Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Αλέκα Παπαρήγα στις ειδήσεις του MEGA-«Αν βγει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ θα γυρίσει μια ώρα αρχύτερα, πιο δυναμωμένη, μετά την απογοήτευση που θα σπείρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»-BINTEO





«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είτε στηρίζεται σε επιπολαιότητα για να πάρουν ψήφους, είτε έχει ένα άλλο συρτάρι κλειστό που θα το ανοίξει μετά τις εκλογές», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα στο ΜΕGA, αφήνοντας υπονοούμενα για «κρυφή ατζέντα» του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του όχι μόνο δεν πρόκειται να τα εφαρμόσει, αλλά κατά τη γνώμη μας δεν συνιστούν αριστερή πολιτική», τόνισε η γγ του ΚΚΕ και πρόσθεσε:

Μάχη νύχτα μέρα με πείσμα να τους χαλάσουμε τα σχέδια



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ
Μάχη νύχτα μέρα με πείσμα να τους χαλάσουμε τα σχέδια
Σε συγκέντρωση με εργαζόμενους στον κλάδο της Βιομηχανίας μίλησε την Πέμπτη το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος


Στην κατάμεστη από εργαζόμενους στον κλάδο της βιομηχανίας αίθουσα του ξενοδοχείου «Ιμπέριαλ» στην πλ. Καραϊσκάκη στην Αθήνα, μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ακολούθησε πλούσια συζήτηση. Μεταξύ άλλων, ο Δ. Γόντικας σημείωσε στην ομιλία του:


«Οι εργάτες και οι εργάτριες της Βιομηχανίας είναι η καρδιά της εργατικής τάξης και του κινήματός της και ταυτόχρονα και η καρδιά του Κόμματος, του ΚΚΕ.
Για το λόγο αυτό στη σημερινή συγκέντρωση, δε σας καλούμε απλώς να ψηφίσετε το Κόμμα, το δικό σας Κόμμα. Σας ζητάμε πολύ περισσότερα. Να γίνεται πρωταγωνιστές, φλογεροί και ανυποχώρητοι μαχητές και να ξεσηκώσετε κυριολεκτικά τα εργοστάσια, εργοστάσιο το εργοστάσιο, οικογένεια την οικογένεια, άνθρωπο τον άνθρωπο, στον αγώνα που δίνει το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές.

Η μεταστροφή της ΚΟΕ στο ζήτημα της εξόδου από το ευρώ


Του Πάρη Μακρίδη



Πριν από κάποιες μέρες (21/5) η ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ) έβγαλε μια ανακοίνωση με την οποία διαφοροποιεί τη θέση της για την έξοδο από το ευρώ.

Ένα από τα κύρια συνθήματα και αιτήματα της ΚΟΕ την προηγούμενη περίοδο ήταν το «Έξω από την ΕΕ και το ευρώ». Στην πρόσφατη ανακοίνωσή της όμως αναφέρεται:
«εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητες και τις άμεσες διεκδικήσεις της ΚΟΕ».

ΠΑΛΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ! ΆΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ.


Είτε κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρή κυβέρνηση είναι δύσκολο να υπάρξει, καθώς ο σχηματισμός που θα δημιουργηθεί θα έχει τον μισό τουλάχιστον ελληνικό λαό απέναντί του

Κυβέρνηση θα αποκτήσει οπωσδήποτε η Ελλάδα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.Είτε είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ είτε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση θα σχηματιστεί και μάλιστα με την πρώτη κιόλας εντολή που θα δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αν κερδίσει η ΝΔ, θα κάνει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, ίσως και με τη ΔΗΜΑΡ αν κριθεί απαραίτητο. Αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κυβέρνηση με τη στήριξη τόσο της ΔΗΜΑΡ όσο και του ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως και με την ανοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στους Παναγή Γαλιατσάτο και Πέτρο Παπακωνσταντίνου.

Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην Καθημερινή της Κυριακής


Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία πραγματοποίησε σημαντική πολιτική διεύρυνση στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να εξασφαλίζει αξιόλογη διεύρυνση. Πώς θα κυβερνήσετε;
Η Ν.Δ. ολοκλήρωσε τη μνημονιακή της στροφή. Από τη «μνημονιακή πλευρά» η Ν.Δ. διευρύνθηκε προς την κατεύθυνση την οποία ο κόσμος της αποδοκίμασε, την κατεύθυνση του Μνημονίου. Και από την πλευρά του ΛΑΟΣ, η οποία είναι επίσης μνημονιακή, η διεύρυνση ερμηνεύεται περισσότερο ως προσπάθεια κάποιων στελεχών να επιβιώσουν πολιτικά.

Δελτίο Τύπου ΚΚΕ- Διάβημα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στον Πρωθυπουργό για τα φάρμακα των καρκινοπαθών.

Διάβημα Κ.Κ.Ε για τους καρκινοπαθείς



Διάβημα στον πρωθυπουργό Π. Πικραμένο πραγματοποίησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα για το τεράστιο πρόβλημα των φαρμάκων προς τους καρκινοπαθείς. Σε τηλεφωνική επικοινωνία ζήτησε να αντιμετωπιστεί άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες η προμήθεια των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς και αυτά να διατεθούν μέσω του ΕΟΠΥΥ.

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ : Να μη χαθεί ούτε μια ψήφος για το Κόμμα !


Κάθε ψήφος συμβάλλει στην αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ. 


Γι' αυτό πρέπει όλοι να μάθουμε έγκαιρα πού ψηφίζουμε. Ιδιαίτερα οι ετεροδημότες, πρέπει να εξασφαλίσουν από τώρα τη μετακίνησή τους στον τόπο που ψηφίζουν. Είναι κρίσιμης σημασίας ζήτημα η ψήφος στο ΚΚΕ, τώρα που κλιμακώνεται η επίθεση στο Κόμμα, τώρα που στόχος της άρχουσας τάξης είναι η αποδυνάμωση του ΚΚΕ.
Για τη διευκόλυνση των ετεροδημοτών, δρομολογούνται έναντι συμβολικής τιμής λεωφορείααπό την Αθήνα με τους εξής προορισμούς: 

Οχι στους εκβιασμούς και τις αυταπάτες
Να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τη ζωή και το δίκιο μας

Το πολιτικό αδιέξοδο του συστήματος εκδηλώθηκε περίτρανα στις 6 Μάη με την εκλογική συντριβή των πρωτεργατών της αντιλαϊκής επίθεσης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ. Oμως, αυτό το πολιτικό αδιέξοδο που έγκειται στην αδυναμία του αστικού πολιτικού προσωπικού να υποτάξει το λαό στις βάρβαρες απαιτήσεις του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών σέρνεται πολλούς μήνες πριν.
Το σύστημα, παρά την κινδυνολογία περί ακυβερνησίας και τώρα, έχει κυβέρνηση. Kαι πριν από τις εκλογές είχε αυτήν του Παπαδήμου και μετά τις εκλογές, ό,τι κι αν ψηφίσει ο λαός, δεν θα χάσει τον έλεγχο σ’ αυτό το επίπεδο. Η ταχύτατη προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στο ρεαλισμό της διαχείρισης του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης κάνει αυτό το πράγμα φανερό.
Το πρόβλημα του συστήματος είναι πως ο λαός δεν δέχεται να θυσιάσει τη ζωή και το δίκιο του στο βωμό της καπιταλιστικής κρίσης. Ακόμη χειρότερα για το σύστημα σε μια συγκυρία κατά την οποία και άλλοι λαοί αφυπνίζονται. Ο λαός μας μετά από χρόνια μπήκε ξανά στη διαδικασία της αγωνιστικής κινηματικής δράσης για την υπεράσπιση όλων αυτών που του ανήκουν. Οι κομμουνιστικοί εφιάλτες για Κούβα της Μεσογείου και άλλα γλαφυρά που ακούστηκαν δεν ακούστηκαν μετά το εκλογικό φούσκωμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τις μέρες που η ταξική πάλη πυρακτωνόταν με τις απεργίες και τις διαδηλώσεις στους δρόμους και στις πλατείες σ’ όλη τη χώρα.