Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ιρανικά στρατιωτικά... γυμνάσια στις ΗΠΑ !


Πρόβες...πολέμου στον Περσικό 


Σκηνικό σχεδόν πολεμικό μοιάζει ο Περσικός Κόλπος, και συγκεκριμένα το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς, καθώς σήμερα το Ιράν απέστειλε υποβρύχιο και ένα αντιτορπιλικό στα ύδατά του, όπου λίγο πριν οι αμερικανικές και οι συμμαχικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν στην ίδια περιοχή γυμνάσια για τη διατήρηση των ανοικτών διαύλων ναυσιπλοΐας.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε. για τα εύσημα Γιούνκερ.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Τα μπράβο του προέδρου της ευρωζώνης για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την πτώση του λεγόμενου μισθολογικού κόστους

Το Κ.Κ.Ε. αντιδρά για τις προσλήψεις στην ΕΡΤ.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις προσλήψεις στην ΕΡΤ



Κύριοι της συγκυβέρνησης σας βλέπουν και εσείς δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα με το διορισμό των κατάλληλων ανθρώπων στην ΕΡΤ για να ελέγξετε πλήρως την ειδησεογραφία και το πρόγραμμα.
Προφανώς θα συνεχίσετε να μιλάτε για αντικειμενική ενημέρωση και ότι το πρόβλημα στην ΕΡΤ είναι οι μισθοί των δημοσιογράφων, των εργαζομένων και των υπό απόλυση συμβασιούχων. Το ΚΚΕ βεβαίως δεν περίμενε να κάνετε κάτι διαφορετικό.

18/09/12 : Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ - Πυκνώνουν τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Καμία εμπλοκή! Καμιά συμμετοχή!



18/09/12 : Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ




 
1. Η καπιταλιστική κρίση, οι δυσκολίες στη διαχείρισή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα στην Ευρωζώνη, αλλά και στις ΗΠΑ, οι συνέπειές της ακόμη και στις καπιταλιστικές οικονομίες που εξακολουθούν να έχουν προς το παρόν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, δυναμώνουν τους ανταγωνισμούς, τις αντιθέσεις και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα στη Νοτιοανατολική Ασία, στην Κασπία και στην Κεντρική Ασία, στην Αφρική, στη Λατινική Αμερική.

ΛΕΤΟΝΙΑ :Μνημείο για τους φασίστες αστυνομικούς.


Την περασμένη Παρασκευή (14/09) στην πόλη Μπάουσκα της Λετονίας εγκαινιάστηκε μνημείο υπέρ των τριών αστυνομικών ταγμάτων (23, 319 και 322), που ανήκαν στη σύνθεση των λεγόμενων λετονικών λεγεώνων Waffen SS στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Latvian Waffen-SS Memorial Bauska


Είναι το πρώτο μνημείο στη Λετονία, που στήνεται για τους αστυνομικούς - δολοφόνους, που ήταν υπεύθυνοι για τη δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων ντόπιων κατοίκων. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή των τοπικών αρχών τα τρία αυτά τάγματα αστυνομικών μαζί με τα φασιστικά στρατεύματα μάχονταν το 1944 κοντά στην πόλη Μπάουσκα ενάντια στη «σοβιετική κατοχή».

«Μεσσίες» του «κακού» και του «χειρότερου»!.


«Αυτές τις ώρες διαλέγεις ανάμεσα στο κακό και στο χειρότερο»,

δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, σε μια δακρύβρεχτη προσπάθεια εξασφάλισης της κατανόησης του λαού για τη... δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, όχι ο λαός, αλλά η κυβέρνηση!
Αλλά πού οφείλεται η «δυσκολία» της κυβέρνησης;
Μα στο γεγονός ότι έχει αποφασίσει να τσακίσει το λαό. Πράγμα φυσικά δύσκολο, για το οποίο, όμως, ο κύριος υπουργός ζητά τη... στήριξη του λαού.

Τραγική η κατάσταση στην ειδική αγωγή.ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΛΕΝΗ ΤΖΙΒΡΑ.


 Την Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναπήρων και των οικογενειών τους, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας


Όταν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες είναι αναγκασμένο να περάσει τη ζωή του στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού του, βλέποντας τηλεόραση, χωρίς τη στοιχειώδη εκπαίδευση, δίχως να μάθει να αυτοεξυπηρετείται, όταν οι γονείς του αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους για να το προσέχουν την ίδια στιγμή που τους κόβουν μισθούς, επιδόματα, τεχνικά βοηθήματα, φάρμακα, όταν περνούν όλη τους τη ζωή με την αγωνία «αν πεθάνω το παιδί μου τι θα γίνει;

Πρόταση του ΚΚΕ(μ-λ) για την επικαιροποίηση του πλαισίου της Πρωτοβουλίας για τη Συγκρότηση μιας Αριστερής Μετωπικής Πάλης

Η καπιταλιστική κρίση και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί απειλούν τον πλανήτη!
Η κρίση που μαίνεται και καταστρέφει κοινωνίες, χώρες και λαούς είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος που σαν καρκίνος υπονομεύει το μέλλον της ανθρωπότητας. Ενα σύστημα που για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως είναι εμπόδιο στην πρόοδο και στην ευημερία. Η κρίση δεν ήρθε από το πουθενά, δεν είναι αποτέλεσμα μιας άτυχης συγκυρίας, αλλά κυοφορήθηκε στα σπλάχνα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, στην καρδιά του συστήματος που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Επεκτάθηκε γοργά και παγκόσμια μιας και συναντήθηκε με τα πολιτικά αδιέξοδα, τις συγκρούσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και τα εμπόδια και όρια που αυτές αντιμετώπισαν στην προσπάθειά τους να εγκαθιδρύσουν την παγκόσμια κυριαρχία. Και θα φτάσει στα ακρότατα σημεία της μέσα και από πολεμικές αναμετρήσεις αν οι λαοί δεν σηκώσουν το ανάστημά τους και δεν μπουν εμπόδιο σε αυτή την πορεία των πραγμάτων. Πίσω από την κρίση του χρέους, πίσω από την καταιγίδα των οικονομικών εξελίξεων και των επιθέσεων των λεγόμενων αγορών αναδεικνύεται το σάπισμα του ιμπεριαλιστικού-καπιταλιστικού συστήματος και γίνεται φανερό πως η κρίση αυτή δεν αφορά τις παραγωγικές δυνατότητες, γενικά, της ανθρωπότητας, τη δύναμη και την όρεξη των ανθρώπων να δουλέψουν για να ζήσουν και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.

Το εξοργιστικό δημοσίευμα της Καθημερινής και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ


Tην αγανάκτησή του εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πάνος Σκουρλέτης με επιστολή του στο Διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή».




Η επιστολή αφορά το δημοσίευμα του Στ. Κασιμάτη στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή» (16/09), το οποίο εξισώνει την πολιτική και κινηματική δράση της Αριστεράς με τη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής.

Επιστολή του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Πάνου Σκουρλέτη 
στο Διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή»:

Ο Ηλίας Κασιδιάρης για τον Αδόλφο Χίτλερ :" Γι'αυτές τις τρεις βασικές πτυχές του προσώπου Αδόλφου Χίτλερ-πολιτικός ηγέτης, κοινωνικός αναμορφωτής και στρατηγική ιδιοφυία -θα μπορούσαμε να μιλούμε επί ώρες"


Παλαιότερο άρθρο (Απρίλιος του 2011) του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κάνει σήμερα το γύρο του διαδικτύου, το οποίο έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, καθώς εξυμνεί τον Αδόλφο Χίτλερ.



Το επίμαχο άρθρο είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Χρυσής Αυγής στις 20 Απριλίου 2011, εκεί όπου ο Κασιδιάρης έκανε λόγο για «ψέμματα» και «ιστορικές ανακρίβειες» σε σχέση με τον Χίτλερ.