Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ SUPER MARKET ΖΑΡΛΑΣ



Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ και η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία του super market ΖΑΡΛΑΣ για την απαράδεκτη στάση της απέναντι στους εργαζόμενους της. Η εργοδοσία αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους από το Φλεβάρη, προχωρώντας σε μερικές εξοφλήσεις, έχει σε διαθεσιμότητα εργαζόμενους απλήρωτους ενώ έχει προχωρήσει σε απολύσεις χωρίς να δώσει αποζημιώσεις.
Οι εργαζόμενοι του super market ΖΑΡΛΑΣ προχωρούν σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων και καλούμε όλο τον λαό της Πάτρας να εκφράσει την αλληλεγγύη του.

Δήλωση του Π. Σκουρλέτη, εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΝ, εν όψει της αυριανής συνάντησης Μέρκελ-Σαρκοζί


Όσο δεν λαμβάνονται μέτρα που θα ανατρέπουν τον πυρήνα  της νεοφιλελεύθερης λογικής, στη βάση της οποίας διαμορφώθηκε η Ευρωζώνη,  η κρίση θα βαθαίνει με βαριές συνέπειες για το σύνολο των ευρωπαϊκών λαών. Κάτι τέτοιο δεν μπορούν να το κάνουν οι χρεωκοπημένες πολιτικές ηγεσίες που υπηρέτησαν το νεοφιλελευθερισμό και διαμόρφωσαν την παντοκρατορία των αγορών.

΄΄Ουαί υμίν...'' πανό κατα της κυβέρνησης στον εορτασμό για την Παναγία της Τήνου.


Πανό με αποδέκτη τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης υφ.Αμυνας κ.Σπηλιόπουλο κατα τον εορτασμό της Παναγίας στην Τήνο...
Φωτό που προφανώς δεν έδειξε η κρατική τηλεόραση που κάλυπτε το γεγονός.......
alt

Πηγή:www.tometopo.gr

Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση με ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων


Σε νέα φάση ισχυρών αναταράξεων πέρασαν τις τελευταίες βδομάδες η ΕΕ και οι ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι η κρίση είναι βαθιά και πως η ανάκαμψη θα είναι πρόσκαιρη και αναιμική, προάγγελος μιας επόμενης κρίσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι οι κύριες παγκόσμιες οικονομίες δείχνουν και πάλι σημάδια επιβράδυνσης, ενώ επανέρχονται οι ανησυχίες για μια νέα ύφεση, έπειτα από εκείνη του 2008 - 2009.
Ο ΟΟΣΑ αναφέρει συγκεκριμένα ότι τον Ιούνη, σε σχέση με το Μάη, «έκαναν την εμφάνισή τους στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Ρωσία ισχυρότερα σημάδια αντιστροφής των κύκλων ανάπτυξης».

Άρθρο στην Αυγή του γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ , Δημήτρη Βίτσα.


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΙΤΣΑ




Το θερμό αυγουστιάτικο πιστωτικό επεισόδιο της υποβάθμισης των ΗΠΑ από τους κραταιούς οίκους αξιολόγησης που κρατούν το θερμόμετρο της νεοφιλελεύθερης ανοχής. Η ένταξη στο κάδρο της κρίσης δημοσίων χρεών της Ιταλίας και της Ισπανίας που έρχονται να συναντηθούν με την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Η σφοδρή κοινωνική αναταραχή στη Μ. Βρετανία (χώρα ευρωπαϊκή εκτός Ευρωζώνης). Η ισχυρή πιθανότητα ενός νέου χρηματοπιστωτικού κραχ έρχονται να επιβεβαιώσουν τα εξής:
Οι αποφάσεις της Ε.Ε. στις 21 Ιουλίου (και οι εξ αυτών πανηγυρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης) ήταν μια τρύπα στο νερό. Περισσότερο έκκληση προς τις χρηματαγορές και τους κερδοσκόπους παρά «λύση».
Η κρίση είναι βαθιά συστημική. Στο πρόγραμμά μας (2008) τονίζουμε: «Η εν λόγω κρίση είναι κρίση τόσο της νεοφιλελεύθερης μορφής του σύγχρονου καπιταλισμού όσο και κρίση της οικονομίας και πολιτικής ηγεμονίας των ΗΠΑ».

Οι εκτιμήσεις μας δικαιώνονται

Με βάση αυτή την αφετηριακή εκτίμηση αναλύουμε τρία χρόνια τώρα τόσο τη συγκυρία όσο και τις βαθύτερες αιτίες της.

Ταινία - «προσκύνημα» στο Μπλόκο της Κοκκινιάς. Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κοκκινιάς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεών της για τα 67 χρόνια από το Μπλόκο της Κοκκινιάς, ανήμερα της επετείου, στις 17/8, στις 8.45 μ.μ., θα προβάλει στη Μάντρα - τόπο της μαζικής εκτέλεσης ΕΑΜιτών αγωνιστών, την σπουδαία ταινία του Αδωνι Κύρου, «Μπλόκο»


Η πολύ σημαντική, αλλά «ξεχασμένη» ταινία του σπουδαίου δημιουργού και θεωρητικού του Κινηματογράφου, συγγραφέα και αγωνιστή του ΕΑΜ, Αδωνι Κύρου «Μπλόκο»(1964), αφιερωμένη στο Μπλόκο της Κοκκινιάς, θα προβληθεί, στις 17/8 (8.45 μ.μ.), στη Μάντρα, τον τόπο της μαζικής θυσίας Κοκκινιωτών αγωνιστών. Την προβολή οργανώνει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κοκκινιάς. Από τις18/8, η ταινία, σε διανομή της «ΝEW STAR», θα προβάλλεται στους κινηματογράφους.
Ο Αδωνις Κύρου για να τιμήσει τους ΕΑΜίτες αγωνιστές, που εκτέλεσαν οι ναζί στο Μπλόκο της Κοκκινιάς, επέλεξε σημαντικούς συνεργάτες για την ταινία του: Μεμάς Σταύρου - σενάριο.Μίκης Θεοδωράκης - μουσική. Γιώργος Πανουσόπουλος - Γρηγόρης Δανάλης - φωτογραφία. Τάσος Ζωγράφος - σκηνογραφία, πολλούς άλλους καλλιτεχνικούς συντελεστές και τους ηθοποιούς: Μάνο Κατράκη, Κώστα Καζάκο, Γιάννη Φέρτη, Ζωρζ Σαρρή, Ξένια Καλογεροπούλου, Αλεξάνδρα Λαδικού, Θάνο Κανέλλη, Κώστα Μπάκα, Κώστα Μπαλαδήμα, Σταύρο Τορνέ (κινηματογραφιστής), Γιάννη Κοντούλη, Χρήστο Μπεκιάρη, Νίκη Τσιγκάλου, Κούλα Αγαγιώτου, Γιώργο Νέζο, Ειρήνη Κουμαριανού, Θόδωρο Ντόβα, Χριστόφορο Χειμάρα, Κώστα Δίπλαρο, Μαρία Γιουρούση.

Οι εξελίξεις στον τουρισμό της κρουαζιέρας-Του Γιώργου Τούσσα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του


Οι δημαγωγικές κορόνες των εφοπλιστών, των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών και αμερικάνικων ναυτιλιακών επιχειρηματικών ομίλων, των «tour operators» που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό της κρουαζιέρας και η αναπαραγωγή τους από το πολιτικό προσωπικό μέσα από τα ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ, για τον πακτωλό των κεφαλαίων που δήθεν θα εισρεύσουν από επενδύσεις και τουρίστες στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη της οικονομίας, στην αποπληρωμή του χρέους και των ελλειμμάτων, στο χτύπημα της ανεργίας, στην αύξηση των θέσεων εργασίας, στη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων, δεν έχουν καμία σχέση με τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑ.Ο.Σ. που είναι σε εξέλιξη, με ορίζοντα για δεκαετίες ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Άνετη νίκη της Κριστίνα Φερνάντες-Τα ηνία στην κούρσα για την επιλογή υποψηφίων εν όψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου κατέχει η κεντροαριστερή πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, σύμφωνα με την ανοικτή ψηφοφορία που έγινε χθες Κυριακή.



Τα ηνία στην κούρσα για την επιλογή υποψηφίων εν όψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου κατέχει η κεντροαριστερή πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, σύμφωνα με την ανοικτή ψηφοφορία που έγινε χθες Κυριακή. 

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, με καταμετρημένο το 5% των ψήφων, η Φερνάντες συγκεντρώνει το 50,3% και προηγείται με 37% του επόμενου υποψηφίου, του Ρικάρδο Αλφονσίν.

Μπλοκάκια και στα γαϊδούρια !



Γαϊδουράκια παροχής υπηρεσιών
Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών άλλαξε ρότα και πλέον από τους “μεγαλοκαρχαρίες” στοχεύει τους ιδιοκτήτες γαϊδουριών της Σαντορίνης και της Λίνδου(;)

Οι οδηγοί γαϊδουριών είναι πλέον υποχρεωμένοι να κόβουν αποδείξεις σε μπλοκ παροχής υπηρεσιών! 

Όπως είναι φυσικό τα νέα δεδομένα έχουν φέρει αναστάτωση, αφού η καθημερινότητα των επαγγελματιών προϋποθέτει τη γνωστή γραφειοκρατία.

Για την εξέγερση στη Βρετανία. Εκεί που ολόκληρη η Ευρώπη βλέπει κοινωνική εξέγερση και αναζητά κοινωνικά αίτια, το βρετανικό πολιτικό σύστημα κυνηγάει μάγισσες στο twitter


Για την εξέγερση στη Βρετανία
Εκεί που ολόκληρη η Ευρώπη βλέπει κοινωνική εξέγερση και αναζητά κοινωνικά αίτια, το βρετανικό πολιτικό σύστημα κυνηγάει μάγισσες στο twitter
Του Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος απ΄ όταν ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Νικ Κλεγκ προβαλλόταν περίπου σαν η ελπίδα των φτωχών και των μειονοτήτων. Μέσα σε ένα χρόνο, η συγκυβέρνηση Κάμερον-Κλεγκ τριπλασίασε τα δίδακτρα στα Πανεπιστήμια, είδε απαθής τη νεανική ανεργία να πιάνει ρεκόρ 15ετίας,  κυνήγησε τους δημοσίους υπαλλήλους, εξήγγειλε πρωτοφανείς περικοπές και αναμετριέται ακόμα με ένα σκάνδαλο διεθνών διαστάσεων (Μέρντοχ), λόγω της εμπλοκής σε αυτό πολιτικών, αλλά και αξιωματικών της αστυνομίας.

Εδώ και τώρα συμπαράταξη της αριστεράς για διέξοδο επιβίωσης




Η υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας υποτροπιάζει την καπιταλιστική κρίση και οξύνει στο έπακρο τα εκρηκτικά προβλήματα της Ευρωζώνης, η οποία ήδη βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού!
Ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις ιστορικές εξελίξεις.
Η Ελλάδα σε αυτό το φρικτό παγκόσμιο σκηνικό κινδυνεύει να χαθεί κυριολεκτικά στα τάρταρα και να ζήσει την επόμενη περίοδο τις εφιαλτικότερες ώρες της ιστορίας της.
«Εγγύηση» γι' αυτό αποτελεί η παραδομένη κυβέρνηση του ΓΑΠ και το άθλιο κατεστημένο πολιτικό σκηνικό ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ!

ΗΠΑ -Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση συναυλιακής σκηνής


Ο απολογισμός τους δυστυχήματος από την κατάρρευση χθες το βράδυ μιας σκηνής όπου θα δινόταν συναυλία μουσικής κάντρι σε υπαίθριο χώρο στην Πολιτεία Ιντιάνα, στις βόρειες ΗΠΑ, αυξήθηκε σήμερα σε 5 νεκρούς και 45 τραυματίες, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιντιανάπολις. Ενώ είχε εκδοθεί προειδοποίηση για καταιγίδα μόλις πριν από την έναρξη της συναυλίας, μια βίαιη ριπή ανέμου προκάλεσε την κατάρρευση της σκηνής γύρω στις 21:00 τοπική ώρα.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την κρίση χρέους και την έκδοση ευρωομολόγου



Το ντόμινο της κρίσης χρέους από την επίθεση των αγορών και στις ισχυρότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εγκυμονεί παράπλευρες επιπτώσεις και κινδύνους ακύρωσης  στην πράξη των αποφάσεων για την Ελλάδα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής.
Γιαυτό και η ελληνική κυβέρνηση οφείλει την μέγιστη ενεργοποίησή της για μια άμεση συνολική απάντηση της ΕΕ, που δεν μπορεί να είναι άλλη από την έκδοση του ευρωομολόγου.

An American Dilemma: 2011 (English Post)


Common threads run throughout America's history from the revolution to 2011. Class and race are particularly enduring features of the life of the nation. Perhaps we need to examine our history and contemporary plight using class analysis and the fundamental interconnections of class and race to better understand why American society is in crisis today and what can be done about it.

First, it is undeniable that America is a class society. The dominant class owns the factories, the businesses, the entertainment and information industries, and the financial institutions that control investment, trade, debt, and speculation.

ΜΑΥΡΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 'ΔΕΙΧΝΟΥΝ' ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!!


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ISKRA.GR

Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΓΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
Η ανακοίνωση της ΕΛΛ. ΣΤΑΤ. σχετικά με την πορεία τουΑΕΠ κατά το β' τρίμηνο του 2011, αποτέλεσε μια δραματική αποκάλυψη του βάθους και του εύρους των αδιεξόδων στα οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία.
Η πρωτοφανής ύφεση ύψους 6,9% (το α' τρίμηνο τα μη-εποχικά διορθωμένα στοιχεία δείχνουν πτώση 8,1%) είναι κάτι το πρωτόγνωρο για την μεταπολεμική Ελλάδα και "ξεγυμνώνει" με πάταγο όλη την προπαγάνδα κυβέρνησης - τρόικας - ΜΜΕ πως φέτος η ύφεση θα ήταν δήθεν μικρότερη (3,5% - 4%) από ότι ήταν πέρυσι (4,5%).

Ποιήματα - Φώτης Αγγουλές


Ο κομμουνιστής ποιητής και αγωνιστής Φώτης Αγγουλές γεννήθηκε το 1911 στον Τσεσμέ της Μικράς Ασίας. Το πραγματικό του επώνυμο ήταν Χονδρουδάκης.
Ποιήματά του μεταφράστηκαν σε διάφορες χώρες, όπως στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αγγλία, τη Σοβιετική Ενωση, την Πολωνία, τη Βουλγαρία και αλλού.
Οι εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», τιμώντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή, επανεκδίδουν τον τόμο με τα Ποιήματά του, βασιζόμενες στην αντίστοιχη έκδοση των Πολιτικών και Λογοτεχνικών Εκδόσεων του 1964 που έγινε στην πολιτική προσφυγιά.
Ενας μικρός φόρος τιμής στον προλετάριο ποιητή, στον κομμουνιστή που υπηρέτησε την τέχνη του μένοντας πιστός στα ιδανικά του μέχρι τέλους. Αυτόν που ύμνησε την ατσάλινη αντίσταση των προλετάριων στη μάχη του Στάλινγκραντ με τους παρακάτω λιτούς, αλλά μεγαλειώδεις στίχους: