Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση τύπου του ΚΚΕ(μ-λ): Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους-απεργούς στο ΑΠΘ!


Σήμερα τα ξημερώματα, της Παρασκευής 30 του Νοέμβρη 2012 τα φαντάσματα ζωντάνεψαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στον ρόλο των χουντικών υπουργών Γκαντώνα και Σιφναίου, οι υπουργοί της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη. Στη θέση του πρύτανη των τανκς Σδράκα, ο πρύτανης Μυλόπουλος, που παρήγγειλε να γίνει η πιο οργανωμένη και τρομοκρατική επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ, για πρώτη φορά σε τέτοια κλίμακα στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Και στον ρόλο των άθλιων προπαγανδιστών του ψεύδους, της συκοφαντίας και της πιο τοξικής και επικίνδυνης λάσπης, οι σύγχρονοι Γεωργαλάδες, δηλαδή τα τσιράκια-δημοσιογράφοι των εργολάβων καναλαρχών και μεγαλοεκδοτών. Μαζί τους, οι νεοναζί Χρυσαυγίτες, που βρήκαν ευκαιρία να χύσουν δηλητήριο ενάντια στους αγώνες των εργατών. Άξιος ο μισθός όλων. Η σημερινή συγχορδία τους, θα γραφτεί στην ιστορία του εργατικού και φοιτητικού κινήματος της Θεσσαλονίκης, στην ιστορία του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου και θα αποτελεί μνημείο αίσχους και καταφρόνιας.

Αγωνιστικές Κινήσεις αει-τει: Κάτω τα χέρια από τους απεργούς εργολαβικούς - Καμία δίωξη

Εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 30/11 και συγκεκριμένα στο κτήριο διοίκησης, όπου βρισκόταν εργολαβικοί εργαζόμενοι, και έγιναν 11 συλλήψεις. Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και πάνω από 70 μέρες σε απεργία και έχουν προχωρήσει σε κατάληψη της Πρυτανείας, ζητώντας τη μονιμοποίησή τους, αντιστεκόμενοι στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών που τους επιβάλει η Πρυτανεία και ο εργολάβος. Από τις προηγούμενες μέρες, ο Πρύτανης του ΑΠΘ Ιωάννης Μυλόπουλος, είχε ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση και η απόφαση του εισαγγελέα, πάρθηκε ήδη από την Τρίτη.
Η καταπάτηση του ασύλου τείνει πλέον να γίνει συνήθεια το τελευταίο διάστημα, από την αστυνομία, ειδικά μετά την ψήφιση του νόμου Διαμαντοπούλου, που καταργεί θεσμικά το άσυλο.

Καλλιθέα: Δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον μεταναστών.


Δολοφονική επίθεση σε βάρος 2 μεταναστών σημειώθηκε σήμερα στη λαϊκή αγορά στη συμβολή των οδών Αριστείδου και Χαροκόπου στην Καλλιθέα.
Ομάδα 6 χρυσαυγιτών επιτέθηκε σε έναν Αιγύπτιο ψαρά και σε έναν Πακιστανό μικροπωλητή. Ο Αιγύπτιος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ όπως καταγγέλλει ο Πακιστανός μικροπωλητής, οι χρυσαυγίτες του έκλεψαν και την τσάντα όπου είχε τα χρήματά του.
Άμεση είναι η αντίδραση της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας, η οποία πραγματοποίησε συγκέντρωση στη λαϊκή αγορά, καταγγέλλοντας τη δολοφονική επίθεση ενώ σε ανακοίνωσή της δηλώνει πως: “δεν θα αφήσουμε κανένα φασίστα, κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το ρατσιστικό δηλητήριο στις γραμμές της εργατικής τάξης”.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας έχει ως εξής:

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για την επέμβαση των ματ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κ.Κ.Ε. για την επέμβαση των ματ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο



Το ΚΚΕ καταδικάζει την επέμβαση των ΜΑΤ και τη σύλληψη 11 αγωνιζόμενων απολυμένων και απλήρωτων εργατών στα ιδιωτικά εργολαβικά συνεργεία του Α.Π.Θ, που διεκδικούν την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και το δικαίωμά τους στην εργασία.

Ξεσηκώθηκαν οι εργαζόμενοι των φαστ-φουντ στη Νέα Υόρκη με απεργίες !"Δεν μπορούμε να ζήσουμε με 7.25 δολάρια!"


Εργαζόμενοι σε πολλές αμερικανικές αλυσίδες εστιατορίων φαστ-φουντ, όπως η McDonald's, έκαναν απεργία και διαδήλωσαν στη Νέα Υόρκη, ζητώντας υψηλότερους μισθούς και το δικαίωμα να οργανώνονται σε συνδικάτα, διεκδικήσεις τις οποίες υποστήριξε και ο ελεγκτής των υπηρεσιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (βορειοανατολικές ΗΠΑ).



Τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια έδειξαν εικόνες πολλών δεκάδων απεργών μπροστά από ένα εστιατόριο McDonald's του Μανχάταν. Ένας δήλωσε ότι "ζει μέσα στη φτώχεια" καθώς ο μισθός του είναι 8 δολάρια την ώρα, ένας άλλος είπε πως "εξαρτάται από τα κουπόνια σίτισης" για να επιβιώσει.

«Καθίστε ήσυχα... ».Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Πάνω από 56.000 επιχειρήσεις έβαλαν «λουκέτο» μόνο μέσα στους πρώτους 4 μήνες του 2012.

Μόνο μέσα στο προηγούμενο δεκαήμερο έκλεισαν τα «Costa Coffe», η Citibank ανακοίνωσε «λουκέτο» σε 16 υποκαταστήματα, η NEOSET οδεύει στο άρθρο 99, τα ΙΚΕΑ μειώνουν τους μισθούς των εργαζομένων.
Οσο για τους εργάτες του Σκαραμαγκά μετρούν 42 μήνες απλήρωτοι και οι χαλυβουργοί της «Χαλυβουργίας» Ασπροπύργου, εκεί που ο Σαμαράς και ο Δένδιας έστειλαν τα ΜΑΤ στην υπηρεσία του βιομήχανου Μάνεση εναντίον των απεργών
(σ.σ.: «για να ανοίξει το εργοστάσιο», όπως είπαν),

 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΛΟΥ: Σημαντική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων.Εξέλεξαν 6 έδρες στη νέα διοίκηση από 4 και αντιπρόσωπο στη ΓΣΕΕ μετά από δεκαετίες.

Σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη των αγώνων της εργατικής τάξης της περιοχής, μπορεί να δώσει το αποτέλεσμα στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Βόλου, όπου καταγράφηκε σημαντική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων.


Το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) που στηρίζει το ΠΑΜΕ, έλαβε 26 ψήφους (από 22 το 2009) και εξέλεξε 6 μέλη στη νέα διοίκηση (από 4). Επιπλέον, εξέλεξε αντιπρόσωπο και για το συνέδριο της ΓΣΕΕ, μετά από σχεδόν 20 χρόνια.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ο Αλ. Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του και αποκαλύπτεται

Η συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στις 18-11 στην εφημερίδα «6 μέρες» ξεχώρισε, θέτοντας με απροσδόκητα αποκαλυπτικό τρόπο το πλαίσιο κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς την κυβέρνηση «κοινωνικής σωτηρίας» που, σαν όρος και κυρίως σαν περιεχόμενο, έρχεται να βάλει στην άκρη ό,τι μπορούσε να φαντάζεται κάποιος με την προηγούμενη κατεύθυνση, της λεγόμενης αριστερής κυβέρνησης.
Με έναν βομβαρδισμό συνεντεύξεων σε ξένα και εγχώρια ΜΜΕ, ο Αλ. Τσίπρας τον τελευταίο καιρό επιδιώκει έμπρακτα να απαντήσει σε αυτούς που συνεχίζουν να θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Το γεγονός ότι δηλώνεται καθαρά πως η κυβέρνησή του με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ανοικτή στον ακροδεξιό Καμένο, μια και η «χώρα δε μπορεί να βγει από την κρίση χωρίς συνεργασίες», είναι ενδεικτικό του πλαισίου που κινείται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αλλά ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξή του γίνεται πολύ πιο αποκαλυπτικός σε μια σειρά κρίσιμα πολιτικά ζητήματα.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Η κυβέρνηση “ξεκινάει”. Προς τα πίσω.


Η κυβέρνηση “ξεκινάει”. Προς τα πίσω

Οι θιασώτες των μνημονίων, η τρικομματική κλίκα που εφαρμόζει με τον πιο άγριο τρόπο τις επιταγές της τρόικας, οι μέχρι την Πέμπτη εξαφανισμένοι γιατί σκέφτονταν πώς θα πάνε σε εκλογές εάν δεν πάρουν τη δόση τώρα πανηγυρίζουν γιατί... την πήραν.
Πανηγυρίζουν, λέγοντας ελεεινά ψέματα, τα οποία ντύνουν με επικοινωνιακές ανοησίες όπως το σποτάκι του πρωθυπουργού.