Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Η ομιλία της Σ. Σακοράφα κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Σήμερα τα ξημερώματα ζήσαμε την τελική πράξη σε ένα δράμα που έχω καταγγείλει πολλές φορές από αυτό εδώ το βήμα της Βουλής.
Είχα πει ότι με την πολιτική της η Κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε προτεκτοράτο. Σήμερα επιβεβαιώθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο.
Δύο πρωθυπουργοί του προτεκτοράτου η Ελλάς, Μέρκελ και Σαρκοζί, ανακοίνωσαν θρασύτατα στον ελληνικό λαό και το πότε αλλά και με ποιο περιεχόμενο θα γίνει, αν γίνει, το δημοψήφισμα.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα-Να διαλυθεί άμεσα η βουλή, εκλογές εδώ και τώρα από υπηρεσιακή κυβέρνηση.


Tούτη την ώρα το ΚΚΕ θέτει ένα ζήτημα συγκεκριμένα: Να διαλυθεί άμεσα η βουλή, εκλογές εδώ και τώρα από υπηρεσιακή κυβέρνηση. Εδώ πρέπει να παρέμβει ο ελληνικός λαός. Με συγκεντρώσεις, με ό,τι παρέμβαση μπορεί να κάνει, διότι αυτό που ψήνεται ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να δημιουργηθεί μια μεταβατική κυβέρνηση ένα πράγμα σημαίνει: Οτι αυτή η κυβέρνηση θα φέρει στη βουλή για να ψηφιστεί η σύμβαση πτώχευσης της Ελλάδας -δεν είναι η δανειακή σύμβαση- η οποία συνεπάγεται αλλεπάλληλα νέα άγρια μέτρα. Δεν έχει το δικαίωμα αυτή η βουλή, αν θέλετε με την κρίση έτσι όπως έχει εκδηλωθεί και ανεξάρτητα από την αιτία για την οποία εκδηλώθηκε, δεν έχει το δικαίωμα να πάει το λαό στις εκλογές, έχοντας ψηφίσει προκαταβολικά τη δανειακή σύμβαση.

Σκηνές απείρου κάλλους μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-Ξυνίδης σε Καϊλή: «Σιγά την καλτσοδέτα»


Σκηνές απείρου κάλλους μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ διαδραματίστηκαν σήμερα το απόγευμα κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο του κόμματος. 

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατούσε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ήταν ο διάλογος μεταξύ του Σωκράτη Ξυνίδη και της Εύας Καϊλή.

Αμέσως μετά τη διακοπή της  συνεδρίασης, η κυρία Καϊλή αποχωρώντας είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ -ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/11, 7.00 Μ.Μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

 
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/11, 7.00 Μ.Μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 

Η εκρηκτική εισβολή του λαϊκού παράγοντα στο προσκήνιο τραντάζει και την κυβέρνηση του Μνημονίου και της Τρόικας και συνολικά το πολιτικό σύστημα. Αυτό οδηγεί την κυβέρνηση σε ανοιχτή κρίση, κατάρρευση και αναζήτηση σωσιβίων.

Αποσπάσματα συνέντευξης Ρ. Δούρου στο «ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5» (Μπ. Μιχαλοπούλου)


Η Ρένα Δούρου, μέλος της Π. Γ. του Συνασπισμού, υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής, μίλησε στο ραδιόφωνο Στο Κόκκινο και στη δημοσιογράφο Μπούλικα Μιχαλοπούλου αναφερόμενη στις ραγδαίες εξελίξεις στη χθεσινή μίνι σύνοδο στις Κάννες και στο πρωθυπουργικό Βατερλό.
«Πέντε + μία παρατηρήσεις: Καταρχήν οι εικόνες που είναι εξόχως αποκαλυπτικές. Οι εικόνες λοιπόν χθες από τις Κάννες, μετά από τη μίνι σύνοδο όπου μετείχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της κατάστασης που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας:

Ο ΓΑΠ αποδέχεται σύσταση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας αλλά βάζει όρους ! Ρεπορτάζ από το NEWPOST.GR



Πριν από λίγα λεπτά κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, μιλώντας στοNewpost.gr, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός αποδέχεται τη σύσταση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Προκειμένου, όμως να επιτευχθεί το αποτέλεσμα αυτό, ο κ. Παπανδρέου μέσω του κ. Ρέππα και του κ. Aθανασάκη που θα διαπραγματευτεί με τους κ.κ Μιχελάκη και Τασούλα, θα θέσει συγκεκριμένους όρους. Κύριο βασικό ζήτημα αλλά και βασικός όρος θεωρείται από τον κ. Παπανδρέου το πρόσωπο που θα αναλάβει την πρωθυπουργία και για το οποίο εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να είναι πολιτικό. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει ήδη καταρρεύσει κάτω από το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων.


Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει ήδη καταρρεύσει κάτω από το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων.
Τούτες τις ώρες, όμως, εξελίσσεται ένα απίστευτο παρασκήνιο στις πλάτες του ελληνικού λαού με μοναδικό στόχο και σκοπό να αποτραπεί η δυνατότητά του να παρέμβει στις εξελίξεις. Από τους κ.κ. Μέρκελ και Σαρκοζί που, με μια πρωτοφανή κίνηση παρέμβασης σε ζητήματα κυριαρχίας, επιχείρησαν να θέσουν το ερώτημα στο πιθανό δημοψήφισμα, έως θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες που σχεδιάζουν ξεδιάντροπα νέες μνημονιακές κυβερνήσεις, που θα εφαρμόσουν τη δανειακή σύμβαση και όσα δεινά θα επιφέρει στον ελληνικό λαό, χωρίς νωπή  λαϊκή εντολή.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Σαμαρά.Οι μάσκες έπεσαν πλήρως.

 
Οι μάσκες έπεσαν πλήρως. Αυτό που έλεγε το ΚΚΕ, ότι η ΝΔ είναι δήθεν αντιπολίτευση στο μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, επιβεβαιώθηκε περίτρανα. Όσα έλεγε η ΝΔ για αντίθεση σε συγκυβέρνηση και στη σύμβαση αποδείχτηκαν υποκρισία.
Ο στόχος της ΝΔ είναι ίδιος με της κυβέρνησης, ίδιος με της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας: Απρόσκοπτη εφαρμογή της δανειακής σύμβασης, δηλαδή του νέου οδοστρωτήρα που θα τσακίσει τη λαϊκή οικογένεια για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Απεργία διαρκείας στην "Ελληνική Χαλυβουργία"


Από το ιστολόγιο Αντίσταση στις γειτονιές

Σε απεργία διαρκείας βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας αντιδρώντας στα σχέδια της εργοδοσίας για μειώσεις των μισθών τους κατά 40%. Σε περίπτωση που δεν το "αποδεχτούν" η εργοδοσία απειλεί με απολύσεις κοντά στο μισό του προσωπικού του εργοστασίου (180 από τους περίπου 400). Ήδη οι απολύσεις έχουν φτάσει τις 34. Χθες οι απεργοί απέκλεισαν για λίγη ώρα την εθνική οδό και σήμερα το απόγευμα το σωματείο διοργανώνει, μαζί με άλλα σωματεία του μετάλλου και άλλων κλάδων, συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας στις 6 το απόγευμα. Ήδη έχει εκφραστεί η αλληλεγγύη άλλων σωματείων προς τους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας χρειάζεται όμως να αποκτήσει ακόμη πιο πλατιά χαρακτηριστικά από σωματεία και φορείς, της περιοχής ιδιαίτερα αλλά και ευρύτερα.
Μια νίκη των εργατών σε ένα εργοστάσιο σαν και αυτό δεν θα είναι μικρή υπόθεση, αντίθετα θα λειτουργήσει θετικά και ενθαρρυντικά και σε άλλα εργοστάσια και χώρους του ιδιωτικού τομέα όπου η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων είναι ανελέητη και οι αντιστάσεις των εργαζόμενων αναντίστοιχες, για τους γνωστούς λόγους. Αλληλεγγύη και νίκη στους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας, για να μην περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας.

Στηρίζει τον Γ.Παπανδρέου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πολ Νίρουπ Ρασμούσεν

 
Ο Πολ Νίρουπ Ρασμούσεν, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, σε γραπτή δήλωση του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι είναι «καθοριστικής σημασίας το σύνολο της Ευρώπης να σταθεί στο πλευρό του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ώστε να στεφθεί από επιτυχία το δημοψήφισμα».
Ο κ. Ρασμούσεν απευθύνει ακόμη έκκληση «να γίνει σεβαστό το δικαίωμα του ελληνικού λαού να εκφραστεί ελεύθερα στο δημοψήφισμα που ανακοίνωσε ο κ. Παπανδρέου».

Ανακοίνωση του KKE για τις πολιτικές εξελίξεις

 
Ο λαός έχει μόνο να χάσει και από τις όποιες αλλαγές γίνουν στο ΠΑΣΟΚ ή από τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Η επιδίωξή τους είναι να ανακόψουν τη λαϊκή χειραφέτηση και να εκτονώσουν τη λαϊκή αγανάκτηση. Να καλλιεργήσουν ψεύτικες ελπίδες και κυρίως να τσακίσουν το ανερχόμενο λαϊκό κίνημα.
Ο λαός να απορρίψει κάθε προσπάθεια των αστών πολιτικών να διαμορφώσουν σχήματα της λεγόμενης εθνικής συνεννόησης. Πρόκειται για σχεδιασμούς σφαγιασμού του λαού, στους οποίους πρωτοστατεί το ευρωενωσιακό κεφάλαιο, μαζί του και το ελληνικό.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ :Εθνικοποίηση καλλιεργήσιμης γης.


Την απαλλοτρίωση 290.000 εκταρίων ακαλλιέργητης αγροτικής γης που νεμόταν η εταιρεία «Agropecuaria Flora», θυγατρική του βρετανικού γίγαντα τροφίμων «Vestey Group», ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες.
Την ανακοίνωση της απαλλοτρίωσης ακολούθησε η κατηγορηματική άρνηση της μητρικής εταιρείας να αποδεχθεί τη διαδικασία εθνικοποίησης που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση το 2005, σύμφωνα με το νόμο με τον οποίο άνοιξε ο δρόμος για την εθνικοποίηση ακαλλιέργητων γαιών. Ωστόσο, η εταιρεία αρνήθηκε την εφαρμογή του νόμου, ενώ συνάμα απαιτούσε τεράστιο ύψος αποζημίωσης και μάλιστα καταβαλλόμενου σε ξένο συνάλλαγμα.

Δελτίο Τύπου ΚΟΕ-Διαχωριζόμαστε από τους διαχωρισμούς


Κατανοούμε τον πανικό του «επίσημου» πολιτικού συστήματος μπροστά στο νέο βροντερό αντικατοχικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού όπως εκδηλώθηκε την 28η Οκτωβρίου, λίγες μόλις μέρες μετά τη μαζικότερη γενική πολιτική απεργία από την πτώση της χούντας, η οποία διατράνωσε την πλήρη απονομιμοποίηση της «κυβέρνησης» Παπανδρέου.
Αντίθετα, δεν κατανοούμε τους «διαχωρισμούς» που, σε αντίθεση από την πρώτη εύστοχη δημόσια τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, εκφράζει ένα δεύτερο «Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ», το οποίο εκδόθηκε αυθαίρετα την επόμενη μέρα με ευθύνη του Συνασπισμού και διαχωρίζεται από όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη.

Τελεσίγραφο Μέρκελ - Σαρκοζί: «Αποφασίστε εάν θέλετε να μείνετε στο ευρώ»


Αν υπάρξει δημοψήφισμα στην Ελλάδα θα πρέπει να γίνει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου και το ερώτημα θα πρέπει να είναι «ναι ή όχι» στην Ευρωζώνη, υποστήριξε η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μέρκελ στην κοινή της δήλωση με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. «Το θέμα είναι κατά πόσον η Ελλάδα μπορεί να μείνει στην ευρωζώνη» υπογράμμισε ο Νικολά Σαρκοζί. 

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα στον Real FM.


•    Ο πρωθυπουργός αναγκάζεται να συρθεί τελικά σε κάλπες, διότι έχει την αίσθηση ότι αυτός είναι ο τελευταίος εκβιασμός με τον οποίο θα συνεχίσει να κυβερνά, όπως κυβερνά δυο χρόνια τώρα με μια σειρά από εκβιασμούς
•    Εμείς ήμασταν πρώτοι που θέσαμε το ζήτημα του δημοψηφίσματος, στην ώρα του, όταν ο πρωθυπουργός αποφάσισε εν κρυπτώ να οδηγήσει τη χώρα σε αυτήν την πολύ μεγάλη εθνική περιπέτεια και μας είπαν όχι.
•    Όποια κάλπη και αν στήσει πρώτη ο κ. Παπανδρέου θα εισπράξει τη λαϊκή οργή, αλλά και τη λαϊκή απαίτηση για αλλαγή πορείας.