Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση του Εδαφικού Τομέα Ιωαννίνων του ΚΚΕ για την επέμβαση των ΜΑΤ στην «ΔΩΔΩΝΗ»

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να τρομοκρατήσει τους κτηνοτρόφους, σημειώνει οΕδαφικός Τομέας Ιωαννίνων του ΚΚΕ, για την επέμβαση των ΜΑΤ, κατά των κτηνοτρόφων, στη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ». 

Τονίζει ότι τα παραπάνω γεγονότα επιβεβαιώνουν ποια είναι η «Νέα Ελλάδα», που ευαγγελίζεται ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Χωρίς ρεύμα οι φτωχοί - 2 δις ευρώ στο λόμπυ της ενέργειας.

Εξωφρενικές αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος επιβάλλει η κυβέρνηση μέσω της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στα τιμολόγια της ΔΕΗ,  με το μέσο κόστος για μια τετραμελή οικογένεια να υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 100 ευρώ τον χρόνο. 


Το νέο αυτό δυσβάσταχτο χαράτσι  γίνεται για να προστεθούν 1.9 δισεκατομμύρια ευρώ  στον «Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων» από το οποίο  επιδοτούνται με κρατικό χρήμα οι  βιομήχανοι των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας!

Ικαρία, το κόκκινο νησί !

Στον «κόκκινο βράχο» της Ικαρίας, στο νησί που συνδέθηκε με την ιστορία του ΚΚΕ και των αγώνων του λαού, που γέννησε λαϊκούς αγωνιστές αλλά και φιλοξένησε εκατοντάδες εξόριστους κομμουνιστές, υποδέχθηκαν τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι εργαζόμενοι και η νεολαία τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 


Χτες το βράδυ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στο λιμάνι του Ευδήλου αποσπάσματα από την οποία δημοσιεύουμε. 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Το Σχόλιο του ΚΚΕ για τη ΔΕΗ



Το κυβερνητικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ, σύμφωνα με την «τρίτη ενεργειακή δέσμη της ΕΕ», αποτελεί κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης με νέες αυξήσεις των τιμολογίων της λαϊκής κατανάλωσης, επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων του κλάδου, στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων στο χώρο της ενέργειας.