Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Νέε - νέα

Είναι η ώρα να σηκωθείς, να μπεις στον αγώνα, να συμπορευτείς με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Ο αγώνας δεν είναι ούτε εύκολος, ούτε μια στο τόσο. Μπορεί να είναι αποτελεσματικός μόνο εάν έχει κατεύθυνση την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Μόνο αυτό το νόμο πρέπει να αναγνωρίσεις. Πέταξε στα σκουπίδια όλα τα τρομοκρατικά διλήμματα. Ο βρεγμένος δεν πρέπει να φοβάται τη βροχή.
Τα μέτρα  που επεδίωκαν να εφαρμόσουν καιρό τώρα τα αφεντικά στους τόπους δουλειάς έγιναν νόμος από τη μαύρη κυβέρνησή τους, το κράτος τους, το πολιτικό τους προσωπικό.

OI ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ


Η συν-εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ελεάννα Ιωαννίδου δήλωσε σχετικά με τα εκτεταμένα επεισόδια:
«Η οργή των χιλιάδων πολιτών δεν κάμπτεται ούτε από την αστυνομική βία και την καταστολή κατά ειρηνικών διαδηλωτών ούτε από την καταστροφική μανία μειοψηφιών που λειτουργούν σε βάρος της δημοκρατίας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις χθεσινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο μνημόνιο


Η ανεπανάληπτη σε όγκο αγωνιστική παρουσία του ελληνικού λαού στα χθεσινά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας  έστειλε ένα σαφές μήνυμα καταδίκης του μνημονίου. Οι εκατοντάδες  χιλιάδες πολίτες, αψηφώντας τα εκβιαστικά διλήμματα και την προσπάθεια τρομοκράτησης τους εκ μέρους της κυβέρνησης, κατέκλισαν τους δρόμους  και τις πλατείες σφραγίζοντας τις εξελίξεις.

Αλέκα Παπαρήγα: Το νέο πολιτικό σκηνικό οφείλεται στην πίεση του λαϊκού κινήματος.


Συνέντευξη τύπου της Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε Αλέκας Παπαρήγα

Οι απώλειες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη Βουλή, δημιούργησαν ένα νέο πολιτικό σκηνικό, που οφείλεται στην πίεση που άσκησε το εργατικό λαϊκό κίνημα και είναι μία μικρή νίκη, που μπορεί, όμως, να γίνει σημαντική, αν ο λαός δεν επιτρέψει αυτές οι διαφοροποιήσεις να γίνουν ο «Δούρειος ίππος», που θα ανακόψει τη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος, την πάλη με όρους ρήξης και ανατροπής, είναι το πρώτο γενικό συμπέρασμα του ΚΚΕ, όπως το παρουσίασε η γγ της Κεντρικής του Επιτροπής Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου.



Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για σύλληψη μέλους της.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει με αποφασιστικότητα την αναίτια και προκλητική σύλληψη του μέλους της, συνδικαλιστική φοιτητή Αντώνη Βουτσίνου, μέλους του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου Μαθηματικού Αθήνας

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή καταγγέλλει τη δολοφονική επιχείρηση καταστολής των δυνάμεων της αστυνομίας απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κατέκλυσαν την Κυριακή 12 Φλεβάρη το κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων. Ένα συντονισμένο όργιο βίας και χημικού πολέμου έλαβε χώρα από τις δυνάμεις της αστυνομίας και τους παρακρατικούς μηχανισμούς, με στόχο να διαλύσει τη μεγαλειώδη διαδήλωση.

Συνέντευξη του Δ.Στρατούλη στο ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο».


Ο Δημήτρης Στρατούλης, συντονιστής της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο» (Γιάννη Ανδρουλιδάκη και Βαγγέλη Καραγιώργο) σχετικά με τις χθεσινές κινητοποιήσεις και τις πολιτικές εξελίξεις ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

-    Πως εκτιμάτε τις χθεσινές κινητοποιήσεις;
Το πρώτο χαρακτηριστικό των χθεσινών κινητοποιήσεων ήταν η πρωτοφανής μαζικότητά τους. Ειδικά στην Αθήνα το Σύνταγμα και όλοι οι δρόμοι γύρω από αυτό βούλιαξαν από μια μεγάλη και απέραντη λαοθάλασσα που κινητοποιήθηκε για να πει ένα μεγάλο όχι στη νέα αποικιοκρατική δανειακή σύμβαση και στο δρακόντειο μνημόνιο που τη συνοδεύει χωρίς να παγιδεύεται από το κυβερνητικό και μιντιακό τρομοκρατικό δίλημμα «μνημόνιο ή κόλαση».

ΚΚΕ(μ-λ): Μεγαλειώδης έκφραση της λαϊκής οργής!
Μήνυμα συνέχισης του αγώνα!


Δευτέρα 13 Φλεβάρη 2012
Την ώρα που οι «χορτάτοι» κινδυνολογούσαν ασύστολα, απαιτώντας περισσότερες θυσίες στο βωμό των συμφερόντων του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου, οι «πεινασμένοι», αυτοί που καλούνται να πεινάσουν ακόμη περισσότερο και να δουν τη ζωή τους να γίνεται μία κόλαση, πήραν για μια ακόμη φορά την υπόθεση στα δικά τους χέρια.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην Αθήνα, αλλά και σε όλη τη χώρα, το λαϊκό ποτάμι που πλημμύρισε τους δρόμους, ήταν η πιο τρανταχτή απόδειξη για το ότι αυτή η πολιτική και όσοι τη στηρίζουν είναι πλήρως απονομιμοποιημένοι στις συνειδήσεις του λαού και των εργαζομένων. Με πείσμα και αποφασιστικότητα, οπλισμένοι με το δίκιο και τη συλλογικότητα, άντεξαν για ώρες, κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Οι τόνοι χημικών, η απίστευτη αστυνομική θηριωδία, το οργανωμένο σχέδιο κράτους και παρακράτους να διαλύσουν τα συλλαλητήρια χρειάστηκαν πολλές ώρες για να διαλύσουν τον κόσμο που επέμενε να διαδηλώνει έξω από τη Βουλή, αλλά και σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων από αυτή.

Το γύρο του κόσμου έκανε το μήνυμα του ΚΚΕ.Το σύνθημα «ΚΑΤΩ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ» δέσποζε για πολλές ώρες στην Ακρόπολη.


Το γύρο του κόσμου έκανε το μήνυμα του ΚΚΕ



Το γύρο του κόσμου έκανε το μήνυμα που έστειλε για άλλη μια φορά το ΚΚΕ από την Ακρόπολη, το Σάββατο το πρωί, με τα τεράστια γιγαντοπανό και το σύνθημα στα ελληνικά και στα αγγλικά: «Κάτω η δικτατορία μονοπωλίων - Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Το μήνυμα του ΚΚΕ, η συμβολική αυτή κίνηση αν και αρχικά επιχειρήθηκε να αγνοηθεί ακόμα και από την κρατική τηλεόραση, έστειλε μήνυμα ανατροπής στο λαό της χώρας, αλλά και στους λαούς καλώντας τους σε αγώνα ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων σε κάθε καπιταλιστική χώρα.

Η μετάλλαξη του Α. Σαμαρά.Γράφει ο Γ.Δελαστίκ...Το νέο Μνημόνιο, ας μην κρυβόμαστε, πέρασε μόνο εξαιτίας της αλλαγής στάσης του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πλέον φέρει την κύρια πολιτική ευθύνη για όλα τα ανείπωτα δεινά που θα πλήξουν εκατομμύρια Ελληνες!


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ (Αναδημοσίευση από το Έθνος)

Κωμικοτραγική είναι πλέον η πολιτική εικόνα του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, μετά την απίθανη στροφή 180 μοιρών στη στάση του απέναντι στο νέο Μνημόνιο. Γελάει όλη η Ελλάδα μαζί του μετά την ανακοίνωση που έκανε ότι θα αποκλείσει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ όποιον βουλευτή τολμήσει να ψηφίσει κατά του νέου Μνημονίου, το οποίο είναι πολύ χειρότερο από το πρώτο! Ο μέχρι τον Νοέμβριο εμφανιζόμενος ως ανυποχώρητος «ηγέτης του αντιμνημονιακού αγώνα» στον χώρο της Δεξιάς δεν αρκέστηκε στον κολοσσιαίο συμβιβασμό της συμμετοχής του στη μνημονιακή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Μεγάλες πορείες και στη Θεσσαλία.


Βροντερή η φωνή του λαού συγκλόνισε, για ώρες, χτες το απόγευμα, και τα κέντρα των πρωτευουσών των τεσσάρων θεσσαλικών νομών.

Στη Λάρισα

Βροντερή η φωνή του λαού συγκλόνισε, για ώρες, χτες το απόγευμα, και τα κέντρα των πρωτευουσών των τεσσάρων θεσσαλικών νομών. Φωνή θυμού, οργής, αγανάκτησης. Αλλά και φωνή αποφασιστικότητας και ετοιμότητας για κατά μέτωπο σύγκρουση με όλους όσοι σχεδιάζουν, προωθούν, υλοποιούν και στηρίζουν τη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση. Τεράστιες οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις πλατείες, συγκλονιστικές οι πορείες στους δρόμους.

Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο καπιταλισμός έχει εξαντλήσει τα ιστορικά του όρια.

                     Αποσπάσματα από την τοποθέτηση του κεντρικού εισηγητή του Κ.Κ.Ε


Πρόκειται για μία σύμβαση που αποτελεί«την επιτομή της λαϊκής χρεοκοπίας»! Αυτό επισήμανε στην ομιλία του ο κεντρικός εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλοςαναλύοντας μία προς μία τις αντιλαϊκές πλευρές της δανειακής σύμβασης. Αναφερόμενος στους βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, τόνισε πως«τώρα είναι η ώρα ευθύνης για τον καθένα και την καθεμία. Αναλογιστείτε με ποιο δικαίωμα πετσοκόβετε τους μισθούς και τις συντάξεις, καταργείτε τις συλλογικές συμβάσεις».

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΝΑΡ και της ν.ΚΑ : Η χούντα τελειώνει. Η εργατική και λαϊκή άνοιξη έρχεται!


Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΝΑΡ και της ν.ΚΑ 

Το μήνυμα δόθηκε: ο εργαζόμενος λαός, που βγήκε εκατοντάδες χιλιάδες στο δρόμο, έχει μπει σε τροχιά σύγκρουσης με την άγρια αντιλαϊκή πολιτική και το κοινωνικό σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου. Ο ανυποχώρητος λαός της Αθήνας, οι τεράστιες διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και η εμφάνιση του λαού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας δίνουν ξανά τον τόνο. Το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση στέκονται μαζί με τους εργάτες και τους εργαζόμενους, το ένα εκατομμύριο των ανέργων, τη νέα γενιά που καταδικάζουν στη μιζέρια και τη μετανάστευση, χαιρετίζει όλους όσους γεμίζουν ξανά τους δρόμους και τις πλατείες, ακόμη πιο δυνατοί και πολιτικά αποφασισμένοι.

ΑΘΗΝΑ: Μεγαλειώδης διαδήλωση ενάντια στο μακέλεμα του λαού !


Ένα ορμητικό ανθρώπινο ποτάμι «βούλιαξε» χτες το κέντρο της πόλης, κόντρα στις προσπάθειες όσων θέλουν να βάλουν το λαό στη στρούγκα

Άποψη της συγκέντρωσης στην Πειραιώς


Δε θα περάσει! Το μακέλεμα του λαού δε θα περάσει!
Αυτό διαμήνυσαν χτες, χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι, οικογένειες, άνεργοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών που ξεχύθηκαν σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Πρωταγωνιστής στην οργάνωση μιας μεγαλειώδους κινητοποίησης ακόμα μια φορά το ΠΑΜΕ.
Πλήθος κόσμου διαδήλωσε αντιτάσσοντας το δίκιο των παραγωγών του πλούτου απέναντι στα τρομοκρατικά διλήμματα και στους ωμούς εκβιασμούς συγκυβέρνησης - τρόικας. 

Ανακοίνωση ΔΗ.Κ.ΚΙ για τα επεισόδια στην Αθήνα : Φασιστικής έμπνευσης χτύπημα .


Ανακοίνωση ΔΗ.Κ.ΚΙ

Η πολιτική χούντα Παπαδήμου - Παπανδρέου - Σαμαρά σε συνεργασία σε συνεργασία και πάλι με τους "γνωστούς αγνώστους" κουκουλοφόρους επετέθηκε με οργανωμένο σχέδιο και πρωτοφανή αγριότητα στις εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτών που κατέκλυσαν από νωρίς το απόγευμα την πλατεία Συντάγματος και το κέντρο της ΑΘήνας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επίθεση άρχισε πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συγκέντρωσης και ταυτόχρονα από διαφορετικά σημεία ώστε να εμποδιστεί εξ΄ αρχής η συγκέντρωση.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Μεγαλειώδης λαϊκή διαδήλωση κατά της λιτότητας !


Λισαβόνα


Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν το Σάββατο την πλατεία του Παλατιού της Λισαβόνας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην ακολουθούμενη πολιτική και στα μέτρα που περιέχονται στο πρόγραμμα επίθεσης της τρόικας, το οποίο συναποφασίζει, επικροτεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Πάνω από 300.000 άνθρωποι απ' όλη την Πορτογαλία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Πορτογαλίας (CGTP-IN) έφθασαν από τέσσερις ξεχωριστές προσυγκεντρώσεις στην κεντρική πλατεία σε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων 30 χρόνων.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

 Ο Αλέξης Τσίπρας για τα επεισόδια και τους εμπρησμούς κτηρίων στην Αθήνα.


Πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες πολίτες ειρηνικά βρέθηκαν στους δρόμους  για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα στην Αθήνα και πολλές χιλιάδες στις άλλες πόλεις. Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής χτυπούσαν ειρηνικούς διαδηλωτές ενώ άφηναν ανενόχλητες  δυνάμεις παρακρατικές να καίνε την Αθήνα. Αυτή είναι η εικόνα που θέλουν να μεταφέρουν τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα. Όχι η εικόνα ενός λαού που αγωνίζεται για το δίκιο του αλλά η εικόνα του παρακράτους και της καταστροφής.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές αψήφισαν τη καταστολή στο Σύνταγμα. Συνεχίζουμε μέχρι να τους διώξουμε!


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν στο δρόμο, στο Σύνταγμα και στις άλλες πλατείες της χώρας. Ο όγκος, η μαχητικότητα, ο πολιτικός προσανατολισμός, η επιμονή και η ανυπόταχτη διάθεση αγώνα, που επιδεικνύουν για ώρες οι εργαζόμενοι και οι νέοι, υπογραμμίζουν ότι γυρίζουμε σελίδα.
Η κυβέρνηση αντιμετώπισε τους διαδηλωτές με την ίδια βία και μανία όπως ο Μουμπάρακ πριν  από ένα χρόνο όταν προσπαθούσε να διαλύσει τους διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ. Θα πάρει την ίδια απάντηση που τις αξίζει!

199 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜ.ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ηθικοί αυτουργοί της Χρεοκοπίας του λαού.Του Matrix1917



Μαύρη σελίδα για την Ελλάδα.

199 βουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ στην εξαθλίωση και την χρεοκοπία του Ελληνικού λαού.

199 βουλευτές στηρίζουν τον μεγαλοτραπεζίτη Παπαδήμο ως πρωθυπουργό.

 ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν σημαντικές απώλειες στην ψηφοφορία.22 βουλευτές διέγραψε το ΠΑΣΟΚ και 20 η ΝΔ.