Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Το ΠΑΜΕ για τα νέα μέτρα.(26-7-12)


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ



Κυβέρνηση,κεφάλαιο και τρόικα ετοιμάζονται για μια νέα ανελέητη επίθεση σε ότι έχειαπομείνει σε μισθούς, συντάξεις, παροχές και δικαιώματα στους εργαζόμενους. Σενέες άγριες περικοπές στις δαπάνες στην παιδεία, την υγεία και την πρόνοια, παράτο ότι η μόρφωση έχει σημαντικά υποβαθμιστεί και κοστίζει πανάκριβα και παρά τοότι οι ελλείψεις στην υγεία και την πρόνοια παράγουν θάνατο.

Στο δυτικό Ειρηνικό διεξάγεται η μεγαλύτερη ναυτική άσκηση στον πλανήτη ,υπό την αιγίδα των Η.Π.Α. Στο στόχαστρο η Κίνα !


Μεγάλη άσκηση διεξάγεται στον Ειρηνικό ωκεανό
Εκτός από τους άμεσους συμμάχους των ΗΠΑ συμμετέχει και η Ρωσία


Στο δυτικό Ειρηνικό και συγκεκριμένα στη Χαβάη από τις 27 Ιούνη έως τις 3 Αυγούστου, διεξάγεται η μεγαλύτερη ναυτική άσκηση στον πλανήτη, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ. Μία άσκηση στην οποία συμμετέχουν 42 πολεμικά πλοία, περιλαμβανομένου και του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Nimitz» και όλης της ομάδας κρούσης που το συνοδεύει, πυρηνοκίνητα υποβρύχια, 200 πολεμικά αεροσκάφη και 25.000 άντρες από τις 22 χώρες που συμμετέχουν.
Αυτές, εκτός από τις ΗΠΑ, είναι οι εξής: Αυστραλία, Καναδάς, Κολομβία, Γαλλία, Ινδία, Ινδονησία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Περού, Νότια Κορέα, Φιλιππίνες, Ρωσία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Τόγκα, Βρετανία, Χιλή, Ρωσία και Φιλιππίνες λαμβάνουν μέρος στην άσκηση για πρώτη φορά, ενώ δεν προσκλήθηκε και ως εκ τούτου δε συμμετέχει η Κίνα, η οποία διεξήγαγε τη δική της άσκηση στην ανατολική Θάλασσα της Κίνας, μία άσκηση που περιελάμβανε γυμνάσια με πραγματικά πυρά κοντά στις αμφιλεγόμενες νήσους στα σινο-ιαπωνικά σύνορα.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την αυριανή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.


Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο
Η αυριανή έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου θα χρωματιστεί από τις αναφορές στα ολυμπιακά ιδεώδη, στις αξίες της συναδέλφωσης των λαών, της ευγενούς άμιλλας και της παγκόσμιας ειρήνης.  
 Η πραγματικότητα όμως των Ολυμπιακών Αγώνων είναι αρκετά διαφορετική από τις υποκριτικές δηλώσεις  εκπροσώπων των κρατών και της ΔΟΕ. Το πανηγύρι των χορηγών, της ντόπας, της καταστολής, καθώς και η καλλιέργεια του εθνικισμού, αποτελούν το πραγματικό πρόσωπο του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, αποκορύφωμα του οποίου είναι οι σημερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τις δηλώσεις Ρουμελιώτη σχετικά με το μνημόνιο.

Κ.Κ.Ε.



Ο ισχυρισμός του ΔΝΤ, ότι τα μνημόνια απέτυχαν, αποτελεί σκόπιμη προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού από όσους το υποστηρίζουν, για τον απλούστατο λόγο ότι τα μνημόνια πέτυχαν και με το παραπάνω το στόχο της εγχώριας και ξένης πλουτοκρατίας, που ήταν και είναι το τσάκισμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων,

ΣΥΡΙΖΑ: Σκορπάει αυταπάτες για τους ενδοαστικούς συμβιβασμούς.


Καλεί το λαό να κάνει σημαία του τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην τελευταία σύνοδο της ΕΕ

Δηλωτικά των αντιφάσεων στις οποίες παραδέρνει εξαιτίας της στρατηγικής του υπέρ της ΕΕ, αλλά και της προσπάθειας να ενσωματώσει το λαό, ήταν όσα είπε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατά την παρουσίαση πρότασης νόμου που αφορά στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Ο Αλ. Τσίπρας κατήγγειλε ότι «κάποιες τράπεζες ανακεφαλαιοποιούνται επιλεκτικά με δημόσιο δανεικό χρήμα για να διασώσουν την κεφαλαιακή επάρκειά τους και τους ανεπαρκείς ιδιοκτήτες και μεγαλομετόχους τους», όταν το κόμμα του δηλώνει καθαρά υπέρ της ανακεφαλαιοποίησης.

Σχόλιο του K.K.E για τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σχόλιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος για την Βούλα Παπαχρήστου


Μία βασική αιτία που γεννά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές, όπως της Β. Παπαχρήστου, είναι ο εθνικισμός και η εθνική υπεροψία, που καλλιεργούνται γενικότερα και ιδιαίτερα στο χώρο του αθλητισμού. Ο αποκλεισμός της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν αντιμετωπίζει από μόνος του το πρόβλημα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Α.Σ.Κ.Ε.: Η ΠΟΛΥΜΗΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ



Η πρωτοφανής, πολύμηνη απεργία στη «Χαλυβουργία» του απειλούντος με λουκέτο (!) Μάνεση αποτελεί, ίσως, την προεικόνιση της προσεχούς πραγματικότητας στη χώρα μας.
Παίζονται, βέβαια, και κομματικά (ακόμα και εσωκομματικά…) παιχνίδια σ’ αυτήν. Όμως στην ουσία η αυταρχική κυβερνητική παρέμβαση δείχνει πού μας οδηγεί η τρικέφαλη επίθεση κατά της ελληνικής κοινωνίας και πώς εννοούν τα εδώ όργανά της την περιώνυμη … ανάπτυξη, ιδιαίτερα στο πεδίο της ταχύτατα διαλυόμενης, σκόπιμα, ελληνικής βιομηχανίας.

2.400.000 παιδιά θύματα της κρίσης στις ΗΠΑ.


Τα παιδιά που ζουν στη φτώχεια, λόγω της ύφεσης, των κατασχέσεων κατοικιών και της ανεργίας στη χώρα, έχουν αυξηθεί


Περισσότερες οικογένειες και παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας ή της οικονομικής αστάθειας, μετά την ύφεση στην οικονομία των ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα δεδομένα του Annie Casey Foundation, ενός ιδρύματος που διεξάγει σχετικές μελέτες ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα το ίδρυμα αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών, σχεδόν σε κάθε αμερικανική πολιτεία, που είναι μέλη φτωχότερων οικογενειών σε σύγκριση με το 2005, αν και οι πολιτειακές υποδομές παιδείας και υγείας στις πολιτείες όπου οι οικογένειες αυτές είναι εγκατεστημένες παρουσίασαν βελτίωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ 32 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠO ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.


Στις 28 Ιούλη, συμπληρώνονται 32 χρόνια απ’ τη δολοφονία της Σωτηρίας 
Βασιλακοπούλου απ’ τη μεγαλοεργοδοσία έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ.


Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου ήταν μέλος της ΚΝΕ και φοιτήτρια της Παντείου. Δολοφονήθηκε την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες και τις εργάτριες της ΕΤΜΑ. Οι εντολές της εργοδοσίας ήταν ρητές: «Να μην πάρουν οι εργάτες προκηρύξεις του ΚΚΕ. Για κανένα λόγο…». Με ευθύνη της αστυνομίας και της εργοδοσίας ένα από τα λεωφορεία της εταιρείας πέφτει πάνω στη Σωτηρία, την τσακίζει με τις πίσω ρόδες και φεύγει.