Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Συνδικάτα της Ευρώπης εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο Λαό της Παλαιστίνης

Το ΠΑΜΕ πήρε την πρωτοβουλία για Κοινή Ανακοίνωση με συνδικάτα της Ευρώπης για να εκφραστεί η αλληλεγγύη της εργατικής τάξης στο Λαό της Παλαιστίνης. Δίνουμε στη δημοσιότητα το κείμενο με τις πρώτες υπογραφές συνδικάτων :
 “....Τα συνδικάτα που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης, και καλούμε τους εργαζόμενους σ’ όλη την Ευρώπη να κινητοποιηθούν ώστε να δυναμώσει το κύμα καταδίκης της εγκληματικής επίθεσης του κράτους του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού.

«Τη σφαγή στη Γάζα κάνουνε μαζί ΗΠΑ, Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί» ! Μαζική διαδήλωση χτες από τους κομμουνιστές της Αττικής, που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό διοργάνωσαν χτες η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και ηΟργάνωση Αττικής της ΚΝΕ. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 7.30 το βράδυ στο σταθμό Πανόρμου του Μετρό και στη συνέχεια πορεύτηκαν μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία. 


Στην κεφαλή της πορείας ήταν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του,Θοδωρή Χιώνη και ο Παλαιστίνιος πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι.

Για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας


Οι εξελίξεις στην Ουκρανία μπορεί να επισκιάστηκαν κατά κάποιο τρόπο από τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού αλλά δεν χάνουν φυσικά σε τίποτα τη σπουδαιότητά τους. Και στο εσωτερικό της χώρας, στα πλαίσια της πάλης που γίνεται μεταξύ των μερίδων της εκεί αστικής τάξης αλλά και γενικότερα στα πλαίσια του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Τελευταία σημαντική εξέλιξη, πέρα από την παραίτηση των δύο φασιστικών κομμάτων που συναποτελούν την κυβέρνηση για να οδηγηθεί η χώρα σε βουλευτικές εκλογές, είναι η σε εξέλιξη απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας.