Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Σομαλία: Έκκληση για βοήθεια λόγω λιμού.

Ο πρόεδρος της Σομαλίας απηύθυνε επείγουσα έκκληση για ενίσχυση στη διεθνή κοινότητα καθώς η χώρα του βρίσκεται αντιμέτωπη με το λιμό ως αποτέλεσμα της χειρότερης περιόδου ξηρασίας των τελευταίων 60 ετών.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Οι συνθήκες είναι σκληρές» δήλωσε στο CNN ο Σομαλός πρόεδρος, Σείχ Σαρίφ Σείκ Αχμέντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο σπίτι του στο Μογκαντίσου.


«Ζητάμε από τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσουμε όλοι μαζί τους Σομαλούς, αυτούς που είναι μέσα στη χώρα και εκείνους που ζουν στα σύνορα.

Mε ντομάτες, γιαούρτια, αυγά και πλαστικά μπουκάλια υποδέχτηκαν οι ταξιτζήδες τα μέλη της περιφερειακής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ στο διοικητήριο.



Mε ντομάτες, γιαούρτια, αυγά και πλαστικά μπουκάλια υποδέχτηκαν οι ταξιτζήδες τα μέλη της περιφερειακής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ στο διοικητήριο. Στην φωτογραφία βλέπουμε την είσοδο μέσα στα αυγά και τις ντομάτες.
Την εμφάνιση τους έκαναν και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια. Κόκκινο πανί οι τοπικοί βουλευτές που έγιναν αποδέκτες γιουχαΐσματος.

“Φέτος η Δημοκρατία μας δεν γιορτάζει”: ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα παρευρεθεί στη γιορτή του Προεδρικού Μεγάρου.


“Φέτος η Δημοκρατία μας δεν γιορτάζει”. Με τη φράση αυτή, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας γνωστοποιεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια ότι φέτος ο ίδιος και οι βουλευτές της Αριστεράς δεν θα παρευρεθούν στην αυριανή εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, θεωρώντας ότι στην παρούσα συγκυρία η γιορτή αυτή δεν έχει νόημα. «Η Δημοκρατία μας φέτος δεν εορτάζει», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι όσο ο ελληνικός λαός φιμώνεται και παραμένει στο περιθώριο, ο εορτασμός της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας δεν έχει κανένα νόημα ή περιεχόμενο.

Δραστηριότητες ΚΟ του Κ.Κ.Ε.



Σήμερα Σάββατο 23 Ιούλη, στις 9 μ.μ., στα Παλιάμπελα στο καφενείο του κ. Λύτρα θα μιλήσει ο Νίκος Μωραΐτης, μέλος της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας και βουλευτής του ΚΚΕ.
  • Αύριο Κυριακή 24 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ. στο Μοναστηράκι Βόνιτσας στην κεντρική πλατεία θα μιλήσει ο Νίκος Μωραΐτης, μέλος της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας και βουλευτής του ΚΚΕ.

ΠΑΜΕ- Εργατικό δελτίο 24 Ιουλίου.


Το εργατικό δελτίο ειδήσεων του ΠΑΜΕ θα παρουσιαστεί αύριο Κυριακή 24/7 στις 8μμ και θα είναι διαθέσιμο προς προβολή μέσα από την ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ (www.pamehellas.gr/main.php) και το κανάλι http://www.youtube.com/user/pamehellas.

Το λεγόμενο «νέο Σχέδιο Μάρσαλ» και το «Σχέδιο Μάρσαλ» που εφαρμόστηκε μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.



Η Σύνοδος της ευρωζώνης ανάμεσα στ' άλλα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου με αφορμή την απόφαση για τη διαχείριση του κρατικού χρέους της Ελλάδας, αποφάσισε να εφαρμοστεί και ένα νέο «Σχέδιο Μάρσαλ» για την ανάπτυξη. Δηλαδή χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, τα διαρθρωτικά ταμεία, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στους καπιταλιστές, στα μονοπώλια για να κάνουν επενδύσεις και να υπάρξει καπιταλιστική ανάπτυξη. Προσφέροντας πάμφθηνη εργατική δύναμη και τεράστιες ιδιωτικοποιήσεις - αποκρατικοποιήσεις στρατηγικών και άλλων τομέων της οικονομίας - λιμάνια, αεροδρόμια, άλλες υποδομές, δημόσια γη, παραλίες κλπ.

Νέο Αριστερό Ρεύμα- Για τις αποφάσεις της Ευρω-συνόδου




st_1_euro.gifΑνακοίνωση του γραφείου τύπου του ΝΑΡ

Οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής της ΕΕ, πείθουν και τους πιο δύσπιστους ότι η πολυδιαφημισμένη ‘’ευρωπαϊκή λύση’’ στοχεύει στην ‘’προστασία του ευρώ’’ και τη βίαιη οικονομική και πολιτική ενοποίηση της και, όρος γι αυτό, είναι το γονάτισμα του ελληνικού λαού,  η καταστροφή των κοινωνικών δικαιωμάτων, η εκποίηση και αρπαγή του δημόσιου κοινωνικού πλούτου.
Το πρόσθετο πακέτο ‘’βοήθειας’’ των 109 δις δεν είναι τίποτα περισσότερο από  ένα νέο τοκογλυφικό δάνειο,που θα φορτωθεί στις πλάτες του λαού. Παράλληλα, διοχετεύεται νέος πακτωλός χρημάτων στις ελληνικές τράπεζες.

Δηλώσεις του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής


Οι αποφάσεις της χθεσινής Συνόδου Κορυφής αποτελούν παραδοχή της χρεοκοπίας της μέχρι σήμερα ακολουθούμενης πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης, από την Ε.Ε. και την Ελληνική κυβέρνηση.
Η ανάγκη για μια ριζική στροφή και για εξεύρεση δομικής ευρωπαϊκής λύσης στην ευρωπαϊκή συστημική κρίση, διαψεύστηκε για μία ακόμη φορά, αφού η ηγεσία της Ευρώπης απέδειξε ότι μένει δέσμια στη στρατηγική του αδιέξοδου και χρεοκοπημένου νεοφιλελευθερισμού.
Πριν από ένα χρόνο οι ευρωπαϊκές ηγεσίες έκαναν επιλογές που επέτειναν και βάθυναν την κρίση. Ένα χρόνο μετά, παρά το πανικό τους, συνεχίζουν στην ίδια λογική.

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη ενέργεια αγνώστων να επιτεθούν και να «κατεβάσουν» τις ιστοσελίδες της ΕΔΟΝ και της Προοδευτικής Κ.Φ.




Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο την απαράδεκτη ενέργεια αγνώστων να επιτεθούν και να «κατεβάσουν» τις ιστοσελίδες της ΕΔΟΝ και της Προοδευτικής Κ.Φ. αναρτώντας μάλιστα και συγκεκριμένο μήνυμα το οποίο και παραδίνουμε στη δημοσιότητα.
Ως ΕΔΟΝ σεβόμαστε τα αισθήματα του απλού κόσμου για το τραγικό δυστύχημα στο Μαρί που κόστισε τη ζωή σε 13 συμπατριώτες μας. Ωστόσο δεν μπορούμε παρά να κακίσουμε ενέργειες που σκοπεύουν να προωθήσουν σκοπιμότητες και να εκμεταλλευτούν πολιτικά αυτά τα αισθήματα.

Αυτή είναι η Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ.150 υπάλληλοι άνεργοι και απλήρωτοι-Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα Applebee’s


Της Άννας Κλείτσα, Θεσσαλονίκη



«Oι βραβεύσεις έρχονται ως επισφράγισμα των προσπαθειών, όλων των ανθρώπων των Applebee’s, για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και φαγητού στους επισκέπτες μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που όλα τα χαρακτηριστικά των καταστημάτων μας, όπως η ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, η ευγενική και χαρούμενη διάθεση των συνεργατών, το ευχάριστο περιβάλλον επιβραβεύονται και μας φέρνουν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των πελατών μας».

Αυτά ήταν τα λόγια της προέδρου της εταιρίας Milomel Hellas, Μαρία Τζάννες Γκορίτσα, στην οποία ανήκει η αλυσίδα εστιατορίων applebee’s, με αφορμή την βράβευση του καταστήματος της Γλυφάδας.

Η ανακοίνωση πως τα εστιατόρια κλείνουν, την Παρασκευή 15/7 έπεσε κυριολεκτικά σαν κεραυνός εν αιθρία, ειδικά για τους 150 εργαζόμενους που απασχολούνταν στα 6 καταστήματα της χώρας (2 στην Θεσσαλονίκη και 4 στην Αθήνα) ως ωρομίσθιοι.

Χρεοκοπία διαρκείας για το λαό-Δημοσίευμα του Ριζοσπάστη 23/7/2011




Είτε με διθυράμβους, είτε πιο προσεκτικά, κυβέρνηση και αστοί δημοσιολόγοι προσπαθούν με βάση την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ να δημιουργήσουν στο λαό ένα κλίμα ανακούφισης και αναμονής, με στόχο την υποχώρηση των λαϊκών αγώνων, την αναβολή βημάτων οργάνωσης της εργατικής τάξης, τη δημιουργία αναχωμάτων στη ριζοσπαστικοποίηση της λαϊκής συνείδησης ή ακόμα καλύτερα τη στράτευση του λαού στο σχέδιο που καταδικάζει το παρόν και υποθηκεύει το μέλλον του. Αυτοί που πρόδωσαν χίλιες φορές τις - φρούδες είναι αλήθεια - ελπίδες λαϊκών στρωμάτων για ευδαιμονία μέσα στον καπιταλισμό, τώρα προσπαθούν και πάλι να τον εξαπατήσουν με νέα σχέδια Μάρσαλ, ελπίζοντας ότι έχει σβήσει η λαϊκή μνήμη για το προηγούμενο σχέδιο Μάρσαλ.

Ευρείας αποδοχής Κυβέρνηση εισηγείται το ΑΚΕΛ



Ευρύ ανασχηματισμό το συντομότερο δυνατό εισηγείται το ΑΚΕΛ και την πρότασή του αυτή την έχει καταθέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με στόχο τη διαμόρφωση κυβερνητικού σχήματος, το οποίο θα λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα. Στο νέο αυτό κυβερνητικό σχήμα, σύμφωνα με την πρόταση του ΑΚΕΛ, θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για συμμετοχή των κομμάτων που σήμερα βρίσκονται στην Κυβέρνηση, αλλά και αξιόπιστων προσωπικοτήτων που τυγχάνουν ευρύτερης αποδοχής. Το ΑΚΕΛ εκτιμά, επίσης, πως και άλλες σημαντικές θέσεις θα πρέπει να επιδιωχθεί να πληρωθούν από άτομα που θα τυγχάνουν της ευρύτερης δυνατής αποδοχής.

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του Eurogroup



Οι χθεσινές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Eurogroup συνιστούν ένα συμβιβασμό που δίνει μια ανάσα στη χώρα.
Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, η μείωση των επιτοκίων και η δεκαετής περίοδος χάριτος για το νέο τμήμα του δανείου, είναι σε θετική κατεύθυνση, χωρίς, βέβαια, να αντιμετωπίζουν το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του συνολικού χρέους. Η αγορά ελληνικών ομολόγων από τον Προσωρινό Μηχανισμό Στήριξης στη δευτερογενή αγορά και η μελλοντική παρέμβασή του και για τις άλλες χώρες, αποτελεί εξέλιξη που εντάσσεται στην κατεύθυνση πανευρωπαϊκής αντιμετώπισης των κρίσεων.