Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΠΑΜΕ: Η κυριακάτικη αργία ήταν ιστορική νίκη της εργατικής τάξης και αφετηρία οργανωμένης ταξικής πάλης Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στην Ομόνοια για την Κυριακάτικη αργία.

Ανακοίνωση - κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Τρίτης 23 Ιούλη στην Ομόνοια ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των πολυεθνικών εξέδωσε το ΠΑΜΕ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
«Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα συνδικάτα των εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες και οι ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων την Τρίτη 23 Ιούλη 2013 στην Ομόνοια στις 7μ.μ.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις μονάδων Υγείας

Ανακοίνωση για τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις μονάδων Υγείας εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Δεν την έπιασε ο πόνος την κυβέρνηση με τα μέτρα που προωθεί για αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας προς τα λαϊκά στρώματα. Αποτελεί επικίνδυνη επιδείνωση για την υγεία του λαού το σχέδιο κατάργησης ή συγχώνευσης δημόσιων μονάδων Υγείας, που η κυβέρνηση βαφτίζει «αλλαγή του ρόλου τους». Αποτελούν πρόκληση οι καταργήσεις δημόσιων κρεβατιών και εργαστηρίων, η ενδεχόμενη απόλυση μέσω της κινητικότητας - διαθεσιμότητας του ήδη ανεπαρκούς σε αριθμό υγειονομικού προσωπικού,

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ.Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
 
 
 
Ενας ολόκληρος μήνας έχει περάσει από την αποφράδα ημέρα, αλλά η Γαλλία και δη οι σοσιαλιστές είναι αδύνατον να συνέλθουν από το πολιτικό σοκ. Ο προβληματισμός είναι βαθύτατος, οι συνειδήσεις των πολιτών αλλάζουν, το Σοσιαλιστικό Κόμμα διχάζεται, ο αριστερός κυβερνητικός συνασπισμός διασπάται.

Σε Ικαρία και Φούρνους ο Δ. Κουτσούμπας στις 25-26 Ιούλη.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα επισκεφθεί την Ικαρία και τους Φούρνους στις 25 και 26 Ιούλη αντίστοιχα και το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:
Πέμπτη 25/7 - Ικαρία
Επίσκεψη στη «Μονή Μουντέ», στο μνημείο το αφιερωμένο στους πολιτικούς εξόριστους στην Ικαρία, στις 18.00.