Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις αποκαλύψεις του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ.



Οι αποκαλύψεις Γιλμάζ επιβεβαιώνουν ότι η δράση μυστικών υπηρεσιών ανάμεσα στα καπιταλιστικά κράτη είναι μια συνηθισμένη πρακτική που οι κυβερνήσεις κρύβουν απ' τους λαούς. Ας μην παριστάνουν τους έκπληκτους τα κόμματα του συστήματος που κατηγορούν το ΚΚΕ για συνωμοσιολογία όταν καταγγέλλει τη δράση υπηρεσιών των ιμπεριαλιστικών κέντρων πίσω από διάφορα γεγονότα.

Δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΝ, Πάνου Σκουρλέτη, σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.



Η ημερομηνία των εκλογών γίνεται μπαλάκι του πινγκ-πονγκ  ανάμεσα στους μνημονιακούς εταίρους της κυβέρνησης Παπαδήμου, την ίδια στιγμή που κανείς τους δεν αμφισβητεί ούτε κατ’ ελάχιστο το περιεχόμενο της μνημονιακής πολιτικής.  Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ , καθώς και το ακροδεξιό λαϊκιστικό συμπλήρωμα τους, το ΛΑΟΣ, φοβούνται τις κάλπες όπως ο διάολος το λιβάνι . Συνειδητοποιούν πως καθημερινά  διαμορφώνεται μια νέα κοινωνική πλειοψηφία που διεκδικεί  μια άλλη πορεία για τον τόπο, αμφισβητώντας τα νεοφιλελεύθερα προτάγματα και τις συντηρητικές πολιτικές .

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ


Εργάτες Εργάτριες –Άνεργοι και συνταξιούχοι –Νέες και νέοι


Το 2011 ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Bιώσαμε την ποιο βάρβαρη επίθεση των συνασπισμένων δυνάμεων του κεφαλαίου και των πολιτικών τους εκπροσώπων στην χώρα μας και στην Ευρώπη.
Ήταν όμως και μια από τις πιο αγωνιστικές χρονιές των τελευταίων 10ετιών. Η κυβέρνηση, η τρόικα, η μεγάλη εργοδοσία στην χώρα μας, ντόπια και ξένη, βρεθήκαν αντιμέτωποι με τους διαρκώς ανερχόμενους αγώνες μας .
Που μπορεί να μην σταμάτησαν την συνολική επίθεση τους αλλά τους δυσκόλεψαν και τους δυσκολεύουν σοβαρά (από τα εμπόδια που βρίσκουν για παράδειγμα στην χαλυβουργία έως την πτώση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.)

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου το ΚΚΕ καταγγέλλει την χοντροειδέστατη προβοκάτσια σε βάρος του με τη διακίνηση δήθεν ημερολογίων του ΚΚΕ.



Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τη νέα προβοκάτσια σε βάρος του. Είναι αναίσχυντοι και προκλητικοί. Τύπωσαν και μοιράζουν ημερολόγια με τη φωτογραφία του γνωστού ακροδεξιού και αντικομμουνιστή Γ. Καρατζαφέρη, που έχουν το λογότυπο του ΚΚΕ και το υπογράφουν με τον ψεύτικο τίτλο «Ανατολικές Αχτίδες».
Δεν είναι φάρσα. Πρόκειται για μια νέα αθλιότητα  με στόχο να  συκοφαντηθεί το ΚΚΕ.

Οι ενέργειες της ιαπωνικής κυβέρνησης και η εταιρεία Tepco βρίσκονται στο στόχαστρο του πορίσματος για την πυρηνική κρίση στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα μετά το καταστροφικό τσουνάμι.



Οι ενέργειες της ιαπωνικής κυβέρνησης και η εταιρεία Tepco βρίσκονται στο στόχαστρο του πορίσματος για την πυρηνική κρίση στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα μετά το καταστροφικό τσουνάμι. 

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας άργησε να δώσει πληροφορίες στο κοινό και η απάντηση της στην πυρηνική κρίση ήταν μπερδεμένη και γεμάτη προβλήματα, σύμφωνα με πόρισμα για την διαρροή ραδιενέργειας στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα που ακολούθησε τον σεισμό στην Ιαπωνία.

Μ.Α.Σ : «Μάθαμε να ξεχωρίζουμε φίλους και εχθρούς» (Από το τελευταίο ψήφισμα των απεργών της Xαλυβουργίας)



2 μήνες σκληρού απεργιακού αγώνασυμπληρώνουν οι εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας»ενάντια στο 5ωρο, την εκ περιτροπής εργασία, τη μείωση μισθών και τις απολύσεις που επιβάλλει η εργοδοσία. Οιχαλυβουργοί έσπασαν την τρομοκρατία, ενωμένοι σαν μια γροθιά, συσπειρωμένοι στο ταξικό τους συνδικάτο συνεχίζουν να δίνουνμάθημα ζωής και αξιοπρέπειας. 
Σε αυτή την μάχη δεν είναι μόνοιΟ αγώνας τους συνάντησεένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που ξεπέρασε τα όρια της χώρας. Το ΠΑΜΕ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και οι σύλλογοι φοιτητών βρίσκονται στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή. 
Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι νίκη όλου του λαού. 

Συνέντευξη Δ.Παπαδημούλη στο περιοδικό «Βουλή & Ευρωβουλή»


-    Πως σχολιάζετε τη συνεχώς δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και τι σημαίνει αυτό για το κόμμα και τους βουλευτές του;

Όσο  μεγαλώνουν τα ποσοστά μας στις δημοσκοπήσεις, τόσο μεγαλώνουν κι οι ευθύνες μας να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας. Οι   πολίτες ζητούν μια πολιτική ανάπτυξης, δικαιοσύνης, κοινωνικής αλληλεγγύης και δίκαιης κατανομής των βαρών. Διεκδικούν μια Ελλάδα ισότιμο εταίρο σε μια Ευρώπη των λαών και των πολιτών. Όχι των τραπεζιτών και του ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

Μιλάνο: Οι εργαζόμενοι στα τρένα έκαναν Χριστούγεννα με… κατάληψη



Οκτακόσιοι εργαζόμενοι στα νυχτερινά τραίνα τωνΙταλικών Σιδηροδρόμων συνεχίζουν την κατάληψη σε πύργο του κεντρικού σταθμού του Μιλάνου, για να διαμαρτυρηθούν κατά της απόλυσης τους, που τούς ανακοινώθηκε λίγο πριν τις γιορτές. 

Λόγω της μείωσης των επιβατών, οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι αποφάσισαν να περικόψουν κατά τουλάχιστο 30% των αριθμό των μεταμεσονύκτιων τραίνων και να διακόψουν την σύμβαση με την εταιρία, στην οποία είχε ανατεθεί η διαχείριση του όλου τομέα.