Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ… «ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ».Του Γιώργου Δελαστίκ.


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Εξέπληξε πολλούς το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να διεκδικήσει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική κληρονομιά της ιδρυτικής Διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη 1974. Αρκετοί μάλιστα τη θεώρησαν μια «ρετρό» μάχη άνευ σημασίας. Ποιος ενδιαφέρεται, λένε, για μια πολιτική διακήρυξη που έγινε σχεδόν σαράντα χρόνια πριν;

Ανακοίνωση της Επιτροπής Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για την απαράδεκτη νέα αύξηση των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ 


Σε "είδος πολυτελείας" μετατρέπεται πλέον η χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς(ΜΜΜ), καθώς προβλέπεται νέα εκρηκτική αύξηση στα εισιτήρια της τάξεως του 25%.  προκειμένου να εξοικονομηθούν 40 εκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του πακέτου μέτρων των 11,7 δισ. ευρώ. 

Με τα μέτρα αυτά:

Το ΠΑΜΕ για τα νέα μέτρα καταστολής και απαγόρευσης των διαδηλώσεων.


Δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ


Η κυβέρνηση για να περάσει τα νέα μέτρα ατσαλάκωτη και για να καταπνίξει τις λαϊκές αντιδράσεις, σχεδιάζει να προσθέσει νέα όπλα στη γκάματων μορφών καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων, όπως τη χρήση αντλιών νερού εναντίον διαδηλωτών, την οργάνωση της αστυνομίας με πιο βαρύ οπλισμό και παράλληλα σχεδιάζει και νομοθέτημα για τον απ’ ευθείας περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων στη βάση της πρότασης του Καμίνη.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τη συνεχή αύξηση της ανεργίας 6/9/2012


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Η λήψη άμεσων μέτρων προστασίας που ανακουφίζουν σήμερα τους ανέργους και τις οικογένειές τους, όπως πρότεινε το ΚΚΕ με την πρόταση νόμου που κατέθεσε πρόσφατα στη βουλή, είναι άμεσο και επείγον ζήτημα. Το πρόβλημα όμως της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται χωρίς ριζικές αλλαγές και ανατροπές.

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ : Σημαντικό πρόβλημα στους παιδικούς σταθμούς.

Ανακοίνωση - καταγγελία της Αχτιδικής Επιτροπής Νοτιοδυτικών Συνοικιών της  Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ



Την αντιλαϊκή επέλαση της συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, η οποία οδηγεί σε τραγικό αδιέξοδο τους Δήμους όλης της χώρας, καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Νοτιοδυτικών συνοικιών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ.
«Το νέο πακέτο μέτρων που επιβάλλει η συγκυβέρνηση στις πλάτες του λαού μειώνει ακόμα περισσότερο την -ήδη πετσοκομμένη- επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τους Δήμους» επισημαίνει η Αχτιδική Επιτροπή και συμπληρώνει:

Γερμανικές αποζημιώσεις: Μήπως χρωστάμε (!) κιόλας;Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου.


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος



Πριν μερικές μέρες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας, απάντησε σε σχετική Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της 25ης Διεύθυνσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
«η Ελλάδα έχει απαιτήσεις κατά της Γερμανίας από ζημιές που υπέστη στο διάστημα της γερμανικής κατοχής ύψους 7,5 δισ. δολαρίων».
*
Καταρχάς είναι πολύ... ενθαρρυντικό ότι ο νυν υπουργός βρήκε, τελικά, τους φακέλους της υπόθεσης «Γερμανικές αποζημιώσεις»...
Και τούτο διότι ο προκάτοχός του, ο Σαχινίδης, είχε δηλώσει, αφήνοντας άφωνο το πανελλήνιο, ότι τους φακέλους
«τους έχασαν» (!),
«δεν τους έβρισκαν» (!),
«τους έψαχναν αλλά δεν ήξεραν πού είναι»!

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.



Το ΚΚΕ εξετάζει συγκεκριμένα κάθε φορά τη συμμετοχή του στις εξεταστικές επιτροπές και προσπαθεί στο μέτρο του δυνατού να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα να ριχθεί φως σε ζητήματα που έχουν ανάγκη διερεύνησης.

Η πείρα όμως έχει δείξει ότι οι επιτροπές αυτές λειτούργησαν για τη συγκάλυψη των σκανδάλων και για τον αποπροσανατολισμό του λαού.