Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Την τρίτη θέση διεκδικεί το ΚΚΕ με αξιώσεις ,σύμφωνα με γκάλοπ της Rass.Έχει ανοδική πορεία σε σχέση με τον Οκτώβρη και φτάνει το 5,8 % .(7,5 % με αναγωγή των αναποφάσιστων).

Μόλις 0,4 % πίσω από την Χρυσή Αυγή, βρίσκεται το ΚΚΕ ! 
Πάνω από μια μονάδα μπροστά το ΚΚΕ από ΑΝ.ΕΛ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ


Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. προηγείται με 1,6% έναντι 1,3% που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (76,8%) συμφωνεί με τον Μανώλη Γλέζο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πείσει πού θα βρει τα λεφτά, άποψη που βρίσκει σύμφωνο και το 62,5% των ψηφοφόρων του κόμματος, ενώ το 49,8% θεωρεί ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση το πιθανότερο είναι να ακολουθήσει κάτι «χειρότερο από το Μνημόνιο». 

ΥΠΗΡΧΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ; Του Νίκου Μπογιόπουλου.

Κάποτε ρώτησαν τον Γκέμπελς αν υπήρχαν κρεματόρια κι αν οι ναζί είχαν επιδοθεί στην εξολόθρευση των Εβραίων. 



Κι εκείνος απάντησε: «Αδύνατον, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα το γνώριζα»! Η ιστορία του γκεμπελισμού είναι επομένως παλιότερη των αποβρασμάτων που την υπηρετούν. Η διαφορά πλέον είναι ότι ο γκεμπελισμός πέραν των παλιών μεθόδων, αξιοποιεί και νέες μορφές διάχυσής του, όπως για παράδειγμα αυτός ο παράλληλος και συχνά ανεξέλεγκτος κόσμος του διαδικτύου.

40ή ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ : Με τα συνθήματά του πάντα επίκαιρα !

 Ξεκίνησε χτες ο τριήμερος γιορτασμός στο ιστορικό συγκρότημα της Πατησίων


 Οι πύλες άνοιξαν νωρίς το πρωί, όπως κάθε χρόνο. Το μήνυμα της εξέγερσης πιο φλογερό από ποτέ. Σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, σε συνθήκες που ο λαός δέχεται απανωτά χτυπήματα από την εξουσία του κεφαλαίου, είναι εξαιρετικά επίκαιρα και χρήσιμα τα συμπεράσματα από τον ξεσηκωμό του Νοέμβρη του '73, συνολικά από την αντιδικτατορική πάλη κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, που είχαν επιβάλει μαζί η πλουτοκρατία και το ΝΑΤΟ.

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το ζήτημα των βουλευτικών αποζημιώσεων.

 Το ΚΚΕ επανειλημμένα με προτάσεις νόμου και τοποθετήσεις στη βουλή έχει ζητήσει τη δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, των αποζημιώσεων για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και των άλλων βουλευτικών προνομίων.



Το γεγονός ότι δεν υπάρχει μείωση όλων αυτών στον Προϋπολογισμό της Βουλής για το 2014 αποτελεί έναν από τους λόγους που η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τον καταψηφίζει.