Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Ανίκανη η κυβέρνηση ταλαιπωρεί τον πολίτη.Χάος και μπάχαλο στον ΗΣΑΠ από τις μετατάξεις των 144 υπαλλήλων.


Ζαγάρας Κ.-Αυγή



Χάος και μπάχαλο ήταν η χθεσινή εικόνα από τους σταθμούς του ΗΣΑΠ μετά τις αιφνιδιαστικές μετατάξεις 144 υπαλλήλων της εταιρείας σε φορείς του υπουργείου Πολιτισμού. Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ζήτησε την απομάκρυνση του Ι. Σπυράκου από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ΣΤΑΣΥ, ωστόσο το υπουργείο δεν ανέλαβε καμία ευθύνη για το τι επακολούθησε των μετατάξεων και επιμένει σε αυτές με ξεκάθαρο στόχο να καθαρίσει το τοπίο από "ενοχλητικές" φωνές.
Με συχνότητα 30 λεπτών της ώρας και με μόλις δυο τρένα από Ομόνοια έως Πειραιά και 4 τρένα από Ομόνοια έως Κηφισιά πραγματοποιούνταν τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να συνωστίζονται στους συρμούς και τις αποβάθρες.

Νέα σενάρια χρεοκοπίας της Ελλάδας από το “Spiegel”.


Μία μόλις ημέρα μετά τα δημοσιεύματα του πρακτορείου Bloomberg, που επανέφεραν ότι η Γερμανία έχει ετοιμάσει σχέδιο για την προστασία των τραπεζών της, σε περίπτωση μιας ελληνικής χρεοκοπίας, το περιοδικό Spiegel συντηρεί την παραφιλολογία, βάζοντας στο κάδρο τον υπουργό Οικονομικών της χώρας.
Σύμφωνα με το περιοδικό, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε "προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας" καθώς στελέχη του υπουργείου του "επεξεργάζονται ήδη δύο σενάρια, αυτό που η Ελλάδα παραμένει στην ευρωζώνη, αλλά και εκείνο, που επιστρέφει στη δραχμή".

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.



Μια οικονομία με 7,5% ύφεση και με πραγματική ανεργία κοντά στα 30% είναι αδιανόητο να πιστεύουν κάποιοι ότι μπορεί να αντέξει και νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και να επιμένουν στους ίδιους γνωστούς εκβιασμούς.
 Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου πρέπει να καταλάβει ότι δεν πάει άλλο. Και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να καταλάβει ότι δεν μπορεί να κρύβεται διαρκώς και να απαντάει με την καταστολή στις κοινωνικές αντιδράσεις.

Ένταση επικρατεί αυτή τη στιγμή μπροστά και γύρω από την πλ. Χανθ με ιδιοκτήτες ταξί, οπαδούς του Ηρακλή και ομάδες νεαρών να συμπλέκονται με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα στην περιοχή να είναι αποπνικτική.


Ένταση επικρατεί αυτή τη στιγμή μπροστά και γύρω από την πλ. Χανθ με ιδιοκτήτες ταξί, οπαδούς του Ηρακλή και ομάδες νεαρών να συμπλέκονται με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα στην περιοχή να είναι αποπνικτική.
Οι ιδιοκτήτες ταξί, που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από όλη την Ελλάδα προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην προωθούμενη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, είχαν κάνει νωρίτερα κατάληψη στο χώρο μπροστά στη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) πέταξαν προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που φυλάσσουν το συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" μπουκάλια και άλλα αντικείμενα και οι αστυνομικοί απάντησαν με περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Πολιτικές συγκεντρώσεις από την Κρήτη ως την Ήπειρο-Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Κάστρο της Πάτρας μιλάει σήμερα στις 9 μ.μ., η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


  • Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Κάστρο της Πάτρας μιλάει σήμερα στις 9 μ.μ., η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα
  • Ομιλίες μελών του ΠΓ της ΚΕ σε άλλες πόλεις
Στις εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Πάτρα μιλά σήμερα στις 9 το βράδυ της ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ σε αντίστοιχες εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας μιλούν μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σήμερα έχει ως εξής:
Πάτρα
Στο Κάστρο, με ώρα έναρξης 7.30 μ.μ. Αφιέρωμα στην Μ. Δημητριάδη από το μαθητικό συγκρότημα της ΚΝΕ.Κεντρική ομιλία από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Παρουσίαση του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου» - ομιλήτρια Ειρήνη Ακαρέπη, μέλος του ΓΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Αφιέρωμα στον Κ. Βάρναλη από το μαθητικό συγκρότημα της ΚΝΕ. Αφιέρωμα στον Θανάση Βέγγο.

Επί ποδός πολέμου για τη μάχη στη ΔΕΘ.Οι διαδηλώσεις αναμένονται να είναι οι μαζικότερες των τελευταίων ετών.



Σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό  βρίσκεται σήμερα η Θεσσαλονίκη, για την αποφυγή επεισοδίων κατά τις διαδηλώσεις, που εκτιμάται ότι θα είναι οι μαζικότερες των τελευταίων ετών. 

Οι «Αγανακτισμένοι» θέτουν στις 3 το μεσημέρι σε εφαρμογή το «σχέδιο αποκλεισμού της ΔΕΘ», όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι. Θα πραγματοποιηθούν τρεις προσυγκεντρώσεις (στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου και στο Λευκό Πύργο) και στη συνέχεια οι διαδηλωτές θα κινηθούν προς το Βελλίδειο. Στις 15:30  ιδιοκτήτες ταξί από διάφορες πόλεις της Ελλάδας συγκεντρώνονται στο Ιβανόφειο, στην οδό Αγίου Δημητρίου και στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν πορεία, χωρίς τα αυτοκίνητά τους, μέχρι το συνεδριακό κέντρο.

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ - Η ΚΡΙΣΗ ΑΥΞΑΝΕΙ...ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ !


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Άναυδος 
και βαθύτατα προβληματισμένος ως προς την πραγματική φύση της οικονομικής κρίσης μένει κανείς όταν ρίξει μια ματιά στα στοιχεία που δείχνουν ειδικές μελέτες: σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός όσων έχουν περιουσία προς εκμετάλλευση (εξαιρείται δηλαδή το σπίτι που μένουν οι ίδιοι) που υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο δολάρια... αυξήθηκε με την οικονομική κρίση !
Το 2010 δηλαδή αυτοί οι εκατομμυριούχοι ήταν περισσότεροι από το 2007, την τελευταία χρονιά πριν ξεσπάσει η κρίση! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και η συνολική περιουσία τους πέρυσι ήταν μεγαλύτερη παρά ποτέ!
Την ώρα δηλαδή που στην Ευρώπη οι μισθοί και οι συντάξεις υφίστανται βίαιες περικοπές σε ορισμένες χώρες (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Βαλτικές κ.λπ.) ή ηπιότερες σε άλλες (Ισπανία, Ιταλία, Βρετανία), ο αριθμός των Ευρωπαίων εκατομμυριούχων αυξάνεται θεαματικά και η δική τους περιουσία ξεπερνά κάθε ιστορικό προηγούμενο.

Ολοκληρώθηκε το μαζικό και δυναμικό το συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ στην Αθήνα !


Χιλιάδες εργαζομένων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ και έδωσαν δυναμικό παρών στην πρωτεύουσα,με αντικυβερνητικά συνθήματα.Tο Σύνταγμα γέμισε με διαδηλωτές που έδειξαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα κατά της Κυβέρνησης, των κομμάτων της πλουτοκρατίας και της Τρόικας.Η συγκέντρωση ήταν ικανοποιητική τόσο στον όγκο της όσο και στον παλμό της.Πλέον η προσοχή του κόσμου του Π.Α.ΜΕ και του Κ.Κ.Ε έχει επικεντρωθεί στην σημαντική μάχη της Θεσσαλονίκης.

Εργαζόμενοι ΕΥΑΘ: Δεν δίνουμε νερό στην αντλία της ΕΛ.ΑΣ.



 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 09/09/2011
    Η αστυνομία μπορεί να ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει όχημα που διαθέτει αντλία νερού υψηλής πίεσης που φέρει την ονομασία «Αίαντας», προκειμένου να τη στρέψει ενάντια στους διαδηλωτές στην πορεία του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη αλλά οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ έχουν άλλη άποψη. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν το όχημα της Αστυνομίας να τροφοδοτηθεί με νερό, καθώς μέτρα όπως αυτά «μας γυρίζουν σε άλλες εποχές, εποχές κατοχής και δικτατορίας».

    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- Χρεοκοπεί το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο .Με απειλές και φοβέρες προσπαθεί να υλοποιήσει τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της.


    Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πάει μέχρι τέλους τη δουλειά για το κεφάλαιο και να προωθήσει - στο μέτρο των δυνατοτήτων της - τις προαποφασισμένες διαρθρωτικές ανατροπές, που θα εξασφαλίσουν ανταγωνιστικότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους, ισοπεδώνοντας μισθούς και δικαιώματα, πρόταξε χτες ο Γ. Παπανδρέου από τη Θεσσαλονίκη.
    Δίνοντας το στίγμα του σχεδίου που θα παρουσιάσει σήμερα από το βήμα της ΔΕΘ, για έξοδο της χώρας από την κρίση υπέρ της πλουτοκρατίας και το λαό σε χρεοκοπία, ο πρωθυπουργός, στην συνάντηση με «παραγωγικούς φορείς» της Βόρειας Ελλάδας - στην οποία συμμετείχε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης -δήλωσε έτοιμος να προσφέρει «γην και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο.

    Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τα 38 χρόνια από το θάνατο του Σαλβαντόρ Αλιέντε.



    Στις 11 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 38 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του Χιλιανού Προέδρου, Σαλβαδόρ Αλιέντε, ενός σοσιαλιστή, που, σε αντίθεση με τη σημερινή, νεοφιλελεύθερη σοσιαλδημοκρατία, εκλέχτηκε από μια τεράστια λαϊκή πλειοψηφία, υπερασπίστηκε και διεύρυνε τα κοινωνικά δικαιώματα, ενίσχυσε τους θεσμούς δημοκρατικής συμμετοχής και την κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ δεν δίστασε να θυσιάσει ακόμη και τη ζωή του, για να προασπιστεί  το χιλιανό λαό και τη δημοκρατία.

    ΧΙΛΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ -Κόντρα στην καταστολή συνεχίζονται οι διαδηλώσεις.

     Με κανόνια νερού και καταστολή αντιμετώπισε η αστυνομία τις νέες κινητοποιήσεις φοιτητών και μαθητών για μία «δωρεάν και ποιοτική δημόσια Παιδεία», κινητοποιήσεις που επαναλήφθηκαν χτες μετά από «αναγκαστική ανάπαυλα» μερικών ημερών, κυρίως για το εθνικό πένθος που κηρύχτηκε μετά το αεροπορικό δυστύχημα του προηγούμενου Σαββατοκύριακου.
    Η καταστολή των διαδηλώσεων άρχισε με το καλημέρα, καθώς οι ειδικές μονάδες της Αστυνομίας, επιτέθηκαν στη συγκέντρωση των μαθητών στην Πλάσα Ιτάλια, στην πρωτεύουσα Σαντιάγο με προφανή στόχο να τη διαλύσουν, καθώς δεν είχε «την άδεια της αστυνομίας».

    Αισχρή επίθεση ΛΑ.Ο.Σ σε ΕΑΑΚ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-«Μαλλιάδες, οπαδοί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κομμουνιστές»



    Του Παντελή Προμπονά-www.prin.gr

    Συνέχεια στο χορό δηλώσεων του μαύρου πολιτικού συνασπισμού δόθηκε την περασμένη βδομάδα με ανεκδιήγητες επιθέσεις από γνωστά κέντρα εναντίον της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, της ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Την αρχή έκανε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής τόνισε πως τα μέλη της ΕΑΑΚ είναι «κάτι μαλλιάδες άπλυτοι, με κάτι τούφες, κάτι τατουάζ που αν τους ρίξεις νερό θα πάθουνε δηλητηρίαση»! Σκυτάλη πήρε η πένα του Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος μέσα από τη στήλη του στα Νέα υπενθύμισε στην κοινωνία το σκοπό του πανεπιστημίου: «Πως οφείλουν να παράγουν επιστήμονες και όχι οπαδούς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ»!

    ΚΚΕ(μ-λ) : Να μετατρέψουμε την οργή μας σε δύναμη πάλης


    Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες
    Ο εργαζόμενος λαός της χώρας μας βιώνει στις μέρες μας την αφιονισμένη επίθεση των αρπακτικών του κεφαλαίου ενάντια στα πιο στοιχειώδη, τα πιο ζωτικά του δικαιώματα. Την λυσσαλέα επιδρομή των σαρκοβόρων του ιμπεριαλισμού που αδίστακτα κομματιάζουν χώρες και κατασπαράζουν λαούς.
    Οι πραγματικές αιτίες γι αυτό δεν βρίσκονται στην αδυναμία των παραγωγικών-οικονομικών δυνάμεων, να καλύψουν τις ανθρώπινες ανάγκες. Δεν οφείλονται στο υποτιθέμενο «χρέος» που δεν αποτελεί παρά ένα «λογιστικό» κατασκεύασμα για να εκβιάζονται και να ληστεύονται οι λαοί. Βρίσκονται στην ακόρεστη τάση του κεφαλαίου για κέρδη.

    Σχόλιο του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας για τις δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου.



    Η οικονομική κρίση βαθαίνει και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ παίρνουν συνεχώς βάρβαρα μέτρα ενάντια στις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας. Οι ελλείψεις, τα κενά στα σχολεία θα είναι πρωτοφανή.  Βάλθηκαν να μας γυρίσουν 200 χρόνια πίσω και το δηλώνουν ανοιχτά. Η Υφυπουργός Παιδείας κ Χριστοφιλοπούλου στη ΝΕΤ βρήκε ως δικαιολογία για το ότι δεν θα πάρουμε βιβλία μέχρι τον Νοέμβρη ότι «και στα κρυφά σχολεία δεν υπήρχαν βιβλία».
    Την ενημερώνουμε ότι ανοίγοντας τα σχολεία δεν θα συναντήσει «προσκυνημένους».  Μας εμπνέουν περισσότερο οι στίχοι του Ρήγα Βελεστινλή:

    Δήλωση του Γιάννη Μηλιού, υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ, για την κρίση της ευρωζώνης και την αποτυχία των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.



    Βρισκόμαστε σε μπροστά σε μια ιστορική συγκυρία: Η κρίση στην ΕΕ έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις που απαιτούν βαθιές τομές και ανατροπές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα γίνει κοινωνική, ανταποκρινόμενη στα συμφέροντα των εργαζομένων και των ευρωπαϊκών λαών, ή θα οδηγηθεί μέσα από την ύφεση και την ανεργία στη χρεοκοπία και τη διάλυση.
    Οι ευρωπαϊκές τράπεζες από μηχανισμοί χρηματοδότησης της οικονομίας μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε «ζωντανούς-νεκρούς», τράπεζες-ζόμπι:

    Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις μεγάλες ελλείψεις και την εκρηκτική κατάσταση στα σχολεία.



    Τα σχολεία που ανοίγουν τη Δευτέρα είναι σχολεία δοκιμασίας, ταλαιπωρίας και αμάθειας και τιμωρίας των παιδιών και των οικογενειών τους, ιδιαίτερα των εργατικών - λαϊκών.

    Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη ότι τα σχολεία ανοίγουν χωρίς βιβλία, χωρίς να έχουν χρήματα οι σχολικές επιτροπές για την κάλυψη των στοιχειωδών λειτουργικών αναγκών, με χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς.
              Ταυτόχρονα τεράστια είναι η ευθύνη της κυβέρνησης για το ότι δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για τη στήριξη των μαθητών που έχουν γονείς άνεργους και χαμηλόμισθους, για όλες τις οικογένειες που βρίσκονται σε απόγνωση και δεν έχει να πληρώσει ούτε τα στοιχειώδη.