Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Μαρτυρίες για την προβοκάτσια


Μαρτυρίες για την προβοκάτσια

Καθημερινά γίνονται δεκάδες καταγγελίες από ανθρώπους που ήταν μάρτυρες σημαντικών γεγονότων που έγιναν πριν ή και κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης παρακρατικών σε διαδηλωτές την περασμένη Πέμπτη. Μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν το οργανωμένο σχέδιο για να χτυπηθεί η διαδήλωση.


Συγκεκριμένα:


1. Στην οδό Βουκουρεστίου και ενώ η περιφρούρηση της διαδήλωσης επιχειρεί να απωθήσει τους κουκουλοφόρους, τη στιγμή που οπισθοχωρεί, εμφανίζονται μέσα από στοά πέντε άνδρες που φορούν σιδερογροθιές που αρπάζουν διαδηλωτή και τον ξυλοκοπούν με αποτέλεσμα να υποστεί συντριπτικά κατάγματα.

ΑλέξηςTσίπρας: «Να ζητήσει συγνώμη από τους Έλληνες η κυρία Μέρκελ»



Να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, "για τη συκοφαντική της επίθεση περί τεμπέληδων Ελλήνων", απαίτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα, στο Βερολίνο, στο τακτικό συνέδριο του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς Die Linke. 

Ο κ. Τσίπρας επίσης, "απαίτησε την άμεση απόσυρση του σχεδίου Eureka, που σημαίνει εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, καθώς και την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου που βυθίζει την ελληνική κοινωνία στην απελπισία".

Ανακοίνωση -Καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ)
Οι επιθέσεις σε γραφεία αριστερών κομμάτων και οργανώσεων, σε στέκια νεολαίας και κινημάτων είναι φασιστικής έμπνευσης και πρακτικής!

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και τη νεολαία της Λάρισας τη φασιστική επίθεση στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ στη Λάρισα τα ξημερώματα του Σαββάτου 22 Οκτώβρη.
Οι πρακτικές αυτές που αντιγράφουν την «δράση» των παρακρατικών μηχανισμών απέναντι σε γραφεία και στέκια κομμάτων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων δεν αποτελούν παρά ενέργειες που έχουν υπονομευθεί από αντιδραστικές αντιλήψεις, εχθρικές στο μαζικό εργατικό-λαϊκό κίνημα. Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση επιτίθεται με λύσσα στους εργαζόμενους, στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, βάζοντας σε κίνηση όλους τους μηχανισμούς κρατικής καταστολής ενάντιά τους για να σταματήσει και να τσακίσει τις αντιστάσεις τους όπως εκφράστηκαν στην 48ωρη απεργία της 19 και 20 Οκτώβρη, ενέργειες που θέλουν να βάλουν στη γωνία την εργατική τάξη και τον λαό και από πρωταγωνιστές να γίνουν κομπάρσοι της ταξικής πάλης και θεατές συγκρούσεων μηχανισμών για το ποιος εκπροσωπεί, αυθεντικά, το κίνημα, αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για την συγκρότηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος και πρέπει να αποκαλυφθούν και να καταγγελθούν.
Αν κάποιοι θέλουν να μεταφέρουν και στη Λάρισα την αθλιότητα των συγκρούσεων της Πλατείας Συντάγματος πρέπει να βρουν απέναντί τους το σύνολο των δυνάμεων του εργατικού και λαϊκού κινήματος της πόλης μας.
Αρκετά έχει υποφέρει το κίνημα από τις λογικές «ιδιοκτησίας» που έχουν εκφραστεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις στη Λάρισα με «κορδόνια» και «υγειονομικές ζώνες» απέναντι σε εργατικά σχήματα και εργαζόμενους, με απαγορεύσεις συγκεντρώσεων ανέργων στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με ύπουλες προσωπικές επιθέσεις σε αριστερούς αγωνιστές και εργαζόμενους συνδικαλιστές.
Αρκετά με τον αντικομμουνιστικό οχετό και την αντικινηματική χαφιεδολογία.
Οι χιλιάδες του εργαζόμενου λαού που πλημμύρισαν τους δρόμους της Λάρισας στις 19 Οκτώβρη δείχνουν τον δρόμο της οργάνωσης, του αγώνα, της αλληλεγγύης, της κοινής δράσης που είναι απαραίτητα για να προχωρήσει μπροστά το ποτάμι της Αντίστασης που θα ανατρέψει τις πολιτικές κυβέρνησης- κεφάλαιου – ιμπεριαλιστών.
Σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.
Λάρισα 22 Οκτώβρη 2011
Οργάνωση Λάρισας του ΚΚΕ (μ-λ)

Η αντιπαράθεση στο κίνημα δεν γίνεται με μεθόδους ίδιες με αυτές των φασιστών!

Το αίμα και την κοινωνική αναταραχή την προκαλούν η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και οι πάτρωνές τους ιμπεριαλιστές. Όσο εξακολουθούν να σπέρνουν εξαθλίωση, φτώχεια, ανεργία, μειώσεις μισθών, συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, όσο ξεπουλάνε τα πάντα σε αυτή τη χώρα τόσο ο λαός θα ξεσηκώνεται και καλά θα κάνει! 
Τη λαϊκή βία την προκαλεί η όποια αστική κυβέρνηση όταν χτυπάει διαδηλώσεις εργατών, εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών, αγροτών, ταξιτζήδων, του λαού της Κερατέας, της Λευκίμμης, της Χαλκιδικής που παλεύουν για τη δουλειά τους, για το περιβάλον τους, για τη ζωή τους. Και η βία αυτή, του λαού κόντρα στο σύστημα, πολύ πιθανόν να αυξηθεί και καλά θα κάνει!
Η βία όμως που πετάει μολότωφ και πέτρες στα τυφλά σε διαδηλωτές, που στέλνει ανθρώπους του λαού στα νοσοκομεία και στα νεκροταφεία, που στρέφεται κατά οργανώσεων, κομμάτων της αριστεράς και των μελών τους.
Οι επιθέσεις που γίνονται στα γραφεία και τα μέλη του ΚΚΕ τις τελευταίες μέρες, επιθέσεις κατά μελών και οργανώσεων της αριστεράς στο παρελθόν με τον μανδύα του "αντιεξουσιαστικού" και της "αναρχίας", βολεύει το σύστημα μια χαρά. Του έρχεται κουτί. Και γι' αυτό, εκ του αποτελέσματος, μόνο ως εφάμιλλη αυτής των μπάτσων μπορεί να χαρακτηριστεί και τίποτ' άλλο! 
Η αντιπαράθεση στο κίνημα δεν γίνεται με μεθόδους ίδιες με αυτές των φασιστών! 
http://antigeitonies.blogspot.com/

Ανακοίνωση του "Ξ" -Για τα επεισόδια ανάμεσα στο ΠΑΜΕ/ΚΚΕ και τους «Μπάχαλους»

Ανακοίνωση του "Ξ"

  Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

Ξεπέρασαν κάθε όριο, η μανία τους δεν περιγράφεται με λέξεις… Με το να μιλούν δε αυτά τα άτομα για «επανάσταση» και «ελευθερία» απλά προσβάλλουν τις λέξεις… Η αναφορά βέβαια στους «μπαχαλάκηδες» της πλατείας Συντάγματος που χτες Πέμπτη, μετά το μεσημέρι, ξεπέρασαν κάθε όριο επιτιθέμενοι με πέτρες, σπασμένα μάρμαρα και μολότοφ ενάντια στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ! Καθόλου δεν συμφωνούμε με τις τακτικές επιλογές και τις πολιτικές του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. Αλλά οι πολιτικές και ιδεολογικές διαφωνίες δεν αντιμετωπίζονται με δολοφονικές επιθέσεις!

Σεισμός 7,3 ρίχτερ στην Τουρκία - Δεκάδες τραυματίες - Αναφορές για πολλούς νεκρούς


Ισχυρός σεισμός 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στη Βόρειοανατολική Τουρκία, και σύμφωνα με το δήμαρχο της Πόλης Βαν, όπου χτύπησε ο εγκέλαδος υπάρχουν πολλοί νεκροί, ο αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος.

Μιλώντας στο ΝΤV, ο Ζουλφικας Αραπογλου, η κατάσταση είναι δραματική καθώς πολλά κτήρια έχουν καταρρεύσει, ενώ η πόλη χρειάζεται επειγόντως διασώστες και ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με τον κ. Αράπογλου, πολλοί άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τόνους τσιμέντου.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ -Μεγαλώνουν τα ζόρια στην αστική διαχείριση

Σήμερα η Σύνοδος Κορυφής, νέα Σύνοδος την Τετάρτη
Δύο είναι τα βασικά δεδομένα που αυτήν την περίοδο καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις στην ΕΕ και στην Ελλάδα: Πρώτο, η καπιταλιστική κρίση που βαθαίνει πέρα από κάθε εκτίμηση και πρόβλεψη των παγκόσμιων ιμπεριαλιστικών Οργανισμών. Για παράδειγμα, μόλις στις αρχές της βδομάδας, ανακοινώθηκε από το αρμόδιο γερμανικό υπουργείο ότι αναμένεται μεγάλη μείωση στους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας, η οποία υπολογίζεται στο 1% το 2012 (από 1,8% που ήταν η αρχική εκτίμηση) και 2,9% το 2011 (από 3%).
Δεύτερο, οι οξύτατοι ανταγωνισμοί στο φόντο της κρίσης, για το ποιος θα χάσει λιγότερα από τον επιμερισμό της ζημιάς που συνεπάγεται η ελεγχόμενη καταστροφή μέρους του κεφαλαίου. Η αντίθεση αυτή επικεντρώνεται προς το παρόν στην Ελλάδα και στην υποτίμηση του κρατικού χρέους, που με τη μορφή ομολόγων βρίσκεται στα χέρια μεγάλων χρηματοπιστωτικών ομίλων της ΕΕ, οι οποίοι με τη σειρά τους εκπροσωπούν τα συμφέροντα ισχυρών μονοπωλίων. Σαν συνέπεια, οι ανταγωνισμοί δεν εκφράζονται μόνο ανάμεσα στην αστική τάξη της μιας με την άλλη χώρα, αλλά και ανάμεσα σε μερίδες της πλουτοκρατίας μέσα στο ίδιο κράτος, όπως γίνεται για παράδειγμα στη Γερμανία.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την έγκριση εκταμίευσης της 6ης δόσης από το Eurogroup


Σχολιάζοντας, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, την έγκριση εκταμίευσης της 6ης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα από το Eurogroup, η εκπρόσωπος Tύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Λύση δεν είναι να στύψουμε κι άλλο τις πιο αδύναμες οικονομίες, αλλά να επενδύσουμε στην διέξοδο από την κρίση. Καμιά χώρα δεν μπορεί να το πετύχει μόνη της, όμως Ευρώπη δεν είναι μόνο οι κυβερνήσεις και η κομισιόν.

«Η μοχθηρία τρέχει πιο γρήγορα απ' το θάνατο» (Πλάτωνας, «Απολογία Σωκράτη»)-Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

 
Ετρεξε πιο γρήγορα η μοχθηρία ω! σύντροφοι από το θάνατο του Δημήτρη, του Μήτσου των οικείων και συντρόφων του. Οπως τρέχει και κυλάει το πετρωμένο μυαλό, το σπασμένο σε κομμάτια από τα διάκενα του τρόμου, σε μορφή δηλητηριασμένων σχολίων και προτροπών σε φόνο λαού.
Η μοχθηρία δεν έχει πρόσωπο. Εχει στίγμα. Ιδεολογικό. Κοινωνικό. Τόσο σταθερά επαναλαμβανόμενο στον πλου της Ιστορίας, που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Μήτε αυθόρμητο. Μήτε νεανικό. Μήτε άναρχο κι αναρχοαυτόνομο. Είναι μαύρο σαν τον «ασφαλίτη» που πιάστηκε στα πράσα, γκριζομάλλης και τριανταπεντάρης να ηγείται των μαυροκούκουλων... εναντίον της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ . ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ & ΤΗΣ ΚΝΕ



Η ΚΝΕ καταγγέλλει στη νεολαία και το λαό τη διατεταγμένη υπηρεσία που εκτελούν οι παρακρατικοί κουκουλοφόροι, αυτοονομαζόμενοι «αντιεξουσιαστές», με στόχο να τρομοκρατήσουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα για λογαριασμό της κυβέρνησης, συνολικά του αστικού συστήματος.

Αφού δεν κατάφεραν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα παρά την άγρια, οργανωμένη και δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσαν με πέτρες, μολότωφ, χημικά αέρια, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, καπνογόνα και άλλα εξαρτήματα που χρησιμοποιούν οι επίσημοι κατασταλτικοί μηχανισμοί παρά τον ένα νεκρό και τους δεκάδες τραυματίες που προκάλεσαν.

ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ.Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Νεκρός και ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι, λοιπόν. Ο οκτάμηνος πόλεμος των Αμερικανών και των Ευρωπαίων εναντίον της Λιβύης πέτυχε τον στόχο του, με την ασήμαντη βοήθεια και των γηγενών συνεργατών τους.
Τώρα θα αρχίσει η λεηλασία του πετρελαϊκού πλούτου της μικρής αυτής χώρας. Μπορεί ο Καντάφι μέχρι χθες να ήταν τα τελευταία δέκα χρόνια συνεργαζόμενος με αυτούς που τον εξόντωσαν, μπορεί να ήταν θλιβερή σκιά του κάποτε ριζοσπάστη Αραβα επαναστάτη που συγκρουόταν επί δεκαετίες με τους Αμερικανούς και ενίσχυε ριζοσπαστικές οργανώσεις και κινήματα σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, αλλά οι ΗΠΑ και οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν του συγχώρησαν ποτέ το παρελθόν του.

Σε εγρήγορση η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Από το TOPONTIKI.GR


Ιδιαίτερα πυκνές είναι πλέον οι διεργασίες και ζυμώσεις που έχουν στο επίκεντρό τους τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα με τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις που όλα δείχνουν πως επιταχύνονται εξαιτίας και της διόγκωσης της κοινωνικής αναταραχής. Τα ηγετικά στελέχη του σχήματος πραγματοποιούν συναντήσεις με όλους τους χώρους στους οποίους έχουν απευθύνει έκκληση συνεργασίας και υπάρχει γραμμή επικοινωνίας. Κι ενώ πολλαπλασιάζονται οι φήμες και οι «ενδείξεις» για συνεργασία με συγκεκριμένα πρόσωπα και σε εκλογικό επίπεδο, τα πράγματα φαίνονται ιδιαιτέρως ρευστά και ασταθή. Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά μεν με όλους, αλλά οι σχετικές διεργασίες δεν έχουν την ανάλογη ταχύτητα και προσκρούουν σε διάφορα εμπόδια.