Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Video : Ολόκληρη η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σε εκδήλωση της ΚΟ Αττικής (22/4/2013) με θέμα: «46 χρόνια από τη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου.



Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα σε εκδήλωση της ΚΟ Αττικής (22/4/2013) με θέμα: «46 χρόνια από τη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου

ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ»



Θανάσης Παφίλης: Το αστικό κοινοβούλιο δε διστάζει να κάνει λάστιχο τις διαδικασίες του για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.


Θέμα αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου τέθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην έναρξη της συζήτησής του σήμερα στη Βουλή, η οποία απορρίφθηκε από τα κόμματα της συγκυβέρνησης.



Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το θέμα αυτό  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, τόνισε πως οι κυβερνήσεις κάνουν κατάχρηση της δυνατότητας που δίνεται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, να χρησιμοποιούν το κατεπείγον και άλλες διαδικασίες αμφιλεγόμενες.

Να είμαστε όλοι εκεί ! Συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ Δημοσίου στη Πλατεία Κλαυθμώνος 6:00 μ.μ .Συλλαλητήριο και από την ΑΔΕΔΥ για το πολυνομοσχέδιο το απόγευμα στις 18:30 μπροστά στη Βουλή.Κλείνει το σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα η αστυνομία...



ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΠΡΙΛΗ
ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση-πορεία
Πλατεία Κλαυθμώνος 6:00 μ.μ.



   Ν’ αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο της σφαγής των Δημοσίων Υπαλλήλων.
     Καμιά απόλυση-καμιά διαθεσιμότητα-μόνιμη δουλειά για όλους.

Το έργο του Μπρεχτ οδηγός που οξύνει το ταξικό κριτήριο.Χαιρετισμός του Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη.


H έρευνα και η μελέτη του έργου του Μπερτολτ Μπρεχτ, πέρα από την επαφή και τη γνωριμία, έχει μεγάλη σημασία και για πολλούς λόγους, που από το πλούσιο πρόγραμμα του Συνεδρίου θα επιβεβαιωθούν σίγουρα.

Ενας από τους λόγους συνδέεται με έναν πολύ σοβαρό στόχο που έχει η ΚΝΕ. Κι αυτός είναι να αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε μέλους της ΚΝΕ, η ιδεολογική, πολιτική και πολιτιστική μόρφωση και καλλιέργεια - αυτά να είναι συνώνυμο της ιδιότητας του μέλους του ΚΝΕ.

Πυροβολισμοί με δύο τραυματίες μπροστά από το ιταλικό πρωθυπουργικό γραφείο !


Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς μπροστά από το ιταλικό πρωθυπουργικό γραφείο, την ώρα που η νέα κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα ορκιζόταν στο κοντινό προεδρικό μέγαρο.


O ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο λαιμό και ο δεύτερος στο πόδι, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκε και μία περαστική.

Ο δήμαρχος της Ρώμης ανέφερε πως δεν επρόκειτο για τρομοκρατία, αλλά σημείωσε πως το τεταμένο πολιτικό κλίμα «δεν βοήθησε».

Κραταιό ως θάνατος το κέρδος.Της Λιάνας Κανέλλη.


Κραταιό ως θάνατος το κέρδος.


Κάπου κοντά στο Χαλέπι, οι μισθοφόροι των εθνών, κι οι εντολοδότες τους μεγαλέμποροι των εθνών, αλάλαζαν προχτές που σωριάστηκε σε ερείπια ο μιναρές ενός τζαμιού χτισμένου το δωδέκατο αιώνα. Σαν εκείνους τους βαρβάρους που αλάλαζαν απαγχονίζοντας δημόσια τον άσσο μπαστούνι στην τράπουλα των ιρακινών καταζητούμενων. Ιδιοι κι απαράλλαχτοι οι δήμιοι κάθε σκοτεινής εποχής, λαλίστατοι στα Κοινοβούλια και τα φόρα υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.