Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ: Η ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Χειροτερεύει διαρκώς η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων και τηςοικονομίας της χώρας μας σε πάμπολλους τομείς. Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία για το 2012 που κάθε τόσο βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Αυτό που αποτυπώνει πάντως με πιο χαρακτηριστικό τρόπο την προϊούσα επιδείνωση είναι η εκτίναξη των χρεών των πολιτών προς την εφορία κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.
Μέσα στο 2013 λοιπόν δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο που ανέρχονται στο αστρονομικό ύψος των 13,2 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Άρθρο του Ριζοσπάστη : Αποκαλυπτικά...Η αιτιολόγηση της απόσυρσης της εταιρείας του Κατάρ από την επένδυση στο Ελληνικό...


Απαιτήσεις καπιταλιστών


Η αιτιολόγηση της απόσυρσης της εταιρείας του Κατάρ από την επένδυση στο Ελληνικό είναι αποκαλυπτική για το κάτω από ποιες προϋποθέσεις γίνονται οι επενδύσεις στον καπιταλισμό. Η συγκεκριμένη εταιρεία αποσύρθηκε από την επένδυση επειδή το ελληνικό κράτος δεν της εξασφάλιζε όση στήριξη ζητούσε για ζητήματα φορολογίας και επιδότησης για την ανέγερση των νέων κατοικιών στην έκταση του πρώην αεροδρομίου και πλήρη κυριότητα του ακινήτου και όχι το 30%, όπως προβλέπει ο διαγωνισμός.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα 18/1/2013.


Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα 18/1/2013.



Ποια είναι τα συμπεράσματα που βγάζετε από τη συζήτηση στη βουλή σχετικά με την προανακριτική επιτροπή;
«Χθες στη βουλή έγινε πολύ συζήτηση και πάρα πολύ φιγούρα πάνω στη συζήτηση όσον αφορά το δέντρο. Δηλαδή τον κ. Παπακωνσταντίνου. Και σε τελευταία ανάλυση το σύστημα δεν έχει να χάσει τίποτε αν κάψει ένα δέντρο.

Την προσαγωγή 29 φοιτητών καταγγέλλουν οι Οργανώσεις Κέρκυρας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.


Την προσαγωγή 29 φοιτητών του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας το απόγευμα της Πέμπτης καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:
«Είναι πραγματικά πρωτόγνωρο, το γεγονός να επιχειρείται από την Αστυνομική Διεύθυνση μία τέτοιας κλίμακας επιχείρηση για μια αγωνιστική δράση φοιτητών όπου το "τεράστιο αδίκημά" τους ήταν να θέλουν να συναντήσουν τις πρυτανικές αρχές για θέματα που αφορούν το μέλλον τους και τη ζωή τους.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΧΑΥΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 1:30 μ.μ.

Για άλλη μια φορά ένας μετανάστης πέφτει νεκρός από τη δολοφονική μανία δύο φονιάδων της Χρυσής Αυγής. Από μια χώρα που ο λαός της στενάζει κάτω από τις συνεχείς επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, το Πακιστάν, εργαζόμενος σε φούρνο, δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα ενώ πήγαινε στη δουλειά του.
Υπεύθυνη και γι’ αυτή τη δολοφονική επίθεση είναι η πολιτική της εκμετάλλευσης και του ξεζούμισματος των εργαζομένων που συμπληρώνεται από την άγρια καταστολή και την τρομοκρατία ντόπιων και μεταναστών.
Πολιτική που «διαιρεί» τους εργαζόμενους, σε «Έλληνες και ξένους», «δημόσιους και ιδιωτικούς», άνεργους και συνταξιούχους, που γεννά τη μαζική ανεργία, την κατακρεούργηση δικαιωμάτων, τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση και το έγκλημα. Είναι η πολιτική της υποταγής στις εντολές των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ΗΠΑ, στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Αθώωση 6 από των 8 αστυνομικών για την υπόθεση «ζαρντινιέρα» πρότεινε ο εισαγγελέας !


Οι 6 μπάτσοι δεν έδειραν πολύ τον φοιτητή...Αθώοι παρά το γεγονός πως είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως...



Να αθωωθούν οι έξι από τους οκτώ κατηγορούμενους αστυνομικούς, για τον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου, τη γνωστή υπόθεση της «ζαρντινιέρας», πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

19 του Γενάρη – ΑΘΗΝΑ πόλη αντιφασιστική ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΤΡΟΪΚΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙ!

Το Σάββατο, 19 του Γενάρη 2013, ένα μαζικό, ενωτικό, αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό ποτάμι θα πλημμυρίσει τους δρόμους της Αθήνας, με συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 2μμ, πορεία και συναυλία στο Σύνταγμα στις 4μμ.



Με κεντρικό σύνθημα «19 του Γενάρη – ΑΘΗΝΑ πόλη αντιφασιστική», πάνω από 250 ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες, ακτιβίστες και συγγραφείς, επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος, δεκάδες κοινότητες μεταναστών, σειρά εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και αντιφασιστικές επιτροπές, λαϊκές συνελεύσεις και κοινότητες ομοφυλοφίλων, σύλλογοι ΑΜΕΑ και φίλαθλοι ομάδων, οργανώσεις της Αριστεράς, τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ και άλλων αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινήσεων, ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα μεγάλο αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο.

Πιστεύουμε απόλυτα ότι ούτε μέσα απ' τη Βουλή, ούτε απ' τη Δικαιοσύνη, περνάει πάντα η αλήθεια - Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή.

Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή


Οταν πρόκειται να συζητηθεί ένα τέτοιο ζήτημα στη Βουλή, συνήθως ακούμε το εξής πράγμα: Οτι με το γενικό εκλογικό δικαίωμα εξασφαλίζεται να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες. Ο λαός ψηφίζει, ανεβοκατεβάζει κόμματα, άρα λήγουν και οι πολιτικές ευθύνες. Και η Βουλή, το μόνο που έχει να κάνει, είναι να εξετάσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και τελικά να πάει το ζήτημα στη Δικαιοσύνη.
Δυστυχώς, ούτε από το εκλογικό δικαίωμα, ούτε μέσα απ' τη Βουλή, ούτε απ' τη Δικαιοσύνη περνάει πάντα η αλήθεια.

Χρυσαυγίτες-δολοφόνοι ! Στο σπίτι του δράστη της ρατσιστικής δολοφονίας βρέθηκαν προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.

Στο σπίτι του δράστη της ρατσιστικής δολοφονίας βρέθηκαν προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.




Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

•Tρία (3) στιλέτα τύπου πεταλούδα.

•Ένας (1) σουγιάς.

•Μία (1) μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή.

•Ένα (1) αεροβόλο πιστόλι.

•Μία (1) σιδερογροθιά.

ΠΑΜΕ : Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.


Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών που ξεκινούν από την Κυριακή 20 Γενάρη σε διάφορες περιοχές της χώρας και με επίκεντρο την Θεσσαλία.

Κινητοποιήσεις που έχουν στο στόχαστρό τους την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, την αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. Στο πλαίσιο των αποφάσεων και νέων μέτρων της ΚΑΠ και της Ε.Ε, η κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς χειροτερεύει με γοργούς και δραματικούς ρυθμούς.

Νέα δολοφονία μετανάστη - ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ: Καμιά ανοχή στα τάγματα εφόδου στις γειτονιές.


Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ καταδικάζει την άγρια δολοφονία μετανάστη από δύο φασιστοειδή στην περιοχή των Πετραλώνων σήμερα το πρωί.

Σε αυτό το σημείο στο κέντρο της Αθήνας δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 2012 νεαρός μετανάστης από το Ιράκ

Ένας 29χρονος πυροσβέστης και ένας 25χρονος, που έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για κλοπές στο παρελθόν, ομολόγησαν ότι δολοφόνησαν έναν Πακιστανό μετανάστη, τα ξημερώματα, στα Πετράλωνα. Οπως έγινε γνωστό, το θύμα κινούνταν με ποδήλατο στην οδό Τριών Ιεραρχών, όταν στον αριθμό 65 δέχθηκε την άγρια επίθεση των δύο Ελλήνων με στιλέτα.