Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Στις 15 Γενάρη του 1919 δολοφονήθηκαν οι ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γερμανίας, Καρλ Λίμπκνεχτ και Ρόζα Λούξεμπουργκ. Το αφιέρωμα του 902.gr.


Στις 15 Γενάρη του 1919 δολοφονήθηκαν οι ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γερμανίας, Καρλ Λίμπκνεχτ και Ρόζα Λούξεμπουργκ. 



Οι δολοφόνοι έστειλαν το σώμα του Κ. Λίμπκνεχτ στο νεκροτομείο σαν «πτώμα αγνώστου ανδρός», ενώ το σώμα της Ρ. Λούξεμπουργκ το πέταξαν σε ένα κανάλι όπου βρέθηκε μόλις στις 31 του Μάη του 1919.
Η δολοφονία των Λίμπκνεχτ - Λούξεμπουργκ δεν ήρθε στα ξαφνικά.

Φαήλο, πάμε στοίχημα ! (και ένα μικρό σχόλο του Red Star)

Και διαφήμιση από τον (κρατικό ακόμα) ΟΠΑΠ το antinews.gr και ο Φαήλος Κρανιδιώτης! Πάντα τέτοια!


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις επιθέσεις με γκαζάκια και στα γραφεία της ΝΔ & την προπαγάνδα περί «άκρων».


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ 



Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει καταδικάσει τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών εναντίον κομμάτων και προσώπων. Οι ενέργειες αυτές (εμπρησμοί, γκαζάκια κλπ.), και κυρίως η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, αντικειμενικά διευκολύνουν όσους θέλουν να αποπροσανατολίσουν το λαό από τα καθημερινά οξυμμένα προβλήματά του και όσους θέλουν να τον τρομοκρατήσουν και να εντείνουν την καταστολή σε βάρος των αγώνων του.

Προς όλους τους εργάτες-τριες, εργαζόμενους-ες, ανέργους, μαθητές - φοιτητές, αγρότες, συνταξιούχους.Προς όλους τους αγωνιστές-ίστριες. Μην σκύβετε το κεφάλι , ο αγώνας συνεχίζεται και θα τον κερδίσουμε ! Του Red Star.

Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι , αντίσταση και πάλη !



Παρακολουθούμε όλοι καθημερινά τις επιθέσεις της κυβέρνησης στον λαό. Μέτρα που παίρνουν και τα ψηφίζουν στο "δημοκρατικό" τους κοινοβούλιο μέσα σε λίγες μέρες, μέτρα που τσακίζουν την κοινωνία μας ,μέτρα που δεν είναι αναγκαία , ούτε είναι μονόδρομος. Μέτρα που τα παίρνουν  ΜΑΖΙ τα 2 κόμματα , Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ που κατέστρεψαν την Ελλάδα από το 1974 και μετά. Μέτρα που συνυπογράφει η Δημοκρατική  δήθεν "Αριστερά". Όταν το Κ.Κ.Ε έλεγε ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ. είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος κάποιοι ψευτοπροοδευτικοί από το ΠΑ.ΣΟ.Κ φώναζαν ότι το Κ.Κ.Ε. ακολουθεί το δόγμα "τι Πλαστήρας , τι Παπάγος".

ΠΑΜΕ όλοι δυνατά ! Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά (τραγούδι) . Να ακουστεί παντού !

 Ακούστε το τραγούδι που ηχογράφησε και μας έστειλε ο συναγωνιστής Γ. Σαρρής με αφορμή το σύνθημα του ΠΑΜΕ "χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά".



Όχι στη δίωξη του Πέτρου Καπετανόπουλου!

Αθήνα 10-1-2013
Όταν τον Ιούλη του 2012 ο Πέτρος Καπετανόπουλος τολμούσε να διαμαρτυρηθεί έξω απ’ το σπίτι του για τη βάναυση κακοποίηση ενός μετανάστη από αστυνομικούς της «Ομάδας ΔΙΑΣ» που τον κλωτσούσαν στην κοιλιά, δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί τι θα ακολουθούσε σε βάρος του, για την πράξη του, αυτή.

Το βιολί του ο Σαμαράς...Στο κατειλημμένο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Λέλας Καραγιάννη κοντά στην πλατεία Αμερικής εισέβαλε η αστυνομία προκειμένου να το εκκενώσει.

Στο κατειλημμένο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Λέλας Καραγιάννη κοντά στην πλατεία Αμερικής εισέβαλε η αστυνομία προκειμένου να το εκκενώσει. 




Το κτίριο ήταν υπό κατάληψη από τον Απρίλιο του 1988 από αντιεξουσιαστές και αποτελούσε την μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια κατάληψή τους.
                                                                                                                                                              Στο κτίριο αρχικά μπήκαν οι άνδρες των ΕΚΑΜ οι οποίοι έκοψαν την πόρτα με τροχό και στη συνέχεια στο εσωτερικό του κτιρίου μπήκαν οι άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι έφτασαν μέχρι την ταράτσα όπου βρίσκονταν περίπου 20 άτομα 15 εκ των οποίων προσήχθησαν στη Γ.Α.Δ.Α.

Είναι «βία»;...Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Είναι «βία»;


Να σου έχουν λεηλατήσει το μισθό και να λιποθυμάνε τα παιδιά σου από την πείνα.
Να σου έχουν στερήσει τη σύνταξη και να σε στέλνουν στα συσσίτια απόρων.
Να σου λένε ότι η ανεργία σου δεν είναι δυστυχία, αλλά κάτι σαν εκδρομή στο λούνα παρκ της «εργασιακής εφεδρείας».

Ανακοίνωση για το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων» που παρουσίασε η κυβέρνηση – ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.


Να απαντήσουμε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 24 Γενάρη



Την Πέμπτη 10/1, πραγματοποιήθηκε η πολυδιαφημισμένη φιέστα με την ονομασία "Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων" την οποία παρουσίασαν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Εργασίας και Παιδείας ως τη μεγαλύτερη πρόκληση πολιτικής για τη σημερινή κυβέρνηση. Προπαγανδίζουν ότι με το συγκεκριμένο σχέδιο «θα αντιμετωπιστούν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, θα στηριχτεί το ανθρώπινο δυναμικό μέσω της εκπαίδευσης, θα αναπτυχτεί η καινοτόμα επιχειρηματικότητα».
Στην πραγματικότητα είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την υπερεκμετάλλευση των νέων. 

Ποινικά υπεύθυνο για τη δολοφονία του νεοναζί πατέρα του έκρινε δικαστήριο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ έναν 12χρονο. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή το παιδί ενδέχεται να κρατηθεί σε αναμορφωτήριο μέχρι την ηλικία των 23 ετών.




Η δίκη  επικεντρώθηκε κυρίως στο αν το παιδί είχε κακοποιηθεί από το θύμα και αν ήταν σε θέση να διακρίνει το σωστό από το λάθος.
Ο Τζόζεφ Χολ, ήταν μόλις 10 ετών όταν πυροβόλησε τον πατέρα του, Τζέφρι Χολ, τον Μάιο του 2011, στο Ρίβερσαϊντ.
Οι συνήγοροι του 12χρονου παραδέχονταν ότι το παιδί πυροβόλησε εξ επαφής τον Τζέφρι Χολ ενώ κοιμόταν αλλά υποστήριζαν ότι δεν θα έπρεπε να θεωρηθεί ποινικά υπεύθυνο για το θάνατό του.

ΚΚΕ: Καταγγέλλει τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.


Τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ καταγγέλλει το ΚΚΕ.

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνεται:
«Σήμερα που η λαϊκή οικογένεια δοκιμάζεται σκληρά από την ανεργία, τη μείωση μισθών, την εξοντωτική φορολογία και τα χαράτσια, που δεν μπορεί να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης, οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ καταδεικνύουν την αχαλίνωτη αγριότητα της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

ΚΚΕ(μ-λ): Αντιδραστικό κλίμα για πιο αντιδραστική πολιτική!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα 14-1-2013

Το επικίνδυνο, αντιδραστικό πολιτικό κλίμα που καλλιεργείται τις μέρες αυτές μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλεί στο λαό και τους εργαζόμενους της χώρας. Η επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, η απαρέγκλιτη εφαρμογή της πολιτικής της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης που επιβάλλουν στο ντόπιο αστικό πολιτικό προσωπικό οι ιμπεριαλιστές της τρόικας, φαίνεται ότι δεν είναι αρκετή, δεν ικανοποιεί τις ακόρεστες ορέξεις του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου. Γι’ αυτό και πιέζουν ασφυκτικά, σε καθημερινή βάση, για μεγαλύτερη επιτάχυνση και ένταση της επίθεσης. Αυτό επιβάλλει ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα που λυμαίνονται τη χώρα και χάριν αυτού θυσιάζονται ο λαός και ο πλούτος της χώρας.