Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Δολοφονία αγωνιστή συνδικαλιστή στο Πακιστάν

Το ΚΚ Πακιστάν σε ανακοίνωσή του καταδικάζει απερίφραστα τη δολοφονία του κομμουνιστή συνδικαλιστή, Ριάζ Αχμέντ, 29 ετών, επικεφαλής του κινήματος Qaumi στην πόλη Φαϊσάλ Αμπάντ, ο οποίος είχε απαχθεί από τις 3 Σεπτέμβρη.
Ταυτόχρονα, καταγγέλλει και τις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αμάχων που ανήκουν στις θρησκευτικές μειονότητες των Αχμάντι και των σιιτών, τις επιθέσεις εναντίον Χριστιανών και Ινδουιστών, στην Κουέτα, στη Λαχόρη, στην Πουντζάμπ και στο Καράτσι «από οπαδούς της Τζιχάντ και βάρβαρους Ταλιμπάν», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, απαιτώντας από την κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της ζωής.

Η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα από την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ είναι ουσιαστικά μια βοήθεια προς τις μεγάλες τράπεζες σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας, Μίκουλας Ντζουρίντα.

 Η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα από την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ είναι ουσιαστικά μια βοήθεια προς τις μεγάλες τράπεζες σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας, Μίκουλας Ντζουρίντα.
"Η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι ένας ευφημισμός. Πρόκειται για την διάσωση των κερδών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εμπορικών τραπεζών", δήλωσε ο Ντζουρίντα σε ερώτηση που του έγινε από το γαλλικό πρακτορείο.
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι τα χρήματα αυτά είναι "αλληλεγγύη των ανθρώπων που εργάζονται τίμια και πληρώνουν φόρους, προς τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, για να μπορέσουν αυτές να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με ανεύθυνο τρόπο".

Ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την κατάληψη του ΟΑΣΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΥΠΕΡΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ- ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

photo
Δεκάδες ακτιβιστές του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς προχωρήσαμε σήμερα 7/9 στην κατάληψη της Διοίκησης του ΟΑΣΑ.

Ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τα εξής:
«Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών, γιατί θα οδηγήσουν στη χειροτέρευση των υπηρεσιών τους, σε πανάκριβα τιμολόγια και σε εξουθένωση των εργαζομένων τους.»
Η Μάνια Μπαζέφσκι μέλος της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τα εξής:

«Οι δημόσιες συγκοινωνίες ως πρώτο μέλημα δεν πρέπει να έχουν την κερδοφορία αλλά την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών ιδιαίτερα σʼ αυτή τη συγκυρία όπου η κυβερνητική πολιτική και το μνημόνιο οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία και σε δραματική χειροτέρευση του εισοδήματός τους.»

Κ.Κ.Ε - ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : Προς τον Υπουργό Οικονομικών

07/09/10
Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη και επικίνδυνη περίοδο. Ο λαός είναι αντιμέτωπος με τις συνέπειες μιας βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και της άγριας ολομέτωπης επίθεσης της κυβέρνησης και των διεθνών συμμάχων της στο εισόδημα και σε κατακτήσεις, προκειμένου να προστατεύσουν την υψηλή κερδοφορία, την ισχυροποίηση των μονοπωλιακών ομίλων.

Η καλλιέργεια προσδοκιών για πακέτο κοινωνικών μέτρων για τα πιο φτωχά και εξαθλιωμένα λαϊκά νοικοκυριά, το οποίο προβάλλει η κυβέρνηση σαν φιλολαϊκό θα αποδειχθούν «φρούδες ελπίδες». Αποτελεί κοροϊδία να επαγγέλλεται η Κυβέρνηση την κοινωνική ευαισθησία για τους κοινωνικά και οικονομικά αδύνατους από τη στιγμή που η κυβερνητική πολιτική αποτελεί παράγοντα επιδείνωσης της θέσης τους.
Η ραγδαία επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων, η καθημερινή όξυνση των προβλημάτων τους δεν προέρχονται από κάποια λάθη, ή κάποιες παραλείψεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά από τη συνειδητή πολιτική στήριξης και υπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων.

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ- Μετρούν τις πληγές του Εγκέλαδου...

Σοβαρές καταστροφές έχουν υποστεί 100.000 από τα 160.000 σπίτια της πόλης Κράιστσερτ στη Ν. Ζηλανδία μετά το σεισμό 7,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου προκαλώντας παράλληλα ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε τμήματα των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και οδικής συγκοινωνίας της περιοχής. Το ευτύχημα είναι πως παρά τη σφοδρότητα του «Εγκέλαδου», δεν προκλήθηκε ούτε ένας θάνατος παρά μόλις δύο σοβαροί τραυματισμοί...
New Zealand earthquake

 Παιδιά παίζουν στις ρωγμές που προκάλεσε ο μεγάλος σεισμός στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας

Στην πόλη (περίπου 400.000 κατοίκων) έχει κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, που ισχύει ως τουλάχιστον αύριο (Τετάρτη), ενώ σε πολλά σημεία του Κράιστσερτ έχουν αναπτυχθεί στρατιώτες που βοηθούν τις τοπικές αρχές να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όταν βασικές πολιτικές παραμένουν αδιέξοδες, λίγα πράγματα μπορούν να προσφέρουν οι αλλαγές στα πρόσωπα. Δύσκολα μπορεί να υπάρξει αξιόπιστη Δημόσια Διοίκηση, όταν κάθε τόσο συγχωνεύονται ή διασπώνται υπουργεία. Ο ανασχηματισμός ενισχύει δυστυχώς τους φόβους ότι επιδιώκεται να μεταβληθούμε σε χώρα υποδοχής επενδύσεων που δεν είναι πουθενά αλλού επιθυμητές.».

Ουγγαρία: Λέει ‘ΟΧΙ’ στο Δ.Ν.Τ.;;;;- «Πρέπει να αγωνιστούμε όπως αγωνίζονται στην Ελλάδα» λένε οι Ούγγροι εργαζόμενοι


Μάρτιν Πάουελ-Ντέιβις, Σοσιαλιστικό Κόμμα (βρετανικό τμήμα της CWI) Μετάφραση: Γιάννης Λαζαρίδης

Οι βουλευτικές εκλογές του Απρίλη του 2010 στην Ουγγαρία εξασφάλισαν μια σαρωτική νίκη του συντηρητικού κόμματος FIDESZ (Φιντεσζ, Ουγγρική Ένωση Πολιτών), με τον ηγέτη του, Βίκτορ Ορμπάν (Victor Orbán),να ξαναγίνεται πρωθυπουργός, θέση που κατείχε στο παρελθόν από το 1998 ως το 2002.

   
   Με σημαντικές τοπικές και δημοτικές εκλογές να έρχονται στις 3 Οκτωβρίου, ο Ορμπάν ελπίζει να διατηρήσει την υποστήριξη του κόσμου με την φαινομενική άρνηση του να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. για περαιτέρω μείωση του δημόσιου ελλείμματος της χώρας μέσω της επιβολής ακόμη σκληρότερων μέτρων λιτότητας.

   Ο ανταποκριτής των Times στην Βουδαπέστη, Άνταμ Λε Μπορ, επευφημεί σε άρθρο του τον Ορμπάν, λέγοντας

Ανασχηματισμός για γέλια !

Παπαγεωργίου Βασίλης - Ριζοσπάστης

ΣΤΑΘΗΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Κυβέρνηση: Ψάχνουν το τρόπο που θα μας (ξανά)ληστέψουν.

Δόθηκε το "πράσινο φως" από το Eurogroup-Ecofin για τη δεύτερη δόση του δανείου προς τη χώρα μας, συνολικού ύψους 9 δισ. ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών, με δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, τόνισε ότι τρία είναι τα εναλλακτικά σενάρια που μελετά η κυβέρνηση σχετικά με το ΦΠΑ.

Αυτό, για να αποφύγει τη μετάταξη του 30% των καταναλωτικών προϊόντων που  έχουν συντελεστή ΦΠΑ 11% στο συντελεστή 23%,  κάτι που προβλέπεται στο Μνημόνιο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε τα τρία σενάρια:

- Αύξηση 1% ή 2% του συντελεστή ΦΠΑ όλων των αγαθών που σήμερα βρίσκονται στο 11%.

- Ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ για όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

- Εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Το όλο παρασκήνιο της διαμόρφωσης και η δυστοκία ανακοίνωσης του ανασχηματισμού αναδύει ένα άρωμα κρίσης. Πρόκειται για έναν ανασχηματισμό άνευ ουσίας, που αφήνει αδιάφορους τους  πολίτες, από τη στιγμή που αφήνει ανέγγιχτη  την κυβερνητική πολιτική του μνημονίου. Έρχεται σε μία στιγμή κορύφωσης  της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ παράλληλα προωθείται  μια νέα δομή της κυβέρνησης, που ενισχύει  τον  πρωθυπουργικό συγκεντρωτισμό, μετατρέποντας τους υπουργούς σε άβουλες  μαριονέτες.

Λαϊκός Δρόμος: EPXETAI NEO KYMA ΣAPΩTIKΩN METPΩN- Kυβέρνηση - EE - ΔNT «επικαιροποιούν» το Mνημόνιο

O ελληνικός λαός μπαίνει στο φθινόπωρο φέροντας πάνω στους ώμους του το ασήκωτο βάρος της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠAΣOK που έθεσε την χώρα υπό την ξένη κηδεμονία του ΔNT και της EE και έχει καταφέρει συντριπτικά χτυπήματα στα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα. H συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, η επιδεινούμενη ύφεση στις οικονομικές δραστηριότητες, οι μεγάλες μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, οι βαρύτατοι φόροι, η εκτεταμένη κατεδάφιση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ρυθμίσεων κοινωνικής προστασίας των εργαζομένων σπρώχνουν τα λαϊκά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας σ' ένα γοργά διευρυνόμενο βάλτο τεράστιας ανεργίας και φτώχειας. Σ' αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν και οι πρόσφατες-καλοκαιρινές- προβλέψεις του Iνστιτούτου Eργασίας της ΓΣEE που μιλούν για το ενδεχόμενο 1.000. 000(!) ανέργων αλλά και της έρευνας της ΓΣEBEE στις μικρές επιχειρήσεις που εκτιμά ότι 4 στις 10 μικρές βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο.

Ένας βαρύς κοινωνικός χειμώνας είναι μπροστά και αναμένεται να γίνει χειρότερος καθώς με το περιτύλιγμα του «επικαιροποιημένου μνημονίου» μια δεύτερη καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων έρχεται και η προπαγανδιστική προετοιμασία του από την κυβέρνηση του ΠAΣOK έχει, κιόλας, ξεκινήσει με μια σκόπιμη διπλή γλώσσα, εκείνη που, από τη μια, κάνει δηλώσεις εξαπάτησης ότι, τάχα, «δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα» ενώ, από την άλλη, με τον πρωθυπουργικό λόγο στο υπουργικό συμβούλιο, ανακοινώνει ότι η κυβέρνηση «θα συνεχίσει το έργο των ανατροπών και την πορεία της αναστροφής όλων των οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων των τελευταίων ετών».

Δίνουν όρκο στο Μνημόνιο

    * Κυβερνητική ανασύνθεση από τον Γ. Παπανδρέου με κριτήριο την αυστηρότερη τήρηση του "ευαγγελίου" της τρόικας
    * Στο περιθώριο όσοι εξέφραζαν επιφυλάξεις, εκτός κυβέρνησης Μπατζελή και Μαγκριώτης, που αρνήθηκαν την πρόταση υποψηφιότητας στις αυτοδιοικητικές εκλογές
    * Ισχυροποιήθηκαν τα πρόσωπα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με πρώτο τη τάξει τον Γ. Ραγκούση, που αναλαμβάνει το νέο υπουργείο Προεδρίας

    Η άνευ όρων και υποσημειώσεων αποδοχή και τήρηση του Μνημονίου είναι το βασικό κριτήριο της μεταμόρφωσης του κυβερνητικού σχήματος λίγο μετά τα μεσάνυχτα από τον Γ. Παπανδρέου. Παράλληλα η διατήρηση ή η ένταξη στο περιθώριο του κυβερνητικού σχήματος των προσώπων που υποτίθεται ότι εξέφραζαν την εναλλακτική πολιτική στο ΠΑΣΟΚ υποδηλώνει ότι η "νέα κυβέρνηση" προορίζεται να κρατήσει μέχρι τις δημοτικές εκλογές.

    ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Ο λαός δεν είπε ακόμα την τελευταία λέξη. Εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στην Πάτρα

    Στην ομιλία της στις εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Πάτρα, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: Σήμερα, αποκτά βαρύνουσα σημασία το πραγματικό δίλημμα: Συμμόρφωση και πειθαρχία στην εξουσία των μονοπωλίων, ή πάλη για την ανατροπή της; Με την εξουσία των μονοπωλίων, ή με την εργατική λαϊκή εξουσία;
    • Να πάρει ο λαός μαζικά την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του στα δικά του χέρια. Κινητήρια δύναμη πρέπει να αποτελέσει το μνημόνιο και η καταδίκη του, η πείρα του λαού την τελευταία 20ετία που υπήρχαν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης και το λαϊκό εισόδημα σχετικά ή απόλυτα έπεφτε.Χωρίς λαϊκή οργάνωση και εναλλακτική πρόταση εξουσίας, που καταργεί τα μονοπώλια, δε γίνεται τίποτα.
    • Η αποτελεσματικότητα εξαρτάται από το επίπεδο μαζικοποίησης και οργάνωσης, από την αταλάντευτη αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, από την επαγρύπνηση απέναντι στα πολιτικά αναχώματα του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ. Η πορεία προς τις τοπικές εκλογές να γίνει πορεία πάλης κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική.Να έχει αποκορύφωμα την καταδίκη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με την ψήφο, την ενίσχυση του ΚΚΕ, ώστε να γίνει μια νέα αρχή πολιτικής, ιδεολογικής απεξάρτησης από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ με την υπερψήφιση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ.
    Στην ομιλία της στην Πάτρα, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε μεταξύ άλλων:

    «Τίποτε σήμερα δεν είναι ίδιο όπως τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος το Φεστιβάλ βρίσκεται πολύ μπροστά στη μορφή, στο περιεχόμενο, στους στόχους, καθώς η ΚΝΕ και ο "Οδηγητής" έχουν πάρει στις πλάτες τους περισσότερες ευθύνες, σε συνθήκες βαθιάς κρίσης της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας.

    Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης



    Ο πρωθυπουργός αναζητά υπουργούς ικανούς να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και ταυτόχρονα να έχουν τη ικανότητα να ξεγελούν το λαό. Η πολιτική που οδηγεί το λαό στη χρεοκοπία δεν είναι αποτέλεσμα λαθών ή κακού συντονισμού της κυβέρνησης ούτε αριθμού υπουργείων ή ονομασίας τους. Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
    Όσο ο συσχετισμός δύναμης θα είναι υπέρ τους είτε αλλάζουν πρόσωπα είτε αλλάζουν ακόμα και κόμματα στην κυβέρνηση το αποτέλεσμα για το λαό θα είναι διαρκώς χειρότερο.

    Ανακοίνωση-Κάλεσμα στην Παρουσίαση των Θέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ για το 21ο Συνέδριο (25η έως 28η Νοεμβρίου 2010)

    Από την 25η έως την 28η  Νοεμβρίου 2010 πραγματοποιείται το 21ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ.
    Τα Συνέδρια στην μακρόχρονη ιστορία του κόμματός μας αποτελούσαν και αποτελούν κορυφαίες στιγμές για την δημοκρατική λειτουργία μας.
    Είναι τα σημεία αναφοράς όπου γίνεται απολογισμός των τελευταίων χρόνων και καθορίζεται η πορεία μέχρι το επόμενο Συνέδριο.
     
    Το 21ο  Συνέδριο αποτελεί ένα σημαντικό, κομβικό, σημείο τόσο για το ΑΚΕΛ όσο και για την Κύπρο και το λαό της, Ε/κύπριους και Τ/κύπριους
    Διεξάγεται  ενώ στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται ο πρώην Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ συν. Δημήτρης Χριστόφιας.

    Δήλωση του Ν. Σοφιανού μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου δήμαρχου Αθήνας για τις υποψηφιότητες


    Αυτά που συμβαίνουν με τις υποψηφιότητες σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ είναι για καλοκαιρινές επιθεωρήσεις και για τα πανηγύρια. Είναι ευτύχημα για το λαό που μπορεί να στηριχθεί στο ΚΚΕ. Σε συμπόρευση μαζί του μπορεί να αποκρούσει τα χειρότερα που του φέρνουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και να αλλάξει τα πράγματα προς όφελός του.

    Φώτης Κουβέλης: Για την Περιφέρεια Αττικής έχουμε ήδη μιλήσει για την αυτόνομη κάθοδό μας με επικεφαλής τον Γρηγόρη Ψαριανό

    Ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο Κανάλι 1, Πειραιάς 90,4 ( στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας», με Βασίλη Σκουρή και Μαριτίνα Ζαφειριάδου) σχετικά με την υποψηφιότητα Γ. Σγουρού υπογράμμισε:

    Δημ: Είχατε συναντηθεί πρόσφατα κι είχατε εκφραστεί με πολύ καλά λόγια για τον κ. Γιάννη Σγουρό, που έλαβε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Αττικής. Θα τον στηρίξετε;

    Έχουμε ανακοινώσει την επιλογή μας για την κάθοδό μας στην περιφέρεια Αττικής. Και μάλιστα έχουμε μιλήσει και για την υποψηφιότητα του βουλευτή μας, του Γρηγόρη Ψαριανού. Εμείς αναζητούμε την πλατύτερη δυνατή σύνθεση στη βάση αυτών που σας προανέφερα.

    Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για την άρνηση του Αλέκου Αλαβάνου να είναι υποψήφιος στον δήμο της Αθήνας.

    Οι πολιτικές της κυβέρνησης  έχουν φέρει την κοινωνία σε απόγνωση.
    Το μήνυμα δυσαρέσκειας έχει φτάσει στη κυβέρνηση και οι αλλεπάλληλες αρνήσεις κορυφαίων υπουργών να μπουν στη μάχη εν ονόματι των πολιτικών του μνημονίου, δεν είναι ανεξήγητες.
    Η αριστερά οφείλει δυνατή, ενωμένη και αξιόπιστη, να δώσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, ώστε αυτό το μήνυμα να φτάσει και στην κάλπη για  να ανακοπεί ο δρόμος της ελληνικής κοινωνίας προς τον γκρεμό.
    Κεντρικός μας στόχος είναι η ηχηρή έκφραση της αντίθεσης του Ελληνικού λαού στις επιλογές της κυβέρνησης και η αριστερή αμφισβήτηση του μνημονίου.