Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΝΑΤΟ-Σχεδιάζουν τη στρατηγική επιθέσεων της επόμενης δεκαετίας


«Πειρατεία, τρομοκρατία και επιθέσεις στο κυβερνοδιάστημα (Ιντερνετ, υπολογιστές)» καθορίστηκαν χτες από το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν και άλλους αξιωματούχους ως μερικές απ' τις μείζονεςαπειλές και προκλήσεις του 21ου αιώνα στη διάρκεια σεμιναρίου που διοργανώθηκε στη Σλοβενία με στόχο τον καθορισμό της νέας στρατηγικής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου για την επόμενη δεκαετία. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Μπρντ με τη συμμετοχή ειδικών, μεταξύ των οποίων η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ, από τους αρχιδολοφόνους των λαών της Ενιαίας Γιουγκοσλαβίας.

Ο γγ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν μιλώντας ζήτησε απ' τις χώρες - μέλη του οργανισμού να δείξουν «θάρρος και καινοτόμο πνεύμα»προκειμένου να καθορίσουν τις απειλές και τις προκλήσεις του 21ου αιώνα, καλώντας μάλιστα «ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ και ΕΕ να καθορίζουν από κοινού τις προτεραιότητες πάνω στις οποίες θα εστιάσουν τις δυνάμεις τους». Ανέφερε δε το Αφγανιστάν ως μία απ' αυτές τις «προτεραιότητες»...

Οπως έγινε γνωστό, η Ολμπράιτ έχει διοριστεί επικεφαλής ομάδας ειδικών που έχει αναλάβει τη χάραξη της στρατηγικής του ΝΑΤΟ την επόμενη δεκαετία η οποία θα πάρει τη μορφή πολυσέλιδου κειμένου με τίτλο «Κεντρική ΝΑΤΟική Στρατηγική». Οι προτάσεις της Ολμπράιτ, που ως γνωστόν πρωτοστάτησε στις επιθέσεις του ΝΑΤΟ κατά της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας το 1999, θα παραδοθούν στο ΝΑΤΟ ως τις αρχές του Μάη και θα τεθούν προς συζήτηση και ψήφιση στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Πορτογαλία που έχει προγραμματιστεί για το τέλος του 2010, προς αντικατάσταση του δόγματος των «προληπτικών επιθέσεων» του 1999...

Το χτεσινό σεμινάριο ήταν το δεύτερο αυτής της σειράς και μεταξύ των διοργανωτών ήταν και το βρετανικό ίδρυμα γεωπολιτικών μελετών «Royal United Services Institute» (RUSI). . τρίτο σεμινάριο έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Γενάρη στο Οσλο.


Πηγή:Ριζοσπάστης

Προκήρυξη ΝΑΡ-νΚΑ για το Πολυτεχνείο


ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ
ΜΕ ΝΕΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Πολυτεχνείο 2009, ένα μήνα μετά την ανάληψη της κυβερνητικής διαχείρισης από το ΠΑΣΟΚ, η ζωντανή μνήμη της εξέγερσης συνδέεται άμεσα με τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του περσινού Δεκέμβρη, με τις πρώτες αντιδράσεις των εργαζομένων στη συντηρητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ στα λιμάνια και στους απολυμένους. Σήμερα που στο όνομα, αλλά και εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης είμαστε στο στόχαστρο ενός νέου κύματος αντιδραστικών αλλαγών στην εργασία, στην παιδεία, στις λαϊκές ελευθερίες και η νεολαιίστικη και εργατική δυσαρέσκεια υποβόσκει, το ανατρεπτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου επιστρέφει με νέους όρους στους σημερινούς αγώνες για παιδεία-εργασία- δημοκρατία, στη μάχη για την αριστερά των κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων, της αντικαπιταλιστικής επανάστασης - κομμουνιστικής απελευθέρωσης.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της συναινετικής αντιπολίτευσης της ΝΔ (στηρίζουμε την κυβέρνηση στα επώδυνα μέτρα δήλωσε ο Κ. Καραμανλής), την κάλυψη και ευθυγράμμιση του υποταγμένου κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, και στο πλαίσιο των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων της Ε.Ε., κλιμακώνει την επίθεση: Προϋπολογισμός σκληρής λιτότητας με πάγωμα -στην ουσία- των μισθών, απολύσεις, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, νέα αντιασφαλιστική επίθεση, ιδιωτικοποιήσεις, νέοι φόροι και αντεργατικά μέτρα, αντιδραστική επίθεση με την εφαρμογή της «αξιολόγησης» με βάση τις ανάγκες της αγοράς σε ΑΕΙ – ΤΕΙ αλλά και συνολικότερα στην εκπαίδευση, την αναγνώριση των κολλεγίων και των ΚΕΣ, την ένταση της καταστολής όπως φάνηκε από την επιχείρηση των ΜΑΤ στα Εξάρχεια και την καταδίκη της απεργίας των λιμενεργατών σε παράνομη.

Η κυβέρνηση και οι κυρίαρχες δυνάμεις εμφανίζουν αυτή την πολιτική σαν «αναγκαία» για να βγούμε από την κρίση! Ας μην παριστάνουν τους…ανήξερους! Η κρίση δεν έπεσε από τον ουρανό. Την δημιούργησε η πολιτική που στηρίζεται στο κέρδος, την ελευθερία των αγορών, τις ιδιωτικοποιήσεις, την μόνιμη λιτότητα, την όλο και πιο βάρβαρη εκμετάλλευση του ανθρώπου και της φύσης. Αυτή η πολιτική που ακολούθησαν πιστά όλες οι δεξιές και «κεντροαριστερές» κυβερνήσεις, είναι που μπήκε σε κρίση. Και τη συνέχιση αυτής της πολιτικής μας επιβάλλουν σαν δρόμο εξόδου από αυτήν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ!!


Συνασπισμός : Μαγειρεμένα τα στοιχεία της ανεργίας



Για "μαγειρεμένα και αναξιόπιστα" ποσοστά της ΕΣΥΕ για την ανεργία κάνει λόγο ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι "η πραγματική ανεργία στη χώρα μας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που ανακοινώθηκε, ξεπερνά το 15%" και εκτιμά ότι "Θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα αφενός λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων για απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και εργαζομένων με stage και αφετέρου λόγω της εφαρμογής των κυβερνητικών δεσμεύσεων προς την ΕΕ για περιοριστικές πολιτικές που θα βαθύνουν την ύφεση".Η ανεργία, τονίζει, η οποία αναμένεται να φτάσει το 2010 κοντά στο 1.000.000 ανέργους δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ευχολόγια ούτε με πολιτικές συμπληρωματικές με αυτές που εφάρμοσε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο κ. Στρατούλης αναφέρει ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας με τη δραστική αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, τις μαζικές προσλήψεις στην παιδεία, υγεία, κοινωνική προστασία, διαφύλαξη του περιβάλλοντος, με την καθιέρωση ρήτρας απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, όπου η χρησιμοποίηση δημόσιων πόρων πρέπει να συνοδεύεται από την υποχρέωση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Με την ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με την θέσπιση μέτρων για παρεμπόδιση των απολύσεων και με την δραστική μείωση του χρόνου εργασίας χωρίς μείωση των αποδοχών".

Φασιστική πρόκληση στην Θεσσαλονίκη παραμονές της 36η επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.



Σάλος ξέσπασε σε γυμνάσια και λύκεια της Θεσσαλονίκης, παραμονές της 36ης επετείου του Πολυτεχνείου, εξαιτίας εγγράφου που έστειλε σχολικός σύμβουλος με συμβουλές - παραινέσεις για τη διαχείριση του όρου: «Νεκροί του Πολυτεχνείου», κατά τη διάρκεια των αναφορών προς τους μαθητές.Ο σχολικός σύμβουλος (ΠΕ10-Κοινωνιολόγων) Βασίλης Βασιλειάδης έστειλε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, με το χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον», έγγραφο στους διευθυντές και καθηγητές Πολιτικής Αγωγής και Κοινωνιολογίας των σχολείων, με θέμα: «Πιθανές δυσλειτουργικές συνέπειες από εσφαλμένη διαχείριση του όρου "Νεκροί του Πολυτεχνείου".Ο κ. Βασιλειάδης επικαλούμενος έγγραφα και μαρτυρίες ισχυρίζεται ότι στα γεγονότα του Πολυτεχνείου δεν υπήρξαν νεκροί και ότι οι μαθητές επηρεάζονται αρνητικά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται «αρρωστημένες ψυχολογικές καταστάσεις» που πλάθουν μέχρι και... τρομοκράτες.Το έγγραφο, σύμφωνα με πληροφορίες, εστάλη στα σχολεία από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, με τη σημείωση ότι, «το κείμενο απηχεί τις προσωπικές απόψεις του συγγραφέα του». Πάντως ο περιφερειακός διευθυντής Γιώργος Καρατάσιος απέφυγε να το αποδοκιμάσει, επισημαίνοντας ότι απηχεί τις απόψεις του σχολικού συμβούλου.Το έγγραφο
Ο σχολικός σύμβουλος διαπιστώνει ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι σε αρκετά έως πολλά σχολεία γίνεται εσφαλμένη διαχείριση του όρου «Νεκροί του Πολυτεχνείου». Στην κυριολεξία του ο όρος σημαίνει «Νεκροί στο Πολυτεχνείο», οπότε εάν δε διευκρινιστεί ότι αφορά νεκρούς στον ευρύτερο χώρο εκτός του Πολυτεχνείου και όχι εντός του Πολυτεχνείου, οι μαθητές φυσιολογικά, αλλά λανθασμένα, συμπεραίνουν ότι αφορά νεκρούς στο Πολυτεχνείο (όπως διαπίστωσα κατ' επανάληψιν ρωτώντας τους μαθητές σχετικά την επαύριον του εορτασμού)».
Για το λόγο αυτόν έπειτα από μελέτη βιβλιογραφικών πηγών και μαρτυριών ο κ. Βασιλειάδης οδηγείται στα εξής συμπεράσματα:
«α) το τανκ δε συνέθλιψε εφόνευσε κανένα (τραυματίσθηκε στο πόδι η τότε φοιτήτρια και σήμερα καθηγήτρια του ΕΜΠ Πέπη Ρηγοπούλου), β) ουδείς εκ των εγκλείστων στο Πολυτεχνείο εφονεύθη κατά την εισβολή - επιχείρηση εκκένωσής του. Η στρατιωτική δύναμη, κυρίως εκ καταδρομέων, και μάλιστα βαθμοφόροι της, εν πολλοίς προστάτευσε τους φοιτητές από το εκδικητικό μένος των αστυνομικών (και λόγω των 61 τραυματιών συναδέλφων τους) και τους διευκόλυνε να φύγουν από τα πλάγια...(...) Πάντως ουδείς φοιτητής εφονεύθη κατά τα Γεγονότα του Πολυτεχνείου, είτε σκοπίμως είτε εκ τύχης, είτε εντός είτε εκτός του Πολυτεχνείου (βλ. σχετικά την Αναφορά της Συγκλήτου του ΕΜΠ 33437/11-10-1974 και το Πόρισμα Τσεβά της 22-10-1974). γ) Οι νεκροί των Γεγονότων του Πολυτεχνείου, σύμφωνα με εισαγγελικές (Τσεβάς, Φαφούτης, Ζαγκίνης), αστυνομικές (Πόρισμα Σαμπάνη), και επιστημονικές (Καλλιβρετάκης) έρευνες είναι κατά πάσα πιθανότητα 23 (με υπό αίρεσιν άλλους 16 αγνώστου ταυτότητος), όχι εκατοντάδες που "θάφτηκαν ομαδικά κρυφά τα ξημερώματα" όπως κάποιοι μεταδίδουν ακόμη και σήμερα στα σχολεία».Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Καρατάσιος που ενημερώθηκε από τον «Α» περιορίστηκε να δηλώσει ότι, «απέστειλα έγγραφο σε όλα τα σχολεία, στο οποίο τους ζητώ να συμμετάσχουν στον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με τιμή και προς αυτήν την κατεύθυνση παραπέμπω στις σχετικές οδηγίες που έχουν δοθεί από το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Εσωτερικών».
Πηγή:www.agelioforos.gr
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΚΛΑΡΗΣ

Ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού στην αντικατοχική εκδήλωση για καταδίκη του ψευδοκράτους


Ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Α. Κυπριανού στην αντικατοχική εκδήλωση για καταδίκη του ψευδοκράτους.



Κινητοποιήσεις και καταλήψεις στα 265 από τα 300 πανεπιστήμια της Γερμανίας !


Ξανά στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν οι φοιτητές σε 265 από τα 300 Πανεπιστήμια της γερμανικής επικράτειας ενάντια στην επιβολή διδάκτρων μέχρι και 500 ευρώ ανά εξάμηνο και στις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης που θα εισαχθούν με τις αποκαλούμενες μεταρρυθμίσεις της Μπολόνια.Πρόκειται για το δεύτερο κύμα μεγάλων κινητοποιήσεων της συμμαχίας «Κινητοποίηση για την Παιδεία 2009», που διοργάνωσε και τον περασμένο Ιούνη την «πρώτη παγγερμανική βδομάδα κινητοποιήσεων». Ηδη οι φοιτητές έχουν προχωρήσει στις καταλήψεις Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε 20 πόλεις της Γερμανίας περιλαμβανομένων και του Βερολίνου, του Αμβούργου και του Μονάχου ενώ η αστυνομία στο Τούεμπιγκεν προχώρησε στη βίαιη απομάκρυνση περίπου 200 φοιτητών που είχαν καταλάβει το Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, από την Τετάρτη έχουν αρχίσει και οι διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις. Πάντως η υπουργός Παιδείας Ανέτε Σάβαν, όχι μόνο είναι αδιάλλακτη όσον αφορά τα αιτήματα των φοιτητών αλλά αντιθέτως. Δηλώνοντας ότι «οι αλλαγές θα προχωρήσουν, μάλιστα νωρίτερα» καλώντας συνάμα τις τοπικές κυβερνήσεις των κρατιδίων να θέσουν άμεσα σε εφαρμογή τις μεταρρυθμίσεις που ήταν προγραμματισμένες για το 2010.
Πηγή:Ριζοσπάστης

Προκλητική και αντιδραστική απόφαση για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες



Η κυβέρνηση μεγαλοπρεπώς ανακοίνωσε την απόφασή της να «εξισώσει» τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι τα όρια ηλικίας των γυναικών θα αυξηθούν στα 65 χρόνια, όπως, δηλαδή, ισχύει και για τους άνδρες. Η εξέλιξη αυτή, βέβαια, ήταν αναμενόμενη για όλους αυτούς που δεν πίστεψαν τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ, που δεν πάτησαν την πεπονόφλουδα, πως όχι μόνο δε θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά και πως θα καταργηθούν ανάλογες διατάξεις από το νόμο Πετραλιά. Είναι, όμως, ενδεικτική του λόγου του ΠΑΣΟΚ, της συνέπειας και της φερεγγυότητας λόγων και έργων. Αλλά είναι και ένα «μάθημα» για όλους τους εργαζόμενους ότι τα κόμματα και οι κυβερνήσεις πρέπει να κρίνονται από τα έργα τους και όχι από τις υποσχέσεις στα προεκλογικά μπαλκόνια.Το ίδιο υποκριτικό και κάλπικο είναι το επιχείρημα της κυβέρνησης, ότι σε αυτή της την απόφαση κατέληξε επειδή δήθεν υπάρχει η καταδικαστική απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Και αυτό, όχι μόνο επειδή το λεγόμενο κοινοτικό Δίκαιο και οι σχετικές αντεργατικές οδηγίες διαμορφώθηκαν στα όργανα της ΕΕ με την πλήρη συμφωνία των ελληνικών κυβερνήσεων. Το επιχείρημα αυτό είναι κάλπικο, για τον απλούστατο λόγο ότι ήδη από το 1992, με νόμο της ΝΔ, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών που μπήκαν στην παραγωγή μετά την 1/1/1993 και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα αυξήθηκαν στα 65 χρόνια. Τον νόμο αυτό άφησε ανέπαφο το ΠΑΣΟΚ και ας είχε υποσχεθεί ότι θα τον καταργήσει και ας μην υπήρχε απόφαση της ΕΕ. Αλλωστε, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αύξησε τα όρια ηλικίας και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων (Δημόσιο, ΔΕΚΟ), χωρίς να πειθαναγκαστεί από κάποιον τρίτο, με το νόμο Ρέππα. H απόφαση, όμως, της κυβέρνησης δεν φέρνει μόνο την αύξηση στα όρια ηλικίας των γυναικών από 5 έως 17 χρόνια, επί της ουσίας, και μάλιστα στο όνομα της «ισότητας», καταργείται βάναυσα και οριστικά η πενταετής διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης. Δηλαδή, χωρίς αιδώ αρνούνται στην εργαζόμενη γυναίκα τις βιολογικές της ανάγκες, την προσφορά της σαν μάνα, το ρόλο της συνολικά στην οικογένεια μέσα στις σημερινές συνθήκες. Στην πράξη, οδηγούν στην ένταση της ανισοτιμίας.Eπιπλέον, μια ακόμα αρνητική συνέπεια για το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο είναι ότι - με τη συγκεκριμένη απόφαση - η ασφάλισή τους παύει να θεωρείται κοινωνική και χαρακτηρίζεται «επαγγελματική». Αυτό σημαίνει ότι παύει να έχει την εγγύηση του κράτους, ενώ ο τρόπος λειτουργίας της και το περιεχόμενό της (παροχές, τρόποι υπολογισμού της σύνταξης, όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και άλλα) θα ορίζονται πλέον σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης.Oι ανατροπές που προκαλούνται στην ασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων είναι ριζικές. Το παραμύθι της «διαβούλευσης» που υπόσχεται η κυβέρνηση είναι μόνο παραμύθι. Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, δεν πρέπει να αφήσουν να περάσει η νέα πρόκληση. Καταδικάζοντας κάθε «διάλογο» - απάτη και όσους συμμετέχουν σ' αυτόν, έχουν υποχρέωση να δώσουν τη μάχη για τη ματαίωση αυτής της αντιδραστικής εξέλιξης, την οποία θα πληρώσει ολόκληρη η λαϊκή οικογένεια.


ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Στις 20:00 το μεγάλο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος με την Ουκρανία,στο ΟΑΚΑ



Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα τελικά του  Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής θα επιχειρήσει  να κάνει το βράδυ του Σαββάτου (20.00, Mega) στο ΟΑΚΑ η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.
Στον πρώτο  από τους δύο αγώνες μπαράζ με αντίπαλο την Ουκρανία, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει ως πρωταρχικό στόχο μια νίκη με μηδέν παθητικό (έστω και με... μισό μηδέν, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι διεθνείς), ώστε να πάρει το προβάδισμα για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς της προσεχούς Τετάρτης στο Ντόνετσκ.
Τα προβλήματα φυσικά δεν λείπουν, αφού ο Ότο  Ρεχάγκελ θα αναγκαστεί να στερηθεί των  υπηρεσιών των τραυματιών Τοροσίδη, Αμανατίδη, Πατσατζόγλου και Χαλκιά, οι οποίοι δεν θα δώσουν το παρών ούτε στο δεύτερο παιχνίδι (ελάχιστες ελπίδες για τη ρεβάνς έχει ο πρώτος, αλλά εντελώς θεωρητικές).
Από πλευράς ενδεκάδας, ο Τζόρβας θα είναι κάτω απ’  τα δοκάρια, ο Βύντρα δεξιά, ο Σπυρόπουλος  αριστερά, στο κέντρο της άμυνας οι Κυργιάκος, Μόρας και Παπασταθόπουλος, στη μεσαία γραμμή οι Κατσουράνης, Καραγκούνης και Χαριστέας (ή Σαλπιγγίδης), ενώ το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Γκέκας με τον Σαμαρά.
Η κίνηση των εισιτηρίων είναι μάλλον ικανοποιητική και  υπολογίζεται ότι οι θεατές που θα βρεθούν το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ θα είναι κοντά στους 50.000.
Κατσουράνης: «Θα περάσουμε»!
Με δηλώσεις του  στο «Reuters», 0 Κώστας Κατσουράνης μίλησε στο «Reuters» και έδωσε το σύνθημα για πανηγυρική πρόκριση στο Μουντιάλ:
«Αναμετρώνται δύο πολύ καλές ομάδες, αλλά στο τέλος πιστεύω ότι εμείς θα περάσουμε. Θέλουμε νίκη με καθαρό σκορ, αλλά ακόμη και αν έρθουμε ισόπαλοι χωρίς τέρματα στην Αθήνα οι ελπίδες μας θα μείνουν ζωντανές. Οι Ουκρανοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να προκριθούμε».

ΠΗΓΗ:www.protothema.gr

Σκληρά οικονομικά μέτρα... μετά διαλόγου

 Αλμούνια και οι περί αυτόν στις Βρυξέλλες το έχουν θέσει ωμά και απερίφραστα στον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γ. Παπακωνσταντίνου: Είστε νέα και ισχυρή κυβέρνηση, πάρτε μέτρα τώρα! Τη συμβουλή - οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ακολουθεί, θέλει δεν θέλει, κατά γράμμα εγκαταλείποντας μία προς μία τις προεκλογικές του υποσχέσεις ο Γ. Παπανδρέου.

Μετά την κυβερνητική σύσκεψη της Παρασκευής γίνεται σαφές ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εκμεταλλευτεί τον αέρα της μεγάλης νίκης στις πρόσφατες εκλογές και να προχωρήσει σε «μεταρρυθμίσεις» σε όλα τα μέτωπα, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες των Βρυξελλών. Σύμφωνα με όσα «διαρρέουν», η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε «ανατροπές» στις εργασιακές σχέσεις, στο Ασφαλιστικό, στην Παιδεία, στην Υγεία:
1. Στις εργασιακές σχέσεις θα συνεχιστεί η επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης μέσω των προγραμμάτων διά «βίου εκπαίδευσης και μάθησης», των stage στον ιδιωτικό τομέα και των συμβάσεων έργου ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο. Ταυτόχρονα θα στοχοποιηθούν, σύμφωνα και με τις αποφάσεις του Ecofin, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
2. Στο Ασφαλιστικό θα προχωρήσουν η εξομοίωση των ορίων ηλικίας ανδρών - γυναικών στο Δημόσιο, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και ο περιορισμός της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
3. Στην Παιδεία θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της νομιμοποίησης των κολεγίων και των πάσης φύσης εκπαιδευτηρίων και προγραμμάτων με τη δημιουργία «εθνικού συστήματος πιστοποίησης».
4. Στην Υγεία προγραμματίζονται δραστικές περικοπές στη φαρμακευτική περίθαλψη με την επαναφορά της «λίστας φαρμάκων». Αναμένονται ανατροπές στην πρωτοβάθμια Υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία θα κληθούν να πληρώσουν το όποιο «πακέτο παροχών» θα προσφέρεται στους ασφαλισμένους. Αναμένεται επίσης ακόμη μεγαλύτερη απελευθέρωση των υπηρεσιών Υγείας.
Προκειμένου να απορροφηθούν οι αντιδράσεις που συνεπάγονται οι «μεταρρυθμίσεις», η κυβέρνηση θα επιχειρήσει «έναν μεγάλο εθνικό και κοινωνικό διάλογο με πρωτοβουλία του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου», όπως είπε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης.


ΠΗΓΗ:www.topontiki.gr

Την ανεξαρτητοποίησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να ζητήσει με επιστολή του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης Σταμάτης την ερχόμενη εβδομάδα.



Την πρόθεσή του επιβεβαίωσε ο ίδιος μιλώντας με το enet.gr το βράδυ της Παρασκευής.
Οι λόγοι που θα επικαλεστεί ο Δ. Σταμάτης είναι ο τρόπος λειτουργίας του γενικού γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Γιάννη Τραγάκη και ο πύχης της ηθικής που εκτιμά ότι συνεχίζει να είναι χαμηλά και από τους δύο βασικούς υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος.
Ιδιαίτερα για τον Γ. Τραγάκη χρησιμοποιεί πολύ σκληρή γλώσσα και αφήνει σκιές. Επίσης, τον κατηγορεί και για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει τους βουλευτές προκειμένου να συμμετέχουν στις διάφορες επιτροπές της Βουλής, η συμμετοχή στις οποίες συνεπάγεται και σημαντική αύξηση στις βουλευτικές αποζημιώσεις τους. Όπως δήλωσε ο Δ. Σταμάτης ενώ ο ίδιος ήθελε δεν έγινε μέλος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και για αυτό η κόντρα έφτασε στα άκρα.

 Πηγή:www.enet.gr


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την απεργία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών





Το ΚΚΕ δηλώνει την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του στην  απεργία που κήρυξε ο    Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των καθ' όλα δίκαιων αιτημάτων τους, που αφορούν στη διασφάλιση των πιο βασικών εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Η κατάσταση που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία των παικτών εργαζομένων είναι δύσκολη. Σε πλήρη αντίθεση με την επιλεγμένη εικόνα που καλλιεργούν και προβάλλουν τα ΜΜΕ, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και εκμεταλλεύονται το χώρο της καλαθοσφαίρισης, οι περισσότεροι παίκτες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους είναι ανασφάλιστοι, δεν έχουν καμία σύμβαση εργασίας και αρκετοί είναι απλήρωτοι και όμηροι των επιχειρήσεων.
Οι ευθύνες βαραίνουν πρώτα απ' όλα τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, που συνειδητά παρέδωσαν το μπάσκετ και γενικότερα τον αθλητισμό στην κερδοσκοπία των μεγαλοεπιχειρηματιών και στα μεγάλα συμφέροντα. Είναι απαράδεκτη και αυταρχική η θέση των εκπροσώπων των επιχειρηματιών, ότι δε δέχονται να συζητήσουν με τους καλαθοσφαιριστές που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Ακόμη χειρότερη είναι η στάση της κυβέρνησης που κρύβεται πίσω από αστεία προσχήματα, δεν παίρνει θέση στα αιτήματα και αρνείται τη λήψη άμεσων μέτρων.
Το ΚΚΕ απαιτεί από τον Υπουργό Πολιτισμού να ικανοποιήσει χωρίς καθυστέρηση τα αιτήματα του ΠΣΑΚ.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αθλητές και τη νεολαία, να σταθούν αλληλέγγυοι με τους απεργούς. Ο δρόμος της αγωνιστικής διεκδίκησης και της συλλογικής δράσης, της αλληλεγγύης, αποτελεί μονόδρομο για όλους τους εργαζόμενους και στον αθλητικό χώρο, για να υπερασπιστούν τις εναπομείνασες κατακτήσεις των περασμένων δεκαετιών, να αποκρούσουν τα χειρότερα μέτρα να διεκδικήσουν, να κατακτήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους.

«Ελληνες εθνικιστές» νοσταλγοί της ΕΟΚΑ Β’!

Τις προ του 1974 εφιαλτικές στιγμές που έζησε η Κύπρος και οι οποίες οδήγησαν στο διπλό προδοτικό έγκλημα σε βάρος της Κύπρου και του λαού μας, του τουρκοφόρου πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, από τις συνέπειες των οποίων υποφέρει ακόμα ο λαός μας και ο τόπος μας, έφερε στη μνήμη μια ανακοίνωση για ίδρυση «κόμματος» που υπόσχεται να συνεχίσει τον «αγώνα» της ΕΟΚΑ Β’! Η δήλωση που κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ και σε διάφορες ιστοσελίδες φέρει την υπογραφή του Λουκά Σταύρου, ο οποίος παρουσιάζεται ως πρόεδρος του λεγόμενου «Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος». Ο ίδιος υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου στις τελευταίες ευρωεκλογές. Ο κ. Σταύρου ισχυρίζεται ότι πρόκειται για την «πολιτική έκφραση της ενωτικής παράταξης που έδωσε τον ένδοξο αγώνα της Ε. Ο. Κ. Α.» και της οποίας συνεχιστής όπως αναφέρουν ήταν η ΕΟΚΑ Β’. Να υπενθυμίσουμε πως η παράνομη και παρακρατική αυτή οργάνωση ευθύνεται για σωρεία εγκλημάτων και δολοφονιών πριν και κατά το πραξικόπημα του 1974. Η δράση της καταδικάστηκε, ενώ υπάρχουν σωρεία αποφάσεων δικαστηρίων για εγκλήματα που διέπραξαν μέλη της. Να υπενθυμίσουμε επίσης πως ένας εκ των ηγετικών στελεχών της συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκε σχέδιο πραξικοπήματος. Ανάμεσα στα πολλά ανατριχιαστικά που αναφέρει η 6σέλιδη ανακήρυξη του «κόμματος» (για προδοτικές συμφωνίες, ένδοξο αρχηγό της ΕΟΚΑ Β’), καλεί σε αναβίωση της ενωτικής παράταξης και καταλήγει με τις απειλές για «φωτιά και τσεκούρι στους προδότες», τους οποίους φυσικά δεν κατονομάζει.


Πηγή: Χαραυγή

Και όμως το φεγγάρι είναι υγρό! Συγκλονιστικά στοιχεία ανακοίνωσε η NASA.

Τόσες φορές πήγαν στη σελήνη οι Αμερικάνοι από το 1969 aλλά μόλις σήμερα η NASA ανακοίνωσε πως υπάρχει νερό και μάλιστα πολύ νερό! 
"Βρήκαμε νερό, και όχι μόνο λίγο, αλλά σημαντικές ποσότητες", δήλωσε ενθουσιασμένος ο Anthony Colaprete, επιστημονικός υπεύθυνος της αποστολής LCROSS  σε συνέντευξη τύπου !
Ύστερα από 35 μέρες από τον "βομβαρδισμό" της Σελήνης με τον πύραυλο Centaur μαθαίνουμε και από τα πλέον επίσημα χείλη ότι  το νερό που εκτινάχθηκε από την ελεγχόμενη πρόσκρουση,ήταν περίπου 100 λίτρα!

H ανάλυση των δεδομένων από την αποστολή που κόστισε 79.000.000 δολλάρια, συνεχίζεται.


RedGreek
Πηγές:NASA,USA TODAY