Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.


Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση για παιδιά με τίτλο «Πάει ο παλιός ο χρόνος» διοργανώνουν οι Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την Κυριακή 30 Δεκέμβρη, στις 5.30 μ.μ., στο φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.
Πρωτοχρονιάτικη γιορτή για μεγάλους και παιδιά διοργανώνει και η Νομαρχιακή Οργάνωση Αχαΐας της ΚΝΕ στην Πάτρα το Σάββατο 29 Δεκέμβρη, το πρωί και το απόγευμα.

ΘΑ «ΦΤΥΣΕΙ ΑΙΜΑ» Η ΚΥΠΡΟΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΖΥΓΟ.Του Γιώργου Δελαστίκ.


Πολλαπλασιάζονται οι τομείς που η Κύπρος δέχεται πλήγματα από τότε που ο πρόεδροςΧριστόφιας αποφάσισε να οδηγήσει τη χώρα σε καθεστώς Μνημονίου - σε καθεστώς δηλαδή οικονομικής και πολιτικής υποτέλειας προς την ΕΕ.


Λογικό είναι οι Κύπριοι να μην έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τις οικονομικές συμφορές που τους περιμένουν.

Ευνόητο είναι να μην αντιλαμβάνονται τις δραματικές επιπτώσεις που πιθανότατα θα έχει το μνημονιακό καθεστώς στις προσπάθειες εξεύρεσης αν όχι δίκαιης, τουλάχιστον ανεκτής λύσης του Κυπριακού.

Περί αγοραίας χυδαιολογίας... Άρθρο του 902.gr.


Περί αγοραίας χυδαιολογίας

Όταν δεν έχεις καμία σχέση με τους εργάτες και τις αγωνίες τους, όταν αντιπαλεύεις με όλα σου τα μέσα, με όλο σου το είναι την ταξική πάλη και θέλεις να μηδενίσεις τους αγώνες της εργατικής τάξης για το δικαίωμα στη δουλειά, στους μισθούς, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στη σύνταξη, στη ζωή με αξιοπρέπεια, τότε καταλήγεις να εκχυδαΐζεις κάθε προσπάθεια ταξικής ενότητας και πάλης και να χυδαιολογείς σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ.

Διαβάστε αναλυτικά πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς το επόμενο διήμερο, Τετάρτη 19 Δεκέμβρη και Πέμπτη 20 Δεκέμβρη.


Με στάσεις εργασίας την Τετάρτη, αλλά και 24ωρη απεργία την Πέμπτη συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς στις κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 
Διαβάστε αναλυτικά πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς το επόμενο διήμερο.



                                                      Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου:
  • Το Μετρό και ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) θα κινηθούν από τις 9 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου

O πρωθυπουργός έσπευσε να κοροϊδέψει τη φτωχή αγροτιά.Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για τις δηλώσεις Σαμαρά για τους αγρότες


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Σαμαρά για τους αγρότες




Διαπιστώνοντας ότι η οργή της φτωχής αγροτιάς φουντώνει, ο πρωθυπουργός έσπευσε να την κοροϊδέψει επιχειρώντας να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες της συγκυβέρνησης και της ΕΕ για όλα αυτά που αντιμετωπίζει σήμερα : Για 5η συνεχή χρονιά η καταχρεωμένη αγροτιά βλέπει το εισόδημα της να μειώνεται, τη σοδειά της να μένει απούλητη ή να την παίρνουν για ένα κομμάτι ψωμί εκβιαστικά οι εμποροβιομήχανοι εκμεταλλευόμενοι τις αθρόες εισαγωγές.

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ : Διαδηλώνουμε - απεργούμε κατά της φοροληστείας !


  • Μέρα ολοήμερης δράσης αύριο, Τετάρτη, ενάντια στη νέα φορολογική μάστιγα
  • Συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην Ομόνοια διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στο δημόσιο και της τρίωρης στάσης στον ιδιωτικό τομέα
  • Συγκεντρώσεις σε δήμους και συνοικίες της Αττικής και άλλες πόλεις το απόγευμα της ίδιας μέρας


Με συγκεντρώσεις σε δήμους και γειτονιές της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας, με κεντρική συγκέντρωση στην Ομόνοια στη 1 μ.μ., στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας στο δημόσιο και της τρίωρης στάσης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, αύριο, Τετάρτη 19 Δεκέμβρη, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι πορεύονται μαζί ενάντια στη νέα φοροληστεία της συγκυβέρνησης, παλεύουν για την προστασία του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος, βροντοφωνάζουν «Κάτω οι φόροι»!

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε. για την έκθεση της Κομισιόν & τη θέση της συγκυβέρνησης

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την έκθεση της Κομισιόν & τη θέση της συγκυβέρνησης


 Για να δοθεί η επόμενη δόση, του Γενάρη, που κι αυτή θα πάει στις τράπεζες και άλλα μονοπώλια, πρέπει τα λαϊκά στρώματα να φορτωθούν με νέες εξοντωτικές αυξήσεις στη ΔΕΗ και φορολογικά μέτρα.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση προς όφελός τους εντός της ΕΕ.

Π.Α.Α.Σ.: ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Να κλιμακωθεί ο πανεργατικός αγώνας
ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Με διαδοχικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και απανωτά νομοσχέδια η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προχωρεί την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, μετατρέποντας μέρα με τη μέρα την ζωή των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων σε ένα όλο και μεγαλύτερο -ατέλειωτο- εφιάλτη.
Χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται στο δημόσιο με αυταρχικά φιρμάνια του Μανιτάκη. Οργανισμοί καταργούνται ή συγχωνεύονται και οι εργαζόμενοι τους οδεύουν σε καθεστώς «διαθεσιμότητας». Νέο φορολογικό νομοσχέδιο γιγαντώνει την λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων. Εκατοντάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί καταστηματάρχες χτυπιούνται από την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και η πλήρης «απελευθέρωση» του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των φαρμακείων. Τα λαϊκά νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν το 2013 την 14η(!) -μέσα σε δύο χρόνια- επιβολή αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

«Αμερικάνικο Ονειρο»...Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ σκοτώνονται από πυροβόλα όπλα πάνω από 11.000 άνθρωποι (!) ως αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.



Στο φόντο της τραγωδίας στο σχολείο του Κονέκτικατ των ΗΠΑ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ήταν ήδη από το 2000, κάτω από την αιγίδα της οργάνωσης «Ενα εκατομμύριο μαμάδες», που σε ένα από τα μαζικότερα συλλαλητήρια στην ιστορία της Ουάσιγκτον κινητοποιήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες ζητώντας το εξής αυτονόητο:
«Νόμους οπλοκατοχής για ασφαλή παιδιά».
Εντούτοις, και τότε και πολλές φορές έκτοτε, αποδείχτηκε ότι το λόμπι της οπλο-λαγνείας διέθετε ισχυρότερες προσβάσεις στα αμερικανικά κέντρα εξουσίας.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ να πληρώνουμε για φόρους και χαράτσια!


Απέναντι στη φορολογική επέλαση που εξαπλώνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση και διαλύει τα λαϊκά εισοδήματα σε ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι-μικροεπαγγελματίες, οι φτωχοί αγρότες θα πρέπει να βροντοφωνάξουν «ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ».


Να δημιουργηθεί στα σωματεία, στις λαϊκές επιτροπές, στους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων ένα οργανωμένο ορμητικό ποτάμι αντίθεσης, αντίστασης απέναντι στο φορολογικό κυκλώνα.

Θανάσης Παφίλης: Κοροϊδία τα περί φορολόγησης των καταθέσεων στην Ελβετία.


Εγκρίθηκαν από τη Βουλή δυο συμβάσεις με την Ελβετία και το Βέλγιο, για την αποφυγή της διπλής φορολογίας. 

Καταψηφίζοντας τις συμβάσεις, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, τόνισε πως «ενώ όλοι συζητούν τι γίνεται με τη συμφωνία με την Ελβετία, ουσιαστικά αυτό το πρωτόκολλο γίνεται για να προστατεύσει όλους αυτούς με τις καταθέσεις».