Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Καταψήφιση της ACTA στο Ευρωκοινοβούλιο: νίκη ενάντια στην επίθεση κατά της ελευθερίας στο Διαδίκτυο!


Από το site της CWI, www.socialistworld.net



Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ACTA στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις 4 Ιουλίου αποτέλεσαν μια ήττα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) και τα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από την συνθήκη της ACTA.

478 ευρωβουλευτές καταψήφισαν την ACTA, 165 απείχαν, ενώ μόλις 39 ψήφισαν υπέρ. Η καταψήφιση της ACTA ήταν αποτέλεσμα των μαζικών κινητοποιήσεων που έλαβαν χώρα σε μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες και της μεγάλης πίεσης που ασκήθηκε στους ευρωβουλευτές από την εκλογική τους βάση.

Μικρή αδιαθεσία Αλέκας Παπαρήγα - Αποχώρησε από τη Βουλή.Δεν θα πάρει τον λόγο σήμερα.


Περαστικά Αλέκα !

Μικρή αδιαθεσία ένιωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που την ανάγκασε, μετά την επίσκεψη της στο ιατρείο της Βολής και τη σύσταση του γιατρού ότι χρειάζεται ξεκούραση, να αποχωρήσει από τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

Δεν θα περάσει ο φασισμός ! Αποχώρησαν από την βουλή Κ.Κ.Ε και ΣΥ.ΡΙΖ.Α ενώ ανέβαινε στο βήμα ο αρχηγός των Νεοναζί Χρυσαυγιτών.Σχολιάζει ο Red Star.

Άντε γεια είπαν στον φασίστα Μιχαλολιάκο Κ.Κ.Ε και ΣΥ.ΡΙΖ.Α !


Όλοι οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και του Κ.Κ.Ε αλλά και της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αποχώρησαν από την βουλή πριν ξεκινήσει την ομιλία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ,ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής.Την ίδια δημοκρατική ευαισθησία απέναντι στους νεοναζί  δεν έδειξαν Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ...

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ: ή μισθοί πείνας ή απολύσεις!


Για την άμεση υπεράσπιση των όρων της ζωής μας


Οι εταιρείες στο λιανεμπόριο που είναι οι πρώτες διδάξασες στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, αντιμετωπίζουν τους/τις εργαζόμενους/ες ως προϊόντα προς απόσυρση από τη στιγμή που όλοι οι μνημονιακοί νόμοι συντρίβουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
Έτσι κι η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ αφού ζήτησε νέα μείωση μισθών από τους εργαζόμενους, για όσους δεν συμφώνησαν, καταφεύγει στη «νομιμότητα» της τρίμηνης προειδοποιητικής απόλυσης προκειμένου οι εργαζόμενοι να μην λάβουν καν ολόκληρη την αποζημίωσή τους.
Τα περιστατικά στα καταστήματα της περιοχής μας σπάνια βγαίνουν στην επιφάνεια των ταξικών αγώνων και ν΄ αποκτήσουν διαστάσεις μέσα στο εργατικό κίνημα.

Οι μέρες του καύσωνα αποτελούν ένα ακόμα καμπανάκι κινδύνου για την εργατική τάξη.


Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ



Οι μέρες του καύσωνα  αποτελούν ένα ακόμα καμπανάκι κινδύνου για την εργατική τάξη. Εκατοντάδες χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με εργασιακούς χώρους-καμίνια, πραγματικά κολαστήρια. Αυτό αφορά και ανοιχτούς χώρους (εργοτάξια, κτλ), όπου υπάρχει άμεση έκθεση στον ήλιο, αλλά και κλειστούς χώρους, όπου είτε λόγω κατασκευής (μη επαρκής αερισμός, υπόγεια, θερμοκήπια, κτλ), είτε λόγω εργασιακών παραγόντων (π.χ λειτουργία μηχανών) οι συνθήκες εργασίας θα είναι ανυπόφορες και εξοντωτικές.

28 χρονος λευκός δολοφόνησε άοπλο 17χρονο μαύρο,αλλά τον άφησαν ελεύθερο χάρη σε δωρεές 100.000 δολαρίων από το ίντερνετ !

Ο ρατσισμός ζει και βασιλεύει στις Η.Π.Α του Μπάρακ Ομπάμα

Ο δολοφόνος του Μάρτιν κατέβαλε 100.000 δολάρια, χάρη σε δωρεές ανθρώπων που τον υποστηρίζουν !

 Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο Τζορτζ Ζίμερμαν, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 17χρονου μαύρου Τρέιβον Μάρτιν το Φεβρουάριο, ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές.
«Αφέθηκε ελεύθερος» στο Σάνφορντ της Φλόριντα, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, δήλωσε εκπρόσωπος της φυλακής της κομητείας Σέμινολ, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση των σωφρονιστικών αρχών, ο Ζίμερμαν βγήκε από τη φυλακή χθες το μεσημέρι, φορώντας ηλεκτρονικό βραχιόλι και αφού κατέβαλε εγγύηση.

Οι τράπεζες να 'ναι καλά!- Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος


«Ιστορική» η απόφαση της ΕΕ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Διότι, τι πιο σημαντικό, εξαίσιο, φιλάνθρωπο και ελπιδοφόρο σε αυτή την μάταιη ζωή από το «να πηγαίνουν καλά οι τράπεζες»...
Και μη νομίζετε ότι αυτά τα λένε μόνο οι «δεξιοί». Τα λένε και οι «αριστεροί». Δείτε, για παράδειγμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν δέχεται κουβέντα ότι θα μπορούσε η απόφαση των Βρυξελλών για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να μην εφαρμοστεί και για την Ελλάδα...
*
Αλλωστε η προ κρίσης ιστορία της θαλερότητας των τραπεζών μας, πείθει για το πώς αυτή η θαλερότητα μεταφράζεται σε... φιλολαϊκή πολιτική:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εργατικό φεστιβάλ της ΚΝΕ.


Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Ιούλη στο Γεντί Κουλέ

Η Βιβή Δάγκα
Το 3ο Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη με τίτλο «Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία», διοργανώνουν στις 12 και 13 Ιούλη, οι κλαδικές Οργανώσεις της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Το εργατικό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Γεντί Κουλέ, ιστορικό τόπο όπου μαρτύρησαν πολλοί κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές. Οι διήμερες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Παρασκευή 13 Ιούλη, με ομιλία από την Βιβή Δάγκα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Θα αποχωρήσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α όταν ανέβει στο βήμα ο φασίστας Μιχαλολιάκος.


Έξω οι νεοναζί από την βουλή ή έξω οι υπόλοιποι βουλευτές όταν μιλάνε τα φασισταριά !

«Θερμό» επεισόδιο αναμένεται να εκτυλιχτεί στην Βουλή όταν ανέβει στο βήμα για να τοποθετηθεί επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.
Σύμφωνα με ασφαλέις δημοσιογραφικές πληροφορίες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, όταν στο βήμα ανέβει για να τοποθετηθεί επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. 

Αποκαλυπτικό έγγραφο από τα Wikileaks.Ο νεοναζί Μιχαλολιάκος έπαιρνε από την ΚΥΠ (νυν ΕΥΠ) δώδεκα φορές μεγαλύτερο μισθό από αυτό του μέσου δημοσίου υπαλλήλου την δεκαετία του 1980 !

Εκτός από τρομοκράτης και βολεμένος στο Δημόσιο - ΚΥΠ ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.Σε ένα μήνα άρπαζε όσα ένας δημόσιος υπάλληλος σε έναν χρόνο ! Στο κόλπο της αρπαχτής και ο Κώστας Πλέυρης του ΛΑ.Ο.Σ.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ- ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥ-http://www.sofokleousin.gr

Αίσθηση προκαλεί απόρρητο έγγραφο της ΚΥΠ (νυν ΕΥΠ) που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω των Wikileaks και δεν έχει χαρακτηρισθεί επισήμως χαλκευμένο. Το έγγραφο αποτελεί πρόταση έγκρισης μισθολογικής δαπάνης για τους έκτακτους συνεργάτες του κλάδου. 
Τα ευρήματα από το έγγραφο είναι δυο, αφενός ποιοί είναι οι μισθοδοτούμενοι της κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφορίών 
και αφετέρου τα ποσα που ελάμβαναν. Σύμφωνα με το έγγραφο οι μισθοί όλων των συνεργατών ήταν έως και 10πλάσιοι του μέσου μισθό στην Ελλάδα την εποχή 1980-82.

Οπερ σημαίνει ότι οι μισθοδοτούμενοι "πατριώτες" απομυζούσαν τη χώρα από το 1980, προσφέροντας αδιευκρίνιστες υπηρεσίες "πρακτόρων" πληροφοριών.
Αν η υπόθεση διερευνηθεί διεξοδικά και σε βάθος και δεν περιοριστεί σε επιδερμική προσέγγιση ενδέχεται να προκύψουν σημαντικά ευρήματα για το ρόλο ανθρώπων των Media και της πολιτικής,  καθώς και για τη διαχρονική διασπάθιση δημοσίου χρήματος.
Στο συγκεκριμένο έγγραφο πάντως φαίνεται ότι ο... πατριώτης επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος έπαιρνε μηνιαίο μισθό 120,000 δραχμές, όταν ο μέσος μισθός των δημοσίων υπαλλήλων ήταν μεταξύ 12-15,000 δραχμών.