Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ογκώδη συγκέντρωση στο Πέραμα: Αποστομωτική λαϊκή απάντηση στη δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ .

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 902.GR


Αποστομωτική απάντηση έδωσε ο λαός του Περάματος με μία μεγάλη, πραγματικά ογκώδη συγκέντρωση στην τραμπούκικη δολοφονική επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος των κομμουνιστών το βράδυ της Πέμπτης. 
Πλήθος εργαζομένων, ανέργων, νέων, λαϊκών ανθρώπων του μόχθου συμπαρατάχθηκαν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ σε μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων στην εργατούπολη του Περάματος. 

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ: «Να μην υπάρξει σωματείο που δε θα καταδικάσει τα μαντρόσκυλα και τους μπράβους των εφοπλιστών».

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής εναντίον εργατών και στελεχών του ταξικού κινήματος στο Πέραμα.

Το ΠΑΜΕ σημειώνει:

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.A : Καταγγελία για τη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών σε αγωνιστές του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει απερίφραστα τη μαφιόζικη επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής στο συνεργείο του ΚΚΕ στο Πέραμα.


 Οι φασίστες αποθρασύνονται γιατί βλέπουν την απλόχερη στήριξη από τους μηχανισμούς του κράτους και του συστήματος.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον μελών του ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την τραμπούκικη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ χτες στο Πέραμα.
Η θρασύδειλη ναζιστική συμμορία, αφού επιδόθηκε ανενόχλητη επί χρόνια σε συνεχείς επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών, τώρα δεν διστάζει να στραφεί εναντίον μελών κομμάτων της Αριστεράς.

Εισηγητική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2013).


Εισηγητική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα



1. Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στον ελληνικό λαό για συμπόρευση και συστράτευση με το ΚΚΕ, για την οργάνωση της πάλης, για την προώθηση της Λαϊκής Συμμαχίας. Καλούμε το λαό να κατευθύνει την πάλη του στην αναμέτρηση με τον πραγματικό αντίπαλο, την εξουσία των μονοπωλίων, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ. Να ανατρέψουμε το σκηνικό της άσφαιρης και αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης του νέου διπολισμού που θέλουν να διαμορφώσουν.

Καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ) για τη δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα

Αθήνα, 13 Σεπτέμβρη 2013

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από μέλη της Χρυσής Αυγής την ώρα που κολλούσαν αφίσες στο Πέραμα.
Η ανενόχλητη δράση της Χρυσής Αυγής με δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε αγωνιστές της αριστεράς, συνδικαλιστές, μετανάστες, απεργούς εργαζόμενους είναι συνέχεια του κλίματος της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής που θέλουν να επιβάλουν το σύστημα της εξάρτησης και οι ιμπεριαλιστές της τρόικα στη χώρα μας.

Ανακοίνωση για τη δολοφονική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τη δολοφονική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ύπουλη και δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής χτες το βράδυ στο Πέραμα, σε βάρος μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκαναν αφισοκόλληση προπαγανδίζοντας το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή".

Ειδικές προσφορές από τη «Σύγχρονη Εποχή» στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα.

Ειδικές προσφορές για τους επισκέπτες του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» από τη«Σύγχρονη Εποχή» για να αγοράσουν βιβλία ποικίλου ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα η «Σύγχρονη Εποχή» προσφέρει σε πολύ χαμηλές τιμές βιβλία για μαθητές, ιστορικά, λογοτεχνικά, τα πρώτα μαρξιστικά βιβλία, αλλά και για τη μελέτη της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στα περίπτερα που θα λειτουργούν στο Φεστιβάλ της Πάτρας, Θεσσαλονίκης και Αθήνας.  

Μ-Λ ΚΚΕ : Λαϊκός φραγμός στο χείμαρρο των αντιλαϊκών μέτρων.

Kάτω από τις εντολές της EE και του ΔNT η κυβέρνηση Σαμαρά σφίγγει χωρίς σταματημό την θηλιά των μνημονίων γύρω από το λαιμό του ελληνικού λαού.



Mέσα στο καλοκαίρι νέα σαρωτικά μέτρα ήλθαν να τσακίσουν εργατικά και λαϊκά δικαιώματα: Ένα προγκρόμ μαζικών απολύσεων πρωτοφανούς έκτασης ξεκίνησε μετά το πραξικοπηματικό σφράγισμα της EPT και τις πρώτες χιλιάδες διαθεσιμότητες-απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων του δημοσίου. Nοσοκομεία και σχολεία κλείνουν και ο χορός των άγριων φοροχαρατσιών καλά κρατεί, ενώ χιλιάδες άνεργοι και εργαζόμενοι απειλούνται με κατάσχεση της κατοικίας τους λόγω χρεών!

Σοφία Κόπολα : Οι ύποπτοι φορούσαν γόβες.

Η Κόπολα μιλά με αμφίσημη γλώσσα - που οδηγεί σε αμφίσημη ερμηνεία του μηνύματος της ταινίας της - στο πλαίσιο μιας επαναληπτικής και κενής σκηνοθεσίας που αναπαράγει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. 




Η κόρη του «μεγάλου» Κόπολα στο παρελθόν χλευάστηκε για έλλειμμα υποκριτικής ικανότητας και κατηγορήθηκε για νεποτισμό. Ξαφνικά με τις επιτυχίες της «VIRGIN SUICIDES» και «LOST IN TRANSLATION» έτυχε γενικής - και δικαίως - αναγνώρισης ως μια από τις πιο «καυτές» σκηνοθέτιδες του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου.