Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κοινό Πλαίσιο Πάλης για την Υγεία


Κοινό πλαίσιο για την Υγεία – Πρόνοια των
ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ-ΜΑΣ



Το αμέσως επόμενο διάστημα εκτιμάμε ότι η κατάσταση στον τομέα του δημόσιου συστήματος υγείας-πρόνοιας θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο ως αποτέλεσμα των μέτρων για να αντιμετωπιστεί η καπιταλιστική οικονομική κρίση υπέρ του κεφαλαίου και κατά των λαϊκών στρωμάτων.

Ο Άδωνις πουλάει βιβλία αλλά είναι σκράπας ! Ισημερινός και Εκουαδόρ είναι διαφορετικές χώρες σύμφωνα με τον Γεωργιάδη !



Φανατικός του twitter καθώς είναι o Άδωνις Γεωργιάδης, συχνά πυκνά παίρνει μέρος σε ψηφιακούς καυγάδες. Έτσι λοιπόν, γι’ άλλη μια φορά σήμερα... τιτίβισε σε οξύ τόνο. 


Μία από τις πολλές αφορμές που του δόθηκαν, ήταν η επίκληση του παραδείγματος του Ισημερινού, ως κράτους που με πρόεδρο τον αριστερό Ραφαέλ Κορέα αναγνώρισε ως μη αξιόχρεο μέρος του κρατικού χρέους και αναίρεσε τη σχέση της χώρας με το ΔΝΤ. 

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας καταγγέλλει την Τουρκία για επεκτατικές βλέψεις.Επίσης, δήλωσε στους ευρωβουλευτές ότι είναι περήφανος που είναι κομμουνιστής !



Για επεκτατικές βλέψεις στην Κύπρο, κατήγγειλε, την Τουρκία, ο πρόεδρος Χριστόφιας, απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών, μετά την παρουσίαση του προγράμματος της Κυπριακής προεδρίας. 
Απαντώντας στον πρόεδρο της Ομάδας των Φιλελευθέρων, Γκράχαμ Γουάτσον, ο Πρόεδρος Χριστόφιας τον κάλεσε να απευθυνθεί στην Τουρκία, η οποία, όπως είπε, αρνείται να συνομιλήσει μαζί του. Η Τουρκία, τόνισε, «είναι κατοχική δύναμη και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε, σύσσωμη, για λόγους αρχής, να καταδικάζει κάθε ενέργειά της που υποβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και κατ΄επέκταση τους ευρωπαϊκούς θεσμούς». 

Σκάει η "βόμβα" για κατώτατους μισθούς στα 450 ευρώ μεικτά !

Της Ρούλας Σαλούρου-Αναδημοσίευση από το Capital.gr



Μια δύσκολη διαπραγμάτευση αναμένεται στο υπουργείο Εργασίας, με τους εκπροσώπους της Τρόικας να φέρονται αποφασισμένοι να απασφαλίσουν ακόμη και τη... βόμβα της περαιτέρω μείωσης των κατώτατων μισθών στα επίπεδα των 450 ευρώ μικτά...

Η πληροφορία που κυκλοφορεί από τις αρχές της εβδομάδας στα γραφεία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δεν επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη. Υπάρχουν μόνο «γενικόλογες» πληροφορίες που θέλουν, σε τεχνικό επίπεδο να έχει ήδη γίνει κρούση, ώστε να προετοιμαστεί η ελληνική πλευρά έναντι πιέσεων, ακόμη και για περαιτέρω μείωση των κατώτατων μισθών, που σήμερα, μετά τις περικοπές του προηγούμενου Μνημονίου, έχουν οδηγηθεί στα 580 ευρώ μεικτά.

Σχετικά με τη συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ της 28/29 Ιούνη 2012




Κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Στρασβούργο σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε της 28ης και 29ης Ιουνίου 2012 , η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ επεσήμανε τα εξής :
"Οι ομιλίες του προέδρου της ΕΕ, Βαν Ρομπάι, του προέδρου της Επιτροπής, Μ. Μπαρόζο και οι τοποθετήσεις των προέδρων των πολιτικών ομάδων και των κομμάτων στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ της 28/29 Ιούνη, ανέδειξαν για μία ακόμη φορά την όξυνση των αντιθέσεων  και την ένταση της διαπάλης ανάμεσα στις αστικές τάξεις των κρατών μελών της ΕΕ, αλλά και μεταξύ τμημάτων του κεφαλαίου με αντιτιθέμενα συμφέροντα.

ΣΥΡΙΑ: Επεισόδια ενός αναβαλλόμενου πολέμου

Ηταν θέμα χρόνου η όξυνση της κρίσης του «συριακού ζητήματος» μετά την αποχώρηση των παρατηρητών του ΟΗΕ και το ουσιαστικό ναυάγιο της συμφωνίας για εκεχειρία. Μια εκεχειρία που υπονομεύτηκε όχι μόνο από το μπααθικό καθεστώς αλλά εξίσου αν όχι περισσότερο από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα που ελέγχουν τις αντικαθεστωτικές ένοπλες ομάδες. Ετσι, το τελευταίο «επεισόδιο» με την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από τη συριακή άμυνα έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα μιας νέας και ακόμα πιο επικίνδυνης κλιμάκωσης της σύγκρουσης γύρω από το «ζήτημα Συρία». Και αυτό αφορά πρώτα απ’ όλα τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αλλά και περιφερειακούς παίκτες όπως η Τουρκία αλλά και το Ιράν.
Αυτό που πρέπει να προβληματίσει είναι πως οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί από τις διαρρέουσες ειδήσεις, λίγες μέρες πριν από το επεισόδιο, για κατ’ αρχάς συμφωνία-συμβιβασμό Ομπάμα–Πούτιν για τη Συρία μοιάζουν σήμερα με… παρένθεση. Υποτίθεται ότι η συμφωνία προέβλεπε επανάληψη του «μοντέλου Υεμένη», δηλαδή έναρξη διαλόγου μεταξύ καθεστώτος και αντικαθεστωτικών με στόχο την «ομαλή απομάκρυνση» του Άσαντ με παροχή ασυλίας στον ίδιο και τους γύρω του και σταδιακή «αποκατάσταση της ειρήνης». Και μοιάζουν με οικτρή παρένθεση γιατί όλο το επόμενο διάστημα μέχρι και το επεισόδιο με το αεροσκάφος είχαμε μια σταδιακή αλλά εμφανή κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Σε πολεμική προετοιμασία η βάση της Σούδας; Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί έχουν ήδη καταθέσει αίτημα για αξιοποίησή της σε ενδεχόμενη επίθεση στη Συρία

ΙΣΤ/ΔΑ DEFENCENET
Στο επίκεντρο της πολεμικής προετοιμασίας για ενδεχόμενο χτύπημα στη Συρία ή και το Ιράν φαίνεται πως βρίσκεται πάλι η αμερικανοΝΑΤΟική αεροναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη, η οποία, με τις ναυτικές και αεροπορικές εγκαταστάσεις που φιλοξενεί, αμερικανικές, ΝΑΤΟικές και ελληνικές (Ναύσταθμος Κρήτης), αποτελεί «προκεχωρημένη βάση» της ιμπεριαλιστικής πολεμικής μηχανής και βασικό παράγοντα εμπλοκής της Ελλάδας στα φονικά σχέδια των ΝΑΤΟικών.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο της Κρήτης, έχει ήδη υπάρξει εκ μέρους των Αμερικανών σχετική ενημέρωση, σε υπηρεσιακό επίπεδο, προς τις ελληνικές αρχές για την επιθυμία τους να αξιοποιήσουν τη Σούδα σαν σημείο στάθμευσης και εφόρμησης της πολεμικής μηχανής, στην περίπτωση που αναλάβουν δράση ενάντια στη Συρία.

ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΑΛΙ «ΌΧΙ».Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Thora Arnorsdottir
Το ότι οι Βίκινγκς δεν δείλιαζαν στις μάχες των πολέμων είναι πασίγνωστο. Αυτό που μαθαίνουμε, όμως, τώρα είναι ότι οι απόγονοί τους δεν δειλιάζουν ούτε μπροστά στις κάλπες! Αγνοούν επιδεικτικά τον υφέρποντα φόβοπου συχνά συνοδεύει εκλογικές αναμετρήσεις, αν κρίνουμε τουλάχιστον από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Ισλανδία.
Οι ευρωπαϊκές εφημερίδες είχαν προεξοφλήσει τη νίκη της γοητευτικής 37χρονης δημοσιογράφου Θόρα Αντοουρσντόουτιρ. Όχι φυσικά για τα ωραία της μάτια, αλλά για τις πολιτικές θέσεις της.

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ «Πολύτιμη η αγωνιστική κληρονομιά της Αντίστασης».

Με μαζική συμμετοχή απ' όλη τη χώρα, έγινε την Κυριακή το «Αντάμωμα»  των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και των επαναπατρισμένων   πολιτικών προσφύγων, στη Νάουσα.




Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στον Αγιο Νικόλαο της Νάουσας, η ετήσια πανελλαδική εκδήλωση - συνάντηση των αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, των επαναπατρισμένων πολιτικών προσφύγων, απογόνων και φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, που διοργάνωσε η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε καλλιτεχνικά από το χορευτικό συγκρότημα «ΠΥΡΣΟΣ Νάουσας» και μουσικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που παρουσίασε λαϊκά και αντάρτικα τραγούδια.

Από δηλητήριο πέθανε ο Αραφάτ το 2004 !



Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούσαν το Ισραήλ ότι τον δηλητηρίασε



Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ, που πέθανε το 2004, είχε δηλητηριαστεί με ραδιενεργό πολώνιο, σύμφωνα με τα συμπεράσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελβετία και περιλαμβάνονται σε ένα ντοκιμαντέρ το οποίο προβάλλεται σήμερα από το αραβικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαζίρα.
   
Οι αναλύσεις στο ελβετικό εργαστήριο έγιναν σε βιολογικά δείγματα που ελήφθησαν από τα προσωπικά αντικείμενα και ενδύματα του Αραφάτ, τα οποία δόθηκαν στη χήρα του, Σούχα, από το στρατιωτικό νοσοκομείο του Περσί, στα νότια του Παρισιού, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Παλαιστίνιος ηγέτης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΕΛ: Θάνατος Θύμιου Καρακατσάνη.


Με βαθιά θλίψη το ΑΚΕΛ πληροφορήθηκε το θάνατο του κορυφαίου Έλληνα ηθοποιού Θύμιου Καρακατσάνη.


Ο Θύμιος Καρακατσάνης υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος το Θέατρο για πολλές δεκαετίες και καταξιώθηκε ως μία μεγάλη εμβληματική προσωπικότητα στο Αρχαίο Ελληνικό Δράμα, ερμηνεύοντας μοναδικά τα έργα του Αριστοφάνη.
Ο Θύμιος Καρακατσάνης ήταν βαθιά πολιτικοποιημένος και αγωνιζόταν με πάθος από τα νεανικά του χρόνια ως το τέλος της ζωής του για κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία και δημοκρατία.