Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Κατινο-πολιτικοί-ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ


ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ




Ακόμα και με το διάβολο προκειμένου να εξασφαλίσουν τραπέζι πίστα στο κάδρο της εξουσίας. Ο αρχηγός τους, μόλις πριν από μερικές εβδομάδες ήταν «προδότης» και «κωλοτούμπας». Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες ο σημερινός ηγέτης τους είχε βάλει την τζίφρα του για το «ξεπούλημα της πατρίδας». Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες μόνο εκείνοι ήταν οι «σωτήρες», οι «πατριώτες» μιας ρακένδυτης γεωγραφικής κουκίδας. 



Και με μια δηλωσούλα, με μια μετάνοια που θα την εξαργυρώσουν με παχουλό μισθό και με μια θέση σττην Βουλή ίσως και με υπουργικό θώκο, ο χτεσινός «προδότης» μεταμορφώθηκε Οβιδιακά σε σωτήρα του τόπου.

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα σε εργαζόμενους στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, 23/5/2012.


Ακούστε αυτά που θέλουμε να πούμε για την επόμενη εκλογική μάχη. Τι αντικειμενικά έρχεται. 






Το αντικειμενικά σημαίνει όποια κυβέρνηση κι αν έχουμε αυτά θα αντιμετωπίσει και τα οποία δυστυχώς προεκλογικά είναι έξω από την ατζέντα των συζητήσεων και των πάνελ.
Η κρίση στην Ευρώπη θα γίνει πιο βαθιά. Θα κρατήσει περισσότερο απ' ότι προβλέπουν και επιπλέον, αν αρχίσει μια ανάκαμψη που σε όλη την Ευρώπη θα είναι αύξηση του ΑΕΠ 1% μέσος όρος - προσέξτε, μέσος όρος, και με τη Γερμανία μέσα και την Ελλάδα, καταλαβαίνετε ότι θα είναι πάρα πολύ ισχνή - πριν η ανάκαμψη τείνει να ξεπεράσει το 1%, το πιο πιθανό είναι να έρθει ένα νέο κύμα κρίσης το οποίο θα χτυπήσει και τις ισχυρές χώρες και θα είναι πιο βαθύ απ' αυτό που γνωρίσαμε στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία.

Σχόλιο του K.K.E για την επιστολή ΣΕΒ προς ΓΣΕΕ & Υπ. Εργασίας 23/5/2012.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε



Ο ΣΕΒ για μια ακόμη φορά αποκαλύπτει ότι ο κύριος στόχος των μεγάλων επιχειρηματιών και της ΕΕ είναι η συντριβή του μέσου μισθού, το γκρέμισμά του κάτω από τα 500 ευρώ για όλους και ειδικά για τους νέους να δουλεύουν για 300 και 400 ευρώ με ατομικές συμβάσεις. Αυτό το κρύβουν συνειδητά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που υποτίθεται ότι διεκδικούν την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου για να σταματήσει η μείωση των μισθών. Το αν θα ισχύσει τώρα ή λίγους μήνες αργότερα η μετενέργεια είναι λεπτομέρεια για τους βιομηχάνους.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ: Πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό,


Κοινή διακήρυξη 35 κομμάτων με αφορμή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο


Κοινή διακήρυξη με αφορμή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, με πρωτοβουλία του Πορτογαλικού ΚΚ, υπογράφουν 35 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο (ανάμεσα τους και το ΚΚΕ), σημειώνοντας την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για την ειρήνη και το δικαίωμα του κάθε λαού να αποφασίζει ο ίδιος για το μέλλον του, για τη κοινωνική πρόοδο και το σοσιαλισμό.
Στη διακήρυξη ανάμεσα σε άλλα υπογραμμίζεται:
«Στο φόντο της εμβάθυνσης της καπιταλιστικής κρίσης, ο ιμπεριαλισμός κλιμακώνει τη στρατιωτική και επεμβατική του δράση κατά λαών, μετά και την ανανέωση της στρατηγικής του το 2010 που σήμανε ένα νέο και επικίνδυνο ποιοτικό άλμα για νέες επεμβάσεις όπως η επέμβαση στη Λιβύη.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Αλληλεγγύη στους αντιΝΑΤΟϊκούς διαδηλωτές του Σικάγου.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο των ΗΠΑ. 

Καταγγέλλει την αστυνομική βαρβαρότητα και καταστολή με την οποία αντιμετωπίστηκαν και στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στους αγωνιστές που χτυπήθηκαν.
Η Σύνοδος αυτή είναι απειλή την ειρήνη και τους κοινωνικούς αγώνες των λαών, καθώς σχεδιάζει τη δράση του ΝΑΤΟ από τη σκοπιά της υπεράσπιση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας σε πλανητικό επίπεδο.

Επίσκεψη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/EKM, Αλέξη Τσίπρα, στο Βερολίνο.



Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του DIELINKE :



 Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της Κ.Ο. του DIE LINKE για την υποδοχή τους. Όλοι εμείς στην Ελλάδα δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε έναν πολύ σημαντικό και δύσκολο αγώνα και τον δίνουμε και για λογαριασμό των Γερμανών εργαζόμενων και αισθανόμαστε ότι είναι ένας κοινός αγώνας αυτός που δίνουμε.

Σχόλιο του K.K.E για τον Ολάντ και τον «άλλο αέρα στην ΕΕ»


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ καταρχήν και από πίσω της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ συνεχίζουν το παιχνίδι εξαπάτησης του λαού με τον δήθεν άλλο αέρα που φυσάει στην ΕΕ. Ο αέρας αυτός, που πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ διαφήμιζε, μέσα σε λίγες μέρες από την εκλογή Ολάντ αποδείχτηκε αέρας κοπανιστός.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ! ΚΚΕ δυνατό, όρθιο, αχειραγώγητο χρειάζεται ο λαός !


Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, χτες βράδυ, στην πλατεία Γεωργίου


Κάλεσμα στον λαό της Πάτρας να δώσει τη δύσκολη και κρίσιμη μάχη των εκλογών με «δημιουργικό πείσμα» και αγωνιστική αισιοδοξία, για να σταθεί όρθιο και ισχυρό το ΚΚΕ, απηύθυνε χτες η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πάτρα. Η πλατεία Γεωργίου γέμισε με λαϊκό κόσμο, οικογένειες, εργάτες και σπουδαστές που έσπευσαν να ακούσουν την πρόταση του Κόμματος. Η παρουσία χιλιάδων ανθρώπων - σε μια από τις μαζικότερες και με παλμό συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων - τα ελπιδοφόρα συνθήματα ότι «με ΚΚΕ ισχυρό και εσένα στον αγώνα, υπάρχει λύση», «πυροδότησαν» χθες στην Πάτρα τη μαχητικότητα και την ασυμβίβαστη προσπάθεια για «όρθιο και ισχυρό ΚΚΕ».

Η Μέρκελ βγάζει... ΣΥΡΙΖΑ!


Του Γιώργου Δελαστίκ



Μοιραία για την εκλογική τύχη της ΝΔ και του μνημονιακού κατεστημένου της χώρας μας ενδέχεται να αποβεί η πολιτικά θρασύτατη, αλαζονική επίδειξη ισχύος της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ απέναντι στην πατρίδα μας. Το τηλεφώνημά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με το οποίο απαίτησε (υπό το πρόσχημα της «σκέψης» της) τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, δεν δείχνει μόνο την απόλυτη περιφρόνηση του Βερολίνου προς το ελληνικό Σύνταγμα, βάσει του οποίου είναι αδύνατον να προκηρύξει δημοψήφισμα μια υπηρεσιακή κυβέρνηση και μάλιστα χωρίς καν την ύπαρξη Βουλής, η οποία είναι αρμόδια για να επικυρώσει την προκήρυξή του.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΗ
ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ!

 
Η μαζική ψήφος καταδίκης της βάρβαρης πολιτικής των κομμάτων του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή καταγράφηκε στις εκλογές της 6ης Μάη, μεγάλωσε τα πολιτικά αδιέξοδα του συστήματος. Ενίσχυσε την αστάθεια των κυρίαρχων πολιτικών σχηματισμών που, για λογαριασμό των ιμπεριαλιστών και του κεφαλαίου, θα αναλάβουν την προώθηση της αντιλαϊκής επίθεσης και τη σταθεροποίηση του αστικού κοινοβουλευτικού συστήματος. Οι επικείμενες εκλογές της 17ης Ιούνη αποτελούν την επόμενη προσπάθεια αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού και ήδη οι λαϊκές μάζες αντιμετωπίζουν έναν καταιγισμό εκβιασμών από τους ιμπεριαλιστές και τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Ελάχιστος στόχος τους είναι να φθαρεί, να υπονομευτεί, να ακυρωθεί η μαζική λαϊκή άρνηση στην υποταγή που απαιτεί το σύστημα της εξάρτησης και της υποτέλειας και, σε αυτή τη βάση, να επιταχυνθεί η διαμόρφωση πολιτικών λύσεων για την κλιμάκωση της επίθεσης.

ΡΩΣΙΑ : Ολέθριες συνέπειες θα έχει ο πόλεμος κατά του Ιράν.


Ολέθριος ένας πόλεμος στον Ιράν

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριαμπκόφ, δήλωσε πως η Ρωσία ανησυχεί για την αλλαγή των θέσεων μιας σειράς χωρών, που προσανατολίζονται προς τη στρατιωτική επίλυση της κατάστασης γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, που έγιναν κατά την επιστροφή του στη Μόσχα από τη Σύνοδο Κορυφής της G8 στο Καμπ Ντέιβιντ, υπάρχουν ενδείξεις πως ορισμένες χώρες τάσσονται υπέρ της στρατιωτικής επίλυσης του ιρανικού προβλήματος.
«Η πληροφορία ότι δυτικές δυνάμεις φαίνεται να εξετάζουν τη στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν επιβεβαιώνεται από πολλές διαφορετικές πηγές, τόσο δημόσιες όσο και μυστικών υπηρεσιών», δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός σε δημοσιογράφους στη διάρκεια της πτήσης.

Η Αλέκα Παπαρήγα στην Πάτρα μίλησε για την αντι-ΚΚΕ


Aντι - ΚΚΕ εκστρατεία

«Αυτή την περίοδο ξετυλίγεται μια αντι - ΚΚΕ εκστρατεία, στόχος της οποίας είναι να απαλλαγεί το σύστημα από την παρουσία του ΚΚΕ και την δράση του, που είναι για αυτό ενοχλητική». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της απόψε σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.
Όπως πρόσθεσε «η επίθεση γίνεται με το επιχείρημα πως το ΚΚΕ δεν βάζει νερό στο κρασί του, για να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση, που ίσως μπορέσει να κάνει κάτι καλύτερο».

KOE : Για μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη.


Δελτίο Τύπου ΚΟΕ - 21/05/2012

1. Η ΚΟΕ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας οργανωμένης προβοκατόρικης επίθεσης, με στόχο να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο μετέχει. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, πολιτικά κέντρα του συστημισμού, με πρωτοστάτη τη ΝΔ και τα ενεργούμενά τους στο χώρο των ΜΜΕ, περιφέρουν σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες παλιές αφίσες της ΚΟΕ με περιεχόμενο ενάντια στην ΕΕ, ζητώντας δίκην εισαγγελέως τέτοιες θέσεις και τέτοιες δυνάμεις να καυτηριαστούν και να αποβληθούν από τον «εθνικό κορμό»...