Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΟ - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟ, καλούν σε στήριξη του ΚΚΕ





Τη στήριξή τους στο ΚΚΕ εκφράζουν με κείμενό τους συνδικαλιστές στον κλάδο Φαρμάκου - Καλλυντικού και καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν το ίδιο στις εκλογές της 17ης Ιούνη:
«Μετά το σημαντικό βήμα που έκανε ο λαός μας στις εκλογές της 6ης Μάη να βάλει στην άκρη τα διλήμματα και τους εκβιασμούς που δέχτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα και να εγκαταλείψει τα δύο μεγάλα κόμματα, είναι πια ώρα και σε αυτές τις εκλογές να συνεχίσει την πορεία του προς τα μπρος και να συμπορευθεί με το ΚΚΕ.
Τώρα πια ο λαός έχει εμπειρία ώστε να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να ταυτίζει το μέλλον του με αυτό των βιομηχάνων και της πλουτοκρατίας.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ -Αυλαία έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας.


Αριστερά η μικρή κόρη του Τσάβες και δεξιά ο αδελφός τους κατά την χτεσινή
εμφάνιση του Προέδρου της Βενεζουέλας


Ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του έξω από το εκλογικό του γραφείο στο Καράκας, στη μεγαλύτερη διαδήλωση υπέρ του αφότου διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας ανακοίνωσε προχτές και επισήμως την κατάθεση της υποψηφιότητάς του για τις προεδρικές της 7ης Οκτώβρη.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τόνισε ότι «είναι παρών» διαψεύδοντας τις φήμες που οργιάζουν ότι «είναι ζήτημα χρόνου» ο θάνατός του αλλά και τις προσδοκίες της αντιπολίτευσης, καθώς προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις ακόμη και με διαφορά 40%.

Χιλιάδες κατά Πούτιν σε ογκώδη διαδήλωση στη Μόσχα



Εκατό χιλιάδες Μοσχοβίτες πλημμύρισαν χθες τους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας διαδηλώνοντας κατά της ηγεμονικής εξουσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος εναλλάσσεται τα τελευταία 12 χρόνια διαδοχικά από την προεδρία στην πρωθυπουργία και αντίστροφα...
Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε παρά την προχθεσινή επιχείρηση εκφοβισμού της αστυνομίας κατά ηγετών και ακτιβιστών της αντιπολίτευσης, με εφόδους στα σπίτια τους στη Μόσχα και με επίδοση κλήσεων για απολογία στον ανακριτή που ερευνά τα επεισόδια κατά την ημέρα ορκωμοσίας του Πούτιν.

Διακαναλική συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα (Video) - «Η συμμετοχή του ΚΚΕ σε κυβέρνηση θα ακύρωνε τον ιστορικό του ρόλο»




Η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση με μια λαθεμένη γραμμή και στην οποία δεν θα εμπιστεύεται αυτούς που συμμετέχουν σε αυτή, σημαίνει ακύρωση του ιστορικού του ρόλου, ανέφερε η γγ της ΚΕ του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, στην εν εξελίξει διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Περισσό.
Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ θα ασκήσει την ιστορική του ευθύνη μέσα στο λαϊκό κίνημα, σε συνθήκες οξυμένης καπιταλιστικής κρίσης, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες και υπογράμμισε ότι το κόμμα έχει την εμπειρία αντιμετώπισης τόσο της τρομοκρατίας και του φόβου που θα ενσπείρει μια κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και της απογοήτευσης που θα ενσπείρει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Προκλητικό το ANTINEWS.GR που στηρίζει και στηρίζεται από τη ΝΔ : Κόκκινοι φασίστες οι οπαδοί του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με το δεξιό site !



Το Antinews.gr είναι ένα site που υποστηρίζει τη ΝΔ και συχνά μέσω των συντακτών του , βρίζει χωρίς πολιτικά επιχειρήματα τους ηγέτες της αριστεράς αλλά και τον απλό κόσμο που ψηφίζει αριστερά.


Τα εμετικά του σχόλια ,οι κολοτούμπες που έκανε με τη επάνοδο της Ντόρας και η απόλυτη λογοκρισία σε όσους διαφωνούν με την γραμμή του είναι  μερικά χαρακτηριστικά αυτού του οργάνου νεοδημοκράτικης προπαγάνδας.


Σήμερα γράφει :-ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να διαγκωνίζονται για την πρωτιά στον κόκκινο φασισμό-

Χρυσή Αυγή: Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Η «Χρυσή Αυγή», αυτός ο ναζιστικός απόπατος, όχι μόνο δεν συνιστά «αντισυστημική» πολιτική οργάνωση, αλλά ενσαρκώνει το ίδιο το σύστημα και μάλιστα στο τετράγωνο.

Τεύχος 132 ΜΑΗΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2007
Οχι μόνο δεν αποτελεί «πατριωτικό» κόμμα (τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας τους μιλούν από μόνα τους), αλλά αποτελεί τον ορισμό της προδοσίας του λαού.
Είναι η βρωμιά, η δυσωδία και η σαπίλα του υπάρχοντος συστήματος, στο τετράγωνο.
Αντίστοιχα, γέννημα αυτού του συστήματος και αυτής της δημοκρατίας, της αστικής δημοκρατίας του κεφαλαίου και των μονοπωλίων, ήταν και οι πυγμαλίωνες της συμμορίας των «κασιδιάρηδων» που έσυραν την ανθρωπότητα στον όλεθρο: Οι Χίτλερ, οι Γκέμπελς, τα «Ες - Ες» και οι Γκέρινγκ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α - Ο κ. Σαμαράς καταρρίπτει … τον εαυτό του.


Τρεις μέρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου η ηγεσία της ΝΔ εξακολουθεί  να κρύβεται σε σχέση με τις πραγματικές της προθέσεις απέναντι στο μνημόνιο 2 . 
Δεν μπόρεσε καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου να δικαιολογήσει την στάση ανάμεσα στην καταψήφιση του μνημόνιου 1 στην απόλυτη δέσμευση της στο ακόμη χειρότερο μνημόνιο 2.
Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων το Καλοκαίρι του 2011 με αφορμή το Μεσοπρόθεσμο, καταρρίπτει τον κεντρικό πυλώνα της σημερινής προεκλογικής επιχειρηματολογίας της ΝΔ.

Επίθεση νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής σε δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή. Καταγγελία Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


KATAΓΓΕΛΙΑ της ΤΕ Αγ. Παρασκευής- Χολαργού Παπάγου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ- ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΓ. Παρασκευής καταγγέλει την πρωτοφανή, αιματηρή φασιστική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στελέχους της ΚΝΕ και δημοτικού συμβούλου Αγίας Παρασκευής Γιώργο Τσιμπουκάκη, σήμερα το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης! Εν ψυχρώ, όπως λειτουργούν οι συμμορίες, χτύπησαν τον συναγωνιστή μπροστά στο περίπτερο του ΚΚΕ και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Ο συναγωνιστής μετέβει στο νοσοκομείο με τραύματα από σιδερογροθιά.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕγια την επίθεση φασιστοειδών ενάντια στο ΚΚΕ 13/6/2012


Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση φασιστοειδών εναντίον στελέχους του ΚΚΕ στο εκλογικό περίπτερο του Κόμματος στην Αγία Παρασκευή.


Επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά, ότι τα διάφορα ναζιστικά μορφώματα αποτελούν το μαστίγιο του συστήματος για την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Στο στόχαστρο τέτοιων οργανώσεων βρίσκεται μόνιμα το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές και οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ενάντια στην πλουτοκρατία.
Τα φασιστοειδή και η τρομοκρατική τους δράση, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την απομόνωση και καταδίκη τους από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ν. ΧΑΝΙΑ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, με έκπληξη αλλά και οργή δεχτήκαμε από τον Νίκο Χανιά ένα αληθινά απαράδεκτο ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο μας ανακοίνωνε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν εντελώς εσφαλμένη και ότι τη λύση στο πρόβλημα και το αδιέξοδο που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι τα μνημόνια και η περεταίρω αφαίμαξη του κόσμου της εργασίας τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη (για όσους δε το γνωρίζουν ο κ. Χανιάς ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία στις εκλογές της 6ης Μαϊου και είναι εκ νέου υποψήφιος για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου).

Για ποιο λόγο κάποιος να ψηφίσει την εκλογική συνεργασία του ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ; *



Φίλες και φίλοι
Θα ξεκινήσω με ένα ας πούμε επίκαιρο σχόλιο.
Η συμμορία της Χρυσής Αυγής εδώ και ένα διάστημα και ειδικά μετά τις εκλογές της 6ης Μάη προσπαθεί να εμφανιστεί με ένα πρόσωπο που δεν είναι το δικό της. Επιχείρησε με σειρά τηλεοπτικών εμφανίσεων να δείξει ότι είναι δημοκρατικό κόμμα, να καθησυχάσει ότι ο ηγετικός της πυρήνας δήθεν δεν είναι ομάδες καλογυμνασμένων τραμπούκων που σπέρνουν τον τρόμο αλλά είναι μια δύναμη που σέβεται την δημοκρατία που διακρίνεται για τη σοβαρότητα και την συνέπεια της. Καταπιέστηκαν οι τραμπούκοι και το φασιστικό πρόσωπο απελευθερώθηκε με τα νερά και τα χτυπήματα στις βουλευτίνες της Αριστεράς.
Αιφνιδιαστήκαμε από το επεισόδιο ακριβώς επειδή είδαμε την ωμότητα τους στην τηλεόραση. Γιατί τα κανάλια ξεχνούσαν να καταγράψουν τα κατορθώματα της συμμορίας όπως το ανελέητο κυνήγι και τις δολοφονικές επιθέσεις εναντία στους φουκαριάρηδες μετανάστες, τις επιθέσεις σε αριστερούς διαδηλωτές, την επίθεση σε κλιμάκιο και του δικού μας εκλογικού συνδυασμού.
Η δουλεία της Χρυσής Αυγής είναι ύπουλη και πρέπει να αποκαλυφθεί. Το σύστημα μέσα στη δίνη της κρίσης του, αμήχανο από την ένταση των λαϊκών αντιδράσεων αφήνει χώρο να λειτουργούν στο προσκήνιο αλλά κυρίως στο παρασκήνιο συμμορίες που προωθούν το νόμο της ζούγκλας. Ελπίζει έτσι να καθυστερήσει τη πορεία χειραφέτησης του φτωχού λαού και της άνεργης νεολαίας προς τη πραγματική διέξοδο που είναι οι μαζικοί ενωτικοί, ταξικοί αγώνες και για το μεροκάματο αλλά και για το χτίσιμο μιας άλλης δίκαιης κοινωνίας.

«Έσωσαν» τον ελληνικό λαό, σπεύδουν να «σώσουν» και τον ισπανικό


Αθήνα, 12 Ιούνη 2012
Το πακέτο για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών αποτελεί μια θανατηφόρα δόση νέας σκληρής λιτότητας και ξένου ελέγχου για την ισπανική κοινωνία και οικονομία. Πιο απλά, οι όροι για να ανοίξουν οι χρηματοδοτικές γραμμές των 100 δισ. ευρώ, που ετοιμάζονται στις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και το Βερολίνο, θα σημάνουν μια νέα αντεργατική και αντιλαϊκή καταιγίδα για τους εξουθενωμένους Ισπανούς εργαζόμενους. Νέες στρατιές ανέργων. Περισσότερη φτώχεια και απόγνωση. Το κουαρτέτο (αντί της τρόικας) του εξωτερικού ελέγχου θα συνθέσει μια πένθιμη μουσική για εκατομμύρια ισπανούς εργαζομένους και νέους που θα γίνουν θυσία στο βωμό της καπιταλιστικής κρίσης, των τραπεζών, των πολυεθνικών, της ΕΕ και της ευρωζώνης.

Παύλος Ορκόπουλος :Ηθοποιός, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Αθήνας.


Παύλος Ορκόπουλος :Ψηφίζουμε ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ στους δρόμους και στη Βουλή!



«Ο καπιταλισμός είναι σε μεγάλη κρίση. Επειδή δεν μπορούν να "χρυσώσουν το χάπι" καταστροφολογούν και ζητάνε απ' το λαό για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του, να εγκρίνει με την ψήφο του τις "νέες θυσίες" που για το "καλό του" έχουν προετοιμάσει.
Το έργο το έχουμε ξαναδεί! Επιστρατεύοντας ψεύτικα διλήμματα και αντιπαλότητες, κηρύσσοντας λιτότητες, ο δικομματισμός τριάντα και πλέον χρόνια επιμένει ότι ο δρόμος της ΕΟΚ, της ΟΝΕ και της ΕΕ είναι ο μόνος δρόμος μιας ευρωπαϊκής πορείας που εγγυάται ανάπτυξη προς όφελος του λαού και "μπλα - μπλα - μπλα" και "θα - θα - θα".
Τα αποτελέσματα γνωστά: "ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ".

Επίθεση σε περίπτερο του ΚΚΕ! Χρυσαυγίτες με pitbull φώναζαν "Θα πεθάνετε κομμούνια".

Επίθεση από δύο αγνώστους σημειώθηκε νωρίτερα απόψε στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής. 


Από την επίθεση τραυματίστηκε ο υπεύθυνος του περιπτέρου.
Την προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής.
Σύμφωνα με το newsit.gr όλα συνέβησαν γύρω στις 22:00 το βράδυ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, όπου βρίσκονται πολλά εκλογικά περίπτερα κομμάτα, μεταξύ των οποίων και εκείνο του ΚΚΕ. 
Χωρίς να προηγηθεί τίποτα δύο άτομα με ένα σκύλο ράτσας pitbull πλησίασαν το περίπτερο και αφού πέταξαν νερό και πορτοκαλάδες στις μικροφωνικές εγκαταστάσεις του περιπτέρου του ΚΚΕ, φώναζαν συνθήματα "Θα πεθάνετε κομμούνια".