Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Νέο Αριστερό Ρεύμα-20 Μάη: Πανεργατική Γενική Απεργία

Κανένας στη δουλειά! Όλοι στον Αγώνα! Συνεχίζουμε-κλιμακώνουμε!

Την Πέμπτη 20 Μάη, ημέρα Πανεργατικής Γενικής Απεργίας, αλλά και μετά, πιάνουμε το νήμα των μεγάλων διαδηλώσεων που συγκλόνισαν την Ελλάδα στις 5 Μαΐου και ξεδιπλώνουμε μαζικούς, συντονισμένους κι αποφασιστικούς αγώνες, με κέντρο τους χώρους δουλειάς, τα σωματεία, τις συνελεύσεις, τις επιτροπές δράσης σε κάθε χώρο για την απόκρουση της επίθεσης, την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, την ανατροπή της αντεργατικής καταιγίδας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την οικονομία και τις δηλώσεις ξένων αξιωματούχων


Καθώς η κρίση βαθαίνει και προσλαμβάνει χαρακτηριστικά χιονοστιβάδας, το μόνο που δεν χρειάζεται είναι η αυστηροποίηση του Συμφώνου Σταθερότητας.
Αντίθετα, επιβάλλεται η κατάργησή του και η αντικατάστασή του από ένα άλλο Σύμφωνο Ανάπτυξης και Κοινωνικής Προστασίας.

Όσο η ΕΕ ακολουθεί με δογματικό και άκαμπτο τρόπο τη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία και την φιλοσοφία του ΔΝΤ, η κρίση θα βαθαίνει, η φτώχεια θα μεγαλώνει και η Ευρώπη θα βαδίζει το δρόμο της αποδιάρθρωσης.


Δυσεύρετη και η εργασία και η σύνταξη..! Αποκαλυπτικά όσα προκύπτουν από την επεξεργασία των στοιχείων του ΙΚΑ για την απασχόληση

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας - κατά μέσο όρο - θα πρέπει να δουλεύουν 48 ολόκληρα έτη για να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στην πλήρη σύνταξη που αντιστοιχεί σε 35 χρόνια εργασίας. Δηλαδή, θα πρέπει να εργάζονται 13 ολόκληρα χρόνια παραπάνω! Αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων του ΙΚΑ για την απασχόληση του 2008, όπου προσδιορίζεται αναλυτικά το σύνολο ημερών εργασίας και ο αριθμός των ασφαλισμένων για όλες τις κοινές επιχειρήσεις. Σε αυτούς, δεν περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι στις Κατασκευές, όπου η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη.
Αναλυτικά, το σύνολο των εργαζομένων, με βάση τα στοιχεία, είναι 2.432.927, οι οποίοι εργάζονται 532.925.564 ημέρες ασφάλισης (ένσημα), για όλο το χρόνο. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο μέσος ετήσιος όρος ενσήμων που συμπληρώνεται, είναι μόλις 219! Δηλαδή κατά μέσο όρο για να εξασφαλίσει ένας εργαζόμενος (στατιστικά), πλήρη σύνταξη με 35 χρόνια εργασίας (10.500 ημέρες ασφάλισης) πρέπει να βρίσκεται στην παραγωγή 48 ολόκληρα χρόνια. 

Τουλάχιστον 70.000 κόσμος στο συλλαλητήριο του Κ.Κ.Ε !

Ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια του ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στα νέα κυβερνητικά μέτρα, αλλά και με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν. Υπολογίζεται ότι συμμετείχαν περίπου 70.000 άτομα. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Πεδίον του Άρεως, όπου απηύθυνε ομιλία η γ.γ. του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, και ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

Στην ομιλία της, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε ότι «η κυβέρνηση ψεύδεται ασύστολα» και πως «οι λαϊκές θυσίες θα πιάσουν τόπο μόνο για τους καπιταλιστές. Εκπονούν βάρβαρα μέτρα για να κρατήσουν μια ζωή».Κατηγόρησε ακόμα το ΠΑΣΟΚ ότι ετοιμάζεται να ποινικοποιήσει την κομουνιστική ιδεολογία: «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μας φέρνει πολλά χρόνια πίσω καθώς ετοιμάζει νέα πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης με το παραπλανητικό και εκβιαστικό ερώτημα στο λαό, στο ΚΚΕ: "Σέβεστε και υπακούετε το Σύνταγμα, ναι ή όχι;".

Χριστοφοράκος: Το 2% του τζίρου της Siemens σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ -Τα έπαιρνε χοντρά το ΠΑ.ΣΟ.Κ και τώρα κάνει την πάπια ο ΓΑΠ

Οι καταθέσεις του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Ελλάς Μ. Χριστοφοράκου στη γερμανική δικαιοσύνη “καίνε” τα δύο μεγάλα κόμματα, όπως αποκαλύπτει η Ελευθεροτυπία του Σαββάτου.Ο κ. Χριστοφοράκος αναφέρει ότι το 2% του τζίρου της εταιρείας λειτουργούσε ως “γρηγορόσημο” ουσιαστικά για τα δύο μεγάλα κόμματα μέχρι το 2006, ενώ στις καταθέσεις του ανέφερε τα ονόματα του Κ. Γείτονα και του εκλιπόντα Γ. Βαρθολομαίου – κυρίως για το σύστημα C4I.

“Η μεγάλη επιτυχία της Siemens Ελλάδας οφείλεται και στην ασπίδα προστασίας που προσέφεραν τα κόμματα, μέσα στο δύσκολο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον” αναφέρει σε κατάθεση της 6ης Ιουλίου του 2009.