Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Καταγγελία από το ΠΑΜΕ για την Ένωση Εργοδοτών Τηλεοπτικών Σταθμών



Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την Ένωση των Εργοδοτών των Τηλεοπτικών Σταθμών (Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.) που με ένα άθλιο έγγραφό τους προς την Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης απαιτούν από τους εργαζόμενους των καναλιών να αποδεχτούν μειώσεις μισθών, κατάργηση δικαιωμάτων που είχαν υπογραφεί με προηγούμενες Συλλογικές Συμβάσεις.
Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς να μην αποδεχτούν καμία αφαίρεση των δικαιωμάτων τους.

Μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον είχε η ανοιχτή παρουσίαση του "κειμένου εργασίας" του ΝΑΡ για την καπιταλιστική κρίση, την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου στην αίθουσα υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδας.


f2.gifΔείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση εδώ.
Μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον είχε η ανοιχτή παρουσίαση του "κειμένου εργασίας" του ΝΑΡ για την καπιταλιστική κρίση, την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου στην αίθουσα υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αγωνιστές του εργατικού κινήματος, καθηγητές και διανοούμενοι, εκπρόσωποι οργανώσεων της επαναστατικής αριστεράς και συναγωνιστές από μέτωπα και κινήματα.
Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της Π.Ε. του ΝΑΡ ο σ. Γιάννης Ελαφρός, παρουσιάζοντας τους στόχους και την πορεία πρός το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ, διαδικασία που ξεκίνησε επίσημα με την εκδήλωση-παρουσίαση του κειμένου εργασίας για την καπιταλιστική κρίση.

Επιμένει η πλειονότητα των Αιγυπτίων στην άμεση αποχώρηση του Μουμπάρακ παρά την ανακοίνωση για αύξηση των μισθών κατά 15%.


ENET.GR

Επιμένει η πλειονότητα των Αιγυπτίων στην άμεση αποχώρηση του Μουμπάρακ παρά την ανακοίνωση για αύξηση των μισθών κατά 15%,τις διαβεβαιώσεις ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος δεν πρόκειται να είναι και πάλι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές και την ανακοίνωση εκ μέρους του έρευνας για τους υπεύθυνους των βίαιων περιστατικών. Χιλιάδες κόσμος παραμένει στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου για τρίτη εβδομάδα, παρά το κρύο, την κούραση και τη έλλειψη βασικών ειδών επιβίωσης. Οι διαδηλωτές καλούν μέσω Διαδικτύου σε νέες κινητοποιήσεις για σήμερα, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Δεκάδες χιλιάδες είναι οι διαδηλωτές που παραμένουν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, σύμφωνα με ανταποκριτή του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων.

Τουλάχιστον 297 νεκροί το τίμημα της αιγυπτιακής εξέγερσης.-NEWSIT.GR


NEWSIT.GR
                                                     REUTERS

Η μη κυβερνητική οργάνωση έχει μέχρι σήμερα επιβεβαιώσει 232 θανάτους στο Κάιρο, 52 στην Αλεξάνδρεια και 13 στο Σουέζ, εξήγησε η ερευνήτρια Χέμπα Μοράγιεφ στην ιστοσελίδα της HRW.

Τα περισσότερα από τα θύματα καταγράφηκαν το διήμερο 28-29 Ιανουαρίου και είχαν χτυπηθεί από πραγματικές σφαίρες κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών. 

Πολλοί όμως σκοτώθηκαν από πλαστικές σφαίρες και από δακρυγόνα που εκτοξεύτηκαν εναντίον του πλήθους από πολύ μικρή απόσταση, σύμφωνα με τη Μοράγιεφ.

Συνελήφθη ομογενής ανταποκριτής στο Κάιρο


NEWSBEAST.GR


Για φρικιαστικές ιστορίες κάνουν λόγο οι δημοσιογράφοι

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αναθεωρούν τα μέτρα ασφαλείας αλλά ενδεχομένως ακόμα και την παραμονή των ανταποκριτών τους στην Αίγυπτο μετά την κράτηση τεσσάρων Αυστραλών δημοσιογράφων στο Κάιρο.

Πρόκειται για δύο μέλη της εκπομπής «Ξένος Ανταποκριτής» του κρατικού καναλιού ABC, τον ομογενή ανταποκριτή του συγκροτήματος Φέρφαξ, Ιάσων Κουτσούκη και τον ανταποκριτή του συγκροτήματος Νιους, Τζον Λάιονς.

Μήνυμα συμπαράστασης του ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιρλανδίας Τζο Χίγγινς προς τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας


Ο ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ιρλανδία, Τζο Χίγγινς, έστειλε το ακόλουθο μήνυμα συμπαράστασης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας με αφορμή τη σημερινή συνάντησή των απεργών πείνας και της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης με δημοσιογράφους.
Η πρωτότυπη επιστολή από το ευρωκοινοβούλιο στα αγγλικά εδώ



 Προς τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας


Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι,

 Χαιρετίζω τον θαρραλέο αγώνα σας για πλήρη νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα. Έμαθα για την απεργία πείνας που κάνετε από τους συντρόφους μου στο «Ξεκίνημα», το ελληνικό τμήμα της Επιτροπής για μια Εργατική Διεθνή (CWI).

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη: Να παρθούν μέτρα για να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων



Προς τον Υπουργό Οικονομικών
Η αύξηση των τιμών στα καύσιμα (βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης), σε συνδυασμό με την πρωτόγνωρα βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου, επιδεινώνει τη θέση της λαϊκής οικογένειας.
Η αύξηση αυτή των τιμών εκτός από τις όποιες επιπτώσεις προκύπτουν από τις κερδοσκοπικές ενέργειες που γίνονται στα διεθνή χρηματιστήρια καυσίμων και καθορίζουν τις διεθνείς τιμές, οφείλονται τόσο στην υπέρμετρη φορολογία όσο και στην ανάγκη διασφάλισης της κερδοφορίας των εταιρειών και ιδιαίτερα των διυλιστηρίων.

Επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα στον Πρωθυπουργό για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων και των διοδίων



Οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων και των διοδίων είναι μεταξύ 40% και 80%, χωρίς καμία πρόνοια για τις κοινωνικές ομάδες που δέχτηκαν το βάρος  των περικοπών που επέβαλλε το μνημόνιο. Το δίκτυο των εθνικών δρόμων βρίσκεται σε ένα κλοιό από διόδια, όπως προβλέπουν οι ληστρικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με τους παραχωρησιούχους και μεγάλος αριθμός πολιτών καλείται να πληρώσει ακόμα και για δρόμους που δεν έχουν καν κατασκευαστεί.
Η κυβέρνηση απαντά στο διαρκώς ογκούμενο κίνημα πολιτών ενάντια στις αυξήσεις στις τιμές εισιτηρίων και διοδίων, με μία άνευ προηγουμένου επιχείρηση συκοφάντησης, χρησιμοποιώντας φτηνή επιχειρηματολογία περί «τζαμπατζήδων».

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε.για τις συλλήψεις αγροτών στις Σέρρες



Η κυβέρνηση, με τις τρομοκρατικές συλλήψεις εκπροσώπων των αγωνιζόμενων αγροτών στις Σέρρες, καταφεύγει στον αυταρχισμό προκειμένου να καταστείλει τις κινητοποιήσεις της φτωχομεσαίας αγροτιάς που φουντώνουν. Η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων δεν πρέπει να περάσει, να αφεθούν όλοι αμέσως ελεύθεροι χωρίς καμία κατηγορία ή δίωξη.
Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης έχουν κάθε λόγο και συμφέρον να σταθούν δίπλα στους αγρότες που αντιπαλεύουν τη φτώχεια και το ξεκλήρισμα στο οποίο τους οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

ΙΑΠΩΝΙΑ - ΡΩΣΙΑ: Ξανά στο προσκήνιο οι Κουρίλες Νήσοι


Την επιστροφή των Κουρίλων Νήσων στην Ιαπωνία απαίτησε χτες, δίχως περιστροφές, από τη Ρωσία ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν μιλώντας σε μεγάλη (σύμφωνα με το «Ασοσιέτεντ Πρες») διαδήλωση στο Τόκιο στο πλαίσιο εκδηλώσεων της εθνικής «Ημέρας Βόρειων Κτήσεων» που έχει καθιερωθεί από το 1981.
Ο Καν επέμεινε πως το Τόκιο ποτέ δε θα παραιτηθεί από τις διεκδικήσεις του, οι οποίες είναι μία από τις βασικές αιτίες που εμποδίζουν εδώ και 65 χρόνια την υπογραφή διμερούς ειρηνευτικής συμφωνίας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις προ μηνών επισκέψεις Ρώσων ηγετών στις Κουρίλες Νήσους «ασυγχώρετη προσβολή».

ΑΝΤΙΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ, Α1.ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΥΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΥ !



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ WWW.ISKRA.GR
-----------------------------------------------
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΥΣΤΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ!
Μπορείτε, να το διαβάσετε πατώντας εδώ

Εδώ και καιρό το ΛΑΟΣ, αποτελεί ένα από τα στηρίγματα του συναινετικού μνημονιακού τόξου, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, και τη ΔΗΣΥ. Πλήν όμως το ΛΑΟΣ, πέρα από το να στηρίζει με πάθος κάθε νεοφιλελεύθερο αντιλαϊκό μέτρο της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, πλειοδοτεί στη διαχείριση του φόβου που διακατέχει, (πολύ περισσότερο σήμερα λόγω κρίσης) τα πλέον συντηρητικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.
Για το ΛΑΟΣ, οι απεργοί υπερασπίζονται απλώς κεκτημένα του πελατειακού συστήματος, τα μέλη του κινήματος "δεν πληρώνω" είναι κόκκινοι φασίστες και το πανεπιστημιακό άσυλο είναι χώρος ασυδοσίας και ανομίας. Παράλληλα, όσες πολιτικές δυνάμεις υπαρασπίζονται τους κοινωνικούς αγώνες, δηλαδή η Αριστερά και ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απλώς θιασώτες της αναρχίας που υποκινούν το χάος και την ανταρσία.

Διήμερη περιοδεία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στην Κρήτη



Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί  ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Σήμερα Τρίτη θα επισκεφθεί το νομό Ηρακλείου και την Τετάρτη το νομό Χανίων. Το  σημερινό πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής: 

-10.45  Συνάντηση με το δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη.
-11.00  Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Κάτω η ανθυγιεινή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ


ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την πλήρη της αλληλεγγύη στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των φορέων της υγείας και την κατάληψη στο Υπουργείο Υγείας ενάντια στο αντικοινωνικό πολυνομοσχέδιο του "τροϊκανού" Υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου.  Με το νομοσχέδιο αυτό:  
α) με όχημα την "ενοποίηση των κλάδων υγείας" των ταμείων ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ περιορίζονται δραματικά οι δαπάνες  για την υγεία και παράλληλα αυξάνονται οι εισφορές των ασφαλισμένων στο 4%, πάνω από 50% σε σχέση με πριν.

Αγκάθι στα πλευρά τους η στρατηγική του ΚΚΕ


Η επίθεση, που με κάθε αφορμή και κάθε μέσο εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ και οι προπαγανδιστές του στο ΚΚΕ, φανερώνει το φόβο τους για την πολιτική του Κόμματος, την προοπτική που ανοίγει με τη δράση του στο κίνημα. Το ΚΚΕ αποτελούσε πάντα καρφί στο μάτι και αγκάθι στα πλευρά της άρχουσας τάξης και του αστικού πολιτικού συστήματος, καθώς είναι το μόνο κόμμα με στρατηγική ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου.
Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, όπου οξύνονται οι εσωτερικές αντιθέσεις του συστήματος και διογκώνεται η λαϊκή αγανάκτηση, η πλουτοκρατία και το πολιτικό προσωπικό της κατανοούν τον κίνδυνο αυτή η οργή, οι θετικές διεργασίες στις λαϊκές συνειδήσεις, να γονιμοποιηθούν απ' τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ και να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και αυτή την εξουσία των μονοπωλίων. Επιτιθέμενοι στο ΚΚΕ, επιδιώκουν να αποσοβήσουν ή να απομακρύνουν αυτόν τον κίνδυνο.