Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

HΠΑ - ΓΟΥΙΣΚΟΝΣΙΝ - Νεοναζί πρώην στρατιωτικός σκόρπισε το θάνατο σε ναό Σιχ-7 νεκροί


Ενα ακόμη μακελειό στις ΗΠΑ. «Τη λύπη τους» εξέφρασαν τόσο ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα όσο και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνεϊ. Πέραν τούτου τίποτα περισσότερο μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Ούτε προσευχές ούτε και φρενίτιδα πόνου όπως στην περίπτωση του Κολοράντο, όπου σύσσωμο το έθνος ήταν «σοκαρισμένο». Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται κατά κύριο λόγο η κοινότητα των ινδουιστών Σιχ, μετά το μακελειό που εκτυλίχθηκε την Κυριακή σε ναό του Γουισκόνσιν με απολογισμό επτά νεκρούς, περιλαμβανομένου του δράστη.

Επίσκεψη Σ. Πέρες - Ανεπιθύμητος για το λαό μας

Η επίσκεψη του Σιμόν Πέρες στην Ελλάδα ολοφάνερα εντάσσεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Σχεδιασμοί που έχουν ενισχυθεί περισσότερο, μετά τη συνεργασία της άρχουσας τάξης της Ελλάδας με τους τραμπούκους σιωνιστές του Ισραήλ.
Πρόκειται για μια βρώμικη συμμαχία Ισραήλ και Ελλάδας που επιβλήθηκε από τις ΗΠΑ και υπηρετεί κυρίως τις αμερικάνικες επιδιώξεις για τον καθολικό έλεγχο της περιοχής. Ταυτόχρονα αυτή η συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ, αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια των αμερικάνων ιμπεριαλιστών για μια πιθανή στρατιωτική επιδρομή τους στη Συρία ή και στο Ιράν, που από καιρό έχει μπει στο στόχαστρο τους. Ήδη η περιοχή της Μέσης Ανατολής έχει γίνει πεδίο του πιο άγριου ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών. ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία από τη μια μεριά και Ρωσία, Κίνα από την άλλη.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι κίνδυνοι για τους λαούς της περιοχής, ανάμεσα τους και ο δικός μας λαός, είναι μεγάλοι. Καθήκον των λαϊκών και αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων είναι η ανάπτυξη της φιλίας και της αλληλεγγύης των λαών της Μέσης Ανατολής ενάντια στους ιμπεριαλιστές και στους υπηρέτες τους.
06/08/2012

Δήλωση του Παναγιώτη Μεντρέκα για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - 6/8/2012



Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν αναπόσπαστη πλευρά της πολιτικής που σφαγιάζει μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται η συγκυβέρνηση

Ρατσιστική αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας.

Η πρόσφατη επιχείρηση “σκούπα” κατά των μεταναστών έριξε τις μάσκες της δήθεν καταπολέμησης της εγκληματικότητας και έδειξε το ρατσιστικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Με εντολή του πρωθυπουργού Σαμαρά η αστυνομία μπαίνει σε σπίτια, σταματάει και προσαγάγει όλους τους μετανάστες με μοναδικό κριτήριο το χρώμα τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί, το Σάββατο 4 Αυγούστου από τις 4.900 προσαγωγές που έγιναν, οι 1.130 μετατράπηκαν σε συλλήψεις με κατηγορία την “παράνομη διαμονή” στη χώρα.
Μόνο θράσος δείχνει η κωδική ονομασία “Ξένιος Δίας” από τον υπουργό Δένδια και η προσπάθεια του να παρουσιάσει το πογκρόμ ως πράξη διασφάλισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων των μεταναστών. Από την άλλη είναι σαφής η πρόθεση της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει τις λαϊκές μάζες από την πραγματική αιτία των προβλημάτων τους, όπως αποτυπώνεται στην ομιλία Δένδια στη βουλή όπου χαρακτηρίζει το μεταναστευτικό «μεγαλύτερο πρόβλημα και από το οικονομικό». Ο ίδιος συναγωνίζεται τα εθνικιστικά παραληρήματα της Χρυσής Αυγής βαφτίζοντας τους μετανάστες εισβολείς και το μεταναστευτικό «πρόκληση εθνικού μεγέθους» όπου αν δεν αντιμετωπιστεί «κινδυνεύουμε με πλήρη αλλοίωση της κοινωνίας»!

Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Χαλκιδικής!

 
Ανακοίνωση τύπου
Η βάρβαρη αστυνομική επίθεση ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές τόσο στην θέση Χονδρό Δένδρο στον Κάκαβο της Χαλκιδικής όσο και στην πόλη της Ιερισσού, την Κυριακή 5 του Αυγούστου με εντολή της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των αφεντικών της, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η καναδική πολυεθνική Ελντοράντο και ο εθνικός εργολάβος Μπόμπολας, δείχνει πως ο λαός μας αντιμετωπίζεται σαν εχθρός από τις δυνάμεις των Μνημονίων και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Οι πλαστικές σφαίρες, οι φωτιές στο δάσος από τα χημικά και τα δακρυγόνα και οι τυφλές επιθέσεις στον κόσμο που παραθέριζε στην Ιερισσό, όπως επίσης και η σύλληψη κάτοικου στο σπίτι του, αποδεικνύουν πως κυβέρνηση και χρυσοθήρες, πανικόβλητοι από την μαζική αντίδραση του λαού της Χαλκιδικής θέλουν να τρομοκρατήσουν και να σταματήσουν τον αγώνα ενάντια στην καταστροφή που θα προκαλέσει το εργοστάσιο χρυσού που σχεδιάζουν.

Η θέση του ΚΚΕ για τους μετανάστες - Ανυπακοή στη Σένγκεν και τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ.




Το ΚΚΕ έχει επεξεργαστεί ένα πλαίσιο αιτημάτων άμεσης ανακούφισης του προβλήματος τόσο για τους παλιούς όσο και τους νέους μετανάστες, με έμφαση στο να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα:

ΑΚΕΛ -Συγχαρητήρια στον Παύλο Κοντίδη



Με αισθήματα χαράς και περηφάνιας χαιρετίζουμε την ανεπανάληπτη επιτυχία του αθλητή μας ιστιοπλόου Παύλου Κοντίδη να ανεβεί στο Ολυμπιακό βάθρο. Μια επιτυχία που προσλαμβάνει ιστορικές διαστάσεις αφού πρόκειται για το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο της Κύπρου και αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία στη σύγχρονη  ιστορία του Κυπριακού αθλητισμού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΕΛ -ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ: εβδομήντα δύο χρόνια μετά, το έγκλημα δεν παραγράφεται



Η 6η και η 9η Αυγούστου 1945  έχουν καταγραφεί ως δυο από τις πλέον σκοτεινές σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας, καθώς τότε συντελέστηκε από τις ΗΠΑ ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που διέπραξε ο ιμπεριαλισμός κατά της ανθρωπότητας.
Η βόμβα ουρανίου που έπληξε τη Χιροσίμα και η αντίστοιχη πλουτωνίου,  που έπληξε το Ναγκασάκι, προκάλεσαν το θάνατο 300.000 ανθρώπων και άφησαν ανεξίτηλα σημάδια και ασθένειες σε όσους επέζησαν από την καταστροφή, ενώ η πυρηνική ακτινοβολία είχε ολέθριες συνέπειες για κάθε μορφή ζωής για δεκαετίες αργότερα.

Σχόλιο του KKE σχετικά με τη συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας για την καταβολή του φόρου εισοδήματος σε περισσότερες δόσεις



Το κύριο δεν είναι πόσες θα είναι οι δόσεις αλλά να σταματήσει η φορολογική εξόντωση της λαϊκής οικογένειας που δοκιμάζεται σκληρά από την ανεργία, τα χρέη, τις δραστικές μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, από την ακρίβεια. Αυτό που χρειάζονται οι οικογένειες των ανέργων και των χαμηλοαμειβόμενων είναι μέτρα προστασίας και στήριξης.