Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Προεπισκόπηση των ανατροπών από το 2008.Στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Οκτώβρη και του ΕΚΟΦΙΝ, που ακολούθησε, περιγράφονται τα μέτρα που παίρνονται σήμερα.



MotionTeam
Από το 2000, η ΕΕ έχει υιοθετήσει τη στρατηγική της Λισαβόνας σαν το εργαλείο των ανατροπών που θα έφερναν την ευρωπαϊκή οικονομία στην πρώτη θέση του παγκόσμιου ανταγωνισμού. Η στρατηγική της Λισαβόνας αποτέλεσε το ορόσημο για την ένταση της αντεργατικής αντιλαϊκής επίθεσης, τα βήματα της οποίας εξειδικεύονταν έκτοτε στις Συνόδους των αρχηγών κρατών και των υπουργών, ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα βρισκόταν στην κυβέρνηση.
Ο στόχος για την καπιταλιστική ΕΕ δεν επιτεύχθηκε στο 100%, παρά την πρωτόγνωρη σε μέγεθος επίθεση στους εργαζόμενους και στους λαούς των κρατών - μελών. Με το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης, το κεφάλαιο βρήκε τη μεγάλη ευκαιρία. Η Σύνοδος Κορυφής στις 16 και 17 Οκτώβρη 2008 έγινε σε μια περίοδο που τα πρώτα δείγματα της οικονομικής κρίσης ήδη εμφανίζονται στην ευρωπαϊκή καπιταλιστική οικονομία.
Στο Κείμενο των Συμπερασμάτων εκείνης της Συνόδου σημειωνόταν: «Η επιτάχυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι πιο σημαντική από ποτέ, προκειμένου να συμβάλει στην επιστροφή (σ.σ. των οικονομιών) στην ανάκαμψη». Σ' αυτό το πνεύμα, οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών, ανάμεσά τους και η ελληνική της ΝΔ, αποφάσισαν:
-- «Ενίσχυση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας».

Σκληρή επίθεση ΠΑ.ΣΟ.Κ στον ΣΥΡΙΖΑ.Μ. Καρχιμάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ηγείται του μπάχαλου!»



Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ , Μιχάλης Καρχιμάκης , εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση με σκληρές εκφράσεις κατά στελεχών και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις σε βάρος βουλευτών.
Ο κ. Καρχιμάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι μια απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική, με επικεφαλής ως συνήθως οπαδούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Με μείγμα και ακροδεξιών στοιχείων. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα λέει δημόσια και άλλα φαίνεται να διοχετεύει υπογείως.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84»



  • Δεν υπήρξε ποτέ θέμα να μην πάρουμε την 5η δόση. Η απειλή ότι αν δεν πέρναγε το Μεσοπρόθεσμο η Ελλάδα θα πήγαινε σε στάση πληρωμών, ήταν ένας ωμός εκβιασμός που απείχε όμως πολύ από την πραγματικότητα.
  • Είναι φανερό ότι η πιθανότητα χρεοστασίου της Ελλάδας θα δημιουργούσε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στους πιστωτές μας παρά στην ίδια την Ελλάδα.
  • Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται μονάχα για να υλοποιεί κάτω από εκβιαστικά διλλήματα.
  • Η  Ελλάδα είναι απούσα από την πιο σοβαρή συζήτηση που αφορά το μέλλον της.
  • Ο μόνος εγγυητής της σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας είναι ο ίδιος ο λαός. Διότι δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι η πίεση του λαού μπορεί να δημιουργήσει αντίρροπες πιέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τις επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.



Η προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να στοχοποιήσουν την ανανεωτική  και ριζοσπαστική αριστερά πέφτει στο κενό και δεν μπορεί να παρακάμψει την πραγματική εικόνα της κοινωνίας που συντριπτικά αντιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική.
Είμαστε αταλάντευτα στο πλευρό όλων εκείνων που ειρηνικά αγωνίζονται ενάντια στην πιο κοινωνικά άδικη και δεξιά πολιτική των τελευταίων δεκαετιών. Δεν υιοθετούμε πρακτικές βίας κυριολεκτικά και μεταφορικά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ : «Με έπεισε για το όχι η κόρη μου»


Ενα μήνυμα από την κόρη του, που έλαβε μισή ώρα πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας και του ζητούσε να μην απογοητεύσει τους νέους, ήταν αυτό που έπαιξε τον καταλυτικό ρόλο για να πάρει την απόφαση που στην ουσία είχε λάβει από καιρό.
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εξηγεί σήμερα στην «Κ.Ε.» γιατί δεν πείσθηκε ότι το μεσοπρόθεσμο θα σώσει τη χώρα.
Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ψηφίσετε «όχι» στο μεσοπρόθεσμο;
Πρώτον, δεν πίστεψα στον εκβιασμό που επιβάλλουν τα πολιτικά επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και, δεύτερον, δεν πιστεύω ότι αυτό το πρόγραμμα μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα ξέφωτο απαλλαγής της από τη σημερινή κρίση.

Πίσω από τα "καπνογόνα" κρύβεται ο Χρ. Παπουτσής.


Ζώτου Έλλη
Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/07/2011-www.avgi.gr

    Επικίνδυνη στροφή κάνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής με την ενημέρωση που έκανε την Πέμπτη στη Βουλή, την οποία είχαν ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και ο Αντώνης Σαμαράς για όσα συνέβησαν το ματωμένο διήμερο 28 και 29 Ιουνίου. Καμία απάντηση δεν δόθηκε για το αιματοκύλισμα και τον χημικό πόλεμο που έστειλε τουλάχιστον 600 πολίτες σε νοσοκομεία και στο ιατρείο πρώτων βοηθειών στην πλατεία Συντάγματος, μετά την καταστροφή του από τα ΜΑΤ μεταφέρθηκε μέσα στο Μετρό. Καμία απολύτως αναφορά στους πολίτες που εδάρησαν ανηλεώς όπου συναντούσαν αστυνομικό, ακόμα και εκεί που δεν υπήρχε ο απαραίτητος πετροπόλεμος για να δικαιολογηθεί το "μπέρδεμα".

    Πανελλαδική Δημοσκόπηση της RASS για το ΠΑΡΟΝ.Αντέχει ακόμα ο δικομματισμός αν και έχει παρουσιάσει σημαντική πτώση.Πρώτη η Ν.Δ με 24,4 %,δεύτερο το ΠΑ.ΣΟ.Κ με 23,1 %.Ακολουθούν Κ.Κ.Ε 7,8 %, ΛΑ.Ο.Σ 4,8 %,ΣΥΡΙΖΑ 3,4 %,ΟΙΚΟΛ.ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,3 %.Κάτω από το όριο του 3 % ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΔΗΜΟΚΡ.ΣΥΜΜΑΧΙΑ και Π.ΑΡΜΑ.ΠΟΛ.


    Τη δραματική περιδίνηση στην οποία βρίσκονται τόσο η κυβέρνηση όσο και προσωπικά ο Γ. Παπανδρέου, καθώς και τα στοιχεία της κατάρρευσής τους, δείχνει με εμφατικό τρόπο η πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» (πραγματοποιήθηκε από τις 27 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου, τηλεφωνικά, σε δείγμα 2.002 συνεντεύξεων, σταθμισμένο).Είναι χαρακτηριστικό ότι η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ είναι μόλις 48,5%, ενώ το υπέρ της ΝΔ «ισοζύγιο διαρροών» είναι της τάξης του 8 προς 1,1. Σοβαρές διαρροές εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ και προς ΚΚΕ (3,2% των ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ 2009) και ΣΥΡΙΖΑ (2,7% των ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ 2009)!
     Επίσης, το 70,9% εκτιμά ότι οδηγούμαστε σε ξεπούλημα της χώρας!


    Το 74,2% δεν θέλει να δοθεί στον Γιώργο δεύτερη ευκαιρία, ενώ για πρώτη φορά η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, το 50,1%, τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών! Κονιορτοποιείται εξάλλου το βασικότερο εκβιαστικό επιχείρημα της κυβέρνησης προκειμένου να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, ότι δηλαδή η Ευρώπη θα μας οδηγούσε σε χρεοκοπία. Το 77,6% πιστεύει ότι δεν θα μας άφηναν να χρεοκοπήσουμε!

     Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 23,1% (έναντι 24,5% της προηγούμενης δημοσκόπησης).
    • Η ΝΔ 24,4% (έναντι 23,6%).
    • Το ΚΚΕ 7,8% (έναντι 7,5%).
    • Ο ΛΑΟΣ 4,8% (έναντι 5,4%).
    • Ο ΣΥΡΙΖΑ 3,4% (έναντι 3,1%).
    • Οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,3% (έναντι 3,2%).

    Μεγάλη η επιτυχία της απεργίας- Διεθνής απήχηση και αλληλεγγύη.

    Μεγάλη ήταν η απήχηση της 48ωρης απεργίας ταξικών δυνάμεων στο παγκόσμιο συνδικαλιστικό κίνημα. Συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο, απέστειλαν μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην ελληνική εργατική τάξη, στο ΠΑΜΕ και στα συνδικάτα που συσπειρώνονται σε αυτό.


    Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), με μήνυμα του προέδρου της Μοχάμεντ Σαμπάν Αζούζ, σημειώνει: «Στο όνομα της ΠΣΟ, που αντιπροσωπεύει 80 εκατομμύρια εργάτες σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο, εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στο ΠΑΜΕ και στην εργατική τάξη της Ελλάδας που παλεύει ενάντια στις σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές». Αντίστοιχα, η Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών: «Οι γυναίκες της ΠΔΟΓ, σ' όλες τις ηπείρους, στέκονται στο πλευρό των αγωνιζόμενων Ελληνίδων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και είμαστε βέβαιες ότι οι αγώνες τους θα βάλουν φρένο στα μέτρα που χειροτερεύουν τη ζωή του ελληνικού λαού».

    ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.



    Το διήμερο 28 και 29 Ιούνη ζήσαμε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια τρομοκρατική επίθεση της αστυνομίας τα τελευταία χρόνια. Με πρωτοφανή «βροχή» ασφυξιογόνων αερίων πολεμικού τύπου ενάντια σε δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, κατά του απλού κόσμου που επέμενε να βροντοφωνάζει «όχι». Με ανελέητους ξυλοδαρμούς σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Με το παρακράτος της φασιστικής ακροδεξιάς να αλωνίζει, καίγοντας όπως αποκαλύπτεται από τα βίντεο ακόμη και καταστήματα.

    Η κυβέρνηση Παπανδρέου κατόρθωσε να «μαντρώσει» την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και να διασφαλίσει μια οριακή πλειοψηφία του «ναι» στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

    Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι καταστροφή! ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λάρισας.


    Ένας από τους βασικούς ιδεολογικούς εκβιασμούς που κάνει σήμερα η κυβέρνηση είναι ότι εάν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα του Μνημονίου και το Μεσοπρόθεσμο, θα έχουμε έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και αυτό ισοδυναμεί με εθνική καταστροφή.
    Προφανώς και για την κυβέρνηση δεν είναι καταστροφικό να συμμετέχουμε σε μια νομισματική ένωση ανάμεσα σε χώρες με άνισα επίπεδα παραγωγικότητας που λειτουργεί ως εάν η Γερμανία να έκανε καθημερινά ανταγωνιστική υποτίμηση έναντι της Ελλάδας, που αποδιαρθρώνει κρίσιμους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, που διευρύνει τα ελλείμματα και το χρέος, που στερεί από το ελληνικό δημόσιο στοιχειώδη εργαλεία άσκησης οικονομικής πολιτικής όπως είναι η αυτοτελής νομισματική επέκταση και η διόρθωση της ισοτιμίας.

    Ανακοίνωση της ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.Σχέδιο επίθεσης κατά του ΚΚΕ στη Ρόδο.


     Η ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ καταγγέλει στο ροδιακό λαό οργανωμένο σχέδιο επίθεσης ενάντια στο κόμμα.



    Το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πρόσφατης 48ωρης απεργίας διάφορα περιθωριακά στοιχεία και κάποιοι ¨θαμώνες¨ της κατάληψης  του πανεπιστημίου σουλατζάριζαν έξω από τα γραφεία του κόμματος.Στελέχη της ΝΕ του ΚΚΕ και του ΝΓ της ΚΝΕ έπιασαν στα πράσα στις 6.30 το πρωί της Παρασκευής 1η Ιούλη ομάδα από την  κατάληψη του παλιού κυλικείου του πανεπιστημίου έξω από την πόρτα των γραφείων του κόμματος να προσπαθούν να ανοίξουν το λουκέτο.

    Flash Back...Όταν το Κ.Κ.Ε. προειδοποιούσε ο λαός είχε κλειστά τα αυτιά του - 17 Σεπτεμβρίου 2009: Συγκέντρωση KKE στο Μενίδι «Έρχονται χειρότερα» προβλέπει η Αλέκα Παπαρήγα...

    17 Σεπτεμβρίου 2009, Προεκλογική συγκέντρωση Κ.Κ.Ε στο Μενίδι.


    Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ «πρόδωσαν όχι μόνο τα λαϊκά στρώματα, αλλά φέρουν και δραματική ευθύνη γιατί σκοτώνουν την ελπίδα» δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός της στο Μενίδι.
    Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είπε η κα Παπαρήγα, «θέλουν να μετατρέψουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια σε μοιρολατρία. Επεξεργάζονται επιστημονικά τη χειραγώγηση των λαϊκών στρωμάτων, προσπαθώντας να πείσουν ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος από τον δρόμο των δύο αυτών μεγάλων κομμάτων».
    Η ίδια κατηγόρησε επίσης και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι πρώτον χαρακτηρίζουν ανύπαρκτο το δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ και δεύτερον ότι προτείνουν μια καλύτερη διαχείριση του συστήματος, χωρίς ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική.

    Ασέβεια ΠΑ.ΣΟ.Κ προς τον Μάνο Λοΐζο:"Σαχλό τραγουδάκι" το "Καλημέρα ήλιε" δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Πυθαγόρας Βαρδίκος στην κρατική τηλεόραση (ΝΕΤ) !


    "Το τραγούδι αυτό δεν είναι παρά ένα σαχλό τραγουδάκι που δεν θα είχε καμιά αξία αν δεν το χρησιμοποιούσε το ΠΑΣΟΚ", δήλωσε στην εκπομπή "πρωινή ενημέρωση" της ΝΕΤ ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Σάμου Πυθαγόρας Βαρδίκος!

    Η δήλωση του βουλευτή προκάλεσε σοκ στους 2 δημοσιογράφους της ΝΕΤ, που προσπάθησαν να υπενθυμίσουν στον βουλευτή για ποιά πράγματα μιλά το τραγούδι.!

    Ο νέος Γιωργάκης Παπανδρέου της Αγγλίας.Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Εντ Μαλιμπάντ χαρακτήρισε «λάθος» την απεργία, κάνοντας πλάτες στην κυβέρνηση Κάμερον, κόντρα στους συνδικαλιστές που τον στήριξαν.


    Με την κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον να πανηγυρίζει για τη μειωμένη προσέλευση των Βρετανών στην απεργία της 30 Ιουνίου, ενάντια στο συνταξιοδοτικό και τις περικοπές που ετοιμάζει στο δημόσιο τομέα, τα συνδικάτα προετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.
    Τα μεγάλα εργατικά συνδικάτα στη Βρετανία ετοιμάζουν τώρα τις επόμενες κινήσεις τους εναντίον των απολύσεων και της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια.Τα μεγάλα εργατικά συνδικάτα στη Βρετανία ετοιμάζουν τώρα τις επόμενες κινήσεις τους εναντίον των απολύσεων και της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια.
    Με συνθήματα όπως «εμείς σώζουμε τους δασκάλους, η κυβέρνηση τους τραπεζίτες», οι 300 χιλιάδες διαδηλωτές της περασμένης Πέμπτης σε Βρετανία και Ουαλία διεκδικούσαν την μη αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 έτη και τη μη περικοπή των συντάξεών τους.
    Το μήνυμά τους ωστόσο δεν φαίνεται να πέρασε στη βρετανική κοινωνία, η οποία, παρ' ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν από σειρά επώδυνων μέτρων λιτότητας, για την εξοικονόμηση 111 δισ. λιρών και μαζικών απολύσεων περίπου 300 χιλιάδων υπαλλήλων, δεν στηρίζει τις απεργίες των δημόσιων υπαλλήλων.

    ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, Η ΜΑΖΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΕΡΙΩΝ - Ερώτηση Τρεμόπουλου για τα δακρυγόνα στις πρόσφατες διαδηλώσεις



    Το θέμα της πρωτοφανούς χρήσης χημικών όπλων και ανεξέλεγκτης βίας από την Ελληνική Αστυνομία τις τελευταίες μέρες στην Πλατεία Συντάγματος εναντίον διαδηλωτών, φέρνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.
    Στην ερώτηση τονίζεται ότι εκατοντάδες φιάλες του χημικού αερίου CS (Orthochlorobenzalmalononitrile), του οποίου απαγορεύεται η στρατιωτική χρήση καθώς θεωρείται χημικό όπλο, χρησιμοποιήθηκαν εναντίον των διαδηλωτών και συνέβαλαν να δημιουργηθεί αποπνικτική και άκρως επικίνδυνη ατμόσφαιρα για χιλιάδες πολίτες όλων των ηλικιών, ενώ υπήρξε άκρως επικίνδυνη χρήση εναντίον πολιτών μέσα σε κλειστό χώρο, στο σταθμό Σύνταγμα του μετρό.

    ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Συνένοχη η ελληνική κυβέρνηση στα εγκλήματα του Ισραήλ


    Αφού κατήργησε το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαδήλωση η κυβέρνηση του Μνημονίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, κατήργησε και την ελεύθερη ναυσιπλοΐα, ενώ ποινικοποιεί τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Η κυβέρνηση Παπανδρέου και ο υπουργός Προστασίας του …Ισραήλ Χρ. Παπουτσής, υλοποιώντας κατά γράμμα τις απαιτήσεις του φασίστα Νετανιάχου, των ΗΠΑ και της ΕΕ, απαγόρευσαν τον απόπλου των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας, που θα μετέφεραν τρόφιμα και φάρμακα στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Οι θλιβεροί συνεργάτες του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ έφτασαν στο σημείο να συλλάβουν και τον αμερικανό καπετάνιο του υπό αμερικανική σημαία σκάφους «Audacity of Hope»! Δικαιώνει κι αντιγράφει έτσι το περσινό έγκλημα του Ισραήλ, που έβαψε με αίμα τη Μεσόγειο, καταλαμβάνοντας με τη βία τα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας.

    Πρωτοβουλία του ΚΚΕ για την αναγνώριση ανεξάρτητου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους



    Το ΚΚΕ, με απόφαση του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, αναλαμβάνει σημαντική πολιτική πρωτοβουλία για την αναγνώριση ανεξάρτητου, κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους. Ηδη, αντιπροσωπεία του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέπτεται και ενημερώνει πρεσβείες αραβικών χωρών και άλλων κρατών της περιοχής, ενώ αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ θα επισκεφτεί τις επόμενες μέρες την Παλαιστίνη. Το κείμενο με τις θέσεις του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είναι το ακόλουθο:
    «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) συνεχίζει και κλιμακώνει τη δράση του για την επίλυση του παλαιστινιακού προβλήματος, με αυτή τη νέα πρωτοβουλία για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, πρωτοβουλία που παίρνει υπόψη τις γενικότερες εξελίξεις και είναι ενταγμένη στη σταθερή αντιιμπεριαλιστική πάλη του ΚΚΕ.

    Πατριδίλα! Αυτό είναι η κολόνια, το άρωμα, ο φερετζές του φασίστα.Άρθρο της Λιάνας Κανέλλη




    Πατριδίλα!..
    Πατριδίλα! Αυτό είναι η κολόνια, το άρωμα, ο φερετζές του φασίστα. Που δεν σηκώνει, δε φέρει, δεν τιμά τη σημαία της πατρίδας. Την κραδαίνει ως ρόπαλο. Και σκούζει σαν πορτιέρης σε ύποπτο κέντρο συναλλαγών, που απλώς έχει τα χρώματά της σε θολό λογότυπο.
    Πατριδίλα! Αυτό είναι το επικοινωνιακό κάδρο των κληρονόμων της εξουσιαστικής εταιρείας Ελλάδα ΑΕ, που τραβάει τάχα μου την προσοχή απ' το θέμα και το περιεχόμενο του έργου - πίνακα. Είναι η καλά μελετημένη από ειδικούς εικόνα για μάζα ηλιθίων, που θέλει το Καστελόριζο φόντο για την «πρόσκληση» του ΔΝΤ και τη «φιλοξενία» του με τα ...κλειδιά στο χέρι.
    Πατριδίλα! Αυτό μυρίζει όταν οι νταβραντισμένοι από την καταπίεση, την πλύση εγκεφάλου, την απελπισία της έλλειψης πολιτικής και κοινωνικής παιδείας, φέρουν τη στολή ως κουκούλα στο όνομα ενός λαού που δεν τον αναγνωρίζουν για να του ανήκουν και να τον υπερασπιστούν.
    Πατριδίλα! Αυτή είναι η μυρουδιά της υποκρισίας. Η αποφορά. Απ' όλες τις δημόσιες εικόνες, η θλιβερότερη είναι των υποκριτών εκείνων που υπερασπίζονται το τιμολόγιο με το λεξιλόγιο της τιμής. Είναι η μουντζούρα που αφήνει πίσω της η λογιστική του χαμαιλεοντισμού και ο πολιτισμός - χαρτοπετσέτα.

    ΝΑΡ για απαγόρευση απόπλου πλοίων για τη Γάζα




    freepalestine.gifΤο Νέο Αριστερό Ρεύμα καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τον απόπλου των πλοίων του στολίσκου της διεθνούς πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στη Γάζα για την άρση του αποκλεισμού.
    Η κυβέρνηση του αίματος και της βίας, μετά τον εσωτερικό χημικό πόλεμο που εξαπέλυσε ενάντια στον «εχθρό λαό» την εβδομάδα που πέρασε στο Σύνταγμα, συνεχίζει με τους συμμάχους της Ισραηλινούς τον πόλεμο ενάντια και στον Παλαιστινιακό λαό και στο διεθνές κίνημα αντίστασης και αλληλεγγύης στην κατοχή της Παλαιστίνης και τον αποκλεισμό-πολιορκία της λωρίδας της Γάζας.
    Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση του Υπουργείου Προ-Πο, ο κ. Παπουτσής απαγόρευσε χωρίς καμία δικαιολογία, κανένα έστω πρόσχημα, την αναχώρηση των πλοίων που θα έπλεαν προς τη Γάζα για να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό, προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια με ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα.