Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με την ΠΟΣΠΕΡΤ.


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα



Η στρατηγική διεξόδου από την κρίση, με βάση βεβαίως τα συμφέροντα των μονοπωλίων, τα μνημόνια και οι δανειακές συνθήκες, έχουν μαζί τους και κομπογιαννιτισμό, π.χ. να πάρουμε από μια τσέπη να τα δώσουμε στην άλλη, όχι βεβαίως του λαού αλλά στα οικονομικά συμφέροντα.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για τα νέα μέτρα που θα φέρουν κυβέρνηση - ΕΕ 28/8/2012.


Δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα


Υπάρχει ένα πακέτο το οποίο πέφτει στις πλάτες του λαού και του αφαιρεί ό,τι έχει απομείνει. Από εκεί και πέρα μπορεί να υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της μιας ή της άλλης διαχειριστικής λύσης. Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει αν θα κυριαρχήσει η μια ή η άλλη επιλογή, από ποια τσέπη θα του πάρουν και πως θα χειριστούν το ζήτημα.

Σχόλιο του K.K.E για το βασανισμό μετανάστη εργάτη στη Μανωλάδα.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Το ΚΚΕ καταδικάζει την ωμή ρατσιστική βία, το βασανισμό μετανάστη εργάτη στη Μανωλάδα επειδή διεκδίκησε τα δεδουλευμένα του. Αυτή η επίθεση βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην πολιτική της κυβέρνησης που εδώ και σχεδόν ένα μήνα επιδίδεται σε επιχειρήσεις απανθρωπιάς σε βάρος μεταναστών, την ίδια στιγμή που η πολιτική της ΕΕ και με το Δουβλίνο 2 είναι αυτή που έχει μετατρέψει τη χώρα σε στρατόπεδο μεταναστών.

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ: Σε εξέλιξη η απεργία.


Οι εξελίξεις στη Νότια Αφρική

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο απεργιακός αγώνας χιλιάδων εργατών μεταλλωρύχων του ορυχείου Μαρικάνα της εταιρείας Λόνμιν στη Ν. Αφρική καθώς η τεράστια πλειοψηφία των εργαζομένων αρνήθηκε και χτες να πιάσει δουλειά, περίπου 10 μέρες μετά το λουτρό αίματος απεργών συναδέλφων τους από ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε χτες η διοίκηση του ορυχείου, για δουλειά προσήλθε μόλις το 13% των περίπου 3.000 εργαζομένων.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Τα ξημερώματα του Σαββάτου 18 Αυγούστου η δημοτική αρχή του Καμίνη έστειλε τα ΜΑΤ για να «επανακαταλάβουν» τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.
Η επίθεση αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Γίνεται φανερό ότι η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ μαζί και ο Δήμος έχουν τρομοκρατηθεί μπροστά στο ενδεχόμενο να επαναληφθεί η μαζική αντίδραση των εργαζομένων και της νεολαίας στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν κατ’ εντολή του ΔΝΤ και της ΕΕ. Τα ποτάμια της λαϊκής οργής που πλημμύρισαν τους δρόμους και της πλατείες όλης της χώρας τα τελευταία χρόνια μπορεί να καταλάγιασαν λόγω (και των) εκλογών αλλά τίποτα δεν μπορεί να τα σταματήσει από το να ξεχυθούν και πάλι στους δρόμους.
Γι΄ αυτό και επιστρατεύονται κάθε είδους μηχανισμοί προβοκάτσιας, τρομοκρατίας, καταστολής προκειμένου να επικρατήσει ο φόβος και να αποτραπεί ο αγώνας. Δίπλα στην προπαγάνδα αποπροσανατολισμού και υπονόμευσης των ΜΜΕ, πλάι στα καλέσματα για εθνική ομοψυχία και δήθεν ομαλότητα στο όνομα της «σωτηρίας» της χώρας, παράλληλα με τις υποδείξεις και τις απειλές για αστική νομιμότητα, έρχεται η δράση των δυνάμεων καταστολής που έχουν ξεπεράσει κάθε όριο σε ένα σκηνικό πλήρους ασυδοσίας, δολοφονικών επιθέσεων κατά διαδηλωτών και απρόκλητων συλλήψεων, όπως επίσης και η παράλληλη δράση παρακρατικών φασιστικών οργανώσεων που δρουν ως το δεξί χέρι του συστήματος.

Αθλητικό Camp της ΚΝΕ.


Από τις 8 έως τις 15 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί Αθλητικό Camp της ΚΝΕ για νέους και νέες, αλλά και για μεγαλύτερες ηλικίες. 

Οι αθλητικές δραστηριότητες και οι διαλέξεις - συζητήσεις θα γίνουν στα πλαίσια του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στην Αθήνα, στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».
Δραστηριότητες
Σάββατο 8 Σεπτέμβρη:Ποδηλατικός γύρος του πάρκου για παιδιά, στις 6.30 μ.μ.
Σάββατο 8 Σεπτέμβρη - Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη: Τουρνουά μπάσκετ «3on3» (ηλικίες άνω των 13 ετών).

Οι Goin' Through και οι ΝΕΒΜΑ δίχασαν ΚΝΕ και ΣΥΡΙΖΑ!



Άναψαν τα αίματα ανάμεσα σε ΚΝΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Όχι για τα οικονομικά μέτρα, ούτε για κάποιο κοινωνικό πρόβλημα. Όλος ο καβγάς έγινε για τους... Goin' Through και τους NEBMA! 



Στις 13 Σεπτέμβρη ξεκινά όπως κάθε χρόνο τέτοιο καιρό το Φεστιβάλ της ΚΝΕ , το οποίο όμως φέτος αποφάσισε να εντάξει στους κόλπους του και κάτι σε πιο χιπ χοπ. Έτσι, κάλεσε τους Goin' Through και τους NEBMA. 

Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, Αυγή, κατακεραύνωσε την επιλογή υποστηρίζοντας: