Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Γραμματεία ΠΑΜΕ Αττικής: Αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς.


Αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς



Η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ σε συνέχεια της προσπάθειας δυνάμωσης της αλληλεγγύης στους εργάτες Χαλυβουργούς που βρίσκονται σήμερα στην 19η ημέρα της απεργίας Οργανώνει εκδήλωση αλληλεγγύης το Σάββατο 19/11/2011 μετά τις 5,00μ.μ. στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο.
Καλεί συνδικάτα, σωματειακές επιτροπές, Λαϊκές επιτροπές και άλλους μαζικούς φορείς σε όλες τις συνοικίες της Αττικής να οργανώσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη με φυσική παρουσία, καταβολή χρηματικού ποσού για ενίσχυση των απεργών εργατών, καθώς και τρόφιμα για τις οικογένειές τους.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ!



Ρεπορτάζ από την www.iskra.gr
ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ» ΤΟΥ ΕΥΡΩ
Με την ειρηνική, ενωτική και αγωνιστική συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων λαού και νεολαίας, σε μια ογκώδη πορεία, τιμήθηκε με τον πλέον επίκαιρο τρόπο σήμερα στην Αθήνα η 38η επέτειος του ηρωϊκού Πολυτεχνείου.
Η πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία ξεκίνησε με ιδιαίτερο παλμό στις 4μ.μ.και εξελίχθηκε στην πρώτη μεγάλη αγωνιστική λαϊκή απάντηση στην «συγκυβέρνηση» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑOΣ και τον τραπεζίτηπρωθυπουργό , Λ. Παπαδήμο.

Ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ για τα αποτελέσματα υλοποίησης του κρατικού προϋπολογισμού κατά το α’ δεκάμηνο του 2011



Τα στοιχεία για την πορεία της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για το 2011 αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες ότι η μνημονιακή πολιτική που καλείται να διεκπεραιώσει η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, υπό την καθοδήγηση ενός τραπεζίτη και την επιτήρηση της τρόικας, οδηγεί την ελληνική οικονομία σε καταστροφή και την κοινωνία σε πλήρη εξαθλίωση και απόγνωση.
 Η εκτίναξη του ελλείμματος και η απόκλιση του σε σχέση με τους στόχους του 2011 είναι φυσική συνέπεια της πολιτικής λιτότητας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Η ποινικοποίηση της λαϊκής «παρέλασης» στη Θεσσαλονίκη δεν θα περάσει!



Στις 28 Οκτώβρη παρέλασε ο λαός, με το δικό του «Όχι» στο σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ  
Η στοχοποίηση και απαγγελία κατηγοριών ενάντια σε διαδηλωτές, που πήραν μέρος στην παλλαϊκή διαμαρτυρία της 28ης Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη, αποτελεί πρόκληση για τα δημοκρατικά δικαιώματα και αισθήματα του λαού μας, πολύ περισσότερο που γίνεται εντός των τριήμερων εκδηλώσεων προς τιμή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι διαδηλωτές της 28ης Οκτώβρη στην Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα αποκατέστησαν το πραγματικό νόημα του «Όχι».

ΓΑΛΛΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ: ''ΣΟΚ'' Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!.ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΣΤΟ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟ!



Μεγάλο επικοινωνιακό στραπάτσο τρώει στην Ευρώπη, η κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου λόγω της συμμετοχής του ΛΑΟΣ στους κόλπους της.
Είναι χαρακτηριστικό πώς μέχρι και το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα,  πουέχει ενστερνιστεί πλήρως τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και το οποίο εξυπηρετεί με διαχρονική συνέπεια τα συμφέροντα του γαλλικού ιμπεριαλισμού, εξέφρασε με τον πλέον επίσημο τρόπο τη δυσαρέσκειάτου. Γεγονός, έτσι και αλλιώς "πρωτοφανές" στους κόλπους της "κομματικής διπλωματίας" δεδομένης της πλειοψηφικής συμμετοχής του "αδελφού"ΠΑΣΟΚ στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο χωρο του Πολυτεχνείου - δηλώσεις


Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον συμπρόεδρο του κόμματος Die Linke Klaus Ernst και αντιπροσωπεία της Νεολαίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ κατέθεσε σήμερα στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου.
Σε δηλώσεις τους αμέσως  ο Klaus Ernst και ο Αλ. Τσίπρας δήλωσαν:

Η παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.



Η ελπίδα για το λαό βρίσκεται στην ανατροπή αυτής της εξουσίας

Καθώς ερχόμουν εδώ, άκουσα στο ραδιόφωνο, δεν ξέρω αν είναι, αλλά μου μοιάζει έγκυρο, ότι ειπώθηκε απ' την πλευρά της τρόικας, ή της Κομισιόν, ότι αν δεν υπογραφεί απ' όλους τους προέδρους των κομμάτων της συγκυβέρνησης το χαρτί που λέει ότι θα τηρήσουμε τα υπεσχημένα, η έκτη δόση δεν δίνεται. Αυτό μάλλον το είπε ο υπουργός Εργασίας, ο κ. Κουτρουμάνης, και το ανήγγειλε και η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας. Μάλιστα, είπανε ότι μέχρι τέλος Δεκέμβρη τα πράγματα είναι δύσκολα.
Δεν έχουμε καμία πρόθεση να συστήσουμε στον κ. Σαμαρά να υπογράψει ή να μην υπογράψει το χαρτί, δικό του θέμα είναι. Απλώς θέλουμε να πούμε στον ελληνικό λαό ότι είναι κόκκινη γραμμή. Δεν μπορεί να υποκύψει ο ελληνικός λαός - γιατί ο εκβιασμός γίνεται στο λαό, με τον κ. Σαμαρά θα βρούνε ένα "μόντους βιβέντι", κάτι θα βρουν -, δεν μπορεί να υποκύψει ο ελληνικός λαός στο όργιο των εκβιασμών. Αλλωστε, ο εκβιαστής δεν υποχωρεί με τίποτα. Εχετε δει κανένα εκβιαστή που πήρε αντάλλαγμα και έκανε πίσω;
Οι εκβιασμοί είναι πολύπλοκοι και δεν είναι μόνο ένας.

38η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ :Σήμερα η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία.


38η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Σήμερα η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία
Το αγωνιστικό ραντεβού που δίνουν για την αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ είναι στην Ομόνοια, στις 5 μ.μ., όπου θα γίνει συγκέντρωση και θα ακολουθήσει η πορεία.
Ολοκληρώνεται σήμερα ο τριήμερος γιορτασμός της επετείου
Κορυφώνεται σήμερα ο τριήμερος γιορτασμός της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Το αγωνιστικό ραντεβού που δίνουν για την αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ είναι στην Ομόνοια, στις 5 μ.μ., όπου θα γίνει συγκέντρωση και θα ακολουθήσει η πορεία.

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Βουλευτή Γιώργου Λουκαΐδη για την εκλογή της ΕΔΟΝ στην Προεδρία της ΠΟΔΝ.



Η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια της στην ΕΔΟΝ για την εκλογή της στην Προεδρία της ΠΟΔΝ (Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών) κατά τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας στη Λισσαβώνα.
 
Αδιαμφισβήτητα αποτελεί βαρυσήμαντο γεγονός η εκλογή της ΕΔΟΝ στην Προεδρία μιας ιστορικής Ομοσπονδίας, η οποία πρωτοστάτησε διαχρονικά στους αγώνες της νεολαίας και των λαών του κόσμου για παγκόσμια ειρήνη και κοινωνική πρόοδο.