Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

«Σπίθα» το κίνημα με επικεφαλής τον Μ. Θεοδωράκη

Κάλεσμα σε αγώνα με τα χαρακτηριστικά του απελευθερωτικού απέναντι στα μέτρα που προωθεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση με τις εντολές της Τρόικας, απηύθυνε σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκης, παρουσιάζοντας το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία «Σπίθα».

«Βάζω εγώ σήμερα μια "Σπίθα" και περιμένω να ακολουθήσουν κι άλλες. Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει» συνέχισε ο διάσημος μουσικοσυνθέτης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση να εφαρμόζει τέτοια σκληρά μέτρα.

Παράλληλα υποστήριξε ότι με την υπογραφή του Μνημονίου, η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά μας εθνικά δικαιώματα στους δανειστές μας, λέγοντας ότι λησμονήθηκαν οι αγώνες του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία.

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Τούσσα, σχετικά με την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών

Την αποκορύφωση του αυταρχισμού και της καταστολής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των μηχανισμών της ενάντια στους απεργούς ναυτεργάτες και συνολικά του εργατικού και λαϊκού κινήματος, με την επιβολή του επαίσχυντου μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών, καταγγέλλει με ερώτησή του στο Συμβούλιο της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ,Γιώργος Τούσσας. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι είναι η τρίτη φορά στα τελευταία οκτώ χρόνια που οι διαδοχικές κυβερνήσεις του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προχωρούν στην πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών για να σπάσουν τους μεγάλους απεργιακούς αγώνες τους. Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ενάντια στους απεργούς τα ΜΑΤ που με την απειλή των όπλων υποχρέωσαν τους ναυτεργάτες να σταματήσουν την απεργία και να πιάσουν δουλειά. Οι ενέργειες της κυβέρνησης αποδεικνύουν και στον πιο δύσπιστο ότι δεν διστάζει μπροστά σε τίποτε προκειμένου να υπηρετήσει τα συμφέροντα των εφοπλιστών και του κεφαλαίου. Να επιβάλλει "δια πυρός και σιδήρου" την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της, από κοινού με την ΕΕ και την πλουτοκρατία, για να χρεοκοπήσει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, προκειμένου να διασφαλίσει τα κέρδη των εφοπλιστών και γενικότερα των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων σε στεριά και θάλασσα.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τα σκουπίδια στην Αττική

Αυτή τη φορά οι δεκάδες χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους της Αθήνας δεν μπορούν να θεωρηθούν ότι προκαλούνται από τις απεργίες των εργαζομένων που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι αποτέλεσμα της απόλυσης 100 συμβασιούχων που, ενώ πληρούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, απολύθηκαν καθιστώντας δυνατή μόνο τη μισή διαχείριση σκουπιδιών στους ΧΥΤΑ. 

Γενικό μπλακ άουτ στο νησί της Ρόδου από τις 09.00 το πρωί.

Aναδημοσίευση από το www.newsit.gr


Η Ρόδος βρίσκεται χωρίς ρεύμα από τις 09.00 το πρωί. Αιτία μια φωτιά σε γεννήτρια του εργοστασίου της ΔΕΗ, στη Σορωνή. Η βλάβη σημειώθηκε σε κεντρική μονάδα, εξαιτίας βραχυκυκλώματος και μέχρι τώρα το νησί παραμένει χωρίς ρεύμα. Γιατί δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση;


Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt.gr, όταν δημιουργήθηκε το πρόβλημα ο δήμος έψαχνε τους επιφορτισμένους τεχνικούς, αλλά εκείνοι ήταν άφαντοι! Όπως μας είπαν, τους έψαχναν μέχρι και στα σπίτια τους! Χτυπούσαν τα κουδούνια και κάποιες φορές δεν άνοιγε κανείς, ενώ κάποιες άλλες το άτομο που τους άνοιγε δεν ήξερε που βρίσκονταν!


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο λιμάνι του Πειραιά 30/11/2010


«Έγινε ένας μεγάλος αγώνας, με πιο χαρακτηριστικό στοιχείο την ηρωική στάση μαζικά των πληρωμάτων, που στάθηκαν περήφανα απέναντι στους εφοπλιστές που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Να είναι βέβαιη η κυβέρνηση ότι θα πληρώσει ακριβά και την πολιτική επιστράτευση, όπως θα την πληρώσουν και οι εφοπλιστές. Είναι βέβαιο, αυτό φαίνεται πια και με γυμνό μάτι, ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν ακόμα πιο δυναμικά, πιο ενωτικά και πιο μαζικά».

Νέο Αριστερό Ρεύμα : Η "χούντα" κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ επιστράτευσε τους ναυτεργάτες

epistratefsi.gif
Ακόμα και η διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με επιστράτευση και απαγόρευση του δικαιώματος της απεργίας. Αργά το βράδυ, η κυβέρνηση επιστράτευσε τους απεργούς ναυτεργάτες.
Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούν το μαχόμενο εργατικό κίνημα, όλους τους εργαζόμενους και τους νέους να σταθούν αποφασιστικά στο πλευρό των ναυτεργατών:
-      Για να μην περάσει, να ακυρωθεί στην πράξη, η πολιτική επιστράτευση, να συνεχιστεί η απεργία στα καράβια.
-      Για να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς, να σπάσει το «απαγορευτικό» του Μνημονίου, που επιδιώκει να καταργήσει κάθε μισθολογική αύξηση.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


1.Ευρωπαικός συντονισμός για την αντιμετώπιση της κρίσης
Η χώρα μας μαζί με άλλες χώρες της Ευρώπης, ουσιαστικά όλη η Ευρώπη, εισήλθαν σε νέα πιο κρίσιμη φάση της βαθιάς δημοσιονομικής κρίσης.
Απλώνεται στη Ευρώπη η επίθεση των κερδοσκοπικών κεφαλαίων κατά της Ιρλανδίας τώρα, ενώ δυναμώνουν οι απειλές κατα της Πορτογαλίας ακόμη και της Ισπανίας.
Απάντηση προοδευτική δεν είναι η γενική πανευρωπαική συμπίεση της αμοιβής της εργασίας και η υπονόμευση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά η αναίρεση της θεσμικής πολιτικής υπανάπτυξης και της ασυμμετρίας στην οικοδόμηση της ΕΕ. Με κοινή δημοσιονομική πολιτική, μείωση των ανισορροπιών, σύγχρονη οικολογική ανάπτυξη για όλες τις χώρες και περιφέρειες στη κατεύθυνση της κοινής οικονομικής διεύθυνσης και του κοινού προυπολογισμού.

Ομιλία του ΠΑΜΕ, στη συγκέντρωση ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ 29 Νοεμβρίου για την περαίωση

29-11-2010, ώρα 6 μμ, Ομόνοια

Αγαπητοί συναγωνιστές
Εκ μέρους της ΕΓ του ΠΑΜΕ σας μεταφέρω θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς.
To φορομπηχτικό μέτρο της περαίωσης είναι τμήμα της γενικότερης αντιλαϊκής θύελλας που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το περίφημο μνημόνιο, προκειμένου να υπηρετήσει τους στρατηγικούς στόχους του κεφαλαίου για ανάπτυξη της κερδοφορίας του, για ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης σε όφελός του και  με φόρτωμα των βαρών της αποκλειστικά στις πλάτες του λαού. Επομένως η απόκρουση της περαίωσης δεν είναι μόνο πρόβλημα των αυτοαπασχολούμενων μας αφορά όλους. Βροντοφωνάζουμε λοιπόν όλοι και απαιτούμε : «πάρτε οριστικά πίσω την περαίωση».