Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Βασικό κριτήριο ψήφου.Επίκαιρο άρθρο του Ριζοσπάστη.


Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, αλλά και η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, βρίσκονται από εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις μπροστά στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας και αποπομπής της Ελλάδας από την ΕΕ. 


Το ίδιο και στο ενδεχόμενο διαχείρισης της κρίσης με νέο μεγάλο «κούρεμα» του χρέους» είτε με την καθιέρωση νέου υποτιμημένου σε σχέση με το ευρώ νομίσματος, που και οι δύο εκδοχές θα φέρουν αντικειμενικά μια νέα, ακόμη πιο απότομη και τεράστια καταστροφή για τις λαϊκές δυνάμεις. Βεβαίως, είτε με αποπομπή από την ΕΕ, δηλαδή επιστροφή στη δραχμή, είτε με νέο «κούρεμα» ή με υποτιμημένο ευρώ ένα μέρος του κεφαλαίου θα καταστραφεί.

Όχι στη στρατιωτική επέμβαση των ιμπεριαλιστών στην Συρία


Πυκνώνουν τα σύννεφα της στρατιωτικής επέμβασης της Δύσης στη Συρία. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο πιθανό και οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές όχι μόνο για το δοκιμαζόμενο λαό της χώρας αυτής αλλά και για τους άλλους λαούς της περιοχής, ανάμεσα σε αυτούς και για τον δικό μας. Καθώς η Συρία και όλη η γύρω περιοχή έχουν γίνει πεδίο άγριου ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών λόγω της τεράστιας γεωστρατηγικής σημασίας που έχει για τα συμφέροντά τους, η γενίκευση του πολέμου θα γίνει ο εφιάλτης των λαών.
Οι ΝΑΤΟϊκοί ιμπεριαλιστές, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, ετοιμάζονται για στρατιωτική επέμβαση και ο λαός της Συρίας και όλες οι προοδευτικές λαϊκές δυνάμεις της χώρας μπορούν να τον αποκρούσουν μόνο με ενωμένες τις δυνάμεις τους.
Οι λαοί του κόσμου, σε κάθε περίπτωση, θα κάνουν όπως πάντα και πάλι το καθήκον τους. Το ίδιο και ο δικός μας λαός. Θα εκφράσουν την αγωνιστική τους αλληλεγγύη στον αντιιμπεριαλιστικό  αγώνα του συριακού λαού και θα εναντιωθούν στο νέο βρόμικο πόλεμο που ετοιμάζουν οι αμερικανονατοϊκοί ιμπεριαλιστές.
Καλούμε όλες τις αριστερές, προοδευτικές και αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις της χώρας να καταδικάσουμε μια πιθανή ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και να συμπαρασταθούμε στο λαό της. Ταυτόχρονα, να προετοιμαστούμε για να δώσουν ο λαός και η νεολαία της χώρας την αγωνιστική απάντηση τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Το οικονομικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Αλ.Τσίπρας επιβεβαιώνει πως η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δώσει καμιά διέξοδο στον ελληνικό λαό.
Όχι μόνο δεν αποτελεί «ανατροπή» και δεν «κάνει παρελθόν τα μνημόνια», όπως συνθηματολογεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα είναι ένα πρόγραμμα  που στηρίζεται στην «κοινή ευρωπαϊκή λύση», δηλαδή, στις συμφωνίες με τη Μέρκελ και τον Ολάντ! Ένα πρόγραμμα που μέσα από μια «αναδιαπραγμάτευση» μερικών όρων του μνημονίου και ένα «μορατόριουμ για το χρέος», δεν πρόκειται να θίξει ούτε στο ελάχιστο την εξάρτηση της χώρας από την ΕΕ. Δεν πρόκειται να αμφισβητήσει τα βάθρα κυριαρχίας του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου στη χώρα.

Τα συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα που περιλαμβάνει αφήνουν απείρακτο τον μεγάλο όγκο των νομοθετημάτων και κυβερνητικών πράξεων που έχουν επιβληθεί με τα μνημόνια των δύο τελευταίων χρόνων. Οι ελάχιστες «καταργήσεις» ή «διορθώσεις» μνημονιακών μέτρων που προβλέπουν δεν αποτελούν παρά ψίχουλα που χρησιμοποιούνται σαν δημαγωγικό περίβλημα για μια πολιτική που θα εξακολουθήσει να κρατεί την χώρα δέσμια της ΕΕ και των συμβάσεων υποδούλωσης και το λαό παγιδευμένο στα μνημόνια. Δεν ανταποκρίνονται ούτε στο ελάχιστο στο αγωνιστικό φρόνημα που έδειξαν λαός και εργαζόμενοι στην πάλη τους για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων. Αντίθετα, επιδιώκουν να σπείρουν τον εφησυχασμό στις λαϊκές μάζες και να τις βάλουν στο περιθώριο.
Η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό, τον κόσμο της Αριστεράς να δείξουν εμπιστοσύνη στις δικές τους δυνάμεις, στη δύναμη του μαζικού, αποφασιστικού αγώνα και όχι σε απατηλές διακηρύξεις οι οποίες το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν θα είναι να διαψεύσουν προσδοκίες και να οπισθοδρομήσουν τους μαζικούς αγώνες που έχει ξεκινήσει ο λαός ενάντια στα μνημόνια και στην πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Σάββατο 2 Ιούνη 2012

Σχόλιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για το δημοσίευμα του Bloomberg

ΣΥ.ΡΙΖ.Α
Το χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg, που εμφάνισε μια υποτιθέμενη ισοτιμία ευρώ - δραχμής, είναι άλλη μια προσπάθεια κύκλων των αγορών και νεοφιλελεύθερων δυνάμεων να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό.
Τέτοιες τοποθετήσεις  ευθυγραμμίζονται σαφώς με την πολιτική των εγχώριων μνημονιακών υποστηρικτών τους και μοναδικό σκοπό έχουν να σκορπίσουν το φόβο στον ελληνικό λαό και να κινδυνολογήσουν μπροστά στις επερχόμενες εκλογές.

Τετραγωνισμός του κύκλου και πίσω από τις λαϊκές απαιτήσεις το πρόγραμμα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.


Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ,2 Ιούνη 2012


Ριζική υποχώρηση από το λαϊκό αίτημα για ουσιαστική και όχι τυπική κατάργηση του Μνημονίου και των συνεπειών του στην κοινωνία αποτελεί το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόκειται για έναν πραγματικό τετραγωνισμό του κύκλου, αφού προσπαθεί μεν να δείξει ότι ανταποκρίνεται στα άμεσα αιτήματα που το ίδιο το λαϊκό κίνημα επέβαλε, αλλά ταυτόχρονα να κλείσει το μάτι στους δανειστές και τους εκπροσώπους του κεφαλαίου.

Μην καλύπτετε τα ρατσιστικά φαινόμενα ( Π.Α.ΜΕ )



ΠΑΜΕ
Μην καλύπτετε τα ρατσιστικά φαινόμενα
Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΑ για τις βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και προσφύγων
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής πραγματοποίησαν χτες Παρασκευή η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ και ταξικά συνδικάτα για τις καθημερινές βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και προσφύγων. Στο υπόμνημα που επέδωσε η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ αναφέρονται τα εξής:
«Καθημερινά σημειώνονται επιθέσεις οργανωμένων ομάδων ή ατόμων σε μετανάστες, ανεξαρτήτου ηλικίας και προέλευσης. Τα περιστατικά, στη μεγάλη πλειοψηφία, προκαλούνται από δυνάμεις της Χρυσής Αυγής. (Το δηλώνουν μόνοι τους). Από τις επιθέσεις δε γλιτώνουν εργαζόμενοι που περιμένουν τη συγκοινωνία για να πάνε στη δουλειά τους, ούτε ακόμη και ανήλικοι μαθητές. Μοναδικό αμάρτημα το χρώμα και η θρησκεία τους.
Οι δυνάμεις προστασίας του πολίτη κάνουν τα στραβά μάτια και σφυρίζουν αδιάφορα ακόμη και όταν τα επεισόδια ξετυλίγονται στην κυριολεξία μπροστά στα μάτια τους. Με τον αέρα της κάλυψης από τις οδηγίες και τη νομοθεσία των προηγούμενων κυβερνήσεων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου καλύπτουν τα ρατσιστικά φαινόμενα.

Περιοδείες στελεχών του ΚΚΕ στην Αχαία - Μαζικές συγκεντρώσεις σε Κρήνη και Πάτρα



Συνεχίζονται σε όλη την Αχαΐα οι περιοδείες και οι ομιλίες στελεχών του ΚΚΕ.
Την Παρασκευή 1/6, ο Ν. Καραθανασόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, μίλησε σε μεγάλη μαζική συγκέντρωση στην Κρήνη. Μεταξύ άλλων τόνισε:
«Είτε με κεντροδεξιά είτε με κεντροαριστερή κυβέρνηση, την επόμενη μέρα ο λαός πρέπει να έχει δύναμη για να μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση. Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να κάνουν πιο ισχυρό το ΚΚΕ. Για να γίνει πιο ισχυρό το ταξικό κίνημα που θα τους βάλει εμπόδια, για να γίνει ισχυρό το λαϊκό αντίβαρο για την αντεπίθεση. Να ανατρέψουν στην κάλπη στημένα σκηνικά, κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά. Με το ΚΚΕ μπροστά!».
Την ίδια ώρα ο Κ.Πελετίδης, μέλος της Ν.Ε. Αχαΐας του ΚΚΕ, μίλησε σε μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Μαρούδα της Πάτρας. Μεταξύ άλλων δήλωσε μετά τη συγκέντρωση:

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ- Τρομοκρατική επικράτηση του «Ναι»



Ο εκφοβισμός και οι απειλές στον ιρλανδικό λαό κυριάρχησαν και σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα το «Ναι» στο «Δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ευρωπαϊκής Ενωσης» επικράτησε με 60%, στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.
Ωστόσο, χαρακτηριστικό στοιχείο ήταν η χαμηλή συμμετοχή του κόσμου στο δημοψήφισμα, που κυμάνθηκε σύμφωνα με μη τελικά στοιχεία γύρω στο 50%, δηλαδή οι μισοί και παραπάνω από τα 3,1 εκατομμύρια των ψηφοφόρων που είχαν κληθεί στις κάλπες δεν πήγαν να ψηφίσουν.
Υπενθυμίζεται ότι το «Δημοσιονομικό Σύμφωνο», που σηματοδοτεί τη σκληρή λιτότητα για τους λαούς με πρόσχημα το έλλειμμα, χρειάζεται την έγκριση 12 από τις 17 χώρες της Ευρωζώνης, οπότε ένα «όχι» της Ιρλανδίας δε θα επηρέαζε δραματικά την κατάσταση, όπως συνέβη με το προηγούμενο ιρλανδικό δημοψήφισμα για τη Συνθήκη της Λισαβόνας, όταν οι Ιρλανδοί την είχαν απορρίψει και χρειάστηκε δεύτερο εκβιαστικό δημοψήφισμα για να εγκριθεί τελικά.

Ανακοίνωση από το Ξεκίνημα-Η παρουσίαση από τον Αλέξη Τσίπρα του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ




Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι για εκατομμύρια Έλληνες εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νέους, φτωχούς, η αναγγελία της κατάργησης του Μνημονίου από μια κυβέρνηση της Αριστεράς με βάση και επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινή συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα, δημιουργεί τεράστια ανακούφιση. Την ίδια στιγμή όμως πρέπει να πούμε ότι το πρόγραμμα «ανοικοδόμησης» της κατεστραμμένης οικονομίας της χώρας, όπως παρουσιάστηκε, δεν πατάει σε καθόλου στέρεη βάση, καθώς αποτελεί αναπαραγωγή ήδη αποτυχημένων σοσιαλδημοκρατικών μοντέλων.

Να ηττηθεί η πολιτική τους !


Στις 18 Ιούνη και μετά, πρωταγωνιστής πρέπει να είναι το εργατικό κίνημα. 



Όλα τα κόμματα - εκτός από το ΚΚΕ - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο καλλιεργούν στο λαό την εξής λογική: υπάρχει ευνοϊκός αέρας στην Ευρώπη, μπορεί να τροποποιηθεί το μνημόνιο και έτσι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά νοικοκυριά θα ανακουφιστούν. Απευθύνονται σε ένα λαό που έχει βιώσει την απόλυτη κτηνωδία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια σε συνθήκες καπιταλιστής κρίσης, και του λένε ότι μπορούν οι λαοί μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση να ζήσουν καλύτερα.

15 Ιουνίου στο πεδίο του Άρεως η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η διακαναλική συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα.


 Όπως ανακοινώθηκε παράλληλα από τον Περισσό, την Πέμπτη 14/6 στις 8:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, ενώ η κεντρική συγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα θα γίνει την Παρασκευή 15/6 στις 8:30 μ.μ. στο Πεδίον του Άρεως. 

Πηγή:www.24h.gr

MRB στο ρόλο του προβοκάτορα.Σχέδιο αποδυνάμωσης του ΚΚΕ.


Θέλουν να αποδυναμώσουν το Κ.Κ.Ε όσο γίνεται περισσότερο !



Χτες, ο enikos.gr με καλεσμένο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, παρουσίασε μια δημοσκόπηση της εταιρείας MRB. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, αφού ανέφερε ότι η εκλογική αναμέτρηση είναι το απόλυτο ντέρμπι ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα - κλειδί για την εκλογική αναμέτρηση. Πρόσθεσε δε ότι το 25% - 30% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνουμε ότι το ποσοστό του ΚΚΕ, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, είναι 4%. Και αφού ολοκλήρωσε την παρουσίαση των στοιχείων, επανέλαβε ότι το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα - κλειδί.
Τι είπε συγκεκριμένα; «Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα - κλειδί σε αυτές τις εκλογές διότι χάνει έδαφος καθώς περνά ο καιρός και σας λέω από τώρα ότι περίπου το 25%-30% πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι ποσοστό που αξίζει να συζητηθεί».