Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

66 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ: Συγκέντρωση καταδίκης των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων


Από την ΕΕΔΥΕ την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση στην Ακρόπολη και πορεία στο Σύνταγμα
Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό της Αθήνας και του Πειραιά στη συγκέντρωση - εκδήλωση που διοργανώνει τηνΤρίτη 9 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με αφορμή τη συμπλήρωση 66 χρόνων από τις ρίψεις εκ μέρους των Αμερικανών των πυρηνικών βομβών στηΧιροσίμα και το Ναγκασάκι. Θα ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.
Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό να διατρανώσει την καταδίκη του στα εγκλήματα και τα σχέδια του ιμπεριαλισμού, να δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική πάλη, να εκφράσει την αντίθεσή του σε όλα τα πυρηνικά, να διαδηλώσει την επιθυμία του να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, την προσήλωσή του στη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών.

Σχόλιο του Γραφείου του Τύπου του K.K.E για τις ανακοινώσεις της κομισιόν για το ΕΣΠΑ


Οι νέες προτάσεις της Κομισιόν για το ΕΣΠΑ αποτελούν επιπλέον μέτρα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων και επιτάχυνσης των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων στην αγορά εργασίας. Εντάσσονται στην υλοποίηση της νέας επιδρομής σε βάρος των εργαζόμενων και των λαών της ΕΕ, όπως αυτή έχει συγκεκριμενοποιηθεί στο «Σύμφωνο για το ευρώ».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για το ΕΣΠΑ.


Ο επανασχηματισμός του ΕΣΠΑ, που υποστηρίζει ότι προωθεί η κυβέρνηση, οφείλει να ακουμπήσει επάνω στην κοινωνία που μαστίζεται από την εργασιακή ανασφάλεια και την ανεργία και να βοηθήσει στην ουσιαστική οικονομική, κοινωνική και αειφόρο ανάπτυξη, ιδιαίτερα στην περιφέρεια. Αντί αυτού, η νέα πολική του υπουργείου είναι στην ουσία πολιτική παραχώρησης μεγάλου μέρους του ΕΣΠΑ σε κάθε λογής συμβούλους και στο κράτος της κομματικής πελατείας των εργολάβων.
To Γραφείο Τύπου

Νομοσχέδιο για τον περιορισμό πολιτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων



Όπως αποκάλυψαν στη Βουλή οι αρμόδιοι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο με το οποίο θα περιορίζει τα συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων (περιορισμός διαδηλώσεων, επέκταση μηχανισμών παρακολούθησης και καταστολής, κλπ.).
Η δικτατορία του κεφαλαίου για μια ακόμη φορά ετοιμάζεται να θωρακιστεί πάρα πέρα απέναντι στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, επιβεβαιώνοντας, ότι το άλλο πρόσωπο κάθε αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής είναι η βία, η καταστολή, ο αυταρχισμός, ο περιορισμός των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Επιστολή Ν. Τσούκαλη προς όλες τις περιβαλλοντικές οργανώσεις της Ελλάδας Θέμα: «Έκκληση για συλλογική αντίδραση στην επιχειρούμενη εκτέλεση του περιβάλλοντος της χώρας μας»



Αγαπητοί φίλοι

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της βουλής, του εφαρμοστικού νόμου για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είχα αναφέρει πως πρόκειται για «σχέδιο εν ψυχρώ εκτέλεσης του Περιβάλλοντος και της Χωροταξίας στη χώρα μας» κάτι  για το οποίο είχε διαμηνύσει σαφώς, κατά την παρουσίαση των προγραμματικών του δηλώσεων, ο νέος υπουργός ΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου.

Οι εξελίξεις έκτοτε είναι ραγδαίες. Ήδη ψηφίστηκε το ν/σ για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας όπου ανατράπηκαν διαχρονικά δεδομένα για τις λατομικές δραστηριότητες.

Αποχώρησε το ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση.Σχηματισμός νέας κυβέρνησης που στηρίζεται μόνο από το ΑΚΕΛ, το επόμενο βήμα του Προέδρου Χριστόφια.


Τον τερματισμό της συνεργασίας του ΔΗΚΟ με τον πρόεδρο Χριστόφια ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν, μετά την τρίτη κατά σειρά συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο.

Ως εκ τούτου ο πρόεδρος Χριστόφιας θα προχωρήσει στον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του χωρίς τη συμμετοχή του ΔΗΚΟ, ενώ ο Κύπριος πρόεδρος θα στηρίζεται τώρα μόνο από το ΑΚΕΛ.Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν δήλωσε ότι «έγινε σημείο προς σημείο συζήτηση επί των προτάσεων, των όρων και των στόχων που το ΔΗΚΟ είχε καταθέσει για τη διακυβέρνηση, αλλά δυστυχώς, δεν έγινε κατορθωτό να επιτευχθεί πλήρης συμφωνία για τη στρατηγική εξόδου από την κρίση».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις κινητοποιήσεις στα ταξί & την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για τον τουρισμό.



Κάθε φορά που γίνονται λαϊκές κινητοποιήσεις (εργαζομένων στον τουρισμό, ναυτεργατών, ταξιτζήδων κ.α.) το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ επιδιώκουν να τις τσακίσουν με πρόσχημα τον τουρισμό, την ίδια στιγμή που ο λαός εξαιτίας της πολιτικής τους περνάει μαύρο καλοκαίρι και δεν μπορεί να πάει διακοπές. Ταυτόχρονα συναγωνίζονται ποιος από τους τρεις θα δώσει περισσότερα στα μονοπώλια του τουρισμού και τους tour operators.
Η οικονομική δραστηριότητα στον τουρισμό πρέπει να διασφαλίζει την ισόρροπη ανάπτυξη των κλάδων που σχετίζονται με αυτόν, τις διακοπές και την αναψυχή για τους εργαζόμενους και τη νεολαία ως ανθρώπινη ανάγκη και λαϊκό δικαίωμα, το οποίο τους στερεί η εμπορευματοποίηση του τουρισμού, η αντιλαϊκή πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ και όχι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων για τα δικαιώματά τους.

O ''γαλαντόμος'' εργοδότης κ.Κούλογλου !


alt
 
        Ο χώρος των ιντερνετικών ΜΜΕ είναι γεμάτος από παραδείγματα μαύρης, ανασφάλιστης, κακοπληρωμένης εργασίας για την πλειοψηφία των εργαζομένων που δουλεύουν σε αυτά. Εργαζομένων κατά κύριο λόγο νεαρής ηλικίας, ώστε να μη γνωρίζουν και πολλά περί εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και να έχουν το περιθώριο να «αντέχουν» σε δύσκολες εργασιακές συνθήκες.
 
  Ένας τέτοιος χώρος είναι και το tvxs.gr στο οποίο εργαζόμουν μέχρι πρόσφατα, μέχρι την απόλυσή μου στις 11 Ιουλίου 2011. Οι εργασιακές συνθήκες στο συγκεκριμένο μαγαζί δε διαφέρουν στην πραγματικότητα από εκείνες στα υπόλοιπα ιντερνετικά μέσα, που σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, η εργοδοσία έχει μετατρέψει την κρίση σε... «ευκαιρία» και συμπιέζει όσο μπορεί τα εργασιακά δικαιώματα.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-Εργολαβικό, εργασιακό δουλεμπόριο κυβέρνησης - εργοδοτών.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 
Γενικεύεται με πολλές παραλλαγές η εκμετάλλευση των εργαζομένων στις εργολαβίες καθαριότητας.
Πρόκειται για κλασικό παράδειγμα μολυσματικότητας που εξαπλώνεται από χώρο σε χώρο εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προσαρμόζοντας από την μία πλευρά την αγορά εργασίας στα ιδιοτελή συμφέροντα των εργοδοτών, και από την άλλη αφήνοντας απροστάτευτους τους εργαζόμενους.
Η ευρηματικότητα των εργοδοτών – εργολαβών προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους σε βάρος των εργαζομένων αποκτά πλέον χαρακτηριστικά «οργανωμένου εγκλήματος» με τον απαραίτητο τεχνικό-νομικό εξοπλισμό που τους παρέχεται από πολλούς «ειδικούς»
Το ζήσαμε και αυτό.

Μέλισσες «δολοφόνοι» στη Λάρισα σκότωσαν επτά πρόβατα και τραυμάτισαν τον βοσκό !


Σμήνη μελισσών επιτέθηκαν σε κοπάδι προβάτων σκοτώνοντας με πολλαπλά τσιμπήματα επτά ζώα και στέλνοντας τον κτηνοτρόφο στο νοσοκομείο.
Αυτό το ασύνηθες περιστατικό συνέβη σε αγροτική περιοχή του Πυργετού Λάρισας, όταν τα πρόβατα πέρασαν από περιοχή όπου υπήρχαν περίπου 80 κυψέλες μελισσών.  

«Αρρωσταίνω» που το Dogville μπορεί να ενέπνευσε τον Μπρέιβικ, λέει ο Τρίερ.


                   Η Νικόλ Κίντμαν ως Γκρέις («Χάρη») στο Dogville: Στο τέλος της ταινίας, η ηρωίδα βάζει φωτιά 
                             σε όλο το χωριό σκοτώνοντας  τους κατοίκους του   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

«Αηδιάζω όταν σκέφτομαι ότι το Dogville, η καλύτερη ταινία μου όπως πιστεύω, μπορεί να χρησίμευσε ως σενάριο» στον Νορβηγό Άντερς Μπρέιβικ λέει ο Δανός σκηνοθέτης Λαρς φον Τρίερ, καθώς ο υπεύθυνος για το μακελειό στο Όσλο και την Ουτόγια κατατάσσει την ταινία στις αγαπημένες του.Στην ταινία, η ηρωίδα Γρέις («Χάρη»), που την ερμήνευσε η Νικόλ Κίντμαν, κακοποιείται από τους κατοίκους του Dogville  και τελίκά παίρνει εκδίκηση σκοτώνοντάς τους και βάζοντας φωτιά στο χωριό. «Η τελευταία σκηνή του Ντόγκβιλ παρουσιάζει οδυνηρές ομοιότητες με την Ουτόγια» το νησί όπου ο Μπράιβικ άνοιξε πυρ, στις 22 Ιουλίου, σκοτώνοντας 69 ανθρώπους, είπε ο Τρίερ.Στο προφίλ του στο Facebook («φτιαγμένο» για τα ΜΜΕ), ο 32χρονος Νορβηγός έγραφε ότι το Ντόγκβιλ ήταν μία από τις τρεις αγαπημένες του ταινίες. «Με ρωτάτε αν λυπάμαι που γύρισα αυτήν την ταινία;