Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Τούσσα, για τις συμφωνίες διαβίβασης προσωπικών δεδομένων με ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, με παρέμβασή του κατά την διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες σχετικά με το Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τις συμφωνίες διαβίβασης προσωπικών δεδομένων των επιβατών μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλίας,  επεσήμανε τα παρακάτω:
«Το κοινό Ψήφισμα, αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως και όλα τα όργανα της ΕΕ, αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Το Ψήφισμα χρησιμοποιεί το πρόσχημα της τρομοκρατίας και την «ανάγκη αντιτρομοκρατικής συνεργασίας» ΕΕ - ΗΠΑ για να δικαιολογήσει το γενικευμένο φακέλωμα όλων των επιβατών που ταξιδεύουν από την ΕΕ προς τις ΗΠΑ, τον Καναδά και Αυστραλία. Τα φληναφήματα περί δήθεν εγγυήσεων προστασίας των προσωπικών δεδομένων είναι το άλλοθι του Ευρωκοινοβουλίου για να εγκρίνει την σύναψη της  συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, για το φακέλωμα όλων των επιβατών, την οποία υποκριτικά μέχρι σήμερα παρίστανε πως δεν αποδέχεται. Με το κοινό ψήφισμά  οι πολιτικοί εκφραστές του κεφαλαίου και από κοντά  τους και οι  οπορτουνιστές εξαπατούν προκλητικά τους λαούς, κάνοντας λόγο για συμφωνία που θα περιλαμβάνει δήθεν  εγγυήσεις προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας, για το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας, χαιρετίζει τους εκατοντάδες Ικαριώτες που το βόλι της ψήφου τους το έδωσαν σε αυτή, σε μια από τις πιο δύσκολες συγκυρίες, με τα εκβιαστικά διλήμματα ΠΑΣΟΚ σα δαμόκλειο σπάθη να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των λαϊκών στρωμάτων και τα υπόλοιπα κόμματα του δικομματισμού σε ρόλο δεύτερο.
Μια μέρα μετά τον πρώτο γύρο και τις πρώτες δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μπορούμε να πούμε πως πέρα από κάθε αμφιβολία αυτές οι εκλογές ήταν και συνεχίζουν να είναι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. Κυριαρχούνται από πολιτικές θέσεις και από πολιτικές πρακτικές, τα συμπεράσματα τους είναι πρωτίστως πολιτικά και θα χρησιμοποιηθούν – για παράδειγμα από το ΠΑΣΟΚ- σαν επιβεβαίωση της αντιλαϊκής/ αντεργατικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει μαζί με Ε.Ε., ΔΝΤ ενάντια στον εργαζόμενο λαό. Η «αυτιδιοικητικότητα» χάθηκε προ πολλού και τα τοπικά προβλήματα τα διαπερνούν είναι έκφραση των διαχρονικών πολιτικών επιλογών των κομμάτων του δικομματισμού.

Η «Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα», για το αποτέλεσμα των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η «Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα» χαιρετίζει τα εκατομμύρια των εργαζόμενων και της νεολαίας που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική της τρόικας και του μνημονίου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους 100.000 ανθρώπους που ψήφισαν τα ψηφοδέλτια που στήριζε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 11 από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας και που έδωσαν τη δυνατότητα να κατακτηθούν θέσεις μάχης σε 7 από τα 13 περιφερειακά συμβούλια καθώς και το σύνολο όλων εκείνων που ενίσχυσαν τα ριζοσπαστικά σχήματα στους δήμους τα οποία και κατέκτησαν δεκάδες θέσεις εκπροσώπησης. Η μεγάλη ενίσχυση των δυνάμεων της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, κατέδειξε ότι σήμερα υπάρχει ένα υπαρκτό μαζικό αριστερό αντικαπιταλιστικό πολιτικό ρεύμα σε όλη την Ελλάδα, στην κοινωνία και την Αριστερά.

Με αφορμή τις μαζικές κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος στην Αγγλία, ο Γιάννης Μπουρνούς, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Χθες στην Ισπανία και τη Γαλλία, σήμερα στην Αγγλία, σε λίγες μέρες στην Πορτογαλία και αλλού. Χιλιάδες κόσμου, ολοένα και περισσότερες κοινωνικές ομάδες ξεσηκώνονται απέναντι σε όψεις της ίδιας, νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που σε περίοδο κρίσης οξύνει τους ταξικούς αποκλεισμούς στην παιδεία, την υγεία, την εργασία, την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις.
Αυτήν την κοινωνική οργή νιώθουν σήμερα οι σοσιαλδημοκράτες, δεξιοί, φιλελεύθεροι και λοιποί κυβερνητικοί εταίροι και συνοδοιπόροι. Είναι ώρα να τη νιώσουν και στη χώρα μας. Είναι ώρα να αλλάξουν τα πράγματα.

Κάλεσμα του ΚΚΕ στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα


Στις 15 Νοέμβρη έρχεται ξανά η Τρόικα.


Σε συνεννόηση με την κυβέρνηση φέρνει νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ, στο πετρέλαιο, νέες δραστικές περικοπές στο ΙΚΑ, στα ασφαλιστικά ταμεία, στα νοσοκομεία. Νέα χτυπήματα στους μισθούς, στο εργασιακό και στο ασφαλιστικό, στις συντάξεις. Νέα χαράτσια στους μικρομεσαίους, νέες φοροαπαλλαγές και χρηματοδοτήσεις στους τραπεζίτες και γενικά στο κεφάλαιο.
Το ΚΚΕ σε καλεί στις 15 Νοέμβρη να συναντηθούμε
στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
στις 6 το απόγευμα.
Να δώσουμε μαζική αγωνιστική λαϊκή απάντηση
στο μνημόνιο διαρκείας
που φέρνουν μαζί κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ!
Να διατρανώσουμε τη λαϊκή αντίθεση στα άγρια μέτρα που ήδη έλαβαν, στα χειρότερα που φέρνουν. Ο δρόμος της σφαγής των λαϊκών δικαιωμάτων, της κατάργησης των εργατικών κατακτήσεων είναι μονόδρομος για όσους ενδιαφέρονται και υπηρετούν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων. Όχι για τον λαό.
Να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα. Δουλειά για όλους, μόρφωση, υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Να πληρώσουν αυτοί που θησαύρισαν απ' την ανάπτυξη και απολαμβάνουν τεράστιες φοροαπαλλαγές και κίνητρα.
Να σταματήσει τώρα το χαράτσι της περαίωσης στους μικρούς επιχειρηματίες, στους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους με μπλοκάκι.
Να απαιτήσουμε μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, των χαμηλοαμειβόμενων, όλων των λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη, τους λογαριασμούς του ρεύματος, του νερού.
Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις και τις συντάξεις. 
Έλα μαζί μας στον αγώνα.
Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να μη καταδικάσουν το λαό μόνιμα στη φτώχεια και στην ανεργία, για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Πορείες και καταλήψεις κατά των αλλαγών στην Παιδεία

Υπ’ ατμόν η φοιτητική κοινότητα στη Θεσσαλονίκη, που ετοιμάζεται για δυναμικές κινητοποιήσεις ενόψει της επετείου της 17ης Νοέμβρη, ημέρα που αναμένεται να κορυφωθούν οι αντιδράσεις τους για τις αλλαγές που προτείνει το υπουργείο Παιδείας στην ανώτατη εκπαίδευση.

Το πρωί, φοιτητές έκαναν συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο και στη συνέχεια πορεία, που κατέληξε στο πρώην υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επτά φοιτητικοί σύλλογοι που ξεκίνησαν σήμερα συμβολικές καταλήψεις ενάντια στην πολιτική του υπουργείου Παιδείας, στο μνημόνιο και την ΕΕ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Σ. ΕΔΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ χαιρετίζει τη σημερινή μαζικότατη εκδήλωση διαμαρτυρίας του φορέα ενάντια στην επέκταση του Ορίου αφυπηρέτησης που πραγματοποιήθηκε έξω από τη Βουλή. Φοιτητές, μαθητές και νέοι εκπαιδευτικοί διατράνωσαν την αντίθεση τους με τις προσπάθειες που γίνονται από βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ για τροποποίηση του νόμου που στοχεύει στην εφαρμογή της επέκτασης από την 1η Σεπτεμβρίου 2010 αντί του 2011.

Η τροποποίηση αυτή στέλνει στην ανεργία 330 νέους εκπαιδευτικούς για να εξυπηρετήσει μια χούφτα υψηλόμισθων εκπαιδευτικών.

Έρχονται απεργίες στα ΜΜΕ

Στον χώρο του Τύπου η συντονισμένη επίθεση των εργοδοτών στα δικαιώματα των εργαζομένων κάθε ειδικότητας εντάθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Δύο τα σημαντικότερα γεγονότα: πρώτο, το κλείσιμο μιας παλιάς καθημερινής εφημερίδας, της «Απογευματινής», από τον εργολάβο-εκδότη της Σαραντόπουλο, και, δεύτερο, το προκλητικό «non paper» που έστειλαν στην ΕΣΗΕΑ οι ιδιοκτήτες των εφημερίδων (πρόεδρος της ένωσής τους είναι ο Ψυχάρης του ΔΟΛ) και το οποίο έβαλε σε κινητικότητα τα σωματεία του χώρου.

Ο Σαραντόπουλος πέταξε στον δρόμο 130 εργαζόμενους, ήδη απλήρωτους επί τέσσερις μήνες, και με νομικούς ελιγμούς τούς στέρησε κιόλας το δικαίωμα της διεκδίκησης του επιδόματος ανεργίας, αφού ως την εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης θα κυλήσουν άλλοι τέσσερις μήνες. Έτσι οι εργαζόμενοι της «Απογευματινής» προς το παρόν δεν μπορούν να λάβουν τα δεδουλευμένα τους, τις αποζημιώσεις τους και την επιδότηση της ανεργίας στην οποία βρέθηκαν. 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θα εντείνει τις δυνάμεις της για την εκλογή 34 υποψηφίων που στήριξε στον Α΄ γύρο. Οι 34 Δήμοι και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι


H ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, στον 1ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, συμμετείχε στους συνδυασμούς και υποστήριξε τους εξής 14 δημάρχους, που ήδη έχουν εκλεγεί:

Δημήτρης Φωκιανός Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης
Γιώργος Καπλάνης Δήμος Αγίας Βαρβάρας
Νίκος Σαράντης Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού
Νίκος Ζενέτος Δήμος Ιλίου
Σταύρος Κασιμάτης Δήμος Κορυδαλλού
Πέτρος Φιλίππου Δήμος Σαρωνικού
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος Δήμος Δυτικής Αχαΐας
Μάκης Παρασκευόπουλος Δήμος Πύργου

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Μαζικές φοιτητικές διαδηλώσεις

ΛΟΝΔΙΝΟ
Μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των φοιτητών και των πανεπιστημιακών της Βρετανίας πραγματοποιήθηκε χτες στη βρετανική πρωτεύουσα Λονδίνο, ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης συνασπισμού Ντέιβιντ Κάμερον για τριπλασιασμό διδάκτρων στα Πανεπιστήμια, αλλά και συνολικά τις δρακόντειες περικοπές στην Ανώτατη Παιδεία, περικοπές που ξεκίνησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση των Εργατικών, υπό τον Γκόρντον Μπράουν.
Σύμφωνα με την Εθνική Ενωση Φοιτητών (NUS) 52.000 φοιτητές και μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας πήραν μέρος στις διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις που καλύπτονταν ζωντανά και από τηλεοπτικά δίκτυα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν». Ουσιαστικά πρόκειται για τη μαζικότερη και πλέον μαχητική διαδήλωση που έχει πραγματοποιηθεί από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα η κυβέρνηση Κάμερον, προωθώντας το πρόγραμμα λιτότητας και αθρόων περικοπών.

ΝΑΡ: για τα αποτελέσματα των εκλογών και τη μάχη του 2ου γύρου

logo-anakoinosi_2.gif
Τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών δείχνουν ότι η προσπάθεια ωμού εκλογικού εκβιασμού των εργαζομένων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για υποταγή στα αντεργατικά μέτρα, πέφτει στο κενό.
 
Η μεγάλη εκλογική πτώση του ΠΑΣΟΚ, η μη επιβράβευση του ΛΑΟΣ, που πρωταγωνιστεί στο ρόλο του μαντρόσκυλου της χούντας κυβέρνησης – ΕΕ -ΔΝΤ, και η αδυναμία της ΝΔ να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, σηματοδοτούν την αναστάτωση του πολιτικού σκηνικού από την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικά αποδυναμωμένη, γεγονός που μπορεί και πρέπει να πυροδοτήσει μια νέα αυτοπεποίθηση για την αντεπίθεση του μαζικού κινήματος. 
 
Στο εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφεται μια σημαντική στροφή προς τα αριστερά, με ιδιαίτερο ποιοτικό στοιχείο την ενίσχυση των ρευμάτων με έντονο αντι-ΕΕ προσανατολισμό και τη μεγάλη άνοδο των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς, όπως αυτό εκφράστηκε με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων που υποστήριξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε 11 περιφέρειες και πολλούς δήμους. Οι 100.000 περίπου ψήφων που συγκέντρωσαν τα αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια (ποσοστό 2% πανελλαδικά), αποτελούν ένα άλμα προς τα μπρος για την επαναστατική αριστερά που πρέπει να σταθεροποιηθεί και να βαθύνει κοινωνικά και πολιτικά.
Το θετικό αυτό αποτέλεσμα πιστώνεται στο σύνολο των εργαζομένων και αγωνιστών της Αριστεράς που επέλεξαν αυτά τα ψηφοδέλτια. Η ψήφος αυτή δεν σημαίνει απαραίτητα συμφωνία με το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και γενικά την πολιτική της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, αλλά αποτελεί τιμητική υποστήριξη και συμβολή στην ευρύτερη προσπάθεια για μια μαχόμενη Αριστερά, πρωτεργάτη και συνοδοιπόρο των λαϊκών αγώνων.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ - Διεθνής η απήχηση της ανόδου του ΚΚΕ

Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα εκφράζουν τα συγχαρητήριά τους για την εκλογική επιτυχία της προηγούμενης Κυριακής
Η άνοδος που κατέγραψε το ΚΚΕ στον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την περασμένη Κυριακή, προσεγγίζοντας τις 590.000 ψήφους και το 11% πανελλαδικά στις περιφέρειες, είχε μεγάλη διεθνή απήχηση. Ηδη, στην έδρα της ΚΕ καταφτάνουν τα πρώτα συγχαρητήρια μηνύματα, από αδελφά Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, ορισμένα από τα οποία δημοσιεύει σήμερα ο «Ρ».
Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας
Türkiye Komünist Partisi
Η ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας σε μήνυμά της προς την ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Χαιρετίζουμε τη μεγάλη επιτυχία του ΚΚΕ, στις τοπικές εκλογές την 7η Νοέμβρη 2010. Πιστεύουμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι οι αγώνες που δόθηκαν από το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ - ειδικότερα - τους τελευταίους 10 μήνες ενδυνάμωσαν σημαντικά την προσήλωση της ελληνικής εργατικής τάξης στην πάλη ενάντια στη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου, η οποία επήλθε υπό το πρόσχημα των αποκαλούμενων "μέτρων λιτότητας".

Καταγγελία της Νοτιοανατολικής Αχτίδας της ΚΟΑ του ΚΚΕ - Λευκό ή άκυρο στον Β' Γύρο

Καταγγέλλουμε το προβοκατόρικο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΛΑΜΨΗ των Νοτίων Προαστίων», που γράφει ότι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Γλυφάδα Τάσσος Σταύρος, θα στηρίξει στο β' γύρο τον υποψήφιο της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Αυτό είναι αισχρό ψέμα.

Το ΚΚΕ καλεί το λαϊκό κόσμο και τη δεύτερη Κυριακή να αποδυναμώσει αποφασιστικά τους υποψήφιους και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στο δήμο της Γλυφάδας και  παντού, ψηφίζοντας λευκό ή άκυρο. Τα κόμματα που τους στηρίζουν ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να αλλάξουν. Η συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων ενάντια στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στη βαρβαρότητα του μνημονίου διαρκείας της ΕΕ και του ΔΝΤ, είναι μονόδρομος.

Μπους: Υπεράσπιση του πολέμου και των βασανιστηρίων

Δεν προκαλεί ουδεμία έκπληξη ότι ο πρώην Πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρηση από το Λευκό Οίκο για την προώθηση των πωλήσεων του βιβλίου του Decision Points, υπερασπίστηκε τα βασανιστήρια, όπως τον εικονικό πνιγμό, κατά τις ανακρίσεις φερόμενων ως υπόπτων γα τρομοκρατία, καθώς «έσωσαν ζωές» και φυσικά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Ιράκ.
Παρότι, όπως τόνισε, ήταν «αντίθετος στον πόλεμο», τελικά... η απόφασή του μόνο λανθασμένη δεν ήταν: «Ημουν μια αντίθετη φωνή. Δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω βία», είπε ο πρώην Πρόεδρος, προσθέτοντας υποκριτικά ότι «ήθελε να δώσει «μια ευκαιρία στη διπλωματία», εξήγησε. Τελικά «ενέδωσε» και ο κόσμος και ο ιρακινός λαός σώθηκε από έναν αιμοσταγή δικτάτορα, «ο κόσμος είναι καλύτερος χωρίς τον Σαντάμ, όπως και τα 25 εκατομμύρια Ιρακινοί»(!)

Αθήνα: Σήμα κινδύνου από την εκλογή του φασίστα Μιχαλολιάκου


Tης Χριστίνας Ζιάκκα

_________

Προηγούμενες εκλογές και Χρυσή Αυγή

Ευρωεκλογές 2009: 0,46% ή 23.564 ψήφοι
Εθνικές εκλογές 2009: 0,29% ή 19.636 ψήφοι

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 (στο 95-99% καταμέτρησης)

Δ. Αθήνας: Ν.Μιχαλολιάκος 5,26% ή 9.698 ψήφοι
Δ. Θεσσαλονίκης: Κ.Βασιλικός 1,00% ή 1.247 ψήφοι
Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος: Χ.Ρήγας 1,87% ή 7.301 ψήφοι
Περιφέρεια Πελοποννήσου: Θ.Σαμπαζιώτης Θεόδωρος 1,45% ή 5.458 ψήφοι
__________


Η Χρυσή Αυγή (Χ.Α.) κατεβαίνοντας σε 4 περιοχές, συγκέντρωσε τον ίδιο αριθμό ψήφων που πήρε πανελλαδικά στις ευρωεκλογές και μεγαλύτερο απ' ότι πήρε στις βουλευτικές του 2009.
Αλλά ο "συναγερμός" αφορά την Αθήνα, όπου  κατάφερε το 0,51% ή 1.542 ψήφους που πήρε στην Α' Αθήνας στις εθν.εκλογές του 2009, να το εκτινάξει στο 5,27% ή σχεδόν 10.000 ψήφους! Και αυτό συνέβηκε σε ένα χρόνο!

Σε τμήματα του 1ου και 6ου διαμερίσματος Αθήνας η Χ.Α. πήρε πάνω από 15%!  Ενώ σε Άγ. Παντελεήμονα, πλ. Αττικής, Άγιο Παύλο, πήρε πάνω από 20% δηλ. καταγράφηκε ως μια μαζική εκλογική δύναμη, υπέρτερη όποιας άλλης αριστερής εναλλακτικής! Η Χ.Α. θεωρεί αυτή την επίδοση νίκη τους, και τις περιοχές που τις την έδωσαν προπύργια της. Σαφώς οι 10.000 ψήφοι είναι υπερ-πολλαπλάσιοι των οργανωμένων δύναμεων της Χ.Α. στην Αθήνα, και ως ένα βαθμό αποτελούν ψήφους διαμαρτυρίας.