Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ :Το ζήτημα ποιος δρόμος ανάπτυξης ωφελεί το λαό είναι στην πρώτη γραμμή .


Η συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, την Παρασκευή στην ΕΤ3


Συνέντευξη στην εκπομπή «Λαβύρινθος» της ΕΤ3 και στον δημοσιογράφο Αλ. Τριανταφυλλίδη έδωσε το βράδυ της Παρασκευής η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ο «Ριζοσπάστης» αναδημοσιεύει παρακάτω τη συζήτηση της Αλέκας Παπαρήγα με το δημοσιογράφο.
***
-- Είχατε πει στην ομιλία σας με την οποία τοποθετηθήκατε στη διάρκεια της συνεδρίασης στη Βουλή, να μη χαθεί άλλος χρόνος γιατί και πολιτική αστάθεια θα έρθει και χρεοκοπία θα έρθει και ο πόλεμος θα έρθει. Οταν είπατε και ο πόλεμος θα έρθει ως κατακλείδα το λέγατε μεταφορικά, κυριολεκτικά; Τι είχατε στο μυαλό σας;

Αποσπάσματα συνέντευξης της Ρένας Δούρου, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» και στον δημοσιογράφο Μπάμπη Αγρολάμπο, για το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό.


Τα κινήματα μπορούν να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς δέσμευσης Ελλάδας και ΕΕ



«Στους 24 μήνες αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, όπου οι λόγοι αισιοδοξίας για τα οικονομικά και κοινωνικά πράγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι ελάχιστοι, σήμερα είναι η πρώτη ημέρα που μπορούμε να χαμογελάσουμε και να αισθανθούμε ως ΣΥΡΙΖΑ και ως κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς δικαιωμένοι με την ανάπτυξη αυτού του κινήματος αλληλεγγύης των πολιτών προς την ελληνική κοινωνία και στις δύο μάλιστα πλευρές του Ατλαντικού.

Ψηφίζει ελεύθερα ο λαός;-ΆΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΜΑΪΛΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ


 
Σκίτσο-Γρηγοριάδης Κώστας
 
Μία από τις απάτες του αστικού πολιτικού συστήματος είναι και η πλατιά διαδεδομένη άποψη ότι στις συνθήκες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ο λαός εκφράζει ελεύθερα την προτίμησή του και επιλέγει με την ψήφο του το α' ή το β' κόμμα. Μάλιστα, αυτή η προπαγάνδα αξιοποιείται και ως όπλο κατά του ΚΚΕ, προκειμένου να «ερμηνεύσουν» την αιτία που τα εκλογικά ποσοστά του ΚΚΕ δεν βρίσκονται πάνω από το 40%, στο οποίο βρίσκονταν επί χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας προς Νότια Κορέα-Αν παραβιάσετε τα θαλάσσια σύνορα μας θα σας βομβαρδίσουμε


Το επίσημο πρακτορείο KCNA μετέφερε δηλώσεις ανώτατων στρατιωτικών αξιωματούχων που κάλεσαν τους κατοίκους των πέντε επίμαχων νησιών να τα εγκαταλείψουν προτού ξεκινήσουν, αύριο Δευτέρα, οι στρατιωτικές ασκήσεις.
Η Πιονγκιάνγκ έχει κατ’ επανάληψη απειλήσει με αντίποινα τη Νότια Κορέα, όμως είναι σπάνιο να κάνει εκ των προτέρων λόγο για εκκένωση των νησιών.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, αν η Σεούλ «αρχίσει μια ριψοκίνδυνη στρατιωτική προβοκάτσια στα νερά αυτά, καταπατωντας τα απαραβίαστα θαλάσσια σύνορα (…) ο ΚΡΑ (σ.σ. ο Λαϊκός Στρατός της Βόρειας Κορέας) θα απαντήσει άμεσα με αμείλικτους ανταποδοτικούς βομβαρδισμούς».

Δημοσκόπηση της MRB για τη Real News: Ν.Δ 27,5 % -- ΔΗ.ΑΡΙ. 14,6 % -- Κ.Κ.Ε. 12,8 % --- ΠΑ.ΣΟ.Κ 11,9 %--- ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 11,9 %-ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 1,4 %.Σχόλιο του Red Star.

Γκαλοπ της MRB για τη Real News 


 Με αναγωγή τα κόμματα στην έρευνα της MRB για την Real News παίρνουν τα εξής ποσοστά : 



Ν.Δ 27,5 %-ΔΗ.ΑΡΙ.14,6 %-Κ.Κ.Ε 12,8 %-ΣΥ.ΡΙΖ.Α 11,9 %
-ΠΑ.ΣΟ.Κ 11,9 %-ΛΑ.Ο.Σ. 4,9 %-Οικολόγοι Πράσινοι 3,9 %
-Δημοκρατική Συμμαχία 3,0 %-  Χρυσή Αυγή 3,0 %-Π.Άρμα.Πολ. 1,9 % -ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 1,4 %-Άλλα κόμματα 3,5 %



  Χωρίς αναγωγή τα κόμματα στην έρευνα της MRB παίρνουν τα ακόλουθα ποσοστά : 

Πι. Ες. Αϊ σιχτίρ και στα τσακίδια! Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ.


Πι. Ες. Αϊ σιχτίρ και στα τσακίδια!

Γενεές επί γενεών μεγάλωσαν με το θυμοσοφικό ρητό ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Το πιστέψαμε ως υπέροχο κοινωνικό παρηγορητικό ευφημισμό, κάτι σαν τη μαύρη κατάμαυρη θάλασσα που προαιώνια τη λέμε Εύξεινο πόντο για να μη φοβόμαστε το σκυλοπνίξιμο στα νερά της. Το ρητό άντε να ισχύσει στα προσωπικά, να καταλάβει κανείς έγκαιρα το κέρατο, την προδοσία ενός φίλου, την αλλαγή δομής μιας σχέσης. Στα δημόσια πράγματα όμως, τα οργανωμένα, αυτά που λέμε πολιτική σκέψη, δράση, πράξη, το ψέμα όχι μόνο δεν έχει κοντά αλλά εξαιρετικά μακρύκαννα ποδάρια, αλλά πάει και πολύ μακριά και βαθιά μέσα στο χρόνο, όπισθεν και πρόσω ολοταχώς.

Ομιλίες της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα μιλήσει:
  • Σε συγκέντρωση που διοργανώνει η Αχτίδα Υπηρεσιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ τη Δευτέρα 20/2, στις 6.30 μ.μ. με θέμα: «Οι συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ». Η συγκέντρωση θα γίνει στο ξενοδοχείο ΙΜΠΕΡΙΑΛ, Μεγάλου Αλεξάνδρου & Κολωνού (πλατεία Καραϊσκάκη - στάση μετρό «Μεταξουργείο»).

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ-Ανάγκη για δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας


H Kεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού ενέκρινε το Σάββατο με μεγάλη πλειοψηφία το κείμενο θέσεων για την πολιτική συμμαχιών και τη δράση του κόμματος για το επόμενο διάστημα, ενώ την Κυριακή θα τεθεί προς έγκριση και από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα θετικό ήταν το κλίμα δε για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που οργανώθηκαν το Σάββατο σε ευρωπαϊκές χώρες.

Δίνοντας τον τόνο για την ανάγκη εγρήγορσης, ετοιμότητας και κλιμάκωσης της πολιτικής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, είπε ότι «το κλίμα εκβιασμών που δημιούργησαν η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν θα μορφοποιηθεί το επόμενο διάστημα εναντίον της Αριστεράς».