Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Κόντρα στο τελικό χτύπημα της κυβέρνησης

 
Το τελικό χτύπημα που ετοιμάζεται να καταφέρει η κυβέρνηση ενάντια στους δημόσιους υπαλλήλους, με τις απολύσεις και το λεγόμενο ενιαίο μισθολόγιο, ήταν καλοσχεδιασμένο από την αρχή. Βάση του ήταν η δυσφήμιση, η συκοφαντία και η διαβολή όσων απασχολούνται στο δημόσιο τομέα, λόγω της μονιμότητας που είχαν εξασφαλισμένη και των μεγαλύτερων σε ορισμένες περιπτώσεις τους αποδοχών, συγκριτικά με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Στηρίχθηκε σε μια πρωτοφανή επιχείρηση διαχωρισμού και διάκρισης των εργαζομένων, οι οποίοι, διασπασμένοι σε πολλά μέτωπα, αποτελούν ευκολότερα θύματα για το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις που το υπηρετούν.

Μεγάλη διαδήλωση κατά της λιτότητας στο Μάντσεστερ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατά της λιτότητας και των περικοπών πραγματοποίησαν σήμερα τουλάχιστον 35.000 άνθρωποι στο Μάντσεστερ, όπου διεξάγεται συνέδριο του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας.
Το πρόγραμμα λιτότητας της βρετανικής κυβέρνησης περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα και περικοπή 300.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος της χώρας μέχρι το 2015.

Ημερίδα ενάντια στο Ευρώ και την ΕΕ


ee_imerida_site.gif
Μετά την επιτυχημένη ιδρυτική της συνέλευση, η «Πρωτοβουλία κατά του Ευρώ και της ΕΕ» – που  συσπειρώνει ήδη ένα σημαντικό φάσμα αγωνιστών της αριστεράς, του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, καθώς και της μαχόμενης διανόησης – επιχειρεί τη δεύτερη κεντρική δημόσια παρέμβασή της. Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο  διοργανώνει Ημερίδα επιστημονικής τεκμηρίωσης και πολιτικής προετοιμασίας ενάντια στο Ευρώ και την ΕΕ. Η ημερίδα έχει δύο βασικά θέματα:
 1. Για τις κρίσιμες εξελίξεις στην Ευρωζώνη και στη χώρα μας, καθώς και για τις προοπτικές της κλυδωνιζόμενης Ευρωπαϊκής Ένωσης στις σημερινές συνθήκες της γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης.
 2. Για τις δυνατότητες, τις προϋποθέσεις και τους δρόμους για την έξοδο τώρα από τη φυλακή του Ευρώ και της ΕΕ, στην προοπτική μιας άλλης πορείας κοινωνικής-οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και πραγματικής δημοκρατίας σε όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

ΠΑΜΕ : ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 10.30 π.μ.



ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 10.30 π.μ.
Καλούν:
Συνδικάτα Εργαζομένων στους ΟΤΑ, στην Ενέργεια, στην ΥΓΕΙΑ την Πρόνοια, επιτροπές Αγώνα στο Δημόσιο (κλαδικό ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, κλαδικό  Ενέργειας, Σωματείο Ευαγγελισμού
 Σωματείο Εργαζομένων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αποκατάστασης Τυφλών κλπ)

Όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν-Ο Σημίτης στηρίζει Παπανδρέου με γερμανικά επιχειρήματα




Στήριξη στο Γιώργο Παπανδρέου παρέχει επί της ουσίας ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, υποστηρίζοντας ότι το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη θα κριθεί το πολύ μέχρι το 2014.
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο κ. Σημίτης επισημαίνει ότι θα πρέπει να αποφύγουμε με κάθε τρόπο την έξοδό μας από το ευρώ.
«Χρειάζονται έκτακτες διαδικασίες και έκτακτη προσπάθεια για να βγει η Ελλάδα από την κρίση» τονίζει ο κ. Σημίτης, σημειώνοντας ότι μπορεί μεν να μην υπάρχει ρήτρα αποπομπής μιας χώρας από την ευρωζώνη, αλλά «μόνον όσοι εθελοτυφλούν μπορούν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει κίνδυνο».

Ζητούν καλύτερη ζωή. Χιλιάδες Πορτογάλοι στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας.



Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν το Σάββατο στους δρόμους της Λισαβόνας και του Πόρτο διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, στην πρώτη μεγάλη διαδήλωση που οργανώνεται στη χώρα μετά το σχηματισμό της νέας, κεντροδεξιάς κυβέρνησης, τον περασμένο Ιούνιο.

Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι από κάθε γωνιά της Πορτογαλίας ανταποκρίθηαν στο κάλεσμα της συνδικαλιστικής ομοσπονδίας CGTP και συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τις «αδικίες» που υφίστανται και την «οικονομική εξαθλίωσή» τους.

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 , Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ !


Την Τρίτη 4 Οκτώβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από την μέρα που το ΠΑ.ΣΟ.Κ με τρισάθλια ψέμματα κέρδισε το 44% των ψήφων του Ελληνικού λαού.
Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011 απαντάμε συμβολικά στο ψέμα με την αλήθεια που έγραφε τόσο καιρό ο Ριζοσπάστης.ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ όσες εφημερίδες μπορούμε , μοιράζουμε σε φίλους και γνωστούς που δεν διαβάζουν τον Ριζοσπάστη.
Στις 4 Οκτωβρίου να εξαντληθεί ο Ριζοσπάστης απ'όλα τα περίπτερα !
Να τον ανεβάσουμε ψηλά στην κυκλοφορία.Εκεί που του αξίζει πάνω από τις φυλλάδες των αστών.Ενισχύουμε έτσι και το Κ.Κ.Ε.
Παρακαλούνται τα φιλικά μπλογκ και ιστοσελίδες, αλλά και κάθε φίλος του Κ.Κ.Ε  να προωθήσει όπως θεωρεί καλύτερα ο καθένας αυτή την συμβολική προσπάθεια.

Red Star



Δεν θα πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν θα πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα ο Τσίπρας
Στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων(ΚΕΘΕΑ) θα δώσει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας τα χρήματα του ειδικού τέλους για τα ακίνητα που θα κληθεί να πληρώσει μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Για την επιλογή του να μην πληρώσει το «χαράτσι» για τα ακίνητα που επιβάλλει η κυβέρνηση μέσω ΔΕΗ μίλησε σήμερα, Σάββατο, κατά την έναρξη της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΣΥΝ.