Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Κοινές ασκήσεις ΗΠΑ -Νότιας Κορέας : Στόχος η ενίσχυση της «κοινής επιχειρησιακής ικανότητας».

Ξεκινούν στις 2 Μάρτη οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που κάθε χρόνο πραγματοποιούν ΗΠΑ - Νότια Κορέα, στο φόντο των εντεινόμενων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και στην περιοχή της Ασία - Ειρηνικού. 


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Ναυτικού της Νότιας Κορέας, «αναμένουμε να δώσουμε ώθηση στην κοινή επιχειρησιακή ικανότητα μεταξύ Σεούλ και Ουάσινγκτον και να εδραιώσουμε μια ισχυρή κοινή αμυντική στάση».
Σύμφωνα με διεθνή και νοτιοκορεατικά ΜΜΕ, οι ασκήσεις συνολικά θα διαρκέσουν οκτώ βδομάδες και σε αυτές θα πάρουν μέρος 200.000 Νοτιοκορεάτες στρατιώτες και 3.700 Αμερικανοί στρατιώτες.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την απαράδεκτη στάση της ΝΕΡΙΤ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την απαράδεκτη στάση της ΝΕΡΙΤ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:

«Το ΚΚΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του προς τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ για την απαράδεκτη στάση της όσον αφορά τη μετάδοση της ομιλίας του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη, Κουτσούμπα, στη μεγάλη συγκέντρωση του Κόμματος στο Σύνταγμα.
Ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένο να μεταδοθεί ζωντανά την Παρασκευή στις 19.00, με πρόσχημα την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, η οποία ξεκίνησε πολύ αργότερα, η ομιλία δεν μεταδόθηκε.

Η λαϊκή κυριαρχία είναι αδιαίρετη με τη ρήξη με το κεφάλαιο, την αποδέσμευση από την ΕΕ. Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Φίλοι και Φίλες


Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει απόψε εδώ, στην πλατεία Συντάγματος.
Εδώ, από το Σύνταγμα, φωνάζουμε με όλη τη δύναμη της περήφανης ψυχής μας:
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΥΣ.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.
Παλιοί και νέοι αντιλαϊκοί νόμοι
Ακριβώς πριν ένα μήνα από σήμερα, στις 27 Γενάρη, ορκιζόταν η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που προέκυψε από την κάλπη της 25ης του Γενάρη με συνθήματα ενάντια στα μνημόνια, ενάντια σε αντιλαϊκούς νόμους που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, σκορπίζοντας στον ελληνικό λαό και τη νεολαία ελπίδες και προσδοκίες, που ακόμα και σήμερα, σε μεγάλη πλειοψηφία του λαού, υπάρχουν.