Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Το δεύτερο πολιτικό βαρόμετρο του Red Star.Σεπτέμβριος 2011, Εκτίμηση εκλογικής επιρροής όλων των κομμάτων.


Στην προηγούμενη ανάρτηση http://kke4ever.blogspot.com/2011/09/5.html 
είδαμε από τον μέσο όρο των 5 τελευταίων δημοσκοπήσεων.Μετά το πρώτο βαρόμετρο του Ιουλίου να δούμε πάλι ποια είναι τα δυνατά και αδύνατα σημεία των κομμάτων ,πόσο υπολογίζω την αποχή κλπ.Οι εκτιμήσεις είναι προσωπικές και γίνονται για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα για την υπάρχον πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα.



  Τα άκυρα/λευκά φαίνεται ότι θα είναι αυξημένα στο 4 %  σε μια νέα εκλογική μάχη και η αποχή φαίνεται να ακουμπά το 34 %.
 
Το εκλογικό σώμα που θα ρίξει έγκυρη ψήφο λοιπόν το υπολογίζω περίπου στους 6.200.000, λίγο μικρότερο από το πρώτο βαρόμετρο.


Γενικά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α παρουσιάζει την μεγαλύτερη αύξηση της δημοσκοπικής του δύναμης κατά 
1,6 % ,ενώ 1 % ανεβαίνει και η Ν.Δ.Την μεγαλύτερη πτώση έχει το ΠΑ.ΣΟ.Κ με 1,5 %.Στα ίδια επίπεδα με μικρές αποκλίσεις εμφανίζονται τα υπόλοιπα κόμματα.Η νέα βουλή θα έχει μάλλον 6 ή 7 κόμματα (Η Δημοκρατική Αριστερά είναι στο όριο της εισόδου).


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Μουλόπουλου, για το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας


Η κυβέρνηση δρομολογεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση του κράτους


‘’Eργαλείο για να μετατραπούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε φτηνό, ευέλικτο και υπάκουο εργατικό δυναμικό’’, χαρακτήρισε την εργασιακή εφεδρεία σε επίκαιρή ερώτησή του προς τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Μουλόπουλος.
Ο κ. Μουλόπουλος τόνισε ότι ‘’η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο της αλήθειας μετά από δύο χρόνια και λόγω των δηλώσεων του κ. Λοβέρδου. Το σημείο της αλήθειας είναι ότι δεν ετοιμάζονται να σώσουν τη χώρα, αλλά να την ιδιωτικοποιήσουν’’.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.


Το ΠΑΜΕ είχε προειδοποιήσει ότι τα αντιλαικά μέτρα που παίρνονται θα φέρνουν συνεχώς νέα μέτρα, χωρίς τέλος. Η νέα φοροληστεία που επιβάλλει η κυβέρνηση με τον νέο φόρο στα ακίνητα  πρέπει να απαντηθεί.
Καμμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Είναι ώρα με πρωτοβουλία των εργατικών σωματείων, των επιτροπών αγώνα των αυτοαπασχολούμενων, των λαϊκών επιτροπών στις συνοικίες να οργανωθεί μαζική αντίθεση και αντίσταση με κάθε τρόπο, οργανωμένα, μαζικά με τα σωματεία μας να επιστρέψουμε μαζικά τα εντάλματα πληρωμής, απαιτώντας την κατάργησή τους.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο 1ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη


Το  1ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (Ελαιώνες Πυλαίας) επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας  κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Σε δηλώσεις του ο Αλ. Τσίπρας τόνισε:


Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου έχει καταφέρει να γκρεμίσει, να ισοπεδώσει μέσα σε δυο χρόνια όσα με αγώνες και θυσίες έχουμε κερδίσει στο χώρο της εκπαίδευσης .Μας γυρίζουν πίσω πάρα πολλές δεκαετίες, στα χρόνια τα μεταπολεμικά, όπου οι μαθητές δεν είχαν βιβλία και έπαιρναν σημειώσεις, όπου τα σχολειά μας δεν είχαν δασκάλους και καθηγητές, όπου στοιβάζονταν πάνω από 30 ανά σχολική τάξη.

Κόβουν λεφτά απ' την απεξάρτηση


SOS ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ Ο ΟΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΘΕΑ
Περικόπτονται 30 εκατ. ευρώ, την ώρα που στα νοσοκομεία δημιουργούνται μονάδες που θα βάλουν τέλος στην αναμονή
Ενώ το υπουργείο Υγείας και ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών ετοιμάζονται για το μεγάλο βήμα, βάζοντας φραγή στη λίστα αναμονής και στην αγωνία χιλιάδων ανθρώπων, που παλεύουν με την εξάρτηση, το υπουργείο Οικονομικών μειώνει τον προϋπολογισμό -τον ήδη ανεπαρκή - των προγραμμάτων απεξάρτησης και πρόληψης του 2011 τινάζοντας τα πάντα στον αέρα!
Το ΚΕΘΕΑ και Μονάδες Ψυχικής Υγείας εκπέμπουν SOS. Οι εργαζόμενοι του ΟΚΑΝΑ, που μιλούσαν για «εκπτώσεις» στα θέματα υγείας, τώρα μιλούν για διάλυση του Οργανισμού και όλοι μαζί ετοιμάζονται να κατέβουν στους δρόμους μήπως απενεργοποιήσουν την θραυσματοβόλα νάρκη.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ -Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ!
Κλιμάκωση των αγώνων με απεργίες και καταλήψεις.
Μονιμοποιήσεις , όχι απολύσεις

                Δήμαρχος της καταστολής και των απολύσεων χιλιάδων συμβασιούχων για χάρη της κυβέρνησης και της Τρόικα γίνεται ο τέως Συνήγορος του Πολίτη Γ.Καμίνης .

Σε ιστορικό χαμηλό η έκταση των πάγων της Αρκτικής


O πάγος λιώνει κάτω από τα πόδια της πολικής αρκούδας
O πάγος λιώνει κάτω από τα πόδια της πολικής αρκούδας   
Βρέμη
Η έκταση του καλύμματος πάγου στην Αρκτική έφτασε την περασμένη εβδομάδα στα χαμηλότερα επίπεδα από την αρχή των δορυφορικών μετρήσεων το 1972, ανακοίνωσαν ερευνητές στη Γερμανία.
«Η υποχώρηση του θαλάσσιου πάγου δεν μπορεί πια να εξηγηθεί από τις φυσικές διακυμάνσεις από έτος σε έτος. Αντίθετα, τα κλιματικά μοντέλα δείχνουν ότι η μείωση σχετίζεται με την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή» δήλωσε ο Γκέοργκ Χάιγκστερ, ερευνητής του Ινστιτούτου Περιβαλλοντικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης.

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» .

Τη μέρα που θα δημοσιεύεται η συνέντευξη ο κόσμος θα έχει διαδηλώσει ήδη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κατά της κυβερνητικής πολιτικής, με την κυβέρνηση όλες αυτές τις μέρες να «απειλεί» με πρωτοφανή μέτρα καταστολής. Θεωρείτε ότι αυτά συν η δράση των «γνωστών αγνώστων» μπορούν να κάμψουν τη διάθεση του λαού να δείξει την αντίθεσή του στα κυβερνητικά μέτρα;
«Είναι αλήθεια ότι η καταστολή των ΜΑΤ και των διάφορων προβοκατόρων φοβίζουν και εμποδίζουν έναν κόσμο να εκδηλώσει την αντίθεσή του. Ακόμα μεγαλύτερος είναι ο φόβος της απόλυσης που υπάρχει στους εργασιακούς χώρους και εμποδίζει να οργανωθεί και να εκδηλωθεί η πάλη των εργαζομένων.
  Όμως αυτά τα είχαμε και θα τα έχουμε σε ακόμα μεγαλύτερη ένταση, καθώς κλιμακώνεται η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, απ' όλους τους μηχανισμούς του συστήματος. Ε, τι θα γίνει; Θα σκύψουν το κεφάλι και θα τους αφήσουν να τους καταδικάσουν;

Μέσος όρος των 5 δημοσκοπήσεων του Σεπτέμβρη και σύγκριση με τις δημοσκοπήσεις του Ιουλίου.




Οι 5 τελευταίες Πανελλαδικές έρευνες που έχουν δημοσιοποιηθεί τον Σεπτέμβριο είναι της VPRC-Public Issue,MRB,ALCO και Kapa Research .Αυτό που έκανα είναι να υπολογίσω το μέσο όρο των ποσοστών που δίνουν,αφαιρώντας τους αναποφάσιστους,λευκά-άκυρα και αποχή.
Στην παρένθεση η διαφορά με τον μέσο όρο των 6 τελευταίων γκάλοπ του Ιουλίου.Ο παρακάτω πίνακας δεν αποτελεί την εκτίμηση μου για την εκλογική δύναμη των κομμάτων αλλά απλά το μέσο όρο των 5  γκάλοπ του Σεπτέμβρη. Το δεύτερο εκλογικό βαρόμετρο μου θα το αναρτήσω σήμερα και εκεί θα αναλύσω τις τάσεις (σύμφωνα με στοιχεία γκάλοπ που διενεργούνται τώρα και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί).


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ            31,5 %  (+1,4)                                              
 ΠΑ.ΣΟ.Κ                         26,6 %  (-1,4 )                                             
Κ.Κ.Ε                              11,1 %  (-0,3 )                                             

Έκρηξη με 1 νεκρό και 4 τραυματίες στον γαλλικό πυρηνικό σταθμό της Μαρκούλ.Πιθανή διαρροή ραδιενέργειας

ENET.GR


Ένας κλίβανος εξερράγη σήμερα στον πυρηνικό σταθμό της Μαρκούλ, στη νότια Γαλλία, προκαλώντας το θάνατο σ’ έναν άνθρωπο, ενώ αναφέρθηκαν και τέσσερις τραυματίες, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία και τη νομαρχία της Νιμ. Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαρροής ραδιενέργειας, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μετ’ εμποδίων πραγματοποιούνται και σήμερα τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ), λόγω της έλλειψης προσωπικού



Μετ’ εμποδίων πραγματοποιούνται και σήμερα ταδρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ), λόγω της έλλειψης προσωπικού, όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι, μετά την απόφαση της διοίκησης της εταιρίας να προχωρήσει στη μετάταξη 144 εργαζομένων,σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών. 

H συχνότητα των δρομολογίων του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, φτάνει περίπου τα 15 λεπτά για το τμήμα Ομόνοια-Κηφισιά, ενώ για τη διαδρομή Ομόνοια-Πειραιάς η αναμονή είναι αισθητά μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ουρές και μεγάλος συνωστισμός στους συρμούς. 

Ανακοίνωση Ν.Ε. ΣΥΝ Χίου-Αύξηση ειδικού τέλους στο νερό στην Χίο.



Αποτελεί ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία  ένα αγαθό και μάλιστα βασικό και απαραίτητο ,να πληρώνεται τρείς και πλέον φορές από την αρχική του τιμή.
Ο λόγος για την επέκταση και γενίκευση  του επαχθούς «ειδικού τέλους» το οποίο επιβάλλει η ΔΕΥΑΧ στους δημότες διαχρονικά, με την πολιτική κάλυψη  του Δήμου της Χίου
Σε εποχές που ληστρική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σμπαραλιάζει τον οικογενειακό  προϋπολογισμό ,θα έπρεπε τουλάχιστον  ο Δήμος της Χίου να δείχνει  στοιχειώδη ευαισθησία .

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ



Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Βενιζέλου για τη νέα φορολόγηση ακινήτων, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε:
«Αφού η κυβέρνηση αδυνατεί να αγγίξει τις γκρίζες περιουσίες, εφορμά για μια ακόμα φορά επί δικαίων και αδίκων, χωρίς κανένα κριτήριο. Χαρατσώνει την ιδιοκτησία οποιουδήποτε ακινήτου ανεξάρτητα από τον πλούτο του κάθε ιδιοκτήτη και τον τρόπο που αποκτήθηκε, οδηγώντας σε βαθύτερη ύφεση».

Ανακοίνωση του KKE για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού και τα νέα μέτρα.Γελοία τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού.




Με γελοία επιχειρήματα ο πρωθυπουργός επιχείρησε να δικαιολογήσει την επιτάχυνση του  σφαγιασμού των δικαιωμάτων του λαού, που διαπράττει μαζί με την τρόικα για να προστατευθεί η ευρωζώνη, η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων, οι πιστωτές τραπεζικοί όμιλοι και κράτη. Σε αυτό το έγκλημα έχει την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ, του Καρατζαφέρη. Η αντιπολίτευσή τους επικεντρώνεται σε καθυστερήσεις και ανεπάρκειες.

ΚΚΕ -Παραβιάσεις ωραρίου στους πυροσβέστες



Μέτρα για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες σε βάρος του ελεύθερου χρόνου των πυροσβεστών, ικανοποίηση των καθόλα δίκαιων αιτημάτων τους, σεβασμό στο ωράριο εργασίας τους, ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη (με θέμα «Παραβιάσεις ωραρίου στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος») την οποία υπογράφουν οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Ζιώγας, Αντώνης Σκυλλάκος και Νίκος Παπακωνσταντίνου.
Στην Ερώτηση τονίζεται:

ΚΚΕ: Νέο φορολογικό αντιλαϊκό ντου



Για «νέο φορολογικό αντιλαϊκό ντου κυβέρνησης - τρόικας» κάνει λόγο το ΚΚΕ σύμφωνα με το οποίο η απάντηση του λαού πρέπει να είναι: «Τέλος οι θυσίες μας για την κρίση, την ευρωζώνη και την ΕΕ. 

Πλατειά συμμετοχή στην οργανωμένη άρνηση πληρωμής για τα φοροχαράτσια στην οποία καλεί το ΠΑΜΕ και άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις.

Λαϊκή αντεπίθεση για να εμποδιστεί, να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής επικίνδυνης κυβέρνησης και της οποιαδήποτε συγκυβέρνησης.

Νέα 48ωρη απεργία για τα ταξί



Νέα 48ωρη κινητοποίηση εξήγγειλαν οι οδηγοί ταξί για την Δευτέρα και την Τρίτη, με απόφαση του κλάδου. Η απεργία αρχίζει στις 5 το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώνεται στις 5 το πρωί της Τετάρτης.


ΠΗΓΗ-WWW.NEWSCODE.GR

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ-ΕΕΚ.Φοιτητικό και Εργατικό BLACK OUT ενάντια στο LOCK OUT της κυβέρνησης και της Τρόικα.



Φοιτητικό και Εργατικό BLACK OUT 
ενάντια στο LOCK OUT της κυβέρνησης και της Τρόικα



• Ο νέος νόμος-πλαίσιο πρέπει  να ανατραπεί και κανένα “λουκέτο” σχολής ή τμήματος δεν πρέπει να υπάρξει 
Η προσαρμογή των ΑΕΙ και των ΤΕΙ στις απαιτήσεις “διάσωσης” του ελληνικού καπιταλισμού δεν θα περάσει. Το φοιτητικό κίνημα των καταλήψεων που ξέσπασε αμέσως μετά την ψήφιση του νέου νόμου-πλαίσιο και λίγο νωρίτερα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από το “μαύρο” μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ πρέπει να συνεχίσει και αναπτύξει την ανεξάρτητη δράση του. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα με τους πρυτάνεις, την πανεπιστημιακή και φοιτητική ελίτ και με τη γαλαζιο-πράσινη διεφθαρμένη γραφειοκρατία τους αλλά oύτε και με όσους απλώς διεκδικούν τη διατήρηση των πάλιων τους “δικαιωμάτων” σε ένα ψευτο-δημόσιο πανεπιστήμιο, η εποχή του οποίου έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ανακοινωση Τυπου
Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2011
Μερικές πολύ ξεκάθαρες απαντήσεις επεφύλασσε η κυβέρνηση για όσους είχαν και την παραμικρή αμφιβολία για το χαρακτήρα των εξαγγελιών της στα εγκαίνια της φετινής ΔΕΘ.
Με τις σημερινές εξαγγελίες της, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε άλλη μια δήλωση υποταγής στο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο και τα όργανά του (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ) προκειμένου να μη χάσει την πολιτική τους στήριξη και εγκαινίασε ένα νέο κύκλο βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, ξεκινώντας με το νέο βαρύτατο χαράτσι στους ιδιοκτήτες ακινήτων και -κυρίως- με όλα αυτά που θα σημάνει η επίσπευση κατά δύο μήνες της κατάθεσης του προϋπολογισμού για το 2012 και που, για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, απέφυγε να αναγγείλει τώρα.
Παράλληλα, με το χθεσινό αστυνομοκρατικό όργιο καταστολής, τις εκατοντάδες προσαγωγές και τις συλλήψεις, θέλησε να κάνει και μια επίδειξη πυγμής ενάντια στο λαό και σε όλους όσους θελήσουν να αμφισβητήσουν την πολιτική της και να αντισταθούν στην αντεργατική αυτή καταιγίδα.
Ωστόσο, η χθεσινή μεγάλη λαϊκή-εργατική κινητοποίηση, η μεγαλειώδης παρουσία της νεολαίας και του φοιτητικού κινήματος που παλεύει για την ανατροπή του εκτρωματικού νόμου-πλαισίου δείχνουν ότι το πνεύμα της αντίστασης και του αγώνα που όλους τους προηγούμενους μήνες πλημμύρισε τους δρόμους και της πλατείες όλης της χώρας είναι ζωντανό και ειναι αυτο που γεμιζει εμας με ελπιδα και αυτους με φοβο!
Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ(μ-λ)