Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Tι δείχνουν οι τελευταίες έξι δημοσκοπήσεις που έγιναν τέλη Ιούνη με αρχές Ιούλη.Τα ποσοστά των κομμάτων.Γράφει ο Red Star.

Τα τελευταία έξι γκάλοπ από 20 Ιουνίου και μετά είναι των εταιρειών ALCO,GPO,MARC,MRB,V-PRC και RASS.

Αυτό που έκανα είναι να υπολογίσω το μέσο όρο των ποσοστών που δίνουν,αφαιρώντας τους αναποφάσιστους,λευκά-άκυρα και αποχή.Το αποτέλεσμα είναι το ακόλουθο:(Στην παρένθεση το ποσοστό που είχε πάρει το κάθε κόμμα στις τελευταίες εκλογές του Οκτώβρη 2009 και στην δεύτερη η διαφορά συν-πλην %)


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ      30,1 %  ( 33,5 %)  (-3,4%)
ΠΑ.ΣΟ.Κ                          28,0 %  (43,9 %)   (-15,9%)
Κ.Κ.Ε                                11,4 %  (7,5 %)     ( +3,9%)
ΛΑ.Ο.Σ                                7,5 %  (5,6 % )   ( +1,9%)
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                              5,2 %  (4,6 %)    (+0,6%)

Τουρισμός και περιβάλλον

Η επικίνδυνη αντίληψη ότι ο τουρισμός και το περιβάλλον μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία αυτήν την περίοδο, με την κυβέρνηση να εκχωρεί αποκλειστικές χρήσεις για παραλίες και αιγιαλούς με το «Μεσοπρόθεσμο», με τις «φαστ τρακ» διαδικασίες αδειοδότησης επενδύσεων, με το σχεδιασμό νέου χωροταξικού σχεδίου με «διευκολύνσεις» για την τουριστική κατοικία. Ηδη ξένοι επενδυτές, κολοσσοί του τουριστικού κεφαλαίου, «ανιχνεύουν» τις ευκαιρίες μεγάλων κερδών στη βάση της δόμησης ενός θεσμικού πλαισίου υπέρ της επιχειρηματικής ασυδοσίας τους.

Κοινό μέτωπο του ευρωπαϊκού νότου για την μετανάστευση

Κοινό μέτωπο των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου προς την Ε.Ε. για τα θέματα μετανάστευσης, ζήτησε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος. Μιλώντας σε διεθνή εκδήλωση που οργανώθηκε στη Βαλέτα της Μάλτας με κοινή πρωτοβουλία των γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Μάλτα και θέμα «Η Νέα Μεσογειακή Πραγματικότητα της Ευρώπης: Η Μετανάστευση και το Άσυλο στη Μάλτα, την Ελλάδα και την Κύπρο»,παρουσίασε με ειλικρινή ματιά την κατάσταση στην Ελλάδα και άσκησε έντονη κριτική στη σημερινή ευρωπαϊκή πολιτική.

«Πρόλαβα να ακούσω πριν πέσω: Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία »…Η συγκλονιστική μαρτυρία του Μανώλη Κυπραίου στον Εξάντα.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΑΝΤΑ


Ανάπηρος έμεινε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, από την ωμή βία που ασκήθηκε εναντίον του από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής, ενώ κάλυπτε την απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, άνδρας των ΜΑΤ πέταξε στοχευμένα μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης σε απόσταση αναπνοής από το κεφάλι του, αφού μάλιστα ο συνάδελφος είχε δηλώσει τη δημοσιογραφική του ιδιότητα, με αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του και στα δύο αυτιά! Τη βάναυση συμπεριφορά των ΜΑΤ καταδίκασε απερίφραστα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ενώ η υπόθεση βρίσκεται ήδη στον Εισαγγελέα.

Ανακοίνωση της Κ.Ο. ΤΟΥ ΚΚΕ για την τοποθέτηση του πρωθυπουργού περί βίας και για τη διακομματική επιτροπή


Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο περί βίας, επί  της ουσίας σηματοδοτεί νέα κατασταλτικά και περιοριστικά μέτρα σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος και αυτό το έδαφος θέλει να προετοιμάσει μέσα από τη συγκρότηση της λεγόμενης διακομματικής επιτροπής της Βουλής.
Στην κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση αξιοποιεί και την οργανωμένη προβοκάτσια όπως έγινε με τη συνδυασμένη δράση των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και έπνιξε με χημικά το κέντρο της Αθήνας. Προσπαθεί επίσης να εντείνει τον αυταρχισμό με πρόσχημα τις αποδοκιμασίες σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ : Μεγάλη απήχηση της πρωτοβουλίας του ΚΚΕ.

Συναντήσεις της αντιπροσωπείας του Κόμματος σε Ραμάλα και Ιερουσαλήμ
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, που βρίσκεται στην Παλαιστίνη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Κόμματος για την αναγνώριση ανεξάρτητου κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, έζησε από την πρώτη κιόλας μέρα της επίσκεψης το κλίμα της αστυνομοκρατίας, που κυριαρχεί στο κράτος του Ισραήλ, καθώς και την πολιτική του εξευτελισμού, που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες Ισραηλινοί Αραβες και Παλαιστίνιοι, όταν αναγκάζονται να περάσουν από κάποιο από τα 520 και πλέον σημεία ελέγχου του ισραηλινού στρατού. Είδε το τείχος των χιλιομέτρων της ντροπής που έχουν οικοδομήσει οι ισραηλινές αρχές, με την υποστήριξη της λεγόμενης «διεθνούς κοινότητας», πρώτα απ' όλα, βέβαια, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Στη χώρα, με γυμνό μάτι ξεχωρίζουν οι κοινωνικές και οικονομικές διαφορές, που γίνονται ιδιαίτερα έντονες όταν κάποιος περνά στις παλαιστινιακές περιοχές, όπως είναι η Ραμάλα, που θυμίζει γκέτο.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στον «Real FM» στο Ν. Χατζηνικολάου.


•    Η διαδικασία της αναδιάρθρωσης, της ελεγχόμενης πτώχευσης, διεξάγεται αυτήν την ώρα ερήμην της Ελλάδας με την ελληνική κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, να φαίνεται απούσα.
•    Η μόνη προοπτική λύσης μπορεί να δοθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί αυτή η κρίση δεν είναι ελληνική, είναι ευρωπαϊκή και πολύ γρήγορα θα εξαχθεί από την Ελλάδα και σε άλλες χώρες
•    Το 60% του χρέους να περάσει υπό την εποπτεία της ΕΚΤ, να εκδοθούν ευρωομόλογα και να γίνει μια επιλεκτική διαδικασία κουρέματος του χρέους- όχι να κουρέψουμε το χρέος που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά το χρέος που κατέχουν μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι και να εφαρμοστεί ένα αναπτυξιακό επενδυτικό πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
•    Ο θεσμικός ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ασκεί αντιπολίτευση, να προασπίζεται τη λαϊκή κυριαρχία, που είναι η ψυχή της δημοκρατίας, και να δίνει διέξοδο και ελπίδα στο λαό και σε μια πατρίδα η οποία απειλείται σήμερα

ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΗ, ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 19.00.

ΚΑΛΕΣΜΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΗ, ΟΜΟΝΟΙΑ 7.00 μ.μ.



ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
·         ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
·         ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ   ΣΥΜΜΑΧΙΑ  ΚΑΙ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΤΟΥ  ΑΓΩΝΑ
·         ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.

Ανακοίνωση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για τον σοβαρό τραυματισμό του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου στη διαδήλωση της 15ης Ιούνη.


Ο σοβαρός τραυματισμός του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου που έχασε την ακοή του στη διαδήλωση της 15ης Ιούνη, ύστερα από  επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον του με τη ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και τον εν συνεχεία ξυλοδαρμό του από μέλη της ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΛΤΑ, είναι ένα από τα περιστατικά ακραίας και αστυνομικής βίας εναντίον πολιτών, για τα οποία η κυβέρνηση παραμένει βωβή.

Περιοδείες και εκδηλώσεις του ΚΚΕ.

Σήμερα Πέμπτη 7 Ιούλη

  • Στις 8 μ.μ., σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Τριάδας στο Περιστέρι, θα μιλήσει οΣπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.
  • Στις 8.30 μ.μ., σε συγκέντρωση στη Λιβαδειά, θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης,μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Θα προηγηθεί στις 7 μ.μ. συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου.
  • Η ΚΟΒ Ε' Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, διοργανώνει συγκέντρωση στις 8 μ.μ., στον πεζόδρομο της Παλαμηδίου (Παλαμηδίου και Αιτωλικού). Θα μιλήσει η Χρ. Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στις 8 μ.μ., σε συγκέντρωση στην πλατεία Ποιητών στο Μπουρνάζι, θα μιλήσει η Σπ. Παναγή, Γραμματέας της ΑΕ Περιστερίου.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-Για το σοβαρό τραυματισμό του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφορικά με την πλήρη απώλεια της ακοής του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου ως αποτέλεσμα της ρίψης χειροβομβίδας κρότου-λάμψης από άνδρες των Μ.Α.Τ. αλλά και του ξυλοδαρμού του από μέλη της ομάδας «ΔΕΛΤΑ», η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:







«Η εκτεταμένη και αυθαίρετη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία κατά τις τελευταίες κινητοποιήσεις πολιτών στο κέντρο της Αθήνας έχει πλέον καταδικαστεί από το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας και από πλήθος φορέων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Μπροστά στη γενική κατακραυγή η ελληνική κυβέρνηση παραμένει ασυγκίνητη.

Νέος αποδέκτης της οργής έγινε ο Χρήστος Πρωτόπαπας σε ταβέρνα στα Μελίσσια.

Προπηλάκισαν τον Χρ. Πρωτόπαπα

Νέος αποδέκτης της οργής έγινε ο Χρήστος Πρωτόπαπας. Όπως ο ίδιος επιβεβαίωσε, μιλώντας στο Mega, δέχθηκε τα παράπονα παρέας 15 νεαρών, σε ταβέρνα στα Μελίσσια. Οι νεαροί μόλις τον είδαν να μπαίνει και να κάθεται με την παρέα του, κατευθύνθηκαν προς την πλευρά του για να εκφράσουν την αγανάκτηση τους.
«Ήταν καμιά 15αριά παιδιά της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Μου είπαν ότι δεν έχουν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθαν στο τραπέζι και διαμαρτυρήθηκαν για τα επεισόδια στην πορεία» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε: 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ- Κατάργηση της αποζημίωσης για συμμετοχή σε Επιτροπές

Επίκαιρη και αναγκαία η πρόταση του ΚΚΕ, με αφορμή τις αλλαγές που προωθεί ο πρόεδρος της Βουλής, για να διασκεδάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για την κυρίαρχη πολιτική

Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τις συντάξεις και τις αποζημιώσεις των βουλευτών κατατέθηκε στις 3 Μάρτη 2010 και ακόμα δεν έχει συζητηθεί στη Βουλή



Η εκλογή στο αξίωμα του βουλευτή δεν μπορεί να δικαιολογήσει κανένα προνόμιο των εκλεγμένων. Πρέπει να καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη, να μειωθούν οι αποδοχές και να μην υπάρχουν ξεχωριστές αμοιβές για τις κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Η θέση αυτή του ΚΚΕ, που αποτυπώθηκε με συγκεκριμένη πρόταση νόμου, την οποία κατέθεσε στη Βουλή στις 3 Μάρτη 2010 και η συζήτησή της εκκρεμεί, αποδεικνύεται ιδιαίτερα επίκαιρη, με αφορμή την πρόθεση του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου, να ζητήσει νέα περικοπή των αποζημιώσεων που καταβάλλονται στους βουλευτές για τη συμμετοχή τους στις διαρκείς και ειδικές επιτροπές του Κοινοβουλίου, σε μια προσπάθεια να θολώσει τα νερά για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που χτυπάει το λαϊκό εισόδημα και τσακίζει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τρίζει η καρέκλα του Παπανδρέου.Φοβάται Πανεπιστήμια και Πλατείες

AVGI.GR

    Ο πρωθυπουργός ανακαλύπτει... "ιδεολογική τρομοκρατία" στις λαϊκές κινητοποιήσεις και τα Πανεπιστήμια! Αντιδρούν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου, αλλά θα κατατεθεί την άλλη εβδομάδα με εντολή του πρωθυπουργού. Αναβολή για τρεις μήνες ζητεί η ΠΟΣΔΕΠ. Τεκμηριωμένη και καταλυτική κριτική από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.



    "Η προσπάθεια ιδεολογικής τρομοκρατίας δεν έχει θέση πουθενά, ούτε στα Πανεπιστήμια ούτε στις Πλατείες".

    Ολόκληρη η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα στο φεστιβαλ Resistance


    Αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,
    Είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, αλλά και μεγαλειώδεις οι στιγμές που πραγματοποιείται η σημερινή μας συνάντηση.
    Θα προσπαθήσω να ερμηνεύσω αυτές τις δύο προσεγγίσεις του κρίσιμου και του μεγαλειώδους δηλαδή, ξεκινώντας από το τελευταίο.
    Και θα προσπαθήσω να εμπλακώ όσο γίνεται με περισσότερη ακρίβεια και προσοχή σε αυτό το τελευταίο,
    στη μεγαλειώδη δύναμη και δυναμική της πλατείας, αυτού του νέου κινήματος
    και να το συναρτήσω με την κρισιμότητα των στιγμών,
    ακριβώς γιατί μπορεί να είναι ώριμο τέκνο της οργής, αλλά την πατρότητά του δεν την έχει κανείς.

    Εμποδίζουν τις εξώσεις ανέργων οι «Indignados» στην Μαδρίτη !


    Περισσότεροι από 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες σε μία γειτονιά της Μαδρίτης, με σκοπό να εμποδίσουν την έξωση μιας άνεργης γυναίκας και των δύο παιδιών της, το ένα εκ των οποίων είναι ανάπηρο, από το σπίτι τους.

    Πρόκειται για μία νέα μορφή διαμαρτυριών στην Ισπανία, όπου ομάδες ατόμων, κυρίως μέλη του άτυπου κινήματος των «Indignados» (Αγανακτισμένοι), συγκεντρώνονται έξω από σπίτια άνεργων, αποτρέποντας την έξωσή τους. Παράλληλα, ασκούν πίεση σε πολιτικούς προκειμένου να βοηθήσουν το ένα εκατομμύριο Ισπανούς οι οποίοι προσπαθούν να πληρώσουν τις υποθήκες τους.

    Το ακούς Παπουτσή σοσιαλφασίστα ; Έχασε τελικά την ακοή του ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της 15ης Ιουνίου.

    ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ WWW.ISKRA.GR (Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ RED STAR)

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ: ''ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, ΟΠΟΥ Η ΚΑΤΑΛΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ''

    ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
    Έχασε τελικά την ακοή του ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της 15ης Ιουνίου.
    Ο δημοσιογράφος έκανε τη δουλειά του καλύπτοντας τις διαμαρτυρίες των αγανακτισμένων και των επεισοδίων που ακολούθησαν, όταν έσκασε δίπλα του χειροβομβίδα κρότου – λάμψης την οποία έριξαν δυνάμεις των ΜΑΤ .Καταλαβαίνοντας πως τραυματίστηκε, κι ενώ αιμοραγούσε, προσπάθησε να φτάσει σε κάποιο νοσοκομείο πεζός. Όμως, την προσπάθειά του σταμάτησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι και τον ξυλοκόπησαν βάναυσα, όπως αναγράφεται και σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.Ο Μ. Κυπραίος νοσηλευόταν στον Ερυθρό Σταυρό όπου όμως οι γιατροί δεν κατόρθωσαν να σώσουν την ακοή του.

    Συνεχίζονται οι επαφές της αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στην Κούβα.


    Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής το Γενικό Γραμματέα που βρίσκεται στην Κούβα, συνέχισε και χτες,(σ.σ.προχτές) 5 Ιουλίου τις επαφές.Συναντήθηκε με το Βοηθό Γενικό Γραμματέα του ΚΚ Κούβας και Αντιπρόεδρο της Κούβας, Χοσέ Ματσιάδο Βεντούρα και τον Υφυπουργό Εξωτερικών Δαγκομπέρτο Ροντρίζγκεζ. Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ ανέλυσε στους συνομιλητές του τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και τη γενικότερη κατάσταση στην Κύπρο. Εξέφρασε τις ευχαριστίες της Κύπρου για τη σταθερή στήριξη που παρέχει η Κούβα στον αγώνα του κυπριακού λαού.

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

    ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

    Αγ. Φιλοθέης 5β,  105 56 Aθήνα
    Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786   Fax  210 3802 864
    ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ (ΠΑΣΕΒΕ)
    ΠΑΤΟΥΣΑ 2 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 2103809327.

    ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΣΥ)
    ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (ΜΑΣ)
    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)
    Ιπποκράτους 120 - 11472 Αθήνα, τηλ. & fax: 210 3629460
    e-mail: ogegr@otenet.gr         web: http://www.oge.gr

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Εργατοϋπάλληλοι, επαγγελματοβιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες,
    Γυναίκες και νέοι των λαϊκών οικογενειών,
    Άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες και μετανάστριες
                Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ  και η ΟΓΕ σας καλούν σε ισχυρό λαϊκό μέτωπο πάλης για το δικαίωμα όλων σε σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

    ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΤΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣΕ. Η αστική εξουσία δε φτιασιδώνεται, ανατρέπεται! Τους ήρωες που έπεσαν υπερασπιζόμενοι το ύψωμα του Γράμμου τίμησε η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

    Tην τρίχρονη εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, 1946 - 1949, και τη μάχη του ΔΣΕ στο Γράμμο που έγινε από τις 26 Ιούνη έως τις 22 Ιούλη του 1947, τίμησε ηΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με την εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή στην Κοτύλη (Σπανούρα). Τίμησε τους μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ που υπερασπίστηκαν με άφθαστο ηρωισμό και πολεμική τέχνη τις θέσεις τους.
    Ενα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και η μάχη που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλη του 1947 στο Γράμμο, όπου το μοναρχοφασιστικό επιτελείο δοκίμασε μια από τις πιο οδυνηρές απογοητεύσεις. Το ύψωμα το υπερασπιζόταν μια ομάδα μαχητών του ΔΣΕ. Για να το καταλάβει ο αντίπαλος διέθεσε ένα τάγμα και συγκέντρωσε τα πυρά 8 πυροβόλων και σμήνος αεροπορίας. Το ύψωμα κρατήθηκε όλη την ημέρα και κατελήφθη μόνο όταν ο θρυλικός διοικητής της ομάδας, Κώστας Ηλιάδης και οι ηρωικοί συμμαχητές του οΓιάννης Θεοδώρου, ο Νίκος Χατζηβασιλείου και ο Θάνος Δημητρίου,αφού έριξαν και την τελευταία τους σφαίρα, για να μην πιαστούν αιχμάλωτοι, πέταξαν στις κορυφές της αιώνιας τιμής και δόξας, πηδώντας στη χαράδρα.

    [06/07/2011] Kαταγγελία επίθεσης ενάντια σε στέλεχος της Νεολαίας Συνασπισμού στα Χανιά.


    Η Νεολαία Συνασπισμού καταγγέλλει την επίθεση που δέχτηκε μέλος της οργάνωσης τα ξημερώματα του Σαββάτου στα Χανιά. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός στο χέρι  από αιχμηρό αντικείμενο. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν την εμφάνιση τους στη συγκεκριμένη πόλη παρακρατικοί ακροδεξιοί μηχανισμοί. Επίσης δεν είναι τυχαία η χρονική στιγμή που επέλεξαν για την πραγματοποίηση της επίθεσης. Οι γνωστοί πλέον μηχανισμοί έχουν μετατραπεί στο μακρύ χέρι  του κράτους, σε μία προσπάθεια τρομοκράτησης κάθε αγωνιζόμενου κομματιού της κοινωνίας.

    20ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ.Στη Ρούμελη με πλούσιο πολιτικό - πολιτιστικό πρόγραμμα.

    Ξεκινούν την Παρασκευή 8 Ιούλη οι εκδηλώσεις


    Ξεκινούν την ερχόμενη Παρασκευή οι εκδηλώσεις του 20ού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ που φέτος γίνεται στη Ρούμελη. Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για αυτή τη μεγάλη συνάντηση νέων από όλη τη χώρα με την ιστορία και τους αγώνες του ΚΚΕ, του επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα. Μια συνάντηση που θα είναι πηγή έμπνευσης, πηγή άντλησης διαχρονικών διδαγμάτων, μελέτης των νομοτελειών της ταξικής πάλης. Αυτό εκφράζει και το σύνθημα του Διημέρου: «Η ιστορία του ΚΚΕ διδάσκει: Αγώνας για ανατροπή!».Η κατασκήνωση θα φιλοξενηθεί στο κάμπινγκ του ΕΟΤ στα Καμένα Βούρλα, ενώ το πρόγραμμα του Διημέρου απλώνεται σε διάφορες περιοχές (Λαμία, Αγόριανη, Μάρμαρα κ.α).
    Το πρόγραμμα του Διημέρου έχει ως εξής:

    Νέα φραστικά επεισόδια σε Ρόδο και Κάλυμνο - Αφίσες με βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην Πάτρα.

    Ομάδα «Αγανακτισμένων», κυρίως εκπρόσωποι του κλάδου αυτοκινητιστών, «εισέβαλε» απόψε σε αίθουσα, όπου ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής νοτίου συγκροτήματος του ΠΑΣΟΚ, παρουσία και του γενικού γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρη Χαλκιώτη.

    Οι περίπου πενήντα εισβολείς επιτέθηκαν φραστικά στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και κυρίως στον γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής, Γιώργο Πόκκια, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια, αφού επικράτησε ψυχραιμία από όλες τις πλευρές.