Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΤΕΕ



Για άλλη μια φορά θα υπογραμμίσουμε ότι είμαστε ριζικά αντίθετοι με τη συστηματική προσπάθεια που γίνεται, στο όνομα του μνημονίου και στο όνομα της κρίσης, να ανέβουν οι ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών και των συναφών επαγγελμάτων και μάλιστα σε μια περίοδο που η κρίση χτυπά την πλειοψηφία του κλάδου, όλους και ιδιαίτερα τις νεώτερες ηλικίες.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τα περί μείωσης του μισθολογικού κόστους



Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ζήτημα που θέτουν συγκυβέρνηση  και μεγαλοεπιχειρηματίες για μείωση του μισθολογικού κόστους σημείωσε:
«Δεν δεχόμαστε ούτε καν τον όρο μισθολογικό και εργατικό κόστος, γιατί χωρίς εργάτες, τους υπάλληλους, τους μισθωτούς δεν υπάρχει κερδοφορία.
Επομένως δεν υπάρχει κόστος. Όταν ζητούμε αυξήσεις, ουσιαστική περίθαλψη, ουσιαστικές συντάξεις, διεκδικούμε οι επιχειρηματίες, το κεφάλαιο να έχουν λιγότερα κέρδη.

Δήλωση Δημ.Στρατούλη: Προσχηματικές οι σημερινές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους φορείς των εργαζομένων και εργοδοτών για τους μισθούς και τα εργασιακά θέματα



Ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωση του σχετικά με τις σημερινές συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους εργατικούς και εργοδοτικούς φορείς έκανε την εξής δήλωση:
Η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με  τους φορείς των εργαζομένων και των εργοδοτών για τις προωθούμενες μειώσεις μισθών και επικουρικών συντάξεων καθώς και για τη μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων γίνεται «για τα μάτια του κόσμου», δηλαδή για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους και είναι προσχηματικός, για να φανεί ότι αυτά τα σφαγιαστικά νέα μέτρα, που έχουν ήδη προσυμφωνηθεί με την τρόικα, θα παρθούν μετά από διάλογο με τους ενδιαφερόμενους.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για το φάρμακο και τον ΕΟΠΥΥ



Τα σοβαρά προβλήματα που έχουν σωρευθεί στην παροχή δημόσιων υπηρεσιών υγείας και φαρμάκων στα λαϊκά στρώματα επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο με τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας.
Η κρατική υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το κεφάλαιο, να στηριχθεί η επιχειρηματική δράση και ο ανταγωνισμός, είναι η αιτία των άγριων περικοπών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού, του αποκλεισμού των ασφαλισμένων ακόμα και από στοιχειώδεις ανάγκες, των απλήρωτων γιατρών και φαρμακοποιών.

Δήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, σχετικά με την υιοθέτηση από την ουγγρική κυβέρνηση αντιδημοκρατικού Συντάγματος


Photograph: Ferenc Isza/AFP/Getty Images


«Σήμερα που η Ευρώπη διέρχεται σοβαρή οικονομική κρίση, στο κέντρο της Γηραιάς Ηπείρου έχει ανοίξει μια νέα ‘μαύρη τρύπα’ δημοκρατίας αυτή τη φορά – αυτή της ουγγρικής κυβέρνησης που έθεσε σε ισχύ εδώ και τρεις ημέρες ένα αντιδημοκρατικό Σύνταγμα, το οποίο θεσμοποιεί τον αυταρχισμό του κόμματος του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν που βρίσκεται στην εξουσία από τον Απρίλιο του 2010. Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στην άνοδο στην εξουσία μη εκλεγμένων κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Ιταλία, καθιστώντας έτσι βαθύτερη και διαφορετικά πιο επικίνδυνη για το μέλλον της Ευρώπης, την κρίση δημοκρατίας που ήδη σοβεί.


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο πρωτοχρονιάτικο φεστιβάλ του ΚΚΕ & της ΚΝΕ για τα παιδιά



«Πρόκειται για μια κεντρική, δίπλα στις πολλές τοπικές πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις, που όμως δεν γίνονται απλά και μόνο για μια γιορτή. Αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια που γίνεται «οι αξίες» του κέρδους και της αγοράς να περάσουν μέσα στο παιδικό παραμύθι, στο παιδικό βιβλίο, στο παιδικό έργο, κάτι που γίνεται πολλές φορές.

Ας μιλήσουμε για «πόλεμο»... Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



«Πόλεμο» κατά του κ. Παπαδήμου διαπίστωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας.
Ευκαιρία, λοιπόν, να μιλήσουμε - πραγματικά -
για τον - πραγματικό - πόλεμο:
*
Πόλεμος είναι
να δουλεύεις μια ζωή για ένα ξεροκόμματο και κάποια στιγμή να έρχεται αυτός που σου έταζε λαγούς με πετραχήλια και να σου κόβει το μισό από το ξεροκόμματο λέγοντάς σου ότι «συμπάσχει», αλλά πως πρέπει να τον συγχαρείς διότι επιτελεί «πατριωτικό» έργο...

Αστους ποιητές να γράφουν - ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ



Ξάφνου, πρόκυψε ως κι ο Πρετεντέρης φιλεργάτης!
Χαρακτήρισε παρανοϊκά μυαλά όσους διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και μειώνουν τους μισθούς. Τόσο άσχημα, λοιπόν, είναι τα πράγματα για την «κοινωνική συναίνεση»; Δεν τους προκύπτει από πουθενά!
Την κατάσταση προσπάθησε να σώσει ο Μανώλης, ο αδελφός του κυβερνητικού εκπροσώπου. Που είπε πως όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ευκαιρία για την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί με την τρόικα. Κι εμείς που νομίζαμε πως τρόικα και κυβέρνηση είναι το ίδιο μαγαζί...

Στο πλευρό του αγώνα του κουβανικού λαού το ΑΚΕΛ




Tον άμεσο τερματισμό του απάνθρωπου αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στην Κούβα και την άμεση επιστροφή των 5 Κουβανών αντιτρομοκρατών στην πατρίδα τους απαιτεί το ΑΚΕΛ όπως υπογραμμίζεται σε συγχαρητήρια επιστολή του Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κόμματος Αντρου Κυπριανού προς το ΚΚ Κούβας για την 53η επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης. 
Με την ευκαιρία της επετείου της 1ης Ιανουαρίου, ο Α. Κυπριανού απέστειλε χθες επιστολή στον Α’ Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚ Κούβας Ραούλ Κάστρο μεταφέροντας στο ΚΚΚ, την κυβέρνηση και το λαό της Κούβας τα θερμά συγχαρητήρια της Κ.E. AΚΕΛ για το θρίαμβο της Επανάστασης.

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου για την εξωτερική πολιτική και άμυνα, για την άμεση και εσπευσμένη πώληση των τεσσάρων airbus, της παλαιάς δημόσιας Ο.Α.



"Καυτά ερωτήματα γύρω από την εσπευσμένη πώληση των τεσσάρων airbus της «παλαιάς Ολυμπιακής» στην Apollo Aviation Group”

Ενώ βρισκόμαστε ως χώρα και ως λαός στη μέγγενη των δανειστών και της τρικομματικής κυβέρνησης που απλά διεκπεραιώνει τις πολιτικές της Τρόικας με διαδικασίες που παραπέμπουν στις μπανανίες της Λατινικής Αμερικής της δεκαετίας του 50΄και 60’, η πρόσφατη πώληση-εξπρές των τεσσάρων airbus, ιδιοκτησίας του ελληνικού δημοσίου,  με πλειοδοτικό διαγωνισμό, εγείρει πολιτικά ερωτήματα, και όχι μόνο, που σχετίζονται με τη νομιμότητα και την ηθική πτυχή μιας πολιτικής ηγεσίας που γράφει στα παλιά της «υποδήματα», την πραγματική και ουσιαστική έννοια της διαφύλαξης του δημοσίου συμφέροντος.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Κοέλιο καλεί τους νέους ανέργους να μεταναστεύσουν


Photographer: 
 Francisco Leong


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Πορτογαλία η προτροπή του πρωθυπουργού Πέδρο Πάσος Κοέλιο προς τους νέους ανέργους να εγκαταλείψουν τον τόπο τους για να αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό.
Επικαλούμενος τη διαρκώς αυξανόμενη ανεργία που πλήττει κυρίως τους νέους αλλά και τους εκπαιδευτικούς της Πορτογαλίας, Ο Κοέλιο επεσήμανε στις 18 Δεκεμβρίου ότι η καλύτερη διέξοδος γι' αυτούς θα ήταν ενδεχομένως να εγκαταλείψουν τη χώρα και να εγκατασταθούν σε άλλες, που έχουν τα πορτογαλικά ως βασική γλώσσα, αλλά καλύτερες προοπτικές επαγγελματικής απορρόφησης, όπως η Βραζιλία ή η Αγκόλα.