Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ρωγμή Ιονίου Πανεπιστημίου (Κέρκυρα): Η ΠΑΣΠ στον δρόμο του Πάγκαλου!




Εδώ και μέρες, η φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ του Ιονίου Πανεπιστημίου έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία λάσπης και τραμπουκισμών ενάντια στις δυνάμεις της αριστεράς και το φοιτητικό σχήμα Ρωγμή (δες και εδώ:http://www.xekinima.org/arthra/view/article/ionio-panepistimio-oi-trampoykismoi-tis-pasp-den-tha-p/ ). Με αφορμή μικροεπεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας την Πέμπτη 12/5, η ΠΑΣΠ εξέδωσε ανακοίνωση-μνημείο θράσους, συκοφαντίας και μαύρης προπαγάνδας. Συνόδευσε μάλιστα την εκστρατεία λάσπης με νέους τραμπουκισμούς και απειλές κατά την διάρκεια των συνελεύσεων των φοιτητών που έγιναν την Παρασκευή 13/5. Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση-απάντηση του φοιτητικού σχήματος Ρωγμή στην συκοφαντική επίθεση, καθώς και αυτούσια την ανακοίνωση της ΠΑΣΠ στην συνέχεια.
Η ΠΑΣΠ στον δρόμο του Πάγκαλου! 
Με αφορμή μικροεπεισόδια που έγιναν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας κατά την διάρκεια πορείας ενάντια στην καταστολή την Πέμπτη 12/5, η ΠΑΣΠ εξέδωσε ανακοίνωση-μνημείο θράσους.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τα προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας



Το κέντρο της Αθήνας έχει συνειδητά  εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές. Η υποβάθμιση και η γκετοποίηση των γειτονιών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έξαρση της φτώχειας και της ανεργίας, την ανεξέλεγκτη δράση εγκληματικών κυκλωμάτων με την ασυλία ή και τη διαπλοκή της αστυνομίας, την έλλειψη δομών κοινωνικής πρόνοιας και στήριξης των αστέγων, των τοξικομανών και άλλων ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.
Τα παραπάνω καθιστούν αβίωτη τη ζωή στο ιστορικό κέντρο τόσο για τους έλληνες, όσο και για τους μετανάστες κατοίκους της περιοχής, ενώ ωφελούνται τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα με τις μειώσεις στις τιμές των ιδιοκτησιών της περιοχής.

Ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης ο Στρος-Καν


Ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης εμφανίστηκε πριν από λίγο (17:50 ώρα Ελλάδας) ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης, απόπειρας βιασμού και κράτησης ανθρώπου παρά τη θέλησή του.
Ο Στρος-Καν, που φορούσε χειροπέδες και εμφανώς καταβεβλημένος, περίμενε να κληθεί ενώπιον της δικαστού Μελίσα Τζάκσον μαζί με τρεις ακόμη κατηγορούμενους σε άλλες υποθέσεις. Οι συνήγοροί του τόνισαν ότι θα δηλώσει αθώος.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ(ΚΚΕ) ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ: Προσπάθεια τρομοκράτησης εργαζομένων, συνδικαλιστών και συνδικαλιστικών οργανώσεων από τους εργοδότες, για τη συνδικαλιστική δράση τους.


Προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Δικαιοσύνης


Η καπιταλιστική κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης έχουν εξοπλίσει τα χέρια της μεγαλοεργοδοσίας, η οποία τρομοκρατεί με κάθε μέσο τους εργαζόμενους για να αποδεχθούν την βαθύτερη εκμετάλλευσή τους αδιαμαρτύρητα.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα και μόνο για τη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αναφέρουμε μερικά μόνο χαρακτηριστικά περιστατικά, απ΄ όσα έχουν έλθει στη γνώση μας:  
Στην επιχείρηση Σούπερ - Μάρκετ ΜΑΣΟΥΤΗΣ, απολύθηκε εργαζόμενος. Μετά την ανάκληση της απόλυσης (μετά από παρέμβαση του σωματείου), η επιχείρηση με συνεχή ανυπόστατα και συκοφαντικά εξώδικα, στρέφεται ευθέως κατά της συνδικαλιστικής δράσης του και μεθοδεύει και πάλι την απόλυση του.
Στην επιχείρηση ΧΟΝΤΟΣ, η εργοδοσία απέλυσε εργαζόμενη - εκπρόσωπο του σωματείου και κατέθεσε μήνυση εναντίον της για δήθεν «απειλή βίας», την απέλυσε χωρίς να καταβάλλει αποζημίωση απαιτώντας αποζημίωση από την εργαζόμενη ύψους 20.000 €.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων δεν θα περάσει


Καταγγέλλουμε την απόφαση του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία, ο πρόεδρος της Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ-Θ Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών με τριετή αναστολή, μετά από μήνυση σε βάρος του, από την ιδιοκτησία τον ραδιοσταθμού «Μετρόπολις» της Θεσσαλονίκης.


Είναι πρόκληση απεργοί συνδικαλιστές, που ταυτόχρονα είναι απλήρωτοι για καιρό και εκδικητικά η εργοδοσία τους έχει επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία που τους αποφέρει τις «ιλιγγιώδεις» αποδοχές των 400 ευρώ, να καταδικάζονται επειδή περιφρούρησαν την απεργία τους.

Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου της Κ.Ο., Αλέξη Τσίπρα, και της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο εφαρμογής του Μνημονίου - Τρίτη 17/05, 11πμ, Athens Imperial



Συνέντευξη Τύπου για τον ένα χρόνο  εφαρμογής του Μνημονίου θα δώσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη 17 Μαΐου και ώρα 11πμ στο ξενοδοχείο Athens Imperial.
Στη συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξης Τσίπρας, θα παρουσιάσει τη «Μαύρη Βίβλο» των επιπτώσεων από την εφαρμογή του Μνημονίου, καθώς και τις εναλλακτικές προτάσεις εξόδου από την κρίση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.
To Γραφείο Τύπου

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.


Ρεαλιστική διέξοδος από τη σκοπιά του λαού
Τα αδιέξοδα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος αναδεικνύονται όλο και πιο έντονα από την προσπάθεια των αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων να διαχειριστούν την κρίση προς όφελος των μονοπωλίων. Οι αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις εντός και εκτός ΕΕ, για τον τρόπο διαχείρισης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, σε συνθήκες παγκοσμιοποιημένης δράσης του κεφαλαίου, αλλά και οι αντεγκλήσεις για τον τρόπο και το χρόνο της ελεγχόμενης απαξίωσης κεφαλαίου και τον επιμερισμό της ζημιάς μεταξύ των διαφόρων μερίδων των μονοπωλίων, αποτελούν αντανάκλαση των ασίγαστων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Η καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, η απαξίωση της εργατικής δύναμης και μέρους του κεφαλαίου είναι μονόδρομος για την πλουτοκρατία και νομοτέλεια στην κρίση. Εκεί στοχεύουν όλα τα μέτρα που μειώνουν την τιμή της εργατικής δύναμης, όπως η κατάργηση εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, η γενίκευση της προσωρινής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων, η αύξηση της ανεργίας κ.λπ. Στην παρούσα φάση, οξύνονται οι αντιπαραθέσεις και για την ελεγχόμενη καταστροφή κεφαλαίου, μέσω της αναδιάρθρωσης του χρέους, με «κούρεμα» ή επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων.