Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΛΕΞΗ Π. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Η Κυβέρνηση, υπό την επήρεια του νεοφιλελεύθερου πνεύματος που διαχέει προς πάσα κατεύθυνση το Μνημόνιο, ερωτοτροπεί με την ανάθεση ενός τμήματος του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της Δημόσιας Ασφάλισης στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Σχεδιάζει να αναθέσει ζητήματα της ασφάλισης των ανέργων στον ιδιωτικό τομέα που θα τους παρέχει πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη, καθώς επίσης και τον ηλεκτρονικό έλεγχο των δαπανών, επικαλούμενη την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ασφαλιστικών εταιριών. Ο ομολογημένος στόχος της είναι ο περιορισμός των δαπανών υγείας, κυρίως στις χρόνιες παθήσεις και τα ατυχήματα, όπου η επανάκτηση της υγείας και η αξιοπρεπής διαβίωση των άτυχων εργαζομένων είναι αμφίβολη.

Εμετική αντικομμουνιστική προπαγάνδα. Μια σειρά του BBC, «Ο χαμένος κόσμος του κομμουνισμού», που προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ , επιστρατεύεται για τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού

Τα άτομα με αναπηρία, στο Βερολίνο είχαν τη δεκαετία του 1970 μιαν ολόκληρη συνοικία στη διάθεσή τους, στην οποία, από τα διαμερίσματα μέχρι τους δρόμους, είχαν όλα μελετηθεί έτσι ώστε να διευκολύνουν την καθημερινότητα και τις μετακινήσεις τους. Αυτό μόνον ο σοσιαλισμός μπορούσε να το προσφέρει
Εμετική προπαγάνδα από την περίοδο του ψυχρού πολέμου θύμισε το «ντοκιμαντέρ» του BBC που πρόβαλε ο ΣΚΑΪ την Τετάρτη το βράδυ για τον «Χαμένο κόσμο του κομμουνισμού». Την τιμητική της στο πρώτο επεισόδιο είχε η Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία. Επιλεγμένα «στοιχεία» και αυθαίρετα τοποθετημένες εικόνες διαστρέβλωναν την πραγματικότητα και για όσους έζησαν στη χώρα αυτή μόνο θυμό και οργή μπόρεσαν να προκαλέσουν.
Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Την Ερικα Ρίμαν, που βρέθηκε σε σοβιετικά στρατόπεδα και φυλακές επειδή «ζωγράφισε με κραγιόν έναν φιόγκο σ' ένα κάδρο του Στάλιν»; Και βρέθηκε στους ίδιους χώρους κρατούμενη με στελέχη του ναζιστικού κόμματος, ανώτατους δικαστικούς και στρατιωτικούς;

Πρόγραμμα Θανάση Παφίλη υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής & μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ 11 - 12/10/2010

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 Οκτωβρίου

Θα επισκεφθεί το νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».
9:30 - Περιοδεία στο τμήμα εντολών, στο φαρμακείο και την αιμοδοσία και θα μιλήσει με τους εργαζόμενους των εργαστηρίων.
11:00 - Θα μιλήσει με τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά συνεργεία.
12:30 - Θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αθήνας στο ΤΕΦΑΑ (στο μικρό αμφιθέατρο, πλ. Καλογήρων, Δάφνη) με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό. Οι εκλογές για την Περιφέρεια και τους Δήμους».
Η παρουσίαση των θέσεων θα γίνει από τον Θοδωρή Λιάπη, υπεύθυνο του τμήματος φυσικής αγωγής και αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο Ελληνικού με την «Λαϊκή Συσπείρωση».
Στην εκδήλωση θα μιλήσει ακόμα ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

ΤΡΙΤΗ 12 Οκτωβρίου

Η άνοδος του Κόμματος των Πρασίνων, η υποψήφια του οποίου συγκέντρωσε ποσοστό 19,5% στον πρώτο γύρο, ήταν η έκπληξη των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή.O δεύτερος γύρος θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου


Γράφει η ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΣΜΑ - www.prin.gr

Η άνοδος του Κόμματος των Πρασίνων, η υποψήφια του οποίου συγκέντρωσε ποσοστό 19,5% στον πρώτο γύρο, ήταν η έκπληξη των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή. Μπορεί η Μαρίνα Σίλβα, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος του Λούλα, που μεγάλωσε σε απομακρυσμένη περιοχή του Αμαζονίου και ήταν αναλφάβητη μέχρι την ηλικία των 16, να ήρθε τρίτη και να απέτυχε να περάσει στο δεύτερο γύρο, ωστόσο το ποσοστό της ήταν μεγαλύτερο από εκείνο που της έδιναν οι δημοσκοπήσεις. Η Ντζίλμα Ρουσέφ, εκλεκτή του απερχόμενου προέδρου Λούλα και διάδοχός του στην ηγεσία του Κόμματος των Εργατών, με ποσοστό 46,6% και ο Ζοζέ Σέρα, επικεφαλής του Κόμματος του Δημοκρατικού Κινήματος, με 32,7% θα διεκδικήσουν την προεδρία στο δεύτερο γύρο, στις 31 Οκτωβρίου.
Η επικράτηση της Ρουσέφ ήταν αναμενόμενη, καθώς υποσχέθηκε να συνεχίσει την πολιτική του δημοφιλέστατου προέδρου Λούλα.

ΚΚΕ: Στη λαϊκή εξουσία και οικονομία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία.

ΚΚΕ: Στη λαϊκή εξουσία και οικονομία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία. Σε αυτό το πλαίσιο θα λειτουργεί ενιαίος αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας σε όφελος του λαού
  • Απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου σε άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Καμία εκχώρηση στο μονοπωλιακό κεφάλαιο στρατηγικών τομέων της οικονομίας, όπως ενέργεια, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, νερό.
  • ΓΣΕΕ και ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θέτοντας στόχο το 51% των μετοχών στο δημόσιο, αντί για σύγκρουση με τις στρατηγικές επιλογές του Μάαστριχτ και της «Απελευθέρωσης», οδήγησαν το κίνημα σε ήττα.
  • Αγώνας για κατοχύρωση της ενέργειας, των μεταφορών, των επικοινωνιών ως κοινωνικών αγαθών, σε αντίθεση με την εμπορευματοποίησή τους.

O Oργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσ/νίκης (OΑΣΘ) κόβει τα μεταμεσονύκτια δρομολόγια.

O Oργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσ/νίκης (OΑΣΘ) κόβει τα μεταμεσονύκτια δρομολόγια. Δηλ. μετά τις 12 το βράδυ η Θεσσαλονίκη μια πόλη με πάνω από 1 εκ. κατοίκους, με χιλιάδες φοιτητές, ταξιδιώτες και εργαζόμενους που δουλεύουν σε καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια κ.λπ. και τελειώνουν την εργασία τους μετά τις 12, δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Θα πρέπει να επιστρέψουν είτε με τα πόδια(!) ή με ΤΑΧΙ πληρώνοντας φυσικά διπλή ταρίφα.

Μανώλης Γλέζος : Όχι στην πολτοποίηση του πολίτη

    Συνέντευξη στον Ανάργυρο ΣΕΒΑΣΤΟ - www.avgi.gr

    Ο Μανώλης Γλέζος, με αφορμή την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Πάρου, μιλά για τον στόχο της “Κίνησης Πολιτών Πάρου”, το νόημα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, για το Μνημόνιο και τον “Καλλικράτη”, για την ευκαιρία της αριστεράς.
    Θεωρεί ότι αυτές οι εκλογές αποτελούν ένα δημοψήφισμα του λαού εναντίον του Μνημονίου και της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ που υποτάχθηκε στην τρόικα. Υπογραμμίζει πως οι πολίτες χρειάζεται να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και να συναποφασίζουν με τους συμπολίτες τους για το παρόν και το μέλλον τους.

    * Ώστε υποψήφιος δήμαρχος στην Πάρο;
    Ναι.

    * Γιατί στην Πάρο και όχι στη Νάξο;
    Στη Νάξο έχω προσφέρει πολλά και πάνω απ' όλα το πείραμα της Άμεσης Δημοκρατίας στ' Απεράθου της Νάξου, το χωριό του πατέρα μου. Στην Πάρο, όμως, γεννήθηκε η μάνα μου, η Ανδρομάχη Ναυπλιώτου, και ο αδελφός μου ο Νίκος που εκτελέστηκε από τους ναζί κατακτητές στις 10 Μαΐου 1944 σε ηλικία 19 χρόνων.

    * Κατανοητός ο συναισθηματικός λόγος. Επειδή όμως είναι γνωστό πως για κάθε ενέργειά σας το κίνητρο είναι πολιτικό, θα ήθελα μια απάντηση.
    Είναι αδιανόητη για μένα η αποχή από τους αγώνες του λαού μας ενάντια στον "Καλλικράτη", ο οποίος κρατικοποιεί την Αυτοδιοίκηση, και στο Μνημόνιο, που υποδουλώνει τη χώρα στην τρόικα. Η συμμετοχή στον συνδυασμό της Κίνησης Ενεργών Πολιτών (ΚΕΠ) Πάρου υπήρξε η φυσιολογική εξέλιξη μιας ευρύτερης κίνησης στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 και η σύμφωνη παρότρυνση από τον ΣΥΡΙΖΑ Πάρου. Οι δύο αυτές πλευρές συναντήθηκαν, δημιούργησαν την ΚΕΠ Πάρου και ζήτησαν τη συμμετοχή μου. Θα ήταν ακατανόητο να αρνηθώ.

    Ελευθερία Καραπάνου Μέλος της «Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών», υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κεντρικού τομέα Αττικής

    Ελευθερία Καραπάνου
    Μέλος της «Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών», υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κεντρικού τομέα Αττικής
    Σαν «Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών» συνεργαζόμαστε με το ΚΚΕ περισσότερα από δέκα χρόνια. Στηρίζουμε καθαρά τα ψηφοδέλτια που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ, τα οποία στηρίζουν υποψήφιους που θα είναι δίπλα στα λαϊκά προβλήματα και μπροστά στους αγώνες. Σήμερα είναι ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να συσπειρωθούν σε μια κοινωνική συμμαχία, πλάι στο ΚΚΕ, για την ανατροπή της αντεργατικής αντιλαϊκής επίθεσης που δεχόμαστε.
    Είναι μια συνεργασία σταθερή, δεν είναι μόνο εκλογική.

    «Η συμμαχία Νέα Δημοκρατία - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ - ΣΥΝ εναντίον του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι απόδειξη για ένα πράγμα, ότι μεταξύ τους μπορούν να τα βρουν»


    «Η συμμαχία Νέα Δημοκρατία - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ - ΣΥΝ εναντίον του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι απόδειξη για ένα πράγμα, ότι μεταξύ τους μπορούν να τα βρουν», δήλωσε από την Ικαρία που περιοδεύει η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. «Αυτό που τους ενοχλεί είναι η εναλλακτική πρόταση του ΚΚΕ και ότι το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι» συνέχισε η κ. Παπαρήγα για να συμπληρώσει: «Νομίζουμε ότι αυτό πρέπει να το πάρουν πάρα πολύ σοβαρά υπόψη όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που ανήκουν σε εργατικά, λαϊκά στρώματα, ανεξάρτητα τί ψήφιζαν μέχρι τώρα».
    Λίγο νωρίτερα μιλώντας σε συγκέντρωση γυναικών, η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι είναι μοναδικό αυτό που συμβαίνει στην Ικαρία και αυτό που γίνεται με τα ψηφοδέλτια. «Αλλού η ΝΔ έχει 2-3 ψηφοδέλτια, αλλού το ΠΑΣΟΚ 2-3 ψηφοδέλτια και είναι φανερό ότι όλοι μαζί κάνουν προσπάθειες με κύριο στόχο να αλλάξει χώρο και χρώμα η αυτοδιοίκηση στην Ικαρία».

    Διαδήλωση ενάντια στις απολύσεις, Τρίτη, 6.30 μ.μ., Προπύλαια


    ap4.gif
    Συγκέντρωση και διαδήλωση ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία διοργανώνουν οι εργαζόμενοι στα "Ελληνικά Γράμματα", ο Συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου, επιτροπή αλληλλεγγύης στους εργαζόμενους και εργατικές συλλογικότητες, την Τρίτη 12 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια.
    Όπως αναφέρει η κοινή ανακοίνωσή τους "Σε πραγματικό εφιάλτη μετατρέπεται η προοπτική της ανεργίας. Η απόφαση του ΔΟΛ, ιδιοκτήτη του εκδοτικού οίκου «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ», να κλείσει την εταιρεία και να πετάξει στο δρόμο 100 εργαζόμενους είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα. Στο ΔΟΛ και σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης γίνονται καθημερινά απολύσεις για τις οποίες καμία «ανεξάρτητη» εφημερίδα δεν γράφει, κανένα «αντικειμενικό» κανάλι δεν αναφέρει…

    ΤΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΣΕ ΣΤΟΝ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ

    Από το www.cheguevara.gr.


    Φιντέλ, Αυτή τη στιγμή θυμάμαι πολλά πράγματα-όταν σε γνώρισα στο σπίτι της Μαρίας-Αντωνίας, όταν μου πρότεινες να σε ακολουθήσω, την ένταση της προετοιμασίας. Μια μέρα ήρθαν και μας ρώτησαν ποιος θα έπρεπε να ειδοποιηθεί σε περίπτωση θανάτου μας. Τότε η συνειδητοποιήσαμε την πιθανότητα αυτή. Αργότερα μάθαμε ότι ήταν αλήθεια, ότι σε μια επανάσταση νικά κανείς ή πεθαίνει (αν είναι πραγματική). Πολλοί σύντροφοι έπεσαν στην πορεία προς τη νίκη. Σήμερα τα πάντα έχουν ένα λιγότερο δραματικό τόνο, επειδή είμαστε πιο ώριμοι, αλλά το γεγονός επαναλαμβάνεται. Αισθάνομαι ότι έχω κάνει το καθήκον μου προς την Κουβανέζικη επανάσταση, στο έδαφός της, και αποχαιρετώ εσένα, τους συντρόφουs, το λαό σου ο οποίος είναι τώρα δικός μου. Παραιτήθηκα επίσημα από τις θέσεις μου στην ηγεσία του κόμματος, το πόστο μου σαν υπουργός, το βαθμό μου σα διοικητής και την υπηκοότητά μου.