Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Οικολόγοι Πράσινοι : «Όταν η προστασία του πολίτη μετατρέπεται σε βεντέτα»


Είναι σημαντικό οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και προστατευμένοι από το βίαιο έγκλημα, η αντιμετώπιση του οποίου απαιτεί αντιμετώπιση των αιτιών που το προκαλούν μακριά από ανεξέλεγκτη βία.Η μετονομασία του Υπουργείου και οι εξαγγελίες για νέο ήθος και ύφος της Αστυνομίας καθώς και η εντυπωσιακή δήλωση ότι «οι λογικές σερίφη και ράμπο δεν κάνουν καλό»  πρέπει να συνδυάζεται και με αλλαγή πρακτικών.  Η σύλληψη των ληστών με οποιοδήποτε κόστος δίχως να προσμετράται  ο κίνδυνος της ζωής των πολιτών αφήνει σοβαρά ερωτήματα για ρεβανσισμό και πιθανό «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», αφού οι ληστές είχαν παραβιάσει την άδειά τους από τις Φυλακές  Λάρισας και  μόλις μια μέρα πριν είχαν αφοπλίσει αστυνομικούς στο Μαρούσι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 3.00 μμ, Ομόνοια, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 5.00 μμ, Σύνταγμα, Συναυλία συγκροτήματα παιδιών μεταναστών & Έλληνες καλλιτέχνες


ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ  ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

3.00 μμ, Ομόνοια, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

5.00 μμ, Σύνταγμα, Συναυλία συγκροτήματα παιδιών μεταναστών & Έλληνες καλλιτέχνες

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Πορτογαλικού Μπλόκο της Αριστεράς, Φρανσίσκο Λούσα


 Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας, αποτελούμενης από τους Χ. Γολέμη  (Διευθυντή του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς») και  Γ. Μπουρνού (Μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Υπεύθυνο του Τμ. Ευρωπαϊκής Πολιτικής), επισκέφθηκε σήμερα την Πορτογαλία και συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Πορτογαλικού Μπλόκο της Αριστεράς, Φρανσίσκο Λούσα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για την οικονομία και τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Την ίδια στιγμή που υπερασπίζονται τα ασφυκτικά γεμάτα θησαυροφυλάκια του μεγάλου κεφαλαίου και συναινετικά προωθούν μέτρα ακρωτηριασμού των λαϊκών δικαιωμάτων, οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ κρούουν άδειους τενεκέδες για να κρύψουν αυτό που δεν κρύβεται, ότι η κοινή στρατηγική τους είναι άκρως επικίνδυνη για το λαό.


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ : Δεσμεύσεις για ακόμη αγριότερα μέτρα


Εφιαλτικές οι προοπτικές που χαράζουν για τους εργαζόμενους οι αποφάσεις του ΕΚΟΦΙΝ
Η διάσωση του ελληνικού κεφαλαίου προϋποθέτει την ολοσχερή χρεοκοπία του ελληνικού λαού. Η εκτίμηση αυτή προκύπτει και μετά τη χτεσινή απόφαση του συμβουλίου ΕΚΟΦΙΝ στις Βρυξέλλες, η οποία κηρύσσει με τον πιο επίσημο τρόπο την κλιμάκωση του ολοκληρωτικού πολέμου κατά του ελληνικού λαού. Πόλεμο, στον οποίο συμπαρατάσσεται το μαύρο μέτωπο της ελληνικής και ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, με εκτελεστές, στο εσωτερικό της χώρας την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. και στο εξωτερικό την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και, φυσικά, το ΔΝΤ. Πρόκειται για αποφάσεις, η υλοποίηση των οποίων θα οδηγήσει σε απόλυτη φτώχεια πολλά εκατομμύρια πολιτών και θα οξύνουν περαιτέρω το πρόβλημα της ανεργίας.
Το εύρος των «πολεμικών επιχειρήσεων» καλύπτει τα πάντα:
  • Νέα αύξηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, καύσιμα, ΙΧ αυτοκίνητα)
  • Νέες περικοπές των μισθών
  • Επανεξέταση των καταβολών σε δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα άδειας
  • Νέα αντιδραστικά μέτρα στο ασφαλιστικό σύστημα
  • Ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας
  • Νέες ανατροπές των εργασιακών σχέσεων (κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, «απελευθέρωση» των απολύσεων)
  • Νέα προνόμια στην ολιγαρχία.
Οι αποφάσεις του συμβουλίου των υπουργών Οικονομίας ήταν σχεδόν αναμενόμενες, αφού τα κυβερνητικά στελέχη φρόντισαν να προετοιμάσουν το έδαφος για τις επιλογές που από κοινού προωθούν με την ΕΕ. Με σχετικές του δηλώσεις από το Σάββατο ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, με δήλωσή του τόνιζε:
«Με το επιχείρημα ότι "αναγκάζεται να πάρει δυσάρεστα μέτρα εξαιτίας της λεηλασίας των ταμείων από τη ΝΔ", η κυβέρνηση συγκαλύπτει την προαποφασισμένη από την ίδια και την ΕΕ πολιτική να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, που ήταν και είναι πολιτική και της ΝΔ. Ας βγάλει ο λαός συμπεράσματα».
Απόφαση σταύρωσης
Η εφιαλτική για τα λαϊκά στρώματα απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ απειλεί στη ρίζα της τη λαϊκή οικογένεια, καθώς επιδιώκουν συνειδητά να γυρίσουν τον ελληνικό λαό πολλές δεκαετίες πίσω. Αυτό είναι το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν εκατομμύρια εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, προκειμένου να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος κεφαλαιοκρατικής συσσώρευσης και υψηλής κερδοφορίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις και παράλληλα να αποκατασταθούν οι «ανισορροπίες» που εμφανίζονται σήμερα στο σύστημα της ευρωζώνης, στο πλαίσιο του άγριου ανταγωνισμού που διεξάγεται μεταξύ του ευρώ και του δολαρίου κατά κύριο λόγο.
Η φράση «νέα μέτρα» κυριαρχεί σε όλες τις παραγράφους της απόφασης του ΕΚΟΦΙΝ. Συγκεκριμένα ζητείται να ληφθούν:
  • Επείγοντα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν έως τις 15 του Μάη 2010, με τη συμπλήρωση τριών μηνών από τη χτεσινή απόφαση του ΕΚΟΦΙΝ.
  • Στο διάστημα αυτό, θα κριθεί κατά πόσο - σύμφωνα με την κοινοτική ορολογία - υπήρξε «αποφασιστική δράση» από την κυβέρνηση για τη διόρθωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.
  • Ενισχυτικά μέτρα για τη διασφάλιση των δημοσιοοικονομικών στόχων του 2010.
  • Επιπλέον μέτρα που θα υιοθετηθούν ως τα τέλη του 2010.
  • Επιπλέον μέτρα που θα υιοθετηθούν έως το 2012.
Στην απόφαση όμως επισημαίνεται ότι στο βαθμό που ορισμένοι κίνδυνοι, οι οποίοι συνδέονται με το έλλειμμα και το χρέος, επιβεβαιωθούν, η Ελλάδα θα πρέπει να ανακοινώσει, στην έκθεση που θα παρουσιάσει στις 16 του Μάρτη, πρόσθετα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί για το 2010 θα επιτευχθούν...
Αλλά η σχιζοφρένεια δε σταματά εδώ. Αυτά που ανακοινώθηκαν ήταν μόνο η εισαγωγή, καθώς στη συνέχεια επισημαίνεται: «Είναι επιτακτική ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των δημοσιοοικονομικών ανισορροπιών και των διαρθρωτικών αδυναμιών της ελληνικής οικονομίας». Στο πλαίσιο αυτό το ΕΚΟΦΙΝ καλεί την Ελλάδα «να εκπονήσει και να εφαρμόσει το συντομότερο δυνατόν ένα θαρραλέο και συνολικό πακέτο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με συγκεκριμένα μέτρα που καλύπτουν τους μισθούς, το συνταξιοδοτικό σύστημα, τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα Υγείας, τη δημόσια διοίκηση, τις αγορές αγαθών, το επιχειρηματικό περιβάλλον, την παραγωγικότητα και την αύξηση της απασχόλησης».
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου
Ο υπουργός Οικονομικών, μετά τη σύνοδο του ΕΚΟΦΙΝ, αρνήθηκε, με τη χρήση υπεκφυγών, να δεσμευτεί ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δε θα προχωρήσει στην κατάργηση του 14ου μισθού. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε και παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το θέμα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, διά της διολίσθησης, απέφυγε να δεσμευτεί περί του αντιθέτου. Τη στιγμή που οι διαρροές από τις Βρυξέλλες οργιάζουν για την... ανάγκη λήψης συγκεκριμένων μέτρων και ενώ ο πρόεδρος του Γιουρογκρούπ ζήτησε ευθέως την προηγούμενη Δευτέρα «μείωση δημόσιων δαπανών, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση της φορολογίας στα είδη πολυτελείας(;) και αύξηση της φορολογίας στην ενέργεια», ο Γ. Παπακωνσταντίνου ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχουν καθόλου αποφάσεις για συγκεκριμένα μέτρα, πόσο μάλλον σε αυτή την κατεύθυνση στην οποία αναφέρεσθε» (σ.σ. στην κατάργηση του 14ου μισθού).
Οταν του επισημάνθηκε ότι δεν αποκλείει την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, απάντησε ότι «είναι μία κατεύθυνση, στην οποία δεν έχουμε πρόθεση να πάμε»(!) ενώ με πομπώδες ύφος πρόσθεσε ότι «μπορώ να πω με κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να διαφυλάξει τα εισοδήματα των Ελλήνων εργαζομένων. Με κάθε τρόπο...». Περί της ταμπακιέρας τσιμουδιά.
Και πώς να δεσμευτεί κατηγορηματικά, όταν στη συνέχεια ανέφερε:«Ταυτόχρονα, όμως, να μην ξεχνάμε, ότι με τη Συνθήκη της Λισαβόνας η διαδικασία είναι ότι εν τέλει οι αποφάσεις, για τα όποια επιπλέον μέτρα κριθεί ότι πρέπει να παρθούν, παίρνεται με ειδική πλειοψηφία χωρίς την ψήφο του κράτους - μέλους που αφορά. Και αυτό δεν μπορούμε παρά να το συνυπολογίσουμε». Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οχυρώνεται πίσω από το «επιχείρημα» ότι τις αποφάσεις για τα καταιγιστικά μέτρα δε θα τα λάβει η ίδια, αλλά μία ειδική πλειοψηφία του ΕΚΟΦΙΝ, προσπαθώντας έτσι να αποφύγει τη λαϊκή κατακραυγή.
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος ενόψει του ΕΚΟΦΙΝ, την Κυριακή, τονίζεται:
<< Κυβέρνηση και ΕΕ εξαπατούν και εκβιάζουν το λαό, για να σκύψει το κεφάλι. Τα αντιλαϊκά μέτρα είναι προαποφασισμένα στην ΕΕ, τα έχουν υπογράψει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Η κρίση αξιοποιείται για να τα επιταχύνουν. Γι' αυτό και οι καπιταλιστές χειροκροτούν, ενώ η κυβέρνηση παριστάνει την αντιστασιακή.>>

Να μη γίνει θυσία στον αγωγό λυμάτων η παραλία θαλάσσιας χελώνας στο Ρέθυμνο

Απειλείται ο 3ος σε σημασία βιότοπος αναπαραγωγής στην Ευρώπη
Ερώτηση των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο


Την απειλή για τον τρίτο σε σημασία πανευρωπαϊκά βιότοπο αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta στην παραλία Ρεθύμνου από την παράτυπη κατασκευή αγωγού λυμάτων προς τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της πόλης φέρνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο Ευρωκοινοβούλιο με ερώτησή τους.

Σύμφωνα με καταγγελίες των οργανώσεων ΑΡΧΕΛΩΝ και Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, σε αντίθεση με τα προβλεπόμενα στην εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, η κατασκευή του αγωγού γίνεται πάνω στην παραλία και όχι κατά μήκος του υπάρχοντος δρόμου, με αποτέλεσμα σοβαρή και μη αντιστρεπτή αλλοίωση του βιοτόπου της θαλάσσιας χελώνας και ζημία των τοπικών οικονομικών δραστηριοτήτων.

«Η προστασία του τόσο σημαντικού αυτού βιότοπου δεν έρχεται σε αντιπαράθεση ούτε με τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού ούτε με τις υπεύθυνες τουριστικές επιχειρήσεις» δήλωσε ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Το πρόβλημα εμφανίζεται από τη στιγμή που με μια κοντόφθαλμη λογική εύκολου κέρδους κάποιοι επιλέγουν να περάσουν τον αγωγό λυμάτων όχι από τον υφιστάμενο δρόμο όπως προβλέπει η εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αλλά από την ίδια την παραλία».

Αμείλικτα ερωτήματα για το φιάσκο στο Βύρωνα

Aμείλικτα ερωτήματα για τα παιδαριώδη λάθη και τις παραλειψεις που οδήγησαν σε άλλο ένα αιματηρό αστυνομικό φιάσκο στο Βύρωνα με θύμα εναν ανύποπτο 25χρονο εργάτη και πατέρα ενός βρέφους, ο οποίος έπεσε νεκρός στην ανταλλαγη πυρών μεταξύ αστυνομικών και αλβανών κακοποιών.
Οι αστυνομικές αρχές γνώριζαν ότι είχαν να κάνουν με αδίστακτους κακοποιούς, δραπέτες των φυλακών και μέλη της συμμορίας με τις βαριοπούλες που είχε διαπράξει σωρεία ληστειών. Οι ίδιοι κακοποιοί είχαν πρωταγωνιστήσει πριν από ένα μήνα στην καταδίωξη στην Κόρινθο, όπου στην κυριολεξία γάζωσαν το περιπολικό. Μάλιστα, οι αστυνομικοί ειχαν εντοπισει εδώ και δύο ημέρες το κρησφύγετό τους στο Βύρωνα και υποτίθεται ότι τους παρακολουθούσαν. Παρόλα αυτά, η επιχείρηση για τη σύλληψή τους στήθηκε μέρα μεσημέρι, σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, χωρις να υπάρχει υποστήριξη από εκπαιδευμένους Εκαμίτες. Η "ενέδρα" στήθηκε από άνδρες του Τμήματος Διωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προστασίας, του τμήματος διαρρηκτών, όπως λέγεται.
Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι δεν ελήφθησαν τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία των πολιτών, αφού υπήρχε μεγάλη πιθανότητα-όπως και έγινε- να σημειωθει μάχη. Επισήμως η αστυνομία λέει ότι η επιχείρηση δεν ήταν προγραμματισμένη, αλλά οι αστυνομικοί ...έπεσαν πάνω στους κακοποιούς. Αυτός ο ισχυρισμός ανατρέπεται όμως απο το γεγονός ότι η ΕΛΑΣ γνώριζε εδώ και δύο ημέρες τουλάχιστον ότι οι συγκεκριμένοι κακοποιοί κρύβονταν στο Βύρωνα.
Πάντως, ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Γιάννης Δικόπουλος χαρακτήρισε "πολύ επιτυχημένη" την επιχείρηση, αφού όπως είπε συνελήφθησαν δύο αδίστακτοι και επικίνδυνοι κακοποιοί. Να δούμε τι θα πει και ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος δίνει συνέντευξη τύπου στις 12.30.


ΠΗΓΗ: www.nooz.gr

ΗΠΑ: Δεν θα ασκηθούν διώξεις στους αστυνομικούς που το 2006 σκότωσαν 23χρονο με 50 πυροβολισμούς


Δε θα ασκηθούν διώξεις σε βάρος τριών αστυνομικών της αστυνομικής διεύθυνσης της Νέας Υόρκης οι οποίοι είχαν πυροβολήσει 50 φορές έναν άοπλο μαύρο, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι μετά από μακροχρόνια εξέταση της υπόθεσης.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί δε θα κατηγορηθούν για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων του θύματος του «τραγικού» γεγονότος που είχε σημειωθεί το 2006 έξω από ένα νυκτερινό κέντρο της Νέας Υόρκης.
«Τα στοιχεία δεν επαρκούν προκειμένου να υπάρξει ομοσπονδιακή δίωξη για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σε βάρος των στελεχών της αστυνομικής διεύθυνσης της Νέας Υόρκης (NYPD) που ενέχονται στον μοιραίο πυροβολισμό του Σιν Μπελ», σύμφωνα με ανακοινωθέν του NYPD.
Ο Αλ Σάρπτον, γνωστός ακτιβιστής που ζει στη Νέα Υόρκη, ηγήθηκε της εκστρατείας για να ασκηθούν διώξεις σε βάρος των αστυνομικών για παραβίαση (και) των πολιτικών δικαιωμάτων του θύματος. Το συμβάν είχε προκαλέσει διαδηλώσεις στην πόλη και πολλοί είχαν κατηγορήσει τα στελέχη του NYPD ότι κάνουν χρήση υπέρμετρης βίας σε επεισόδια στα οποία δεν εμπλέκονται λευκοί.
Οι δύο από τους αστυνομικούς που ενέχονται στην υπόθεση απηλλάγησαν των κατηγοριών περί ανθρωποκτονίας το 2008. Ο τρίτος απηλλάγη της κατηγορίας ότι έθεσε απρόκλητα σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή.
Ο 23χρονος Μπελ έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών μερικές ώρες πριν το γάμο του. Άλλοι δύο άνθρωποι είχαν τραυματιστεί.
Οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι άνοιξαν πυρ μετά από κλήση που έλαβαν να μεταβούν στο σημείο για να ελέγξουν έναν καυγά στην διάρκεια του οποίου ένας από τους φίλους του Μπελ ακούστηκε να λέει «πήγαινε φέρε το όπλο μου» .
Ένας από τους αστυνομικούς υποστήριξε από την πλευρά του πως άνοιξε πυρ διότι ο Μπελ επιχείρησε να τον χτυπήσει με το αυτοκίνητό του, και έπεσε σε όχημα της αστυνομίας με συμβατικές πινακίδες.
Δε βρέθηκε όπλο στα χέρια του Μπελ, κοντά στη σορό του, ή στο αυτοκίνητό του.
ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr

Πρόταση!

Σύντροφοι του blog! Σας χαιρετώ. Αν και το αμελώ πολλές φορές να ξέρεται ότι δεν το ξεχνώ και όποτε μπορώ παρεμβαίνω. Το μόνο μειονέκτημα που βρίσκω είναι ότι δεν έχουμε γνωριστεί ακόμη από κοντά!
Πρέπει να πω ότι το blog έχει κάνει καλή εντύπωση σε γνωστούς, φίλους και συντρόφους που ψάχνονται μέσω του διαδικτύου για ενημέρωση. Ξαφνιάζονται λίγο με το τίτλο και με το περιεχόμενό του, με βάση τη πραγματικότητα της αριστεράς, και ιδιαίτερα της στάσης του ΚΚΕ που αρνείται τη κοινή δράση ακόμη και σε ζητήματα που συμφωνούμε, είναι παράδοξο να υπάρχει blog που λέγεται ΚΚΕ4EVER και να προβάλει τις θέσεις και των άλλων κομμάτων της. Μάλλον είναι μοναδικό φαινόμενο. Νομίζω ότι ο στόχος των δημιουργών του, του διαλόγου, της αντιπαράθεσης και της προβολής των διαφορετικών απόψεων σε μεγάλο βαθμό πετυχαίνεται. Πιθανόν να χρειάζεται βελτίωση, όπως η πιο ζωντανή αντιπαράθεση απόψεων, κάποιες στιγμές το επιχείρησα γράφοντας σχόλια σε κάποιες αναρτήσεις.
Θέλω να κάνω μια πρόταση. Τις τελευταίες μέρες άλλαξα κάποια πράγματα στο blog "Αντίσταση στις γειτονιές" μετά από παράπονα που μου εξέφρασαν αναγνώστες του.
Το βασικό παράπονο ήταν ότι ενώ μπαίνουν πολλά και ενδιαφέροντα κείμενα χάνονταν λόγο της έκτασης του blog και γινόταν κουραστική η αναζήτησή τους.
Κάτι που νομίζω ότι συμβαίνει και εδώ.
Προτείνω λοιπόν να δοκιμάσετε την επιλογή του νέου τρόπου ανάρτησης των κειμένων που δίνει η blogspot στις ρυθμίσεις, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να βάζουμε ένα κομμάτι του κειμένου και μετά αν το επιλέγει ο αναγνώστης να το διαβάζει όλο. Πολλά κείμενα που "χάνονται" λόγω της συνεχούς ενημέρωσης (δεν σας προλαβαίνουμε Matrix και Red Star!) θα μπορούν να παραμένουν στη πρώτη σελίδα για μεγαλύτερο διάστημα. Ενώ τώρα στη πρώτη σελίδα φαίνοται 17 κείμενα με το νέο τρόπο θα μπορούν εμφανίζοται τα διπλά και περισσότερα χωρίς να αλλάξει η έκταση του blog.
Γενικά ο νέος τρόπος, όταν τον συνηθίσει κανείς, είναι πιο βολικός και δίνει περισσότερες δυνατότητες επεξεργασίας των κειμένων, μόνο μεινέκτημά του είναι ότι δε μπορεί να κατεβάσει βίντεο από το αρχείο του. Από youtube κ.λπ. γίνεται.
Νά 'στε καλά σύντροφοι και θα συνεχίσουμε να τα λέμε. Κυρίως στους δρόμους και στους αγώνες.

Ιδού ιμπεριαλιστές η χώρα σας

Από Προλεταριακή Σημαία
Ολοι στους δρόμους και τις απεργίες
Στη μέγγενη ΕΕ και ΔΝΤ

Σε πλήρη παράδοση της χώρας και των εργαζομένων στα νύχια και τις ορέξεις των γαλλογερμανών ιμπεριαλιστών και του ΔΝΤ οδηγήθηκε ο πρωθυπουργός, προχωρώντας όχι σε μερική εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας (όπως με τακτ ο ίδιος δήλωσε) αλλά σε πλήρη υποθήκευσή της στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Οι όροι που επέβαλε το ευρωπαϊκό και αμερικάνικο κεφάλαιο είναι επαχθείς και ξεπερνούν σε αντιλαϊκότητα τα μέτρα που η ίδια η κυβέρνηση μόλις προχθές εξήγγειλε.
Εδώ δεν πρόκειται για επιτήρηση, όπως αρέσκονται τα ξενόδουλα αστικά κόμματα να ονομάζουν την απροκάλυπτη επέμβαση των ιμπεριαλιστών (άλλωστε ποτέ δεν ήταν τέτοια) αλλά για πλήρη παραχώρηση της πολιτικής και οικονομικής ζωής στους δύο βασικούς ιμπεριαλιστικούς πυλώνες που διαφεντεύουν την τύχη αυτής της χώρας.

Η διεθνής σημασία της επανάστασης στη Νότια Ασία και η εκκωφαντική ελληνική σιωπή

Από Προλεταριακή Σημαία:

Ενας ηρωικός λαϊκός αγώνας εξελίσσεται στη Ν. Ασία. Ο λαός του Νεπάλ, μιας χώρας που ήταν βουτηγμένη στα σκοτάδια της φεουδαρχίας πριν από λίγα χρόνια, βαδίζει προς την τελική μάχη με την αντίδραση. Μετά από δέκα χρόνια λαϊκού πολέμου με ηγετική δύναμη το νυν ΕΚΚΝ(Μ), ο μονάρχης γκρεμίστηκε και εγκαθιδρύθηκε η ομοσπονδιακή δημοκρατία, με μία συμφωνία των ανταρτών με τα 12 αστικά και ρεφορμιστικά κόμματα. Η ειρηνευτική συμφωνία προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά στους κομμουνιστές όλου του κόσμου, ακόμα και σε μαοϊκά κόμματα, με σοβαρές έως και ανυπόστατες κριτικές (μια συζητήσιμη κριτική έχει γίνει από το ινδικό κόμμα). Προκάλεσε όμως και μια άνευ προηγουμένου επίθεση στους μέχρι τότε «άφαντους» Νεπαλέζους από το σύνολο του εξωκοινοβουλευτικού χώρου. Σχεδόν όλες οι εφημερίδες του έβγαλαν το άχτι τους γι' αυτήν την ενοχλητική κόκκινη κουκίδα, μας διαβεβαίωναν ότι υπεγράφη η Βάρκιζα του Νεπάλ και ότι η υπόθεση έληξε. Καμία αυτοκριτική για την έλλειψη διεθνούς αλληλεγγύης. Βέβαια οι εξελίξεις συνέχισαν να υπάρχουν. Αντί για τη «γωνιασμένη» εξέλιξη που είχαν προετοιμάσει πολλοί, το ΕΚΚΝ(Μ) βγαίνει πρώτο στις εκλογές και ηγείται κυβέρνησης συνασπισμού. Και αυτό όμως δεν αρκεί στους ινστρούχτορες του εξωκοινοβουλίου. Μιλάνε για την καθαρότητα της επανάστασης, για τη θεωρία των σταδίων, για τις σχέσεις με την Κίνα και τον ΟΗΕ και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους. Χαρακτηριστικό το άρθρο τροτσκιστικής γκρούπας με τίτλο «Οι μαοϊκοί στης εξουσία, ο καπιταλισμός στο Νεπάλ!». Κι ας είχε επανειλημμένα τονίσει αυτό το κόμμα ότι δεν θεωρούσε αυτή την κυβέρνηση εξουσία και ότι έχει διδαχτεί από το παράδειγμα της Χιλής και της Ελλάδας. Και ας διαβεβαίωνε ότι ούτε τα όπλα είχε παραδώσει ούτε την επιδίωξη της λαϊκής δημοκρατίας.

Το όνομά μου είναι Rachel Corrie



Για όσους δε θυμούνται η Rachel Corrie ήταν αμερικανίδα ακτιβίστρια που δολοφονήθηκε από τους ισραηλινούς, περνώντας με μπουλντόζα από πάνω της, ενώ προσπαθούσε να εμποδίσει μαζί με άλλους ακτιβιστές το γκρέμισμα του σπιτιού μιας παλαιστινιακής οικογένειας. (Δείτε και εδώ)





Στο θέατρο του Νέου Κόσμου παίζεται μια παράσταση βασισμένη σε κείμενά της από το ημερολόγιό της και τα e-mail της. Αναδημοσιεύουμε εδώ το δελτίο τύπου όπως μας το λάβαμε στο mail μας και την προτείνουμε παρ' όλο που δεν την έχουμε δει. Αν μη τι άλλο τιμούμε τους αγωνιστές που δίνουν ακόμη και τη ζωή τους για τα ιδανικά τους και θα μπορούσε να είναι μια καλή αφορμή για συζήτηση για το κίνημα αλληλεγγύης στο Παλαιστινιακό λαό.



Θέατρο του Νέου Κόσμου
Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210- 9212900

Σκηνή: Δώμα Θεάτρου του Νέου Κόσμου

Το όνομά μου είναι Rachel Corrie
ένα έργο βασισμένο στα ημερολόγια και τα emails της Rachel Corrie που επιμελήθηκαν οι Alan Rickman και Katharine Viner

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010
Η εταιρεία FAMILIA σε συμπαραγωγή με το Θέατρο του ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ παρουσιάζουν την παράσταση«Το όνομά μου είναι Rachel Corrie»στο ΔΩΜΑ, από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2010.
Ύστερα από «στάσεις» σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο η ιστορία της Αμερικανίδας ακτιβίστριας Rachel Corrie μεταφέρεται τώρα στο ΔΩΜΑ του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Μία ιστορία που συγκλόνισε και προβλημάτισε την παγκόσμια κοινότητα αποτυπώνοντας τη βία της σύγχρονης εποχής. Μία παράσταση που προκάλεσε δημόσια αντιπαράθεση και απαγορεύτηκε στη Νέα Υόρκη. Ένα θέατρο ντοκουμέντο που «μιλάει» την αλήθεια. Πόσο κοστίζει άραγε κάτι τέτοιο; Για τη Rachel κόστισε μία ζωή…
Υπάρχουν έργα που γίνονται για το θέατρο. Υπάρχουν, όμως και έργα που γίνονται στο θέατρο, για να μας κινητοποιήσουν να πάρουμε θέση σε ζητήματα που έχουμε συνηθίσει να προσπερνάμε, γιατί «έτσι ορίζουν οι καιροί». Το έργο «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie» ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Πρέπει, απλώς, να παίζεται, για να μαθαίνει ο κόσμος τι συμβαίνει και δε γίνεται γνωστό. Αφορά στην πραγματική ιστορία μιας γειτονικής μας χώρας που εδώ και 60 χρόνια βρίσκεται σε απόγνωση εξαιτίας της διεθνούς συγκυρίας. Είναι η πραγματική ιστορία μιας κοπέλας που βρήκε το θάρρος να περάσει στην απέναντι όχθη και να δει την αλήθεια της άλλης πλευράς με τα δικά της μάτια… και τελικά δολοφονήθηκε…Ήταν ηρωίδα; Ήταν τρελή;
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ανέβηκε για πρώτη φορά στο Royal Court Theater του Λονδίνου το 2005, σε σκηνοθεσία του Alan Rickman, όπου και σημείωσε τεράστια επιτυχία, αποσπώντας το βραβείο «London Theatergoers’ Choice Award» για την «Καλύτερη Θεατρική Παράσταση», «Καλύτερη Σκηνοθεσία» και «Καλύτερη Σόλο Ερμηνεία». Παίχτηκε έκτοτε σε πολλά θέατρα της Αγγλίας και της Αμερικής, καθώς και σε πολλές άλλες χώρες παγκοσμίως, όπως την Αυστραλία, το Μεξικό ακόμα και το Ισραήλ. Το έργο τιμήθηκε με πολλά βραβεία και διακρίσεις ανά τον κόσμο, ενώ αξιοσημείωτη παραμένει η ακύρωση - για το φόβο πολιτικών αντιποίνων - προγραμματισμένων παραστάσεων στη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και το Τορόντο.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία Μάνια Παπαδημητρίου
Μετάφραση Νάνσυ Τρικκαλίτη
Βοηθός Σκηνοθέτη Μάρω Αγρίτη
Επιμέλεια Κίνησης Πάρης Μαντόπουλος
Σκηνικά Άρτεμις Θεοδωρίδη
Video Αγγέλα Δεσποτίδου
Φωτισμοί Αλέκος Αναστασίου
Φωτογραφίες Θάνος Χόνδρος
ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Δήμητρα Σύρου
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ
Μάρω Αγρίτη
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα: 21:15
Τρίτη: 21:15
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική Είσοδος : 18 €
Φοιτητικό : 15 €
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
70 λεπτά
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 90 12 900

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ- Πανασιατική Διάσκεψη στο Νεπάλ.Στις 18-19 Φλεβάρη, στο Κατμαντού. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Γραμματείας του ΠΣΕ


Στις 18-19 Φλεβάρη διεξάγεται στο Κατμαντού η Πανασιατική Διάσκεψη Ειρήνης με συνδιοργανωτές το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης και το Συμβούλιο Ειρήνης και Αλληλεγγύης του Νεπάλ. Τίτλος της διάσκεψης είναι: «Ενότητα των λαών για ειρήνη και πρόοδο, ενάντια στον ιμπεριαλισμό» και θα συμμετέχουν 26 Οργανώσεις από την Ασία και άλλες περιοχές του κόσμου.
Στις 20-21 Φλεβάρη θα συνέλθει η Γραμματεία του ΠΣΕ στο Κατμαντού, με σημαντικά θέματα, όπως το φετινό προγραμματισμό της δράσης ενάντια στο ΝΑΤΟ (πηγαίνοντας προς τη Σύνοδο Κορυφής της Πορτογαλίας το Νοέμβρη 2010), την πάλη για κατάργηση των πυρηνικών (μπροστά στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τη Συνθήκη Μη Διάδοσης - ΝΡΤ, το Μάη, στη Νέα Υόρκη ), αλλά και μια τοποθέτηση - παρέμβαση του ΠΣΕ για τις κλιματικές αλλαγές και τη σχέση με την πάλη για την ειρήνη.
Στο Νεπάλ θα μεταβεί από την Ελλάδα ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του ΠΣΕ, ο οποίος θα παρουσιάσει εκ μέρους του ΠΣΕ εισήγηση στη διάσκεψη με θέμα: «Οι ξένες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι στρατιωτικές βάσεις και η απειλή για την ειρήνη και κυριαρχία των λαών». Στο Νεπάλ θα μεταβεί επίσης και η πρόεδρος του ΠΣΕ, Socorro Gomes.
Την έναρξη της Πανασιατικής Διάσκεψης θα κηρύξει ο πρωθυπουργός του Νεπάλ, Madhav Kumar Nepal και θα χαιρετίσουν όλα τα πολιτικά κόμματα της Συντακτικής Συνέλευσης. Το Νεπάλ βρίσκεται εδώ και 3 χρόνια σε μεταβατική φάση εγκαθίδρυσης νέου πολιτεύματος, μετά την πτώση της μοναρχίας και έναν αιματηρό εμφύλιο 10 χρόνων. Το Μάη πρόκειται να ολοκληρωθεί το νέο Σύνταγμα της Λαοκρατικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας του Νεπάλ.
O Madhav Kumar Nepal

Πηγή:Ριζοσπάστης