Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία ! Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ για την Κυριακάτικη Αργία.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, 
Με τον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ( ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) στη βουλή για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας ικανοποιεί το πάγιο αίτημα των μεγαλεμπόρων, που δεν είναι άλλο από την οριστική και πλήρη κατάργηση της. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με αυτό που  οι ηρωικοί αγώνες της εργατικής τάξης κατοχύρωσαν έναν αιώνα πριν, την Κυριακή 3 του Γενάρη του 1910, το δικαίωμα για ανάπαυση την Κυριακή.

Economist: Ανεργία και πολιτική αστάθεια σπρώχνουν την Ελλάδα εκτός ευρώ !

Υψηλό χαρακτηρίζει τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο Economist, λόγω της αυξανόμενης ανεργίας, της κοινωνικής έντασης και της πολιτικής αστάθειας.



Επικαιροποιώντας σε Έκθεση του τις προβλέψεις για 152 χώρες, ο Economist κάνει ειδική αναφορά στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και στην αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από τον κυβερνητικό συνασπισμό, παρατηρώντας ότι εξασθένισε έτσι η κυβερνητική πλειοψηφία.

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά.Από τις 6/4/2012, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος είχε καταθέσει Πρόταση Νόμου για άμεσα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας.

Επίκαιρες και αναγκαίες οι προτάσεις του ΚΚΕ



Από τις 6/4/2012, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος είχε καταθέσει Πρόταση Νόμου για άμεσα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας
Από τις 6 Απρίλη του 2012, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει Πρόταση Νόμου με μέτρα για την ουσιαστική ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την υπερχρέωση στις τράπεζες.

Ιαπωνία: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θέλει τη ναζιστική Γερμανία ως πρότυπο για το νέο Σύνταγμα !

Η Ιαπωνία, τη στιγμή που θα κληθεί να μεταβάλλει το Σύνταγμά της, θα μπορούσε κάλλιστα να «αντλήσει έμπνευση» από τη Ναζιστική Γερμανία, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας Τάρο Άσο, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Κέντρου Σιμόν Βίζενταλ.


 «Το Σύνταγμα της Γερμανίας της Βαϊμάρης αντικαταστάθηκε διακριτικά από το Σύνταγμα της Ναζιστικής Γερμανίας: γιατί να μην εμπνευσθούμε κι εμείς από την τακτική τους;», υποστήριξε ο Άσο κατά τη διάρκεια στρογγυλής τράπεζας που διοργάνωσε τη Δευτέρα ένα συντηρητικό κέντρο μελετών.

Του Νίκου Μπογιόπουλου. Ή ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ Η ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΛΑΟΣ !

Toυ Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Οι χώρες-ωφειλέτες δεν δανείζονται γιατί έχουν χρέη. Εχουν χρέη επειδή δανείζονται. Και δανειζόμενες παραμένουν αιώνια δεσμευμένες στους πιστωτές τους, προς τους οποίους οι λαοί πληρώνουν με το αίμα τους τόκους και χρεολύσια. Σύμφωνα με τον Στίγκλιτς, μέσα απ' αυτή την διαδικασία, οι χρεωμένες χώρες κατέβαλαν στους πιστωτές ρους για την πληρωμή παλαιότερων χρεών το διάστημα 1984-2000 το αστρονομικό ποσό των 4,6 τρις. δολαρίων.

Ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο για τις κινητοποιήσεις.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη από τις 11 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου και στην 24ωρη απεργία την Παρασκευή 2 Αυγούστου απευθύνουν με ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο

Καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή 2 Αυγούστου στις 10.30 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: