολα τα γεράκια συγκεντρώνονται πάνω από τη Λιβύη και τον ...πλούτο της.
 
Σε μια λύση «ανάγκης» προκειμένου να συμβιβάσουν τις, μεταξύ τους, διαφωνίες, αλλά και να υπερσκελίσουν το εντεινόμενο τέλμα στα πεδία των μαχών κατέληξαν, τελικά, οι συμμετέχοντες στην «Ομάδα Επαφής», από 40 χώρες ανάμεσά τους και η Ελλάδα, με τις ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε αυτήν να δίνουν τον τόνο. Αποφάσισαν να αναγνωρίσουν το αντικαθεστωτικό Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ως «μοναδική νόμιμη κυβερνητική αρχή της Λιβύης» (παρά το γεγονός ότι με το ζόρι ελέγχει τη μισή χώρα), προκειμένου να ξεπεράσουν το εμπόδιο των κυρώσεων (που οι ίδιοι επέβαλαν στο καθεστώς Καντάφι) και να χρησιμοποιήσουν τους «παγωμένους» χρηματικούς πόρους της λιβυκής ηγεσίας στο εξωτερικό για να χρηματοδοτήσουν τους αντικαθεστωτικούς.

Διεργασίες στην οργανωμένη βάση του ΠΑΣΟΚ ή καινούρια αναχώματα;Από το ιστολόγιο της δεκαπενθήμερης εφημερίδας του Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε.(μ-λ)



Αυτές τις μέρες που κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να «σταθούν πουθενά» από αντιδράσεις του κόσμου για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου–εφαρμοστικού και την κλιμακούμενη επίθεση, μέλη και στελέχη της βάσης του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ προερχόμενα τόσο από εργασιακούς χώρους όσο και από τη νεολαία διαφοροποιούνται και εναντιώνονται στην κυβερνητική πολιτική είτε με τη συμμετοχή τους στο Σύνταγμα και τις υπόλοιπες πλατείες της χώρας είτε με τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Στις 28 Ιούνη, σε συνάντηση 200 μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Καλλιθέα, τέθηκε σαν κεντρικό ζήτημα η συγκρότηση Πολιτικής Πρωτοβουλίας για την

 « Προοδευτική Πολιτική Εξόδου από την Κρίση».Η κοινωνική βάση στήριξης της αντιλαϊκής επίθεσης

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την έκτακτη σύνοδο κορυφής


Η ΕΕ δεν έχει, ούτε γίνεται να αποκτήσει σχέδιο σωτηρίας του λαού. Το μόνο σχέδιο που έχει είναι αυτό της εξόντωσης των λαϊκών δικαιωμάτων. Η όποια συμφωνία τους για τη διαχείριση της κρίσης θα αποδειχθεί πρόσκαιρη.
Ο λαός δεν επιτρέπεται να έχει πια αυταπάτες. Μπορεί να εμποδίσει, μπορεί να σωθεί από τη μόνιμη πτώχευση που τον οδηγούν, μόνο με την οργανωμένη πάλη για λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους.

Αποσπάσματα συνέντευξης του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, στην εφημερίδα «Free Sunday» (16/7)


  • Η κυβέρνηση παραδέχεται αυτό που λέμε τόσο καιρό. Μνημόνιο ίσον χρεοκοπία.
  • Οι έλληνες φορολογούμενοι παίρνουν ακριβά δάνεια από Ευρωπαίους φορολογούμενους για να διασωθούν χρεοκοπημένες τράπεζες.
  • Εκλογική συμμαχία όσων αμφισβητούν το μνημόνιο από προοδευτική σκοπιά. Ανταρσία, ΚΚΕ, ΔΗΜ.ΑΡ., Οικολόγοι, Άρμα Πολιτών, Αποστασιοποιημένοι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ.
1.    Μήπως η χρεοκοπία, οικονομική και πολιτική, της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης είναι ήδη γεγονός και απλώς δεν μας το έχουν πει ακόμη, κ. πρόεδρε;
 Η εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι πηγαίνουμε με ταχύτατα βήματα προς τα εκεί. Η κυβέρνηση, η τρόικα και οι Βρυξέλλες, που δεκατέσσερις μήνες παρίσταναν ότι ξέρουν ακριβώς τι κάνουν, τώρα δείχνουν σε απόλυτη σύγχυση.

Επί πανσελήνου Ιουλίου 2011-Γράφει η Λιάνα Κανέλλη



Έχει ένα γεμάτο, ολόγιομο φεγγάρι, πανσέληνο, την ώρα που γράφω τούτες τις λέξεις. Σηκώθηκε χρυσάφι και μεσουρανεί σα γιγάντιο ασημένιο δολάριο που λες κι ένας πιστολάς απ' αυτούς του χρηματιστηρίου, όπου να 'ναι θα φανεί στον ουρανό με την πιστόλα του και θα το τρυπήσει. Οι άθλιοι φονιάδες κρύβονται τόσο συχνά πίσω απ' την ομορφιά που πειθαναγκάζει τους ανθρώπους και προτιμούν το ωραίο ακόμα κι ως δανεικό.
Οχι, σύντροφοι, δεν έπαθα παράκρουση να συνδυάζω τις μέρες των «πιστωτικών γεγονότων» την πανσέληνο με το χρήμα και δη το δολάριο των καουμπόυδων της καταναλωτικής θρησκείας και πατρίδας.

Δήλωση αλληλεγγύης του Κομμουνιστικού Κόμματος ΗΠΑ στους Έλληνες Κομμουνιστές, εργάτες και τον Ελληνικό λαό - Statement of Solidarity with Greek Communists, Workers and People

pameteshaloniki325x250

The Communist Party of the USA (CPUSA) sends our warmest solidarity greetings to the Communist Party of Greece (KKE) and to the Greek workers and people.
We, like many around the world, have been inspired by the magnificent struggle the Communist Party of Greece and its affiliated PAME union, the rest of Greek labor and the Greek working class and people have mounted against the aggressive, vicious offensive of monopoly capital and its political tools in Greece, Europe and beyond.  
The austerity program just passed in the Greek parliament is a reactionary measure designed to shift the burden of the economic crisis onto the backs of workers, farmers and the poor, while protecting the super rich from suffering the consequences of their criminal greed.

Πολιτικός αυταρχισμός σε βάρος των Ρώσων κομμουνιστών.Οι αρχές της Μόσχας ξήλωσαν 6 γιγαντοπανό του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας

Ενα από τα πανό που ανάρτησε το ΚΚΡΟ στη Μόσχα, που ενόχλησε τις αρχές γιατί είχε το ερώτημα «Λοιπόν, Μοσχοβίτη, πώς ζεις επί καπιταλισμού;»

 
Το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα της Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΕΚΚ)ανακοίνωσε πως κατέθεσε στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας για 6η συνεχόμενη φορά τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την αναγνώριση του«Ενιαίου Μετώπου Εργαζομένων Ρωσίας»(«ΡΟΤ-ΦΡΟΝΤ»), που έχει συγκροτήσει το ΚΕΚΡ μαζί με μια σειρά άλλες μικρότερες πολιτικές δυνάμεις της Ρωσίας, με στόχο την καταγραφή τους ως «πολιτικού κόμματος», ώστε να υπάρχει η δυνατότητα καθόδου στις εκλογές.

Νέος νόμος για τα πανεπιστήμια - Η οριστική διάλυση της παιδείας!

Του Γιάννη Πιστιόλη




Την οριστική κατάργηση του δημόσιου πανεπιστημίου έχει σαν στόχο το νέο σχέδιο νόμου (σ/ν) που παρουσίασε η υπουργός (διάλυσης της) παιδείας Α. Διαμαντοπούλου. Το σ/ν ανατρέπει το δικαίωμα στη δημόσια-δωρεάν εκπαίδευση και μετατρέπει τα ιδρύματα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις προς όφελος του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου.

Οι 110 σελίδες του σ/ν δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ολοκληρωτική εφαρμογή των συμφωνιών της ΕΕ για την παιδεία (Μπολόνια) με τρόπο που καμιά κυβέρνηση δεν τόλμησε να κάνει ως τώρα. Προφανώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι τώρα (μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμού) είναι ευνοϊκή η στιγμή για να περάσει ότι δεν κατάφεραν οι προκάτοχοί της. Για αυτό και βιάζεται τόσο πολύ.

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ (16-17 Ιουλίου 2011)

 Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,
Η 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ διεξάγεται σε έναν ιστορικό χρόνο πυκνό, γεμάτο γεγονότα και ραγδαίες εξελίξεις. Και νομίζω ότι, ακόμα και αν σχεδιάζαμε το πότε θα έπρεπε να την πραγματοποιήσουμε, δεν θα βρίσκαμε προσφορότερο χρονικό σημείο παρά τις δυσκολίες, παρά τις αδυναμίες, προκειμένου να προχωρήσουμε τώρα, τώρα που είναι κοινωνική αναγκαιότητα να το κάνουμε, σε ένα βήμα πιο στέρεο της πολιτικής μας επανεκκίνησης και, ταυτόχρονα, να θέσουμε τις βάσεις και τα θεμέλια για μια ουσιαστική κοινωνική αντεπίθεση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για να εκφράσουν μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία που να εκφράζει και να εκπροσωπεί κοινωνικά συμφέροντα, απέναντι σε αυτή τη λεηλασία που επιχειρεί, με βάρβαρο τρόπο, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενάμιση χρόνο τώρα.