Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Συγχαρητήριες επιστολές του ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ σε Δημήτρη Κουτσούμπα και Αλέκα Παπαρήγα.


Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, απέστειλε τις ακόλουθες συγχαρητήριες επιστολές.


Προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα, Γενικό Γραμματέα ΚΕ ΚΚΕ:

«Από μέρους της ΚΕ του ΑΚΕΛ, σε συγχαίρω θερμά για την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του Κόμματος και για την εκλογή σου στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Ανακοίνωση του K.K.E για τη συμφωνία κυβέρνησης – τροϊκα και το διάγγελμα του πρωθυπουργού.


Ανακοίνωση του ΚΚΕ

Η συμφωνία κυβέρνησης - τρόικα εγκαινιάζει ένα νέο γύρο βάρβαρων μέτρων που, όπως και τα προηγούμενα, συνοδεύονται από ψέμα, κοροϊδία και προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων.

Οι απολύσεις στο δημόσιο, με όποιο τρόπο και αν γίνουν, ανοίγουν το δρόμο για την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους, τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα.

Ο Μαδούρο δεν είναι Τσάβες...Οριακή νίκη της αριστεράς με 50,76 %.Θα έχανε αν δεν είχε την υποστήριξη και τις ψήφους του Κ.Κ.Βενεζουέλας.Στο 1,7 % από 10,8 % η διαφορά αριστεράς - δεξιάς.Γράφει ο Red Star.



Νίκη με 50,76 %



Οριακή νίκη,  στις εκλογές της Κυριακής για τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος Νίκολας Μαδούρο, ο οποίος απέσπασε το 50,76% και 7.505.000 ψήφους  , όπως ανακοίνωσε η εκλογική αρχή .Το αποτέλεσμα δεν ήταν αναμενόμενο καθώς οι δημοσκοπήσεις έδειχναν μια άνετη επικράτηση της αριστεράς ακόμα και με διψήφιο ποσοστό.

Ο κεντροδεξιός  αντίπαλός του , Ενρίκε Καπρίλες, που έλαβε το 49,07% των ψήφων ,δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα και ζήτησε επανάληψη της καταμέτρησης των ψήφων.

24ωρη απεργία των ναυτεργατών στις 16/4.


Την Τρίτη 16 Απρίλη δεν λύνει κάβος.


Αυτή είναι η απόφαση των ναυτεργατών, οι οποίοι κατεβαίνουν ξανά στους καταπέλτες για να δώσουν τη μάχη της 24ωρης πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας με προοπτική επέκτασης και κλιμάκωσης. Απεργούν για να έχουν τα νησιά καράβια με φτηνά εισιτήρια 365 μέρες το χρόνο, με πληρώματα που θα έχουν συγκροτημένα δικαιώματα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση.

«Δολοφονική συμμορία» η Χρυσή Αυγή.


Τα έργα και οι ημέρες της Χρυσής Αυγής στον γερμανικό τύπο, ο οποίος περιγράφει λεπτομερώς τις πράξεις βίας της, ενώ προσπαθήσει να αναλύσει τα αυξανόμενα ποσοστά δημοφιλίας της. 



Ερωτηματικά για τις πηγές χρηματοδότησης.
«Δολοφονική συμμορία» αποκαλεί το περιοδικό der Spiegel, στο αυριανό του τεύχος, το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Και επισημαίνει ότι «πουθενά αλλού στην Ευρώπη νεοναζί και ακροδεξιοί δεν επωφελούνται τόσο από την οικονομική κρίση όσο στην Αθήνα. Με πράξεις ωμής βίας τρομοκρατούν τη χώρα. Αστυνομικοί συνεργούν».